Σε αναζήτηση

weedsmd

New member
28 January 2013
6
Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες,
Σας διαβάζω αρκετό καιρό, αλλά είναι το πρώτο post που κάνω, διότι χρειάζομαι τη βοήθειά σας.
Αποφάσισα λοιπόν να στήσω ένα εισαγωγικό συστηματάκι σιγά σιγά, γιατί το budget δεν επιτρέπει να πάρω όλα τα κομμάτια μαζί.

Όσον αφορά τα ηχεία έχω καταλήξει στα roth oli 10:
http://www.rothaudio.co.uk/docs/products_09/OLi_10_Black.shtml

αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι η αγορά του ενισχυτή. Αυτοί που κοιτάω είναι:

1) stereo box s της pro-ject: http://box-designs.com/main.php?tech=stereoboxs&cat=amplifier&lang=en
2)κάποια υλοποίηση του tripath 2050 (θα ήθελα little dot 100), αν και είναι πιο δύσκολο λόγω του ότι πρέπει να έρθει από αμερική
3)trends ta-10.2 se

τι λέτε για όλα αυτά?
οι ενισχυτές είναι συμβατοί ή θα έχω πρόβλημα?
ποιον να επιλέξω τελικά?
υπάρχει κάποια άλλη πρόταση (είτε για ενισχυτή είτε για ηχεία)?

Να σημειώσω ότι το σύστημα θα είναι στο δωμάτιο μου, όχι στο σαλόνι, γι αυτό και κοιτάω μικρούς σε διαστάσεις ενισχυτές.
Ακόμη να προσθέσω ότι αρχικά μάλλον θα παίζω απ το pc, αλλά θέλω αργότερα να συνδέσω κάποιο cd player, κάποιο πικάπ...

Υ. Γ. ελπίζω να μην έγραψα όπου να ναι το post

καλησπέρα παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

@pertros37: ωραίο το μηχανηματάκι που μου πρότεινες. Δεν το είχα υπόψη μου. Βέβαια είναι 100 ευρώ πιο ακριβό, από τον πιο ακριβό ενισχυτή που είχα προτείνει. Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που είχα στο μυαλό μου, αλλά πρέπει να το ψάξω καλύτερα.
@dimitris_av: Ε, βασικά είχα πει τα 200 ευρώ. Ακόμα και τον project που έχει ~240 μου φαινόταν δύσκολο. Ένα θέμα που μετράει επίσης για μένα είναι ο χώρος, γι αυτό και πρότεινα μικρούς σε διαστάσεις. Αν έχεις κάτι να προτείνεις στείλε. Περιμένω με ανυπομονησία.

Παράλληλα ψάχνοντας λίγο ακόμη το μάτι μου έπεσε εδώ: http://www.amazon.co.uk/Topping-TK2...1VQE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1359474604&sr=8-1

Λογική τιμή, ικανοποιητική ισχύς, δύο είσοδοι... τι λέτε?

Στα 200 ευρώ, είναι αρκετά περιορισμένες οι επιλογές σου. Αν προσθέσεις και το μικρό μέγεθος...
Δες αυτόν στα 198 ευρώ αλλά σε κανονικό μέγεθος.

Στα 199 ευρώ (χωρίς έξοδα αποστολής) υπάρχει και το nuForce Icon

Η παραπάνω σελίδα είναι από το e-shop του Ολλανδού αντιπροσώπου που εξυπηρετεί την Ελλάδα (σύμφωνα με το site της nuForce).

Αρχικά να σ ευχαριστήσω και σένα για την απάντηση σου. Τον Cambridge τον είχα δει αλλα τον είχα αφήσει στην άκρη λόγω μεγέθους. Τον δεύτερο που προτείνες δεν τον ήξερα και ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ. Και η τιμή μια χαρά.
Πες μου όμως λίγο γιατί είμαι άσχετος:
Περίπου στα ίδια λεφτά +30-40 είναι ο project και σε λιγότερα λεφτά ο topping με το tripath 2050 και αμφότεροι έχουν 2 εισόδους. Αξίζει τόσο πολύ το nuforce icon?

η αλήθεια είναι οτι στην τιμή που ψάχνεις είναι δύσκολο να βρείς κάτι που να γνωρίζουν οι πολλοί εδώ μέσα...Προσωπικά δεν γνωρίζω τι ήχο θα πάρεις απο έναν ενισχυτή τύπου topping. δεν ξέρω την εταιρία...ο project είναι γνωστός αλλά δεν τον έχω ακούσει...
Τα ηχεία τα οποία έχεις επιλέξει με 88db ευαισθησία οδηγούμενα απο ενισχυτές τύπου 2χ15 και 2χ20 βατ ίσως είναι στο κατώτερο όριο και να μην μπορούν να αποδόσουν σωστά...
αν δεν έχεις πάρει ακόμα τα ηχεία δες την λύση των ενεργών ηχείων (με το μπάτζετ ενισχυτή - ηχείων που έχεις ήδη) τα οποίο τουλάχιστον θα οδηγούνται σωστά και με έναν προ αργότερα κάνεις καλύτερη δουλειά.

η αλήθεια είναι οτι στην τιμή που ψάχνεις είναι δύσκολο να βρείς κάτι που να γνωρίζουν οι πολλοί εδώ μέσα...Προσωπικά δεν γνωρίζω τι ήχο θα πάρεις απο έναν ενισχυτή τύπου topping. δεν ξέρω την εταιρία...ο project είναι γνωστός αλλά δεν τον έχω ακούσει...
+1. Ούτε εγώ τον ήξερα τον topping και τον project μόνο κατ'όνομα.

Τα ηχεία τα οποία έχεις επιλέξει με 88db ευαισθησία οδηγούμενα απο ενισχυτές τύπου 2χ15 και 2χ20 βατ ίσως είναι στο κατώτερο όριο και να μην μπορούν να αποδόσουν σωστά...
αν δεν έχεις πάρει ακόμα τα ηχεία δες την λύση των ενεργών ηχείων (με το μπάτζετ ενισχυτή - ηχείων που έχεις ήδη) τα οποίο τουλάχιστον θα οδηγούνται σωστά και με έναν προ αργότερα κάνεις καλύτερη δουλειά.
+2
Όντως, 88 db και 2x15/2x20 δεν...
Συμφωνώ με το Δημήτρη.

τον topping ούτε εγώ τον ξέρω παιδιά. Τον ανέφερα γιατί φοράει tripath, έχει 2 εισόδους και καλή τιμή (~75 ευρώ χωρίς μεταφορικά).

Δεν ξέρω πόσο διαφορά έχει από αυτό που λες dimitri αλλά:
ο project δίνει νομίζω 2X25 @8ohm, ο topping το ίδιο και ο nuforce 2X24 @8 ohm. Τώρα βέβαια δεν ξέρω τι παίζει με παραμορφώσεις κλπ...

Την λύση των ενεργών ηχείων δεν την είχα σκεφτεί (είπαμε, είμαι τέρμα αρχάριος). Χωρίς να έχω ψάξει καθόλου μου είχαν προτείνει τα roth powa 5 (~278 χωρίς μεταφορικά) και ta
audio engine A5 (~350). Έχετε να προτείνεται κάποια άλλα.

Και κάτι τελευταίο, τι εννοείς με έναν προ αργότερα κάνεις καλύτερη δουλειά?, προενισχυτή?
Υ.Γ. Ελπίζω να μη σας ζάλισα

Διόρθωση τα audioengine A5 έχουν 296 και τα audioengine A5+ 359. Βέβαια δεν ξέρω τη διαφορά έχουν