Σε αναζητηση νεου δεκτη PVR HD

Panagiotis K

New member
21 June 2006
29
Αθήνα/ Ελλάδα
Καλημερα στην παρεα.
Εχοντας πλεον προμηθευτει τον HD831 της Nova, σκεφτηκα να τον κρατησω μονο για τα προγραμματα της αντιστοιχης, και να προμηθευτω εναν καινουργιο
που να βλεπει Astra kai Eutelsat.
Θελω να ειναι PVR HD και κατηγορια τιμης γυρω στα 250-300 Ευρω.
Η αληθεια ειναι οτι βλεπω πολλα μοντελα εδω να παρουσιαζονται, αλλα δεν ξερω τι να επιλεξω...παντως τα κριτηρια μου ειναι μονο 2 PVR και HD.

Αυτα απο μενα...οποιος θελει ας μου πει καμμια ιδεα.

Καλημερα.!!!

:smile:

:music-smiley-005:παιδια ενας ενας...να προλαβαινω να διαβαζω τις απαντησεις γιατι ερχονται κατα δεκαδες...ευχαριστω για την κατανοηση...
καντε ρε copy-paste κανα link !!!!
κανεις δεν εχει να προτεινει τιποτα?:huh2:

Παναγιώτη, πάνω κάτω οι περισσότεροι (μη λινουξ) HD δέκτες που έχουν παρουσιαστεί είναι και pvr. Ο καλός δέκτης για μένα ή για εσένα πολλές φορές είναι υποκειμενικό.

Δες τις παρουσιάσεις των δεκτών, κατέληξε σε 2 ή τρία μοντέλα και βάλτα εδώ να το συζητήσουμε....

Με ένα δορυφορικό tuner ή δύο; Το ρωτάω αυτό γιατί ο δέκτης με ένα tuner μπορεί να γράφει ένα κανάλι και να βλέπεις ένα άλλο κανάλι αλλά μόνο όταν είναι στον ίδιο αναμεταδότη, ενώ με δυο tuner μπορείς να μπορείς να βλέπέις και να κάνεις εγγραφές χωρίς να δεσμεύεσαι από τον ιδιο αναμεταδότη.

Απάντηση: Re: Σε αναζητηση νεου δεκτη PVR HD

Με ένα δορυφορικό tuner ή δύο; Το ρωτάω αυτό γιατί ο δέκτης με ένα tuner μπορεί να γράφει ένα κανάλι και να βλέπεις ένα άλλο κανάλι αλλά μόνο όταν είναι στον ίδιο αναμεταδότη, ενώ με δυο tuner μπορείς να μπορείς να βλέπέις και να κάνεις εγγραφές χωρίς να δεσμεύεσαι από τον ιδιο αναμεταδότη.

Με ενα μονο Tuner...με ενδιαφερει να γραφω αυτο που βλεπω εκεινη την ωρα, και να κανω κυριως προγραμματισμενες εγγραφες.
Επισης αν υπαρχουν ελευθερα HD γερμανοφωνα καναλια στον Astra 19,2..!!!
Απο εκει θα ηθελα βασικα να γραφω.

-bye-

Παναγιώτη γεια χαρά. Πάμε στα γρήγορα στις ερωτήσεις σου

1 υπαρχουν ελευθερα HD γερμανοφωνα καναλια στον Astra 19,2 Ναι. Υπάρχουν σελίδες όπου αναφέρονται όλοι οι δορυφόροι με τις συχνότητες και τα αντίστοιχα κανάλια τους. Εκεί φαίνεται αν κάποια είναι και HD και ελεύθερα. Εδώ πχ είναι η σελίδα lyngsat στον Αστρα 19,2e όπου φαίνονται 5 ελεύθερα HD κανάλια. Τα ΑRD, ZDF ARTE, Servus TV και promo einsfestival.

2 Δέκτης HD/pvr μέχρι 300 ευρώ. Όπως σου είπε ο Αντώνης δέκτες έχει πολλούς. Πλέον η αγορά είναι γεμάτη με δέκτες HD/PVR που μπορεί να στοιχίζουν και 150 ευρώ. Τα γύρω γύρω του δέκτη (πχ δεύτερο tuner που είπε σωστά ο kten) είναι που ανεβάζουν την τιμή.
Εγώ θα σου προτείνω δύο δέκτες.
1 Ο Edision Argus mini IP με τιμή ~140 ευρώ. Χωρίς Linux ο δέκτης. Απλά και εύκολα πράγματα. Είχα κάποτε την προηγούμενη (χωρίς το IP) έκδοση. Πολύ καλή (ΓΙΑ ΜΕΝΑ) εικόνα, πιάνει Digea, γράφει. Τον έδωσα γιατί πήρα AZbox με επίγειο ψηφιακό tuner και δεν είχε νόημα να έχω 3 δέκτες.
2 VU+ Solo με τιμή ~ 300 ευρώ. Linux- άτος, παίρνει και τα images για Dreambox. Δεν τον έχω καν ακουμπήσει αλλά μόνο καλές κουβέντες διάβασα.

Tέλος υπάρχει και αυτός που δίνει τον AZBox Ultra Premium plus 329 ευρώ + μεταφορικά, πράγμα που ΠΡΕΠΕΙ να το τσεκάρεις. ΠΟΛΥ καλός δέκτης με πολλές δυνατότητες. Αν βάλεις (και) κινητό πιάτο θα είσαι σούπερ.

Σίμος.

Απάντηση: Re: Σε αναζητηση νεου δεκτη PVR HD

Παναγιώτη γεια χαρά. Πάμε στα γρήγορα στις ερωτήσεις σου

1 υπαρχουν ελευθερα HD γερμανοφωνα καναλια στον Astra 19,2 Ναι. Υπάρχουν σελίδες όπου αναφέρονται όλοι οι δορυφόροι με τις συχνότητες και τα αντίστοιχα κανάλια τους. Εκεί φαίνεται αν κάποια είναι και HD και ελεύθερα. Εδώ πχ είναι η σελίδα lyngsat στον Αστρα 19,2e όπου φαίνονται 5 ελεύθερα HD κανάλια. Τα ΑRD, ZDF ARTE, Servus TV και promo einsfestival.

2 Δέκτης HD/pvr μέχρι 300 ευρώ. Όπως σου είπε ο Αντώνης δέκτες έχει πολλούς. Πλέον η αγορά είναι γεμάτη με δέκτες HD/PVR που μπορεί να στοιχίζουν και 150 ευρώ. Τα γύρω γύρω του δέκτη (πχ δεύτερο tuner που είπε σωστά ο kten) είναι που ανεβάζουν την τιμή.
Εγώ θα σου προτείνω δύο δέκτες.
1 Ο Edision Argus mini IP με τιμή ~140 ευρώ. Χωρίς Linux ο δέκτης. Απλά και εύκολα πράγματα. Είχα κάποτε την προηγούμενη (χωρίς το IP) έκδοση. Πολύ καλή (ΓΙΑ ΜΕΝΑ) εικόνα, πιάνει Digea, γράφει. Τον έδωσα γιατί πήρα AZbox με επίγειο ψηφιακό tuner και δεν είχε νόημα να έχω 3 δέκτες.
2 VU+ Solo με τιμή ~ 300 ευρώ. Linux- άτος, παίρνει και τα images για Dreambox. Δεν τον έχω καν ακουμπήσει αλλά μόνο καλές κουβέντες διάβασα.

Tέλος υπάρχει και αυτός που δίνει τον AZBox Ultra Premium plus 329 ευρώ + μεταφορικά, πράγμα που ΠΡΕΠΕΙ να το τσεκάρεις. ΠΟΛΥ καλός δέκτης με πολλές δυνατότητες. Αν βάλεις (και) κινητό πιάτο θα είσαι σούπερ.

Σίμος.

Καλησπερα και ευχαριστω για τις απαντησεις.
Κατα τα φαινομενα θα "παω" στον Edision Argus mini IP γιατι και φθηνοτερος ειναι, και PVR υποστηριζει, και HD ειναι, οποτε ολα καλα.
Αυτος εχει Δισκο ενσωματωμενο ή παιρνει εξωτερικα καποιον?
Παντως το οτι πιανει DIGEA ειναι πολυ σημαντικο και χρησιμο.
Αυτον τον δεκτη που τον βρισκει κανεις για να τον αγορασει?
Α..και κατι ακομα. Εχω σκοπευσει κεντρο τον HOTBIRD, και παρακεντρα εχω βαλει τον ASTRA 19,2. Με ενα διπλο Diseq βαζω πρωτα τον ASTRA και διπλα τον EUTELSAT, ενω απομομωνω τελειως απο τη θεση 1 του Diseq ton HOTBIRD, για να μην εχω προβληματα με τον NOVA HD 831.
Κοινως κατεβαζω καλωδιο για τη Nova απευθειας στον δεκτη της, και κραταω το Diseq μονο για Astra kai Eutelsat me ton Edision Argus mini IP.
Σωστα?

Συγνωμη αν σας μπερδεψα ....και ευχαριστω για τις πληροφοριες.
Αν δειτε οτι καπου κανω λαθος στα οσα σχεδιαζω να κανω, :rifle::rifle::rifle:

Ευχαριστω και παλι.

Παναγιωτης
-bye-

να βάλεις twin lnb στο hotbird και το ένα καλώδιο στο diseq και το άλλο στο δέκτη της nova

να βάλεις twin lnb στο hotbird και το ένα καλώδιο στο diseq και το άλλο στο δέκτη της nova

Εχω διαβασει οτι μεχρι στιγμης ο δεκτης της Nova 831 εχει σοβαρα προβληματα με την χρηση-διαχειρηση των diseq γενικα, και για αυτο το λογο λεω να μη ρισκαρω να σπασω τα νευρα μου....

Παναγιώτη πρέπει να είσαι ο μοναδικός Έλληνας που δεν ξέρει οτι υπάρχει το www.skroutz.gr. Πας εκεί, βάζεις στο ψαχτήρι του Edision Argus Combo και voila !!!. Φυσικά ΔΕΝ έχει δίσκο επάνω του, αλλά έχει USB όπου μπορείς να βάλεις εξωτερικό σκληρό. Για να μην μπλέξεις (και αρχίσεις να ρωτάς μετά) σου λέω από τώρα να βάλεις δίσκο με δική του τροφοδοσία. Έτσι 99,9% θα τον δει. Οι δίσκοι χωρίς δική τους τροφοδοσία όσο θυμάμαι από τότε που τον είχα, έχουν θέμα. Άλλους τους βλέπει, άλλους όχι.

Αν δεν σε ενδιαφέρει το Combo (δλδ και δορυφορικός και Digea ταυτόχρονα) υπάρχει και ο Αrgus Picollo HD με τιμή ~110 ευρώ.

Για το Diseq δεν θα σχολιάσω καν. Επίτηδες δεν μπλέχτηκα με αυτά. Είμαι οπαδός του κινητού πιάτου.

Σίμος

Last edited:
δεν θα έχει να κάνει καθόλου με το diseq, απλά θα έχεις τον hotbird και στους δυο δέκτες

Πολλά, όπου πληρώσει ο επαγγελματίας (μαγαζί) μπαίνει.... όπως και στο skroutz δηλαδή...

Αντώνη δεν ήξερα οτι πληρώνει κανείς για να μπει στο (κάθε) skroutz. Δεν ξέρω πόσο λογικό ή όχι είναι αυτό, διότι δεν είμαι επαγγελματικά στο χώρο, συνεπώς δεν το σχολιάζω. (Με το ζόρι κρατιέμαι δλδ)
Εγώ το skroutz πάντως το έβαλα ώστε να μην τεθεί "θέμα".
Δεν βάζω link σε ανάλογα με το skroutz του εξωτερικού λοιπόν. Σόρρυ bebakos...
Συγνώμη για το off topic

Σίμος