Σε αναζήτηση καινούργιου αυτοκινήτου?

manolara

AVClub Enthusiast
3 February 2009
948
ΒΥΡΩΝΑΣ
μετά από 23 χρόνια το παλιό μου αυτοκίνητο πάει για απόσυρση. Σε αναζήτηση αυτοκινήτου αντικατάστασης είδα ότι τα μεταχειρισμένα αμάξια, πενταετίας, είναι πολύ κοντά στα λεφτά που ζητάν τα καινούργια.
Οπότε μάλλον θα πάω για καινούργιο. Το αμάξι θα είναι οικογενειακό, τα κορίτσια όμως έχουν μεγαλώσει και δεν είναι σίγουρο ότι θα ακολουθούν πάντα.
Κοιτάω τα παρακάτω:
1) VW T-ROC τα 1500 κυβικά με τα 150 άλογα, χειροκίνητο(αυτό θα ήθελα ιδανικά αλλά ξεφεύγει στην τιμή και η γυναίκα το βρίσκει μεγάλο)
2) εναλλακτικά το NISSAN JUKE το N CONNECTA τα 1000 κυβικά με τα 114 άλογα, χειροκίνητο στα 23.500 ευρώ περίπου με καλό επίπεδο εξοπλισμού,
(θα προτιμούσα τα 1600 κυβικά με τα 145 άλογα, αλλά ανεβαίνουμε στην τιμή και είναι αυτόματο που δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό)
3) το VW T-CROSS την έκδοση MORE τα 1000 κυβικά με τα 114 άλογα, χειροκίνητο στα 24.000 ευρώ περίπου με καλό επίπεδο εξοπλισμού
4) στην αρχή κοίταγα το OPEL MOKKA τα 1200 κυβικά με τα 136 άλογα το χειροκίνητο στα 22.000 ευρώ, όμως ο χώρος πίσω των συνεπιβατών είναι πολύ μικρός

επίσης κοίταξα το RENAULT CAPTURE αλλά δεν θα έδινα γύρω στα 26.000 χιλιάρικα για το renault, προτιμώ να τα δώσω για το VW T-ROC και το
SUZUKI VITARA στα 23.000 με 10ετή εγγύηση.

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.

Απο τι αυτοκινητο ερχεσαι? (Βασικο) Κατοχος VW TROC 1.5 2022! 30Κ χλμ εως τωρα απροβληματιστα!
Το τωρινο αυτοκινητο δεν ειναι μεγαλο , το νεο μοντελο που θ ερθει σε 2-3 μηνες θα ειναι μεγαλυτερο και σαφως ακριβοτερο!
Η εκδοση More που εχει βγει ειναι σχεδον full extra και μολις βγει το επομενο θα καταλαβεις την διαφορα (στην τιμη)!

Οσο αφορα το αυτοκινητο ειναι τοσο οσο για οικογενειακο , χωροι που παραπεμπουν σε Suv - C , στιβαρο ,καλη ποιοτητα κατασκευης ,μονωση, ησυχο μοτερ, 4 κυλινδρο (βασικο) , ενεργητικη ασφαλεια σε υψηλο επιπεδο ( 150 αλογα) !

Την επιλογή να ψωνίσεις μεταχειρισμένο από την Γερμανία την σκέφτηκες;
Καλυτερα ενα καινουργιο με την εγγυηση του και τα παντα του αφου λογικα σκοπευει να το κρατησει για καποια χρονια..

Γιατι να μπλεξει με Γερμανια

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απο τι αυτοκινητο ερχεσαι? (Βασικο) Κατοχος VW TROC 1.5 2022! 30Κ χλμ εως τωρα απροβληματιστα!
Το τωρινο αυτοκινητο δεν ειναι μεγαλο , το νεο μοντελο που θ ερθει σε 2-3 μηνες θα ειναι μεγαλυτερο και σαφως ακριβοτερο!
Η εκδοση More που εχει βγει ειναι σχεδον full extra και μολις βγει το επομενο θα καταλαβεις την διαφορα (στην τιμη)!

Οσο αφορα το αυτοκινητο ειναι τοσο οσο για οικογενειακο , χωροι που παραπεμπουν σε Suv - C , στιβαρο ,καλη ποιοτητα κατασκευης ,μονωση, ησυχο μοτερ, 4 κυλινδρο (βασικο) , ενεργητικη ασφαλεια σε υψηλο επιπεδο ( 150 αλογα) !
το αμάξι μου είναι ένα audi a3 8l τέλος του 2001 8αβάλβιδο.
αυτό που με προβληματίζει στα 1000 κυβικά με turbo είναι το κατά πόσο καταπονείται ο κινητήρας και κατά δεύτερο το θέμα της ενεργητικής ασφάλειας.

το αμάξι μου είναι ένα audi a3 8l τέλος του 2001 8αβάλβιδο.
αυτό που με προβληματίζει στα 1000 κυβικά με turbo είναι το κατά πόσο καταπονείται ο κινητήρας και κατά δεύτερο το θέμα της ενεργητικής ασφάλειας.
Αυτο το λυνεις με τον 1.5 150hp τετρακιλυνδρο!
Μοτερ διαμαντι δοκιμασμενο σε ολο τον ομιλο !

Και εγώ είμαι υπέρ του καινούργιο με μεγάλη εγγύηση 7-10 ετών. Νομίζω ότι είναι μονόδρομος επειδή θα είναι και δικό σου το αυτοκίνητο.

Επίσης αν αγόραζα αυτοκίνητο σήμερα θα κοίταγα για full hybrid. Με δεδομένο ότι η τιμή της βενζίνης μόνο προς τα πάνω θα πηγαίνει θα ήθελα να καίει το αυτοκίνητο το δυνατόν λιγότερο. Τα mild hybrid είναι κοροϊδία γιατί χωρίς να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό προσθέτουν κόστος και εξαρτήματα που μπορεί να χαλάσουν.

Στα λεφτά πάνω κάτω που αναφέρεις θα σου πρότεινα το MG ZS Max Hybrid. Χαμηλή κατανάλωση στην πόλη, χώροι σε μαζεμένο σουλούπι, επιδόσεις και 7 χρόνια εγγύηση. Επίσης είναι μοντέλο 2024. Το Τ-rock δείχνει τα χρόνια του, αν και συνήθως λίγο πριν το τέλος ζωής έχουν λυθεί τα περισσότερα προβλήματα που αρχικά είχε βγάλει (όπως όλα).

μετά από 23 χρόνια το παλιό μου αυτοκίνητο πάει για απόσυρση. Σε αναζήτηση αυτοκινήτου αντικατάστασης είδα ότι τα μεταχειρισμένα αμάξια, πενταετίας, είναι πολύ κοντά στα λεφτά που ζητάν τα καινούργια.
Οπότε μάλλον θα πάω για καινούργιο. Το αμάξι θα είναι οικογενειακό, τα κορίτσια όμως έχουν μεγαλώσει και δεν είναι σίγουρο ότι θα ακολουθούν πάντα.
Κοιτάω τα παρακάτω:
1) VW T-ROC τα 1500 κυβικά με τα 150 άλογα, χειροκίνητο(αυτό θα ήθελα ιδανικά αλλά ξεφεύγει στην τιμή και η γυναίκα το βρίσκει μεγάλο)
2) εναλλακτικά το NISSAN JUKE το N CONNECTA τα 1000 κυβικά με τα 114 άλογα, χειροκίνητο στα 23.500 ευρώ περίπου με καλό επίπεδο εξοπλισμού,
(θα προτιμούσα τα 1600 κυβικά με τα 145 άλογα, αλλά ανεβαίνουμε στην τιμή και είναι αυτόματο που δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό)
3) το VW T-CROSS την έκδοση MORE τα 1000 κυβικά με τα 114 άλογα, χειροκίνητο στα 24.000 ευρώ περίπου με καλό επίπεδο εξοπλισμού
4) στην αρχή κοίταγα το OPEL MOKKA τα 1200 κυβικά με τα 136 άλογα το χειροκίνητο στα 22.000 ευρώ, όμως ο χώρος πίσω των συνεπιβατών είναι πολύ μικρός

επίσης κοίταξα το RENAULT CAPTURE αλλά δεν θα έδινα γύρω στα 26.000 χιλιάρικα για το renault, προτιμώ να τα δώσω για το VW T-ROC και το
SUZUKI VITARA στα 23.000 με 10ετή εγγύηση.

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.
το t-roc μαλλον ειναι το καλυτερο πακετο απο αυτα που βλεπεις. Μοναδικο του μελανο σημειο η καταναλωση εντος πολης. Το t-cross εχει εξαιρετικους χωρους και απο οτι εχω ακουσει, ειναι αρκετα ανετο σε ταξιδι. Ειχα στο παρελθον τοσο τον 1.5 οσο και τον 1.0 κινητηρα του ομιλου και ειναι και οι δυο εξαιρετικοι σε ελαστικοτητα και επιδοσεις. Το μοκκα θα το απεφευγα και για το juke δεν εχω αποψη. Ουτε εγω θα εδινα 26 για ρενω.
Το βιταρα ειναι μια καλη επιλογη, διοτι υπαρχουν πολλοι κατοχοι που πινουν νερο στο ονομα του. Επισης, απο οτι φαινεται, κραταει απιστευτα την μεταπωλητικη του αξια. Λενε οτι ειναι ασπαστο. Αρκει να αντεξεις το παλιομοδιτικο του εσωτερικο και τα πλαστικα του.
Ισως να εχει ενδιαφερον να δεις και προς το renault clio, το οποιο εχει παρα πολυ καλους χωρους και χωμα καταναλωση.

Θα προτεινα να ριξεις μια ματια σε ενα new entry στην κατηγορια, το chery tiggo 4. Κινεζικη εταιρεια, b-suv με φουλ εξοπλισμο (οπως αλλωστε συνηθως συμβαινει με τα κινεζικα) που ουτε γερμανικο premium δεν εχει στα υπερδιπλασια λεφτα ΚΑΙ full hybrid με καταναλωση επιπεδου toyota. Κυκλοφορουν παρα πολλα reviews στο youtube απο αυστραλια.

Ο άνθρωπος κινείται στα 25 χιλιάρικα . Τι να τις κάνει τις 50αρες και 60αρες της ford; Εξάλλου δεν νομίζω να ενδιαφέρεται για ηλεκτρικό.
Μαλλον το σαιτ ειναι δυναμικο και αλλαζει συνεχως περιεχομενο, ηθελα να προτεινω το Ford Puma, που ξεκιναει απο τα 23-24 χιλιαρικα... οι πισω χωροι ειναι καπως στενοι αλλα το πορτμπαγκαζ ειναι τεραστιο... κινητηρας δυνατος στα 125 αλογα, εχει ενα μικρο ηλεκτροκινητηρα για ροπες και βγαινει και.... αυτοματο για οποιον το θελει ετσι :cool:

Χωρις να θελω να υποβαθμισω τα κινεζικα και εχοντας μεγαλες προσδοκιες απο τα μοντελα της MG οταν παρουσιαστηκαν ( value for money) μπαινοντας στις ομαδες στο fb (MG3 πχ) βλεπω αρκετα παραπονα κυριως στο θεμα λειτουργιας του υβριδικου συστηματος και της συνεργασιας με την μπαταρια αλλα και σε θεματα ποιοτητα κατασκευης σε καποια σημεια ...

Ενδεικτικα screenshot

2983111326fe0fc5f32be86f3aca0d56.jpg
686d360207ea455e28b6ddbe26d032b9.jpg

Επειδή πρόκειται για μία μικρή περιουσία, πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου το παρελθόν. Δυστυχώς τα κινέζικα δεν έχουν. Είναι πρόκληση όσον αφορά τιμές και χαρακτηριστικά, αλλά κακά τα ψέματα άλλο πράγμα η εταιρία να έχει «πλάκα τα γαλόνια» στον τομέα της αξιοπιστίας. Στην πορεία θα κάνεις απόσβεση από τις ανύπαρκτες βλάβες.
Βέβαια τίποτα δεν αποκλείεται. Μπορεί το MG για παράδειγμα να βγει καλό.
Είναι αυτό που σε τρώει όταν βλέπεις π.χ. το YARIS του γείτονα να κυκλοφοράει ακόμα. Κι ας το είχε πάρει το 2001. Το δικό σου το κράτησες 23 χρόνια αν θυμάμαι καλά. Αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα.
Όπως και να 'ναι, εύχομαι ότι και να κάνεις να σταθείς τυχερός σε βάθος χρόνου.

Υ.Γ. 1) Αν κοιτάξεις το SUZUKI VITARA κοίτα και το sx4 S-Cross.
2) Ο Τάσος πιο πάνω έγραψε αυτόματο. Συμφωνώ απόλυτα. Είναι το μόνο πράγμα που μου λείπει στο αυτοκίνητο που πήρα το 2018. Τώρα που παίρνω της γυναίκας μου για να κινούμαι στην πόλη, κατάλαβα ότι έκανα γκάφα που δεν περίμενα τότε.

• Like
Reactions: avpap
Χωρις να θελω να υποβαθμισω τα κινεζικα και εχοντας μεγαλες προσδοκιες απο τα μοντελα της MG οταν παρουσιαστηκαν ( value for money) μπαινοντας στις ομαδες στο fb (MG3 πχ) βλεπω αρκετα παραπονα κυριως στο θεμα λειτουργιας του υβριδικου συστηματος και της συνεργασιας με την μπαταρια αλλα και σε θεματα ποιοτητα κατασκευης σε καποια σημεια ...

Ενδεικτικα screenshot
...

Κανείς δεν είπε ότι υπάρχει απροβλημάτιστο αυτοκίνητο. Ακόμη και το Lada Niva πάντα έβγαζε κάποια θέματα στα ηλεκτρικά τα 2-3 πρώτα χρόνια που αν τα έφτιαχνες σωστά σου έβγαζε 30 χρόνια μετά απροβλημάτιστα.
Είναι πάντως καλύτερο να έχεις 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση παρά οτιδήποτε άλλο. Και δεν είναι ώρα να ξεκινήσουμε ιστορίες που ξέρουμε από το οικογενειακό / φιλικό περιβάλλον με το τι έχουν τραβήξει με το ένα ή το άλλο αυτοκίνητο (πολλά πολύ ακριβά και από μάρκες με πρεστίζ). Είναι και θέμα τύχης, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που θα έρθει στα χέρια σου πως θα είναι.

Ναι είμαι λίγο θετικά προσκύμενος στην MG επειδή είχα MG που όταν το είχα πάρει το 2005 όλοι με έλεγαν τρελό ότι θα έμπλεκα με συνεργεία κλπ κλπ. Έβγαλε 180.000 κμ απροβλημάτιστα και έφτασε στην Αβινιόν στη Γαλλία η χάρη του, αλλά το πρόσεχα (δεν του έπινα το αίμα πριν ζεσταθεί) και έκανα τη συντήριση όπως όριζε ο κατασκευαστής.

Είναι δεδομένο ότι ό,τι και αν πάρεις θα κερδίσεις κάτι και θα χάσεις κάτι ταυτόχρονα. Πρέπει να ζυγίσεις για σένα τι είναι πιο σημαντικό. Αν κάθε φορά που μπαίνεις στο WV χαμογελάς χωρίς να ξέρεις το λόγο, βρήκες ήδη πιο θα πάρεις.
- Το πρώτο μου αυτοκίνητο το πήρα με καρδιά (MG)
- To δεύτερο με ανάλυση κόστους-ωφέλους (Ford Focus σε προσφορά με 0 κμ)
- Το τρίτο για να παίρνει περιστρεφόμενο καρεκλάκι πίσω από το κάθισμα του οδηγού και 2 καρότσια στο πορτ παγκάζ (Peugeot 3008)
- To τέταρτο γιατί είχε το καλύτερο πακέτο leasing σε PHEV (Ford Kuga)

Αυτά για να πω ότι σε διαφορετικές φάσεις της ζωής μας αποφασίζουμε με τελείως διαφορετικά κριτήρια. Βάλε κάτω θετικά και αρνητικά και αποφάσισε για σένα πιο είναι το "καλύτερο" αυτοκίνητο. Πάντως αν έπρεπε να κάνω ένα short list με αυτοκίνητα που να προσφέρουν διαφορετικά πράγματα στα ίδια χοντρικά χρήματα, νομίζω το έχεις πλησιάσει πολύ:
- WV T-Roc
- MG ZS Max Hybrid
- Suzuki Vitara

Αν μπορέσεις να κάνεις την υπέρβαση θα πάρεις το WV στα 1.5, αλλά αν δεν θέλεις να φτάσεις εκεί οικονομικά το 1.0 είναι συγκρίσιμο με τα παραπάνω. Το Vitara να σημειώσω ότι πήγαινε να το δεις καλά γιατί ενώ είναι σκυλί αδιαμφησβήτητα, οι χώροι είναι πολύ μαζεμένοι.

Υ.Γ. Διάφορες αντιπροσωπείες κατά καιρούς βγάζουν εκθεσιακά αυτοκίνητα ή αυτοκίνητα που έχουν ξεμείνει λόγω αλλαγής μοντέλου σε προσφορά. Άλλες φορές η προσφορά είναι μικρή και δεν παίζει και τόσο ρόλο, ενώ άλλες είναι μεγάλη. Πχ κοίταξα στην Ford και έχει Kuga PHEV του 2023 με 0 κμ στα 33.000 ευρώ από 52.000 που έχει καινούργιο. Ναι θα πάρεις ένα προ-facelift αυτοκίνητο, αλλά δεν την λες και μικρή την έκπτωση. Δεν είχε κάποιο αντίστοιχο Puma διαθέσιμο αυτή τη στιγμή, όλα είχαν από 2000-10000 κμ.

• Like
Reactions: avpap
Λίγο που διάβασα σε σαιτ σήμερα είδα ότι το T-ROC ,που θα το προτιμούσα , λόγω του 1500 κινητήρα καίει αρκετά.
Όχι ότι και τα 1000 κυβικά με τούρμπο δεν καταναλώνουν. Για το NISSAN JUKE το 1000αρι και χειροκίνητο(προς τα 'κει τείνω) διάβασα γενικά καλά σχόλια στο autotriti.
Ούτως η άλλως έχω κλείσει test drive για σήμερα το απόγευμα στα T-CROSS και T-ROC και γι' αύριο το απόγευμα για το NISSAN JUKE, ώστε να σχηματίσω και μια καλύτερη άποψη.

Last edited: