Σε χρώμα βέγκε!

eretzum33

Established Member
11 April 2007
105
Ηγουμενίτσα
Είμαι σε αναζήτηση ηχείων δαπέδου, με "μουσικό" προσανατολισμό και μέγιστο κόστος - για το ζεύγος - στα 1.000 . Θα ήθελα το ύψος μαζί με τις ακίδες να ξεπερνά το 1 μέτρο και ο μόνος μου περιορισμός αφορά το χρώμα το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να είναι σκούρο καφέ (βέγκε) ώστε να συμβαδίζει με τα έπιπλα.

Μέχρι στιγμής, στον εμφανισιακό τομέα πιο κοντά έρχεται το νέο μοντέλο της YAMAHΑ, το SOAVO-01 του οποίου όμως η τιμή ανά ζεύγος υπερβαίνει το άνωθεν όριο των 1.000 .

Το τελευταίο διάστημα έχω περάσει αρκετές ώρες αναζητώντας ηχεία στο ίντερνετ, αλλά δυστυχώς η αναζήτηση με βάση το χρώμα δεν είναι διαθέσιμη. Μπορεί να ακούγεται αστείο στα αυτιά σας, αλλά το χρώμα και γενικά η συμβατότητα των ηχείων με το χώρο, είναι το μοναδικό σημείο αύξησης του συντελεστή αποδοχής από την γυναίκα μου (waf-wife acceptor factor):flipout:

Είμαι σε αναζήτηση ηχείων δαπέδου, με "μουσικό" προσανατολισμό και μέγιστο κόστος - για το ζεύγος - στα 1.000 . Θα ήθελα το ύψος μαζί με τις ακίδες να ξεπερνά το 1 μέτρο και ο μόνος μου περιορισμός αφορά το χρώμα το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να είναι σκούρο καφέ (βέγκε) ώστε να συμβαδίζει με τα έπιπλα.

Μέχρι στιγμής, στον εμφανισιακό τομέα πιο κοντά έρχεται το νέο μοντέλο της YAMAHΑ, το SOAVO-01 του οποίου όμως η τιμή ανά ζεύγος υπερβαίνει το άνωθεν όριο των 1.000 .

Το τελευταίο διάστημα έχω περάσει αρκετές ώρες αναζητώντας ηχεία στο ίντερνετ, αλλά δυστυχώς η αναζήτηση με βάση το χρώμα δεν είναι διαθέσιμη. Μπορεί να ακούγεται αστείο στα αυτιά σας, αλλά το χρώμα και γενικά η συμβατότητα των ηχείων με το χώρο, είναι το μοναδικό σημείο αύξησης του συντελεστή αποδοχής από την γυναίκα μου (waf-wife acceptor factor):flipout:
ρίξε μια ματιά στα b&w cm-1 με τις κατάλληλες βάσεις θα φτάσουν στο ύψος που θέλεις και όσο για ήχο είναι αξεπέραστο για τα χρήματα που ζητάει ,αρκεί να έχεις ποιοτηκά ενισχυτικά με ισχύ, waf 10 στα 10!σε τι χώρο θα παίξεις;

1. Αν δεν βρεις ακριβώς το σωστό χρώμα, μην προσπαθήσεις με παρεμφερή. Θα φαίνονται διαφορετικά. Πήγαινε σε μεγάλη αντίθεση, πχ άσπρη λάκα.

2. Μην ξεχνάς τους έλληνες κατασκευαστές. Αν τους πάρεις τηλέφωνο και είσαι ευγενικός, μπορεί να δεχτούν να σου φτιάξουν ένα ηχείο ακριβώς με το βερνίκι που θέλεις. Ειδικά αν δεν σε πειράζει να περιμένεις την επόμενη φουρνιά στην παραγωγή. Εγώ απέκτησα έτσι ρακ για το στεροφωνικό που να έχει ακριβώς το ίδιο χρώμα με τα άλλα έπιπλα του σαλονιού! Απλά τους πήγα ένα ράφι και τους είπα να μου το φτιάξουν έτσι.

Y.Γ. Τα B&W CM1 και CM7 είναι διαθέσιμα σε wenge. Τα Monitor Audio όχι.

Last edited:
Εγω οταν παρειγγειλα τους Ερμηδες μου απο την Audio Spectrum τους ηθελα μαυρους. Εκανα την παραγγελια περιμενα κανα μηνα και μου ήρθαν σπίτι και μαλιστα χωρις εξτρα κοστος. Το ιδιο και για το κεντρικο Sirene. Απ' ότι ξερω τα ξύλα (γιατι χρησιμοποιεί μασιφ ξυλο και οχι καπλαμα σε όλη αυτη τη σειρα) τους τα φτιαχνει και λουστραρει ο Βαραγκης. Θελω να πω ότι πιθανοτητα να σου πετυχει το Wenge ειναι μεγαλη.

Εγω οταν παρειγγειλα τους Ερμηδες μου απο την Audio Spectrum τους ηθελα μαυρους. Εκανα την παραγγελια περιμενα κανα μηνα και μου ήρθαν σπίτι και μαλιστα χωρις εξτρα κοστος. Το ιδιο και για το κεντρικο Sirene. Απ' ότι ξερω τα ξύλα (γιατι χρησιμοποιεί μασιφ ξυλο και οχι καπλαμα σε όλη αυτη τη σειρα) τους τα φτιαχνει και λουστραρει ο Βαραγκης. Θελω να πω ότι πιθανοτητα να σου πετυχει το Wenge ειναι μεγαλη.

Δε κάνεις πλάκα? Δια χειρός Βαράγκη τα AS?

όταν λέμε "μασίφ" ξύλο, εννοούμε προφανώς λεπτή φέτα μασίφ ξύλου επάνω στο mdf της καμπίνας ή όχι? Αυτό που στους αγγλικούς καταλόγους αποδίδεται ως "veneer".

Τα λουστραρισμένα (όχι τα γκρι) τμήματα στη σειρά HDPM της Audio Spectrum εινα μασίφ ξύλο και όχι καπλαμας. Αυτό για το Βαράγκη ο Πετρόπουλος μου είχε πεί τότε ότι αυτά τα ξύλα τους τα κόβει και λουστράρει κάποιος ο οποίος κάνει τμήματα επίπλων του Βαράγκη. Δεν ξερω κατα πόσο αληθεύει αλλά η ποιότητα και το φινίρισμα δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από πολύ καλά έπιπλα.

Ολα σε βεγκε και στο δικο μου σπιτι εκτος των ηχειων...
Αλλα για κοιτα και τα ηχεια του mythos του δικου μας κατασκευαστη!
μπορει να εχει κατι απο δευτερο χερι ...

Φίλε eretzum33 έχω και εγώ σαλόνι στο χρώμα βέγκε και είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το χρώμα των ηχείων. Τελικά μετά από πολύ ψάξιμο και ακροάσεις κατέληξα στα yamaha ns515f σε μαύρο χρώμα. Η τιμή τους ήταν στα 720 ευρώ. Τώρα αν δεν κάνω λάθος η yamaha έχει βγάλει τα ns525f που βγαίνουν επίσης σε μαύρο. Και πίστεψέμε το μαύρο πάει πολύ με το βέγκε, τόσο πολύ που μέχρι και μαύρο ψυγείο αγόρασα...

Φίλε eretzum33 έχω και εγώ σαλόνι στο χρώμα βέγκε και είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το χρώμα των ηχείων. Τελικά μετά από πολύ ψάξιμο και ακροάσεις κατέληξα στα yamaha ns515f σε μαύρο χρώμα. Η τιμή τους ήταν στα 720 ευρώ. Τώρα αν δεν κάνω λάθος η yamaha έχει βγάλει τα ns525f που βγαίνουν επίσης σε μαύρο. Και πίστεψέμε το μαύρο πάει πολύ με το βέγκε, τόσο πολύ που μέχρι και μαύρο ψυγείο αγόρασα...[/quote]
:flipout:καλα που δεν τα διαβαζει αυτα η γυναικα μου

Φίλε eretzum33 φαίνετε να είναι πολύ γ.....το ηχείο, ντιζαϊνάτο, έχει δυναμική μιας και βγάζει 200 Watt και πιότητα κατασκευή άριστη αφού αν δεν κάνω λάθος η yamaha βάζει και σε αυτό το ηχείο κάσα από μαόνι, ακριβώς το ίδιο ξύλο που χρησιμοποιεί και για την κατασκευή πιάνων. Το θέμα είναι να το ακούσεις όμως πριν κάνεις μια τέτοια αγορά γιατί τα 730 δεν είναι λίγα λεφτά και γιατί στο δικό σου το αυτάκι τελικά μπορεί να μην σου αρέσει ο ήχος του. Α, και κάτι άλλο, τα 730 είναι η χαμιλότερη τιμή που βρήκες? Για ψάξτο λίγο και παίρνα μια βόλτα από την γνωστή στοά...