Σε τι format να σώσω τα cd μου?

ichaltou

AVClub Enthusiast
καλημέρα
χωρίς να είμαι σίγουρος εαν είμαι στην σωστή κατηγορία θα ήθελα να ρωτήσω το εξής

Αποφάσισα μετα απο πολλά χρόνια να καθήσω να οργανώσω λίγο το cd moy και εχω σκοπό να τα μεταφέρω σε σκληρούς καθοτι η κόρη μου ( 3,5 ετών) ειναι λιγο δύσκολο ακόμη να μάθει τη διαφορά μεταξύ σουβερ και σι-ντι. Ο υπολογιστής που χρησιμοποιώ έχει windows 7 ultimate και ενδιαφέρομαι να μάθω με πιο τρόπο μεταφέροντας τα σι-ντι θα εχω
Α. καλύτερη ποιότητα ηχου
Β.μεγαλύτερη ευελιξία μεταφοράς σε Iphone, ipod, mp3 κτλ..

ευχαριστώ

Α. FLAC
B. MP3

Και τα δύο ταυτόχρονα δεν γίνονται τη στιγμή που η Apple δεν υποστηρίζει FLAC, και τα lossless formats που υποστηρίζει δεν υποστηρίζονται από την υπόλοιπη αγορά.

Εγώ θα σου έλεγα να κάνεις και τα δυο, δηλαδή για αρχή σε FLAC (για το σπίτι) και μετά από FLAC σε MP3 (εύκολο..) για τα iPod/iPhone/ktl.

Η δοκιμασμένη λύση ακούει στο όνομα Exact Audio Copy (κατέβασέ το από εδώ: http://www.exactaudiocopy.de/en/index.php/weitere-seiten/download-from-alternative-servers-2/), ο οποίος περιλαμβάνει και το απαιτούμενο FLAC codec. Αν ψάξεις λίγο στο φόρουμ, κάπου έχουμε σχετικό οδηγό για το πως να τον λειτουργήσεις.

Αντίστοιχα, για MP3, αν θέλεις την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου, καλό είναι να χρησιμοποιείς και πάλι το Exact Audio Copy με το LAME codec.

καλημέρα
χωρίς να είμαι σίγουρος εαν είμαι στην σωστή κατηγορία θα ήθελα να ρωτήσω το εξής

Αποφάσισα μετα απο πολλά χρόνια να καθήσω να οργανώσω λίγο το cd moy και εχω σκοπό να τα μεταφέρω σε σκληρούς καθοτι η κόρη μου ( 3,5 ετών) ειναι λιγο δύσκολο ακόμη να μάθει τη διαφορά μεταξύ σουβερ και σι-ντι. Ο υπολογιστής που χρησιμοποιώ έχει windows 7 ultimate και ενδιαφέρομαι να μάθω με πιο τρόπο μεταφέροντας τα σι-ντι θα εχω
Α. καλύτερη ποιότητα ηχου

ευχαριστώ

Προσωπικά, για να συνδυάσω και τα δύο, τα έχω κάνει μέσω iTunes σε AAC στα 256.

η πρώτη προσπάθεια στεφθηκε απο αποτυχία, μάλλον κάτι δεν εχω κανει σωστα σε ρυθμίσεις ? θα το ξαναδω σήμερα. Ξεκινάει τη μετατροπή και κολλάει στο πρωτο κομμάτι.

η πρώτη προσπάθεια στεφθηκε απο αποτυχία, μάλλον κάτι δεν εχω κανει σωστα σε ρυθμίσεις ? θα το ξαναδω σήμερα. Ξεκινάει τη μετατροπή και κολλάει στο πρωτο κομμάτι.

Ποιό τρόπο ακολούθησες?

Εφ' όσον θες να "σώσεις τα CD σου", μονόδρομος είναι κάποιος lossless αλγόριθμος. Μ' αυτόν μπορείς να επαναδημιουργήσεις πιστό αντίγραφο του αρχικού CD, απ' τα αρχεία σου (εγώ προτιμώ flac).
Στη συνέχεια, απ' τα flac, μπορείς να δημιουργήσεις lossy αντίγραφα, με αρκετους αλγόριθμους που προαναφέρθηκαν, πχ MP3, AAC κλπ.

2η απορία
τα μετατρέπει κανονικά σε flac και τα εμφανίζει ενα ενα κομματι. Υπάρχει τρόπος να ειναι οργανωμένα και να εχουμε και κανενα εξωφυλλο π.χ να μην ειναι τοσο χύμα.

Γι' αυτό το σκοπό υπάρχει και το M4A που είναι επίσης lossless... Αυτό που δεν θυμάμαι είναι αν μπορείς να κάνεις τη μετατροπή μέσω itunes. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι convertors (με προσωπική προτίμηση στο dbpoweramp).
Tο flac είναι σούπερ αλλά νομίζω πως δεν υποστηρίζεται από τις συσκευές της apple. WAV & M4A είναι συμβατά αν δεν απατώμαι. Για τα AAC επίσης, έχω την εντύπωση ότι τρώνε...κομπρέσα!

2η απορία
τα μετατρέπει κανονικά σε flac και τα εμφανίζει ενα ενα κομματι. Υπάρχει τρόπος να ειναι οργανωμένα και να εχουμε και κανενα εξωφυλλο π.χ να μην ειναι τοσο χύμα.

Για δοκίμασε αυτό τον οδηγό...
Έχω κάνει σε πάνω 600 CD τη μετατροπή σε flac... Έχω πάνω από 14.000 flac αρχεία.
Αφού τελειώσεις, τότε θα σκεφτείς τα lossy αντίγραφα, από τα lossless flac που θα έχεις!
Σχετικά με τα εξώφυλλα, θα χρειαστείς το Tag&Rename.
Οκ, τίποτα δεν γίνεται από μόνο του. Θέλει και λίγη δουλειά...
Αν έχεις πρόβλημα με το Tag&Rename, εδώ είμαστε.

2η απορία

Με ποιόν player στα δείχνει έτσι χύμα? Μήπως WMP?