Σε αναζήτηση καινούργιου αυτοκινήτου?

Πάντως αν έπρεπε να κάνω ένα short list με αυτοκίνητα που να προσφέρουν διαφορετικά πράγματα στα ίδια χοντρικά χρήματα, νομίζω το έχεις πλησιάσει πολύ:
- WV T-Roc
- MG ZS Max Hybrid
- Suzuki Vitara

Βγαινει το πρωτο σε hybrid εκδοση ?

Το Suzuki αν δεν κανω λαθος ειναι mild hybrid (δηλαδη τριχες στην ωφελεια της καταναλωσης) και δεν ειναι φτιαγμενο στην Ιαπωνια οπως το Suzuki Swift αλλα σε ενα ανατολικοκεντροευρωπαικο εργοστασιο δεν θυμαμαι ποιο. Γενικως στην suzuki ρωτας που φτιαχνουν καθε μοντελο γιατι τα εχουν χωρισμενα τα κεντρα παραγωγης ανα μοντελο.

Αν αυτη ειναι η short list θα εβαζα στην τελικη σκεψη κοστος χρησης (σαφες προβαδισμα για το FULL Hybrid της MG), κοστος αποκτησης και χρονους εγγυησης. Καρδια και ψυχη και λοιπα χαιρετα τα ;)

Λίγο που διάβασα σε σαιτ σήμερα είδα ότι το T-ROC ,που θα το προτιμούσα , λόγω του 1500 κινητήρα καίει αρκετά.
Όχι ότι και τα 1000 κυβικά με τούρμπο δεν καταναλώνουν. Για το NISSAN JUKE το 1000αρι και χειροκίνητο(προς τα 'κει τείνω) διάβασα γενικά καλά σχόλια στο autotriti.
Ούτως η άλλως έχω κλείσει test drive για σήμερα το απόγευμα στα T-CROSS και T-ROC και γι' αύριο το απόγευμα για το NISSAN JUKE, ώστε να σχηματίσω και μια καλύτερη άποψη.
Nαι και λιγο παραπανω εντος πολης στην κινηση , αλλα σε αποζημιωνει σε αρκετα παραπανω !

Επειδη ειχες αυτοκινητου του ομιλου πιστευω θα καταλαβεις τις διαφορες !

Καλο test drive!

Από το shortlist σου, έχω δεί από κοντά το T-Roc και το Vitara.
Το suzuki, μου έκανε εξαιρετικά κακή εντύπωση, νιώθεις πως μπαίνεις σε αυτοκίνητο άλλης δεκαετίας.

Το t-roc είναι μια χαρά για αυτό που είναι. Μου το είχαν δώσει σε diesel ως αντικατάστασης πριν κάποια χρόνια, κατ' επέκταση δεν θα κρίνω τον κινητήρα, ωστόσο το εσωτερικό του ήταν αποδεκτό και η κύλιση του αρκετά καλή.

• Like
Reactions: avpap
Χωρις να θελω να υποβαθμισω τα κινεζικα και εχοντας μεγαλες προσδοκιες απο τα μοντελα της MG οταν παρουσιαστηκαν ( value for money) μπαινοντας στις ομαδες στο fb (MG3 πχ) βλεπω αρκετα παραπονα κυριως στο θεμα λειτουργιας του υβριδικου συστηματος και της συνεργασιας με την μπαταρια αλλα και σε θεματα ποιοτητα κατασκευης σε καποια σημεια ...

Ενδεικτικα screenshot

2983111326fe0fc5f32be86f3aca0d56.jpg
686d360207ea455e28b6ddbe26d032b9.jpg
Aνοησίες (όχι έσυ)!! Αυτοί που τα γράφουν. Υπάρχουν πολλά test από ανθρώπους που ΞΕΡΟΥΝ και όχι χορηγούμενοι. Μέσα σε αυτούς και εγώ. Μια χαρά είναι και λειτουργεί το σύστημα τους. Σε αντίθεση με το σύστημα της TOYOTA που όντως σε κρεμάει.

@manolara Kατά την ταπεινή μου άποψη προτίμησε MG ή MAZDA (τα νέα HYBRID μοντέλα). Προτίμησε HYBRID τεχνολογία τύπου MG ή MAZDA καθώς αυτές η 2 εταιρείες προσφέρουν κίνηση αμιγώς ηλεκτρική μέχρι τα 80 χλμ (συνήθης κίνηση εντός πόλης) , δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν θα βρεις να φορτίσεις και που καθώς έχουν πολύ καλό σύστημα πλήρωσης της μπαταρίας και χωρίς να σε κρεμάει σε συνεχόμενη ανηφόρα. Το MG το είχα προτείνει και σε έναν άλλο που ήθελε καινούργιο αυτοκίνητο (τότε δεν είχε βγει ακόμη η MAZDA). Πήγαινε κάνε το ένα τεστ. Θα με θυμηθείς. Και σε ενεργητική ασφάλεια για τυχόν γρήγορη προσπέραση 197 άλογα δεν είναι και λίγα (ο συνδυασμός θερμικού και μπαταρίας) και μηδενικό (σχεδόν) lag.

Aνοησίες (όχι έσυ)!! Αυτοί που τα γράφουν. Υπάρχουν πολλά test από ανθρώπους που ΞΕΡΟΥΝ και όχι χορηγούμενοι. Μέσα σε αυτούς και εγώ. Μια χαρά είναι και λειτουργεί το σύστημα τους. Σε αντίθεση με το σύστημα της TOYOTA που όντως σε κρεμάει.

Χαχαχα Ποιοι χορηγουμενοι! (Συνηθης χαρακτηρισμος απο οσους αποφευγουν να δουν την αληθεια)
Κατοχοι ειναι οσοι γραφουν με αποδειξεις !
Κανε ενα κοπο να διαβασεις τι γραφουν στην ομαδα τους πριν γραψεις....

Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας, όμως δεν θα ήθελα να ξεφύγω στα λεφτά.
Το ταβάνι είναι γύρω στα 25.000 και έτσι δεν μπορώ να έχω πολλές επιλογές. Μακάρι να είχα λεφτά για να διάλεγα χωρίς περιορισμούς.
Σήμερα έκανα ένα μικρό test drive το VW T-CROSS και με εξέπληξε ευχάριστα (αυτό προκρίνει η γυναίκα μου με την οποία θα μοιραζόμαστε , δυστυχώς ,το αυτοκίνητο).
Βέβαια μετά από τόσα χρόνια με το ίδιο αυτοκίνητο, όλα έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ και μου φαίνονται διαστημόπλοια.
Αύριο θα κάνω test drive το NISSAN JUKE και θα δούμε.

• Like
Reactions: Alexandros_Wallace
Βέβαια μετά από τόσα χρόνια με το ίδιο αυτοκίνητο, όλα έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ και μου φαίνονται διαστημόπλοια.
Πλάκα κάνεις! Τι διαστημόπλοια; Όλα τα αυτοκίνητα (εξαιρουμένων των αμιγώς ηλεκτρικών) ίδια είναι! Φρένο, γκάζι, λεβιές ταχυτήτων και τιμόνι!