Σε απόγνωση...

HE 6

Established Member
6 November 2008
119
Πότε δεν φανταζόμουν πως η αγορά μιας TV θα ήταν μια τόσο δύσκολη διαδικασία.Έχω χάσει πλέον την μπάλα και θέλω την βοήθειά σας.Για την ακρίβεια εκλιπαρώ να με βγάλετε απο αυτό το καταναλωτικό λούκι.Απο την γυναίκα μου βοήθεια δεν έχω("πάρε όποια θέλεις αρκεί το παιδί να μην βλέπει κοντά"),οι φίλοι και οι γνωστοί λένε διάφορα "κωτσοβολίστικα" οπότε είστε η τελευταία μου ελπίδα.

Ύστερα απο τον δραματικό προλογο στο προκείμενο.Θέλω 2 τηλεορασείς.Μια 32 και μια 46.Για την 32 δεν έχω μεγάλες προσδοκίες ούτε απαιτήσεις μιας και η χρήση της θα είναι περιορισμενη.Για την 46 όμως έχω πελαγώσει.Να πω πως η απόσταση είναι στα 3 μέτρα και η χρήση της θα είναι 70% tv,ταινίες και 30% ps.Έχω απορίψει αρχίκα τις plasma μιας και είμαι τύπος που δεν έχω υπομονή(στρώσιμο κτλ) ούτε είμαι ανθρωπος που "σέβεται" τέτοιου είδους μηχανήματα.Απο την άλλη όμως όσες LCD είδα είτε σε καταστήματα είτε σε διάφορα σπίτια δεν έμεινα ευχαριστημένος.Κάτι οι γωνίες θέασης,κάτι η ιστορία με την "κίνηση" απογοητεύτηκα.Αυτό που με εκνευρίζει πάντως είναι πως ενώ οι plasma ικανοποιούν τις ανάγκες μου δεν μπορώ να "ικανοποιήσω" τις δικές τους...

Να πω τέλος πως το budget είναι γύρω στο 1500 για την 46αρα και 500 για την 32αρα.

Εφόσον δεν θα χρησιμοποιείς την τηλεόραση ως pc monitor (σταθερή επιφάνεια εργασίας, browsing κ.λ.π.) παρά μόνο για games με το ps3, πάρε plasma. Δεν θα είσαι ο μόνος. Πάρα πολλά μέλη εδώ, φανατικοί gamers, παίζουν μέσω του ps3 σε plasma. Δεν θα έχεις πρόβλημα.

Πάρε μια μεταχειρισμένη ( άρα στρωμένη ) plasma :flipout:
Πλάκα κάνω φυσικά αλλά δεν βρίσκω άλλο τρόπο να ικανοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις σου!

οι plasma δεν χρειάζονται πλεον babysitting...δαγκωτά πλασμα!

(το στρώσιμο δεν είναι τίποτα άλλο παρα μειωμένη φωτεινότητα στις πρώτες ώρες, μετά απλα ξεχνάς το "πλάσμα" και έχεις ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Δηλαδή μια "κακή χρήση" της plasma δεν θα μου φέρει προβλήματα?

Μια στοιχειώδη προσοχή όσο νάναι τη θέλει... Μετά από κανά δυο ώρες gaming βάλτης να παίζει κανά κανάλι για δέκα/δεκαπέντε λεπτά (ή ξέπλυμα) και είσαι ΟΚ...

Δηλαδή μια "κακή χρήση" της plasma δεν θα μου φέρει προβλήματα?

γιατί κακή? οι ώρες που αναφέρεις για gaming και tv είναι ιδανικές...οτιδήποτε IR μείνει μετά απο 2-3 ώρες παιχνιδιου θα εξαφανιστεί αργότερα οταν βλέπεις 5-6 ώρες TV

η μόνο κακή χρήση που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις για ώρες windows/linux/whatever desktop ή να την πλακώσεις σε μεγάλα contrast απο την ώρα 0.

(το στρώσιμο δεν είναι τίποτα άλλο παρα μειωμένη φωτεινότητα στις πρώτες ώρες, μετά απλα ξεχνάς το "πλάσμα" και έχεις ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

γιατί κακή? οι ώρες που αναφέρεις για gaming και tv είναι ιδανικές...οτιδήποτε IR μείνει μετά απο 2-3 ώρες παιχνιδιου θα εξαφανιστεί αργότερα οταν βλέπεις 5-6 ώρες TV

η μόνο κακή χρήση που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις για ώρες windows/linux/whatever desktop ή να την πλακώσεις σε μεγάλα contrast απο την ώρα 0.

+++++++.....:a0210:

Εγώ θα περίμενα λίγο για τα νέα μοντέλα που είναι "προ των πυλών". Πάντως δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος για να είσαι σε απόγνωση ... Οι τελευταίες plasma Panasonic - Samsung - LG μπορούν να σε καλύψουν απόλυτα και τα panel που φοράνε θα ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε χρήση με μια στοιχειώδη προσοχή. Άλλωστε και οι LCD μπορούν να παρουσιάσουν κάποια προβλήματα από "κακή χρήση".
Αν όμως φοβάσαι τις plasma και επείγεσαι η LCD Samsung 46b650/750 είναι μια πολύ καλη επιλογή.

παρε μια φθηνη 32αρα HD Ready LCD (ακομα και ΤΩΡΑ... εγω πηρα προσφατα μια Samsung στα 350 ευρω...) και βαλε το ποσο που θα κερδισεις (τα 150 ευρω δηλαδη) για την 46αρα Plasma που θα παρεις για το σαλονι...

εννοειται πως για την Plasma θα περιμενεις τα νεα μοντελα της Panasonic πρωτα...