σε ποια "περιοχή" να κινηθώ;

gdevelek

Established Member
4 July 2006
267
Απόσταση θέασης 3.5 μέτρα, δωμάτιο σκοτεινό.

Υλικό: Digea & κυρίως AVI με ανάλυση που συχνά πέφτει σε π.χ. 300*650 επίπεδα

Αν πάρω FullHD θα μου κοστίσει σε ποιότητα;

Τι διαγώνιο να πάρω; Φοβάμαι πως με 46" σε τέτοια χαμηλή ανάλυση θα το μετανιώσω οπότε σκέφτομαι τις 40".

Ευχαριστώ!

135 views και καμία απάντηση; :nounder:

Αυτό που ρώτησα παραείναι δύσκολο ή παραείναι ανόητο.

3.5 μέτρα απόσταση και 40" δεν πάνε μαζί.Επίσης 2014 και avi 300*600 πάλι δεν πάνε μαζί.Επίσης 2014 και hd ready tv πάλι δεν πάνε μαζί.Αν δεν σε ενδιαφέρει το 3d δες αυτή:
http://www.skroutz.gr/s/4452550/Sony-KDL-48W605B.html?from=autocomplete&keyphrase=48w605
Επίσης δες και αυτή με καλό 3d:
http://www.skroutz.gr/s/4639711/Samsung-UE48H6400.html?from=autocomplete&keyphrase=48h6400
Η και Αυτή με 3d Αλλά όχι τόσο καλό,αλλά με πολύ καλή Επεξεργασία εικονας:
http://www.skroutz.gr/s/4452647/Sony-KDL-50W805B.html?from=most-popular&keyphrase=50w805

Απόσταση θέασης 3.5 μέτρα, δωμάτιο σκοτεινό.

Υλικό: Digea & κυρίως AVI με ανάλυση που συχνά πέφτει σε π.χ. 300*650 επίπεδα

Αν πάρω FullHD θα μου κοστίσει σε ποιότητα;

Τι διαγώνιο να πάρω; Φοβάμαι πως με 46" σε τέτοια χαμηλή ανάλυση θα το μετανιώσω οπότε σκέφτομαι τις 40".

Ευχαριστώ!

3,5 μετρα 50 ιντσες με 55 καλυτερα 55...εαν ειναι σκοτεινο δωματιο πας σε samsung ,sony μιας και ειναι καλυτερα λογο πανελ va...τωρα δεν γραφεις ποσο διαθετεις οποτε θα σου πω σειρα σονυ 8**b ,samsung h6***....

Κύριοι αυτές είναι οι παράμετροι, δεν αλλάζουν, ο καθένας ξέρει τι θέλει να βλέπει πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Και οι παράμετροι περιλαμβάνουν και άλλα στοιχεία πέραν της απόστασης φίλε hxostil. 50-55" για να βλέπω χαμηλής ανάλυσης υλικό νομίζω πως είναι άτοπο.

Αν από τα 3.5μ βλέπω ταινία με ανάλυση της τάξης του 300*650 σε τηλεόραση full HD 40", θα βλέπω pixelation ή άλλα προβλήματα; Νομίζω πως η ερώτηση είναι απόλυτα σαφής.

Ο προϋπολογισμός μου είναι χαμηλός, γύρω στα 400Ε, έτσι όπως πάει η τεχνολογία δεν θα κάνω το λάθος να κάνω σοβαρή επένδυση σε τηλεόραση. Γράφω 400Ε γιατί υποψιάζομαι πως περισσότερες απο´40" είναι απαγορευτικές για το παραπάνω σενάριο. Από φίρμες, μάλλον μόνο Sony/Samsung.

Με τις προϋποθέσεις που θέτεις οτιδήποτε και να δεις στις μάρκες που προτιμάς, είναι σίγουρο πως θα σε καλύψουν και εφόσον θέλεις να βλέπεις πολύ χαμηλής ανάλυσης υλικό, και οι 40 ίντσες πολλές είναι για την απόστασή σου, αλλά οριακά οκ πιστεύω για να μη φαίνεται παρά ελάχιστα το πιξέλιασμα.
Διάλεξε με γνώμονα την αισθητική σου σε ντιζάιν της τηλεόρασης, οι όποιες μικροδιαφορές υπάρχουν δε θα φανούν ( σύμφωνα πάντα με τη χρήση που λες ότι θα κάνεις ).

Κύριοι αυτές είναι οι παράμετροι, δεν αλλάζουν, ο καθένας ξέρει τι θέλει να βλέπει πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Και οι παράμετροι περιλαμβάνουν και άλλα στοιχεία πέραν της απόστασης φίλε hxostil. 50-55" για να βλέπω χαμηλής ανάλυσης υλικό νομίζω πως είναι άτοπο.

Αν από τα 3.5μ βλέπω ταινία με ανάλυση της τάξης του 300*650 σε τηλεόραση full HD 40", θα βλέπω pixelation ή άλλα προβλήματα; Νομίζω πως η ερώτηση είναι απόλυτα σαφής.

Ο προϋπολογισμός μου είναι χαμηλός, γύρω στα 400Ε, έτσι όπως πάει η τεχνολογία δεν θα κάνω το λάθος να κάνω σοβαρή επένδυση σε τηλεόραση. Γράφω 400Ε γιατί υποψιάζομαι πως περισσότερες απο´40" είναι απαγορευτικές για το παραπάνω σενάριο. Από φίρμες, μάλλον μόνο Sony/Samsung.

σε τοσο χαμηλο προυπολογισμο δεν εχεις και πολλες επιλογες...παρε αυτην που μπορεις...τι να σου προτεινουμε σε αυτα τα λεφτα???εγω σε 55 αρα σε 2,7 μ δεν εχω καποιο θεμα σε τηλεοπτικο αλλα εχω καλο επεξεργαστη εικονας....καλο επεξεργαστη σε χαμηλη τιμη εχει και η σονυ...οτι πληρωνεις παιρνεις

σε τοσο χαμηλο προυπολογισμο δεν εχεις και πολλες επιλογες...παρε αυτην που μπορεις...τι να σου προτεινουμε σε αυτα τα λεφτα???εγω σε 55 αρα σε 2,7 μ δεν εχω καποιο θεμα σε τηλεοπτικο αλλα εχω καλο επεξεργαστη εικονας....καλο επεξεργαστη σε χαμηλη τιμη εχει και η σονυ...οτι πληρωνεις παιρνεις

Κι όμως, "σε αυτά τα λεφτά" υπάρχουν στο σκρουτζ 7 μοντέλα samsung ως τα 420Ε, καθώς και 3 μοντέλα Sony όλα κάτω από τα 380Ε

Μάλιστα η 42UEF5000 των 380Ε έχει πολύ θετική κριτική εδώ http://www.trustedreviews.com/samsung-ue42f5000_TV_review

Συνεπώς δυσκολεύομαι να καταλάβω την περιφρόνησή σου στα 400Ε

ΩΣΤΟΣΟ η ερώτησή μου ευθύς εξαρχής ΔΕΝ ήταν ποιο μοντέλο να πάρω αλλά τι γίνεται στο δικό μου σενάριο σε ό,τι αφορά σε ποιότητα εικόνας, και σ' αυτό σαφή απάντησή έχω μόνο από τον Leonid τον οποίο κι ευχαριστώ

Κι όμως, "σε αυτά τα λεφτά" υπάρχουν στο σκρουτζ 7 μοντέλα samsung ως τα 420Ε, καθώς και 3 μοντέλα Sony όλα κάτω από τα 380Ε

Μάλιστα η 42UEF5000 των 380Ε έχει πολύ θετική κριτική εδώ http://www.trustedreviews.com/samsung-ue42f5000_TV_review

ΩΣΤΟΣΟ η ερώτησή μου ευθύς εξαρχής ΔΕΝ ήταν ποιο μοντέλο να πάρω αλλά τι γίνεται στο δικό μου σενάριο σε ό,τι αφορά σε ποιότητα εικόνας, και σ' αυτό σαφή απάντησή έχω μόνο από τον Leonid τον οποίο κι ευχαριστώ

το πιξελιασμα δεν ειναι μονο λογω μεγεθους αλλα και επεξεργασια εικονας...σε οικονομικα μοντελα μην περιμενεις και πολλα σε αυτον τον τομεα..δεν ειναι καμια περιφρονηση και σου ειπα οτι σε αυτα τα χρηματα να διαλεξεις σονυ που εχει καλο επεξεργαστη εικονας..σε 40 ιντσες δεν θα εχεις καποιο θεμα αλλα μαλλον θα αναζητησεις μεγαλυτερο μεγεθος...46 ειναι καλυτερα σε αυτην την αποσταση μιας και ζυγιαζεις καλυτερα μεγεθος με πιξελιασμα.εαν τωρα πιστευεις οτι δεν εχω τι να κανω και γραφω για να πικαρω τοτε τι να πω....τελος

Last edited:
αυτό ήταν όντως μια απάντηση σε αυτό που ρώτησα, ευχαριστώ

παρακαλω...μακαρι να σε βοηθησουμε να κανεις την καλυτερη επιλογη ωστε να μην ξοδεψεις αδικα λεφτα γιατι και αυτα δεν βρισκονται ευκολα

Και 17 μοντέλα μπορεί να υπάρχουν αυτό δεν λέει τίποτα.Στο αρχικό σου ποστ δεν ανέφερες τίποτα για budget οπότε σου έγιναν κάποιες ποιοτικές προτάσεις.Η f5000 δεν είναι τίποτα το σπουδαίο και μην περιμένεις καμιά επεξεργασία της προκοπής στην εικόνα.Ναι είναι 'καλή' για τα λεφτά της αλλά μέχρι εκεί!Κανείς δεν περιφρονεί τα 400 ευρώ ειδικά σήμερα αλλά αν σκεφτείς αναλογικά σου πρότεινα ποιο πάνω sony με 48" πολύ καλύτερη σε επεξεργασία απο την f5000 και smart με 150 ευρώ πάνω στο budget σου που έμαθα όμως αργότερα.Τώρα αν θεωρείς οτι η αγορά τηλεόρασης είναι για σένα κάτι το μηδαμινό τότε αγόρασε όποια νομίζεις. Είναι αυτονόητο το 'οτι δίνεις παίρνεις' και σε αυτο το φόρουμ πάντοτε γίνονται προτάσεις με το καλύτερο value for money και όπως και να το κάνουμε η 48w605 είναι καλύτερο vfm απο την 42f5000.Η απόφαση δική σου.:ernaehrung004:

Σίγουρα η πρότασή σου για 48άρα με 550Ε είναι πάρα πολύ καλή αλλά το υλικό που θα βλέπω συχνά θα είναι όπως το περιέγραψα, αυτό είναι που θα με αποτρέψει και όχι τα 150Ε επιπλέον

Με το σήμα της Digea στους σταθμούς SD, και για τα 3.5 μέτρα πάντα, μέχρι τι διαγώνιο μπορώ να πάω;

Last edited:
gdevelek μην ανακατευεις πολλα γιατι θα μπερδευτεις.Αυτο που θες να κανεις στην tv ειναι ασχετο με την βοηθεια που σου προσφερουν τα παιδια που κοιταν την αγορα τηλεορασης με βαση την εικονα.

Με το σήμα της Digea στους σταθμούς SD, και για τα 3.5 μέτρα πάντα, μέχρι τι διαγώνιο μπορώ να πάω;
Εγώ επιμένω να πας σε 48" 3,5 μέτρα είναι μεγάλη απόσταση και σε συνδυασμό με την καλή επεξεργασία εικόνας δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Σίγουρα η πρότασή σου για 48άρα με 550Ε είναι πάρα πολύ καλή αλλά το υλικό που θα βλέπω συχνά θα είναι όπως το περιέγραψα, αυτό είναι που θα με αποτρέψει και όχι τα 150Ε επιπλέον

Αν μιλάμε μόνο για Digea , στα 3,5 μέτρα με μια καλή 55αρα βλέπεις πολύ ικανοποιητικά, και με παραπάνω ακόμα ίντσες. Εγώ έχω τη Sony 55W905 στα 2,8μ και βλέπω μια χαρά. Αν όμως βάλω ακόμα και σε αυτή τη τηλεόραση να δω το υλικό που σε ενδιαφέρει για να το δω υποφερτά, θα πρέπει χωρίς υπερβολές να πάω πάνω από τα 5μ ίσως και 6μ.
Καταλαβαίνεις λοιπόν πως είναι ένας συνδυασμός πολύ δύσκολος αυτός που λες, εκτός και αν έχεις τη δυνατότητα αυξομείωσης της απόστασης θέασης.

Καταλαβαίνεις λοιπόν πως είναι ένας συνδυασμός πολύ δύσκολος αυτός που λες, εκτός και αν έχεις τη δυνατότητα αυξομείωσης της απόστασης θέασης.

Το κατάλαβα πριν καν ξεκινήσω την κουβέντα, γι' αυτό μίλησα ευθύς εξαρχής για 40"

Η DIGEA σε τι αναλύσεις έρχεται;

Χωρίς παρεξήγηση αλλά πως γίνεται να μιλάμε για "ποιότητα εικόνας" όταν θα βλέπεις Digea και AVI?

Πάρε μια 40" όποια βρεις και λίγο/πολύ το αποτέλεσμα το ίδιο θα είναι , αν βρεις πουθενά να έχει ξεμείνει καμία πλάσμα με 1024x768 ίσως είναι καλύτερη επιλογή καθώς δείχνουν την εικόνα τύπου "Minecraft" λίγο πιο συμπαθητικά.

Χωρίς παρεξήγηση αλλά πως γίνεται να μιλάμε για "ποιότητα εικόνας" όταν θα βλέπεις Digea και AVI?

Ο,τιδήποτε κι αν βλέπουμε, δε θέλουμε να έχει καλή ποιότητα; Ή αν προτιμάς, την καλύτερη δυνατή ποιότητα;

Το ίδιο είναι να βλέπεις AVI με πιξέλιασμα σε ακριβότερη τηλεόραση και το ίδιο χωρίς πιξέλιασμα σε φθηνότερη τηλεόραση;

Δεν καταλαβαίνω την ένστασή σου.

Τα κανάλια της Digea τι ανάλυση έχουν;

Αν θέλεις καλή ποιότητα εικόνας θα σου πρότεινα να αποφεύγεις τα αρχεία χαμηλής ποιότητας και να προτιμάς 720p και πάνω. Όσο για τα κανάλια η χαμηλή ποιότητα εικόνας (και περιεχομένου) μπορεί να διορθωθεί μόνο αν βάλεις NOVA ή ΟΤΕ TV.

Από την απόσταση που έχεις (3.5 μέτρα) με 40" ουσιαστικά δεν θα διακρίνεις σοβαρές διαφορές οπότε είναι λίγο άτοπο να λέμε ποια τηλεόραση δίνει την καλύτερη εικόνα.

Last edited: