ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ...

διαλεξε οποιονδηποτε απο τους εξης:

Sovereign,
Tidal,
Soulution,
Edge,
Gryphon

ολοι ταιριαζουν στο προφιλ που περιγραφεις....

Ξέρω και έναν στα 200.000 ...

Μάλλον αν θες σώματα, stage και χαμηλό από τα πρώτα db πρέπει να αλλαξοπιστήσεις και να πας σε λάμπα...

Καταρχας να σας ευχαριστησω ολους για την συμμετοχη. Δεν ξακαθαρισα μερικα ρπαγματα απο την αρχη. Τα ηχεια που εχω, διαθετουν το χαρακτηριστικο που αναζητω. Μονον με λαμπα εχω ακουσει καλα σε μικρη ενταση. Αλλα εχω αποφασισει οτι δεν θελω αλλο λαμπες. Ειμαι λοιπον σε αναζητηση τρανζιστορ. Απο αυτα που εχω ακουσει μεχρι τωρα δεν με καλυψε κανενα. Ολα παιζουν καλα απο μια ενταση και πανω. Εγω ψαχνω να παιζουν καλα και σε μικρες και σε μεγαλες εντασεις. Το ηχειο ειναι 4 ωμ και 92 db ευαισθησια με αποκοπες κροσοβερ στα 225 Hz και 3000 Hz. Ο χωρος ειναι περιπου 55 τμ.

Καταρχας να σας ευχαριστησω ολους για την συμμετοχη. Δεν ξακαθαρισα μερικα ρπαγματα απο την αρχη. Τα ηχεια που εχω, διαθετουν το χαρακτηριστικο που αναζητω. Μονον με λαμπα εχω ακουσει καλα σε μικρη ενταση. Αλλα εχω αποφασισει οτι δεν θελω αλλο λαμπες. Ειμαι λοιπον σε αναζητηση τρανζιστορ. Απο αυτα που εχω ακουσει μεχρι τωρα δεν με καλυψε κανενα. Ολα παιζουν καλα απο μια ενταση και πανω. Εγω ψαχνω να παιζουν καλα και σε μικρες και σε μεγαλες εντασεις. Το ηχειο ειναι 4 ωμ και 92 db ευαισθησια με αποκοπες κροσοβερ στα 225 Hz και 3000 Hz. Ο χωρος ειναι περιπου 55 τμ.

Φιλε παρε τον pass xa30.5 ειναι ταξη Α. ειναι πολυ καλος ,καθαρος ενισχυτης αλλα δεν εχει τυχη στην ελλαδα. Εγω δεν εχω κανενα συμφερον ,,

Last edited:
Η θεωρία του πρώτου Βαττ ισχύει αλλά εξαρτάται και από την σχεδίαση.
Στο θέμα μας τώρα, ψηφίζω και εγώ Nelson Pass, εκτός αν θέλεις να
κινηθείς σε στρατοσφαιρικά επίπεδα, οπότε και μιλάμε γιά Lamm!

και η αντιθετη αποψη.

What you really need is a "loudness" button on your pre-amp. Unfortunately, these are rarely found in "hi-end" pre-amps or integrated amps these days. The reason you need the loudness button: Fletcher-Munson effect and your ears. The human ear is most sensitive to mid-range frequencies. The result is that as the overall volume level decreases, you begin to lose the lower and upper frequencies relative to the midrange. That's why you "lose detail" and bottom end bloom when listening at low volumes.

I'm sure the others here will label me a hi-fi heretic for this suggestion but it really is the only realsitic answer to your situation simply because of the non-liner way the ear responds to sound pressure levels. One can approximate the effect of a loudness circuit using a parametric equalizer. That would be a fall-back solution. You can get good info on this online by Googling "Fletcher Munson Effect".

Η αλήθεια είναι ότι ο Wind δεν έθεσε όριο τιμής
οπότε δεν υπάρχει θέμα.

Αχ...Το χρήμα και ο βήχας δεν κρύβονται..:flipout:

Τα 80-85dB δεν είναι και τόσο χαμηλές στάθμες, QUOTE]

Ακριβώς.
Έκθεση πάνω απο δύο ώρες σε τέτοιες στάθμες σε καθημερινή βάση θα δημιουργήσει πιθανότατα πρόβλημα.

"Estimation of a "safe" duration of exposure is possible using an exchange rate of 3 dB. As 3 dB represents a doubling of intensity of sound, duration of exposure must be cut in half to maintain the same energy dose. For example, the "safe" daily exposure amount at 85 dB A, known as an exposure action value, is 8 hours, while the "safe" exposure at 91 dB(A) is only 2 hours (National Institute for Occupational Safety and Health, 1998). Note that for some people, sound may be damaging at even lower levels than 85 dB A."

http://en.wikipedia.org/wiki/Hearing_impairment#Long-term_exposure_to_environmental_noise

Καλό πιστεύω είναι να προσέχουμε τι γράφουμε όλοι μας, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε τέτοια "λεπτά " θέματα.

Απάντηση: Re: ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ...

Χιουστον δεν εχεις καποια προταση να κανεις?

Wind έχεις θέσει δύο κριτήρια:

1) Να παίζει καλά
2) Να συμβαινει αυτό και σε χαμηλές εντάσεις

Εγώ θα έλεγα τον μικρό Sovereign, γύρω στα 5500Ε νομίζω πωλείται! Audio Flight? Gryphon Callisto?

Γενικά εγώ θα πήγαινα σε κάποιο τρανζίστορ που ζεσταίνεται πολύ! ;-)

Πάντως για μένα παίζουν τα πάντα ρόλο για να συμβεί αυτό που λες. Ακόμα και τα καλώδια. Θα χρειαστείς κάποιο ζεστό και σωματώδες καλώδιο...

Για κάτι πιο φθηνό, κάνε μια δοκιμή στον Parasound A21. Είναι 250W, αλλά τα πρώτα 8 είναι σε τάξη Α. Με 92dB ευαισθησία, σπάνια θα μπεί σε Α/Β. Έτσι τον δουλεύω κι εγώ.

Απάντηση: Re: ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ...

Για κάτι πιο φθηνό, κάνε μια δοκιμή στον Parasound A21. Είναι 250W, αλλά τα πρώτα 8 είναι σε τάξη Α. Με 92dB ευαισθησία, σπάνια θα μπεί σε Α/Β. Έτσι τον δουλεύω κι εγώ.

Τι εννοείς σπάνια? Δεν ακούς ποτέ κορυφώσεις πάνω από 100db?