Σε αναζήτηση τηλεόρασης

boltsis

Senior Member
11 April 2007
445
ΛΑΡΙΣΑ
Καλημέρα σας! Είμαι σε αναζήτηση τηλεόρασης και μιας και είμαι ήδη παθών της LG 55LM670S έχω καταλήξει να είμαι με μαύρες οριζόντιες ψιλές γραμμές εδώ και ένα χρόνο.. Δεν την πήγα για έλεγχο αλλά κάποιες ερωτήσεις που έκανα σε τεχνικούς πιθανών δεν αξίζει να ασχοληθώ περαιτέρω.. Έχω δει κάποια βιντεακια που βάζουνε κομμάτι ζελοτειπ σε βύσματα καλωδίων αλλά δεν αποπειράθηκα ακόμη..

Θέλω να ρωτήσω μιας και βλέπω ότι κυριαρχεί πολύ αυτό το πρόβλημα με τις γραμμές, αν πάρω Oled θα είμαι πιο σίγουρος ότι δε θα μου εμφανίζει τέτοιο θέμα, παίζει ρόλο το πάνελ αυτό ?Αν δε παίζει ρόλο που είναι Oled τι θα μου συστήνατε να κάνω, εκτός από τη πενταετή εγγύηση που σίγουρα κοιτάω πλέον...

Απόσταση θέασης, χρήση και budget... Επίσης, δεν μπορεί κανένα άτομο να σου εγγυηθεί πως δε θα αντιμετωπίσεις παρόμοιο πρόβλημα με την (κάθε) επόμενη τηλεόρασή σου ή κάποιο άλλο πρόβλημα.

Απλά ρώτησα μήπως επειδή τα νέα αυτά πανελ έχουν κάποια ιδιαίτερη κατασκευή και δεν εμφανίζουν τέτοιο θέμα όπως η Led...δεν εχω και πολλές απαιτήσεις απλά δε θέλω να ξαναπάθω αυτό το πράγμα..

Οι OLED είναι τηλεοράσεις/οθόνες διαφορετικής τεχνολογίας από τις LCD. Δεν πρόκειται περί αναβάθμισης/εξέλιξης, με καινούργια ονομασία.

Δηλαδή οι πιθανότητες να δω μαύρες γραμμές είναι το ίδιο.. Αν με καλύπτει μια προσιτή Led TV δε χρειάζεται να μεταβώ σε Oled για αυτό το θέμα των μαύρων γραμμών..

Επεισης σε oled μπορείς να έχεις αλλα θεματα που δεν έχεις τωρα σε LCD.

Στάλθηκε από το SM-G960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι γνωρίζω κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα!. Ωραία, μιας και άνοιξα το θέμα αυτό, ας μου προτείνετε και κάποια τηλεόραση με βάση τα θέλω μου...

Λοιπόν για budget λέω στα 800 ευρώ, θα ήθελα με VA panel, 55 μέχρι 60 ίντσες. Παρακολουθώ κυρίως ταινίες, netflix και θα ήθελα επειδή έχω ήδη συσκευές στο σπίτι συμβατές με το Google home να μπορώ να τις ελέγχω με φωνητική εντολή καθώς Chromecast built in!

Κοιτάζω κυρίως Sony μιας και μου αρέσουν τα Android που φοράνε..αν υπάρχει κάποιο μοντέλο πιο ακριβό μπορώ να περιμένω και κάνα μήνα ώστε να πέσει η τιμή του..

Αυτή κοίταζα και εγω αλλά αξίζει να περιμένω να κατέβει η τιμή της 55XG9505 η να ανέβω λίγο και εγώ :chinscratch:?

Με την υφιστάμενη τιμή, αξίζει η XF9005. Για 65", ίσως να αξίζει τα παραπάνω χρήματα η XG9505.

Να ρωτήσω κάτι άλλο, πως μπορω να διακρίνω αν έχουν VA panel , έχουν κάποιο διακριτικό?Για να τις βρω μπαίνω στα specs της κάθε μια και είναι λίγο κάπως!

Πρέπει να ψάχνεις για κάθε τηλεόραση. Γενικά, στις 50", 60" και 70" υπάρχουν μόνο VA panels. Στις 55", 65" και 75" οι LG διαθέτουν IPS panels, ενώ για τις υπόλοιπες εταιρείες υπάρχει... ποικιλία.

Αυτο βλέπω και εγώ μπορεί στο ίδιο μοντέλο να έχει VA panel στις 50 ίντσες και στις 55 ίντσες να μην έχει.. Ευχαριστώ πάντως, διαβάζοντας εδώ δεν ήξερα καν για τα VA panel.

Απλά βλέπω και ακούω για πολλά θέματα με γραμμές και μικροβλήματα , ελπίζω η Sony να είναι πιο αξιόπιστη σε αυτό το θέμα.. Μια Sony 40αρα που έχω w2000 από τις πρώτες FHD τηλεοράσεις παίζει ακόμη απροβλημάτιστα και η LG μου με πρόδωσε...

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής μιας και με ενδιαφέρει η 55XG9505

1.τo Google home που έχει μπορεί να χειριστεί τις smart συσκευές που υπάρχουν στο σπίτι μου?Δηλαδή ότι κάνω με το Google home mini μπορώ να το κάνω με την εν λόγω TV?
2.Γνωριζετε αν μπορεί να κάνει βιντεοκλήση και αν υπάρχει κάμερα συμβατή με την τηλεόραση?
3.με απλή γραμμή 24αρα θα μπορώ να βλέπω 4κ netflix η πρέπει να πάω σε 50 άρα τουλάχιστον?Κατεβάζω με 1.1mb/s όταν είναι στα καλά του..

Αυτά προς το παρόν..

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής μιας και με ενδιαφέρει η 55XG9505

1.τo Google home που έχει μπορεί να χειριστεί τις smart συσκευές που υπάρχουν στο σπίτι μου?Δηλαδή ότι κάνω με το Google home mini μπορώ να το κάνω με την εν λόγω TV?
2.Γνωριζετε αν μπορεί να κάνει βιντεοκλήση και αν υπάρχει κάμερα συμβατή με την τηλεόραση?
3.με απλή γραμμή 24αρα θα μπορώ να βλέπω 4κ netflix η πρέπει να πάω σε 50 άρα τουλάχιστον?Κατεβάζω με 1.1mb/s όταν είναι στα καλά του..

Αυτά προς το παρόν..

Last edited by a moderator:
Λοιπόν , ύστερα απο έρευνα αγοράς έχω καταλήξει σε 2 μοντέλα

1.Την Sony XG9505 στα 999 ευρώ με 5ετη εγγύηση https://www.skroutz.gr/s/18052143/Sony-KD-55XG9505.html

2.Kαι την Hisense H55U8B Hisense https://www.skroutz.gr/s/19751290/Hisense-H55U8B.html?from=latest_keyphrases&o=hisense+h55u8b στα 599 +50 ευρώ επέκταση εγγύησης , θα πάρω και τηλέφωνο στο public η στο media markt μήπως μπορούν να μου την κάνουν δώρο!

Σκέφτηκα και την 55XF9005 αλλά για να την πάρεις με 5ετή εγγύηση πάμε στα 899 , δίνω άλλα 100 και παίρνω την Xg9505, αν ητανε στα 770 που είναι το χαμηλότερο στο skroutz με 5 χρόνια εγγύηση θα την κοιτούσα μετα χαράς!

Σκέφτομαι και για τη Hisense H65U8B δηλαδή το πιο πάνω μοντέλο αλλά σε 65' , βγαίνει στα 899 και 50 επέκταση εγγύησης, ακούω πολυ καλά λόγια , άριστο μαύρο , έχει κάποιο input Lag καθώς το Local dimming και το HDR δεν είναι και τα κορυφαία αλλά τα έχει στις ιδιότητές του!Γενικά οι κριτικές είναι πολύ καλές για τα λεφτά του!!

Κολώνω λίγο για την 65αρα λόγω της απόστασης που κάθομαι στα 2,4 μέτρα, η LG 55αρα που εχω τώρα είναι πολύ καλά αλλά σε ένα χρόνο θα μετακομίσω σε μεγαλύτερο σπίτι και θα κάθομαι λίγο μακρύτερα..Εσείς τι λέτε?
Επίσης τι μου συμβουλεύετε να κάνω , βασικά βλέπω netflix , ταινίες 1080p απο στικάκι και κανάλι Digea, ποδόσφαιρο όχι και δε πάιζω παιχνίδια ιδιαίτερα...

Αξίζει τα λεφτά της η sony η είναι και ενθουσιασμός?τώρα θα μου πείτε οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές...

Φιλε μου αν σε παιρνει παρε 65αρα αν εισαι σ αυτη την αποσταση και δεν θα το μετανοιωσεις .Εχω την 75αρα sony ZF9 βλεπω απο την ιδια αποσταση και σε πληροφορω ειναι απολαυση ειδικα σε ταινιες netflix και kodi .πιστεψε με θα το μετανοιωσεις .Αν μπορεις να βρεις την XF σε 65αρα χτυπα την αερα .

Τελικά παρήγγειλα τη 55XG9505 SONY στα 999 ευρώ από το πλαίσιο με 5 χρόνια εγγύηση και 10 χρόνια άτοκα!Την εγγύηση ζήτησα να μου την δώσουνε αφού τους είπα ότι την έχει το public δώρο αυτη τη στιγμή. Είχα ζητήσει και από τον Κωτσόβολο να μου κάνει δώρο τη 5 ετη αλλά δε δέχθηκε!

H Hisense είναι καλή αλλά δε τη φτάνει τη Sony, αλλά είναι όμως πιο VFM, τα αξίζει τα λεφτά της για αυτά που προσφέρει!Ειχε κάποια θέματα που μελλοντικά ίσως με πείραζε..Σε Sony 65αρα ξέφευγα πολύ από το budget μου οπότε προτίμησα τη 55αρα..

Ευχαριστώ για τη βοήθεια και φυσικά θα τα λέμε από το αντίστοιχο ποστ..

Λίγο ακριβή για LCD, αν και η πενταετής εγγύηση και οι (πολλές) άτοκες δόσεις είναι θετικά στοιχεία για την αγορά. Καλορίζικη, σε κάθε περίπτωση.

Ευχαριστώ φίλε μου! Κοίταξα και την XF9005 και βγαίνει 770 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά με 2 χρόνια εγγύηση, 899 ευρω από γνωστό κατάστημα και κανένας δεν έχει 5ετη εγγύηση δώρο ακόμη και το public, την πληρώνεις έξτρα τουλάχιστον 60 ευρώ στο media markt. Δε νομίζω να συμφέρει αυτή τη στιγμή που μιλάμε να πάρεις την XF9005, αν βγει κάποια προσφορά ναι σαφώς αλλά αυτή τη στιγμή όσο και να έψαξα δε βρήκα το πακέτο αυτό.. Έκοψα και τιμολόγιο οπότε θα μου βγει ακόμη πιο καλά...

Απάντηση: Sony KD AG8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μια ερώτηση μιας και περιμένω παραλαβή μιας Sony. Η Sony δικαιολογει την αντικατάσταση - επισκευή του ενός pixel στο DOA και στα 2 χρόνια αντίστοιχα?Ποια η πολιτική της?