Σε αναζήτηση phono stage

quevedo

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,969
επαρχια
Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο thread, ζητώ τη γνώμη σας και τις προτάσεις σας για αλλαγή του υπάρχοντος clearaudio basic+ phono με κάποιο ανώτερης κατηγορίας που να έχει ρυθμίσεις ειδικά load impedance.
Θα παίξει με κεφαλή ortofon cadenza red σε πλατό project RPM9.

Project_tubeboxSEII_bk_1400x1122.jpg

Pro-Ject Tube Box SE II

Χωρίς να είμαι ειδήμων, πιστεύω πως αυτό μπορεί να σού κάνει.

Tube Phono preamplifier (MM and MC)

• Preamplifier for MM or MC with switches on the rear panel
Impedance switch for MC cartridges
• Capacitance switch for MM cartridges
• Subsonic filter switchable
• Dual-mono architecture
• Premium Röhren ECC-803 Golden Pin tubes
• EAT CoolDampers for protection against unwanted vibration
• High End Chipset for optimum sound
• Ultra low-noise semiconductors
• SMD technology
• Available in black and silver

Ευχαριστώ τον φίλο spytsi για την πρότασή του.
Όμως δεν θα ήθελα λαμπάτο phono.
Το ενδιαφέρον μου περιορίζεται σε solid state μόνο.
Τώρα κοιτώ στο avmentor τη δοκιμή του Σταματάκου.
Για να δούμε τι λέει και αυτός.

Γι' αυτή την περίπτωση υπάρχει ο Pro-Ject Phono Box SE II :chinese:

Κοιτα να δεις φίλε μου. Διάβασε το 1ο post παραπάνω.
Θα παιζες κεφαλή των 800 με phono των 200 ?

Φταιω κι εγώ που παρέλειψα να γράψω χρηματικό όριο.
Το ανώτερο που μπορώ να διαθέσω είναι 1200 .

Το σίγουρο είναι οτι πρέπει να δοκιμάσεις ορισμένα phono στο σύστημά σου πρίν επιλέξεις. Μια πολύ καλή περίπτωση ειναι το ASR mini basis. Aν υπάρχει ακόμα στον Ορφέα(γιατι δεν το βλέπω στη σελίδα της εταιρείας) αξίζει μια δοκιμή.

Εναλλακτικά, μπορείς να δεις και DIY λύσεις αν έχεις όρεξη και πιάνει το χέρι σου.

Last edited:
Το Trichord Dino με το extra τροφοδοτικό λένε ότι κάνει θαύματα. Και είναι συμβατό σχεδόν με όλες τις κεφαλές που κυκλοφορούν. Δες εδώ:

http://www.audiopoint.gr/forum/showthread.php?t=232

Η Ιστοσελίδα χρειάζεται εγγραφή αλλά είναι δωρεάν.

Απάντηση: Re: Σε αναζήτηση phono stage

Το σίγουρο είναι οτι πρέπει να δοκιμάσεις ορισμένα phono στο σύστημά σου πρίν επιλέξεις. Μια πολύ καλή περίπτωση ειναι το ASR mini basis. Aν υπάρχει ακόμα στον Ορφέα(γιατι δεν το βλέπω στη σελίδα της εταιρείας) αξίζει μια δοκιμή.

Εναλλακτικά, μπορείς να δεις και DIY λύσεις αν έχεις όρεξη και πιάνει το χέρι σου.

Συμφωνώ γιά το Mini Basis :a0210:

Σε πρόχειρο Α/Β με το Mini Basis και το Dact CT100 που κάναμε πέρσι με τον Πέτρο τον Νικολαϊδη και τον SavvasX ήταν πολύ κοντά.
Το Dact λίγο πιό καθαρό και Mini Basis λίγο πιό ζεστό.

Αυτό το Dact CT100 που το βρίσκουμε? Είναι μήπως η πλακέτα μόνο και θέλει ξεχωριστό τροφοδοτικό και κουτί?
Η αλήθεια είναι ότι δεν πιάνουν τα χέρια μου για να φτιάξω κάτι μόνος μου.

Το Dact είναι σκέτη πλακέτα καιστοιχίζει γύρω στα 700-800 ευρώ και αντιπροσωπεύεται στην χώρα μας.
Θα χρειαστεί επιπλέον τροφοδοτικό κουτί βύσματα & καλώδια.
Η κατασκευή δεν είναι δύσκολη αλλά απαιτεί καλά υλικά γιά να πάρεις τα δέοντα.
Μπορείς να κάνεις μιά αναζήτηση εδώ.

Θα παιζες κεφαλή των 800 με phono των 200 ?

Πιστεύω ότι η τιμή είναι ενδεικτικό κριτήριο επιλογής και συνήθως η καλύτερη ποιότητα αγοράζεται ακριβότερα. Ωστόσο, στο χώρο αυτό υπάρχουν αρκετές διδακτικές ιστορίες (όπως αυτή εδώ), που διαψεύδουν τον κανόνα. Συνεπώς, δε θεωρώ τη χρηματική αξία ενός προϊόντος υπέρτερο κριτήριο απ' το πώς ακούγεται στο αυτί μου. :ears:

Δε θα απέκλεια κάτι εκ προοιμίου,
βάσει της τιμής και μόνο, δίχως να το ακούσω (εφόσον βέβαια είχα τη δυνατότητα δοκιμής). Ακόμα και σ' αυτό το χόμπυ οι εκπλήξεις δεν είναι κάτι σπάνιο, ειδικά όταν στο τελικό αποτέλεσμα επεισέρχονται και απροκαθόριστοι παράγοντες, όπως το ταίριασμα κάθε στοιχείου με το υπόλοιπο σύστημα.

Το σίγουρο είναι οτι πρέπει να δοκιμάσεις ορισμένα phono στο σύστημά σου πρίν επιλέξεις...

Πιστεύω ότι η τιμή είναι ενδεικτικό κριτήριο επιλογής και συνήθως η καλύτερη ποιότητα αγοράζεται ακριβότερα. Ωστόσο, στο χώρο αυτό υπάρχουν αρκετές διδακτικές ιστορίες (όπως αυτή εδώ), που διαψεύδουν τον κανόνα. Συνεπώς, δε θεωρώ τη χρηματική αξία ενός προϊόντος υπέρτερο κριτήριο απ' το πώς ακούγεται στο αυτί μου. :ears:

Δε θα απέκλεια κάτι εκ προοιμίου,
βάσει της τιμής και μόνο, δίχως να το ακούσω (εφόσον βέβαια είχα τη δυνατότητα δοκιμής). Ακόμα και σ' αυτό το χόμπυ οι εκπλήξεις δεν είναι κάτι σπάνιο, ειδικά όταν στο τελικό αποτέλεσμα επεισέρχονται και απροκαθόριστοι παράγοντες, όπως το ταίριασμα κάθε στοιχείου με το υπόλοιπο σύστημα.

Η ιστορία του link που έδωσες φανερώνει λαμογιά της εταιρείας.
Εδώ δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση νομίζω.
Αν είναι να αντικαταστήσω το basic+ με το project phonobox, καλύτερα να μείνω στα κιλά μου.
Σαφώς και υπάρχουν εκπλήξεις στο θέμα matching στο χώρο του audio, αλλά οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες.
Βασικά θα ακούσω κάποια στο σύστημά μου και θα κάνω την επιλογή μου.

Τα lehmann αξίζουν τον κόπο? Έχει κανείς συνφορουμίτης εμπειρια?

Παίδες κανείς δεν υποστηρίζει να κρίνουμε από την τιμή και μόνο. Σε phono stages ομως δύσκολα βρίσκεις κάτι καλό για κεφαλή σαν αυτη του quevedo και ταυτοχρονα φθηνο. Το PhonoBox SE το είχα για περίπου ενα χρόνο... Οταν εφτιαξα το Very Simple Phono Stage με σχετικά απλά υλικά και τροφοδοσία μπαταρίας, ο ήχος του PhonoBox μου φαινόταν αστείος με μια Ortofon 2M Bronze. Οπότε, καλά τα Project, αλλα εγώ θα προτιμούσα τα πικάπ της εταιρείας παρά τα phono της.

Για το ASR mini basis βαδίζω κι εγώ. Αν μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω και πάρεις και το exclusive, θα είσαι μια χαρά για χρόνια...

Η ιστορία του link που έδωσες φανερώνει λαμογιά της εταιρείας.
Εδώ δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση νομίζω.
Αν είναι να αντικαταστήσω το basic+ με το project phonobox, καλύτερα να μείνω στα κιλά μου.
Σαφώς και υπάρχουν εκπλήξεις στο θέμα matching στο χώρο του audio, αλλά οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες.
Βασικά θα ακούσω κάποια στο σύστημά μου και θα κάνω την επιλογή μου.

Φιλε μου ψαξε καλα και ακουσε οσα μπορεις περισσοτερα στο συστημα σου.... και στο τελος πηγαινε και φτιαξε ενα DACT και λυνεις οριστικα το θεμα για phono stage. Θα σε ξανααπασχολησει αν και εφοσον θελησεις καποτε να δωσεις 4-5-6 χιλιαρικα για phono stage.

Φιλε μου ψαξε καλα και ακουσε οσα μπορεις περισσοτερα στο συστημα σου.... και στο τελος πηγαινε και φτιαξε ενα DACT και λυνεις οριστικα το θεμα για phono stage.

Έχουμε δημιουργήσει κίνημα τελικά... :flipout:

Lehmann Black Cube Decade !!!

Επειδή την ψάχνω κι εγώ για κάτι στην κατηγορία του ενάμιση χιλιάρικου, έχω διαβάσει τα καλύτερα στο internet. Μέχρι στιγμής έχω ξαχωρίσει αυτό και το ASR Mini Basis Exclusiv. Πολύ καλό επίσης πρέπει να είναι και το EAR 834P Black MM/MC το οποίο είναι υλοποίηση με λυχνία (αν δεν κάνω λάθος).

Δεν έχω ακούσει κανένα. Πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσω τη γύρα, αλλά φοβάμαι ότι δε θα μπορέσω να κρίνω γιατί όλα θα είναι στημένα σε τελείως διαφορετικά συστήματα κι άρα άντε να βγάλεις άκρη...

Φίλε,
εγώ έχω το project experience και κεφαλή Ortofon Kontrapunkt A, οπότε στο χαρακτήρα του συστήματος νομίζω συμφωνούμε αρκετά!
Από φόνο πρόσφατα αναβαθμίστηκα από phonobox se II σε μεταχειρισμένο Tubebox SE II.
Ε, λοιπόν αυτό που βλέπω είναι ότι η πηγή έχει να μου δώσει αρκετά παραπάνω, που δεν τα αναδεικνύει το φονο...Αυτή είναι η αίσθησή μου.
Οπότε σίγουρα πας για παραπάνω..
Από το φόρουμ εδώ ακούω διθυράμβους για το DACT, ενώ έχω σε εκτίμηση και το Trichord Dino με το εξωτερικό τροφοδοτικό.Σε ξένα φόρουμ επίσης πολύ θετικά μιλάνε και για το Graham Slee Era Gold.
Κοίτα εδώ
http://www.stereophile.com/phonopreamps/105graham/index.html
-bye-

Φίλε,
εγώ έχω το project experience και κεφαλή Ortofon Kontrapunkt A, οπότε στο χαρακτήρα του συστήματος νομίζω συμφωνούμε αρκετά!
Από φόνο πρόσφατα αναβαθμίστηκα από phonobox se II σε μεταχειρισμένο Tubebox SE II.
Ε, λοιπόν αυτό που βλέπω είναι ότι η πηγή έχει να μου δώσει αρκετά παραπάνω, που δεν τα αναδεικνύει το φονο...Αυτή είναι η αίσθησή μου.
Οπότε σίγουρα πας για παραπάνω..
Από το φόρουμ εδώ ακούω διθυράμβους για το DACT, ενώ έχω σε εκτίμηση και το Trichord Dino με το εξωτερικό τροφοδοτικό.Σε ξένα φόρουμ επίσης πολύ θετικά μιλάνε και για το Graham Slee Era Gold.
Κοίτα εδώ
http://www.stereophile.com/phonopreamps/105graham/index.html
-bye-

Το Tubebox πως τα πάει σε θέματα θορύβου με κεφαλή MC ?
Σαφώς και η κεφαλή σου αξίζει κάτι καλύτερο.
Το Graham Slee Era Gold είναι μόνο για ΜΜ κεφαλές και θα χρειαστείς και το Graham Slee Elevator για να παίξεις MC κεφαλές.
Το DacT έτοιμο έρχεται λίγο πιο ακριβό στα λεφτά από το ASR Mini Basis.

Last edited: