SE KT88

Για Μ/Τ εξόδου που συζητάτε, απορώ που δεν αναφέρατε τον AE Europe (ολλανδία).

ευχαριστω για την πληροφορια. θα τους κοιταξω και αυτους

... λόγω κόστους, υποθέτω.

Όχι, εγω τον προτιμησα γιατί μάλλον είναι ο φτηνότερος απο τους "καλούς" Είδα και το τέστ που έχετε σε λίνκ κάπυ πιό πρίν, που τα πήγε μια χαρά. Μάλιστα έκανα και κάστομ παραγγελία (4,5 ΚΩ στα 6Ω).

Όχι, εγω τον προτιμησα γιατί μάλλον είναι ο φτηνότερος απο τους "καλούς" Είδα και το τέστ που έχετε σε λίνκ κάπυ πιό πρίν, που τα πήγε μια χαρά. Μάλιστα έκανα και κάστομ παραγγελία (4,5 ΚΩ στα 6Ω).

Πόσο, αν επιτρέπεται?

120 ευρώ και οι δύο + μεταφορικά. χωρίς potting.
βάρος 1,5 κιλό ο ένας, καλό interleaving, 70 ma primary, R (primary) 200 Ohm, G2 sto 40% (δεν το ζήτησα, μόνος του το έβαλε), 6 henry primary.

Είναι για EL34 Single Ended, δικό μου σχέδιο.

120 ευρώ και οι δύο + μεταφορικά. χωρίς potting.
βάρος 1,5 κιλό ο ένας, καλό interleaving, 70 ma primary, R (primary) 200 Ohm, G2 sto 40% (δεν το ζήτησα, μόνος του το έβαλε), 6 henry primary.

Είναι για EL34 Single Ended, δικό μου σχέδιο.

Η τιμή είναι καλή. Το πρωτεύον, σχετικά μεγάλη R. Τα 6Η, πρέπει να μπερδεύεις κάτι καωονικά πρέπει να έχει (πολύ) μεγαλύτερη αυτεπαγωγή για 4,5κ ...

H επαγωγική αντίσταση μπαίνει παραλλήλα με την αντίσταση που "αντανακλάται" απο το δευτερεύον. Έτσι, για 4,5 θεωρητικό reflected load , θα χρειαστούν περίπου 36Η αυτεπαγωγή στο πρωτεύον, ώστε στους 20 κύκλους η λάμπα εξόδου να βλέπει φορτίο περί τα 2,25 κιλόμ, μια γενικά αποδεκτή τιμή, διαφορετικά το highpass φίλτρο που δημιουργεί ο μετασχηματιστής (αυτεπαγωγή πρωτεύοντος προς τη γή παράλ/λα με το reflected load) θα κάνει resonance σε ψηλότερη συχνότητα ( θα κόβει μπάσο με απλά λόγια και θα "γυρνάει" τη φάση μέσα στο ακουστό φάσμα = παραμόρφωση) ....

Απάντηση: Re: SE KT88

Το μετράω με το δευτερεύον ανοιχτό, με B&K LCR meter.

Μη μετράς πηνία με σιδηροπυρήνες με γέφυρα. Μέτρα τον με αρκετή διέγερση (20-30 βολτ) στα 50 ΗΖ. Αποκλείεται να είναι 6Η, δεν θα πηγαίνει κάτω από τους 100. Για 4,5 ΚΩ και αξιοπρεπή απόδοση από 35Η και πάνω.
1,5 κιλό είναι λίγο...
Στα 20 Ηζ 3-4 βαττ το πολύ.

Και έτσι να είναι (που δεν το βλέπω στον παλμογράφο), μια χαρά, δέν μ ενδιαφέρει για να κατεβαίνει τόσο χαμηλά. Εκανα πολύ καλή αγορά λοιπόν, ευχαριστώ για τις πληροφορίες.