Σε τι συχνότητα φτάνουν οι core2duo;

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Κατα πόσο έχετε υπερχρονίσει τους core2duo σας και με ποιές ψύκτρες;

Ο 6600 φτάνει τα 3ghz ή να προτιμήσω τον κατα 80 ακριβότερο 6700;
Αν ναι αξίζει τον κόπο;

Πάντα με την χρήση μιας καλής ψύκτρας.

Ενας northwood 2.8 που είχα παλιότερα με ΜΟΒΟ MSI και ψύκτρα zalman
δούλευε απροβλημάτιστα στα 3.4Ghz και σε divX encoding όλη νύχτα και καλοκάιρι δεν πέρναγε τους 63c.
(Δυστυχώς το μήχάνημα καταστράφηκε ολοσxερώς απο κεραυνό.)

Με βάση την πολύ χαμηλή κατανάλωση ισχύως των core2duo πιστέυω οτι θα έχουν μεγαλήτερες ανοχές απο τους northwood.

Μια χαρά υπερχρονίζει ο 6600 (αν και δεν το έχω κάνει). Το θέμα είναι γιατί να το κάνεις...? Εγώ τουλάχιστον δεν έχει χρειαστεί. Βέβαια το μόνο που κάνω είναι να βλέπω HD ταινίες...

Φαντάζομαι ότι η περίπτωση του 6600, δεν αφορά μόνο το όριο των 3ghz!!! ίσως κάποιο περισσότερο ειδικοι επι hardware, να δώσουν μια πιο εμπεριστατομένη άποψη.

Αν θες το πιο απλό και ασφαλές ο/c πας στον 4300, του αλλάζεις bus από 800 σε 1066 και έχεις έναν ωραιότατο 6600 (κατά 90% λόγω -2 ΜΒ cache) στα default του (με σχεδόν 0 ρίσκο, χωρίς ανάγκες για ρεύματα, καλή μητρική κλπ).

Κατά τα άλλα τα 3G για έναν 6600 είναι συνήθως πολύ εύκολα.

εγω παντως με εναν 6600 τα 3.2 τα εχω ευκολα. Οτιδηποτε παραπανω με αεροψυξη δεν το συνιστω. Προς το παρον λογω καλοκαιριου το εχω στα 2.7 για να ειμαι χαλαρος. Αμα χειμωνιασει και αποφασισω να βαλω μεσα παλι την υδροψυξη το φτανω και 3.5 αλλα ποιος ο λογος? Μια χαρα τα παιζει ολα και ετσι..τσαμπα η μανουρα..-bye-

Τωρα θα τον αγοράσεις ή τον έχεις?
22 Ιούλη εχει ανακοινώσει η Ιντελ πτώση τιμών.
Οσο κάνει τώρα ο 6700 θα κάνει ο Q6600 περίπου.
Αν ο στόχος σου είναι μόνο τα 3Ghz καλύτερα πάρε τον Ε4300.
Κατι άλλο για το motherboard... το p965 της DS4 έχει αντικατασταθει απο το p35.
Tα πάει αρκετά καλύτερα.Ειδικά αν σκέφτεσαι να πάρεις και τετραπύρηνο.

Re: Απάντηση: Σε τι συχνότητα φτάνουν οι core2duo;

Κατι άλλο για το motherboard... το p965 της DS4 έχει αντικατασταθει απο το p35.
Tα πάει αρκετά καλύτερα.Ειδικά αν σκέφτεσαι να πάρεις και τετραπύρηνο.

Αυτό πήρα πριν λίγες μέρες, υπερπλήρες. Παρόλο που ακόμα δεν πείραξα τίποτα, και όλα παίζουν στα default... (στα 2.13 ο c2d 6420)
Και πέφτει και πολύ γρήγορα η τιμή του...

υγ. απλά η ψυκτρες του είναι πολύ ογκώδεις, πιθανόν να μην δέχεται όλες τις aftermarket ψυκτρες επεξεργαστών...

Και μια ωραία παρουσίαση: http://www.legionhardware.com/document.php?id=643&p=0

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σε τι συχνότητα φτάνουν οι core2duo;

Αυτό πήρα πριν λίγες μέρες, υπερπλήρες. Παρόλο που ακόμα δεν πείραξα τίποτα, και όλα παίζουν στα default... (στα 2.13 ο c2d 6420)
Και πέφτει και πολύ γρήγορα η τιμή του...

υγ. απλά η ψυκτρες του είναι πολύ ογκώδεις, πιθανόν να μην δέχεται όλες τις aftermarket ψυκτρες επεξεργαστών...

Και μια ωραία παρουσίαση: http://www.legionhardware.com/document.php?id=643&p=0

Οτι είδα το GIGABYTE P35 DQ6.
Θα το χτυπήσω.

εγω παντως με εναν 6600 τα 3.2 τα εχω ευκολα. Οτιδηποτε παραπανω με αεροψυξη δεν το συνιστω. Προς το παρον λογω καλοκαιριου το εχω στα 2.7 για να ειμαι χαλαρος. Αμα χειμωνιασει και αποφασισω να βαλω μεσα παλι την υδροψυξη το φτανω και 3.5 αλλα ποιος ο λογος? Μια χαρα τα παιζει ολα και ετσι..τσαμπα η μανουρα..-bye-

Hi greg,

επειδή έχω τον 6600, μήπως μπορείς να μου πείς πως μπορώ να κάνω
το περιβόητο overclocking?

Δεν έχω ιδέα, οπότε αν θα μπορούσες να ήσουν λίγο αναλυτικός.

Σημείωση: Motherboard έχω το ASUS P5W-DH Deluxe (αν αυτό έχει σημασία).

-bye-

Απάντηση: Re: Σε τι συχνότητα φτάνουν οι core2duo;

Hi greg,

-bye-

Γιατί να το κάνεις ρε Αλέξη? Έχει πουθενά πρόβλημα? :grandpa:

Hi greg,

-bye-

Φιλε Αλεξη καλημερα.

Το ιδιο mobo ακριβως εχω και εγω και ναι εχει σημασια γιατι το καθε mobo εχει και αλλο μενου ωστε να υπερχρονισεις. Τα πιο γνωστα και καλα σε OC ειναι για μενα τα DFI τα οποια εχουνε παρα πολλες επιλογες. Ειδικα ενα καινουργιο P35 που ειχε παρουσιασει και το engadget.com κανει παπαδες. Τα asus δεν ειναι τοσο γνωστα για τις επιλογες που προσφερουνε αλλα τουλαχιστον εχουνε ενα απλο μενου για καποιον που δεν γνωριζει καθολου περι multiplier, fsb, κτλ και ειναι και πολυ σταθερα.

Ο πιο απλος και ανωδυνος τροπος για να κανεις OC στο συγκεκριμενο mobo ειναι ο εξης:
Μπες στο Bios στο ξεκινημα πατωντας το Delete. Πας Advanced->JumperFree Configuration. Εχει ενα μενου που λεει Oveclocking Options. Εκει εχει ενα dropdown μενου το οποιο εχει διαφορες επιλογες για υπερχρονισμο. Το καλο ειναι οτι απλα εσυ διαλεγεις τι σου ταιριαζει και το mobo απο μονο του κανει τις απαραιτητες αυξησεις μειωσεις στην ταση της μητρικης εκει που χρειαζεται (μνημη, cpu, bridge) ετσι ωστε να ειναι σταθερο το μηχανημα σου. Με την προϋπόθεση φυσικα οτι το ψυχεις και σωστα..
Εσυ απλα διαλεγεις αυτο που θελεις. Εχει επιλογες και για ποσοστιαια αυξηση και για αυξηση συγκεκριμενη αναλογιας FSB/MEM. Εχει βεβαια και σημασια τι μνημες εχεις. Εγω εχω Supertalent 800αρες η οποιες πανε και πιο πανω αλλα τελος παντων ξερω οτι με αυτες που εχω ειναι διαθεσιμες για μενα ολες η επιλογες η οποιες ειναι */DDR2-800 στο μενου..
Εγω απλα θα σου πω οτι τωρα που ειναι καλοκαιρακι τρεχω την εξης επιλογη FSB 1200/DDR2-800 και η cpu μου τρεχει αβιαστα στα 2.7Ghz. Το performance mode απο κατω το αφηνω στο auto. Δοκιμασε και πες μου τι εκανες. Οτι αλλο θελεις εδω ειμαστε.

Good luck :2thumb22sup:

Φιλε Αλεξη καλημερα.

Το ιδιο mobo ακριβως εχω και εγω και ναι εχει σημασια γιατι το καθε mobo εχει και αλλο μενου ωστε να υπερχρονισεις. Τα πιο γνωστα και καλα σε OC ειναι για μενα τα DFI τα οποια εχουνε παρα πολλες επιλογες. Ειδικα ενα καινουργιο P35 που ειχε παρουσιασει και το engadget.com κανει παπαδες. Τα asus δεν ειναι τοσο γνωστα για τις επιλογες που προσφερουνε αλλα τουλαχιστον εχουνε ενα απλο μενου για καποιον που δεν γνωριζει καθολου περι multiplier, fsb, κτλ και ειναι και πολυ σταθερα.

Ο πιο απλος και ανωδυνος τροπος για να κανεις OC στο συγκεκριμενο mobo ειναι ο εξης:
Μπες στο Bios στο ξεκινημα πατωντας το Delete. Πας Advanced->JumperFree Configuration. Εχει ενα μενου που λεει Oveclocking Options. Εκει εχει ενα dropdown μενου το οποιο εχει διαφορες επιλογες για υπερχρονισμο. Το καλο ειναι οτι απλα εσυ διαλεγεις τι σου ταιριαζει και το mobo απο μονο του κανει τις απαραιτητες αυξησεις μειωσεις στην ταση της μητρικης εκει που χρειαζεται (μνημη, cpu, bridge) ετσι ωστε να ειναι σταθερο το μηχανημα σου. Με την προϋπόθεση φυσικα οτι το ψυχεις και σωστα..
Εσυ απλα διαλεγεις αυτο που θελεις. Εχει επιλογες και για ποσοστιαια αυξηση και για αυξηση συγκεκριμενη αναλογιας FSB/MEM. Εχει βεβαια και σημασια τι μνημες εχεις. Εγω εχω Supertalent 800αρες η οποιες πανε και πιο πανω αλλα τελος παντων ξερω οτι με αυτες που εχω ειναι διαθεσιμες για μενα ολες η επιλογες η οποιες ειναι */DDR2-800 στο μενου..
Εγω απλα θα σου πω οτι τωρα που ειναι καλοκαιρακι τρεχω την εξης επιλογη FSB 1200/DDR2-800 και η cpu μου τρεχει αβιαστα στα 2.7Ghz. Το performance mode απο κατω το αφηνω στο auto. Δοκιμασε και πες μου τι εκανες. Οτι αλλο θελεις εδω ειμαστε.

Good luck :2thumb22sup:

Greg thanks για την άμεση και αναλυτικότατη απάντηση. Καταρχήν από μνήμες
έχω 1Gb αυτή εδώ: JetRam Transcend 1GB - DDR2 800. Προφανώς εάν επιλέξω
ποσοστιαία αύξηση μπορώ να κάνω την επιλογή που κάνεις και εσύ δηλ.
FSB 1200/DDR2-800?

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Σε τι συχνότητα φτάνουν οι core2duo;

Γιατί να το κάνεις ρε Αλέξη? Έχει πουθενά πρόβλημα? :grandpa:

Όχι Νέκταρ, αλλά άμα είναι να τρέχει καλύτερα το μηχάνημα
γιατί να μην το κάνω?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σε τι συχνότητα φτάνουν οι core2duo;

Όχι Νέκταρ, αλλά άμα είναι να τρέχει καλύτερα το μηχάνημα
γιατί να μην το κάνω?

Θα τρέχουν ρε συ γρήγορα τα HD και δεν θα τα προλαβαίνεις :flipout:

Άμα το κάνεις γράψε αποτελέσματα γιατί έχουμε το ίδιο setup. :antlers:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σε τι συχνότητα φτάνουν οι core2duo;

Θα τρέχουν ρε συ γρήγορα τα HD και δεν θα τα προλαβαίνεις :flipout:

Άμα το κάνεις γράψε αποτελέσματα γιατί έχουμε το ίδιο setup. :antlers:

Πειραματόζωο με έχεις κάνει ρε :damnyou: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

ΟΚ
-bye-

Απάντηση: Re: Σε τι συχνότητα φτάνουν οι core2duo;

Ποιον core2duo θα προτείνατε εχοντας υπόψιν ότι θα το φάει overclocking;
4300;

Παίζει ρόλο και το motherboard και οι μνήμες (λένε παντού όπου διαβάζω τεστ περί κλοκαρίσματος). Και πρεπει να υπαρχει και μια καλή ψύκτρα.

Επειδή προσπαθούσα να κανω περικοπές τώρα που εκανα τις αγορές μου, έψαχνα και εγώ τι θα πάρω, χωρίς να πληρώσω πολλά (π.χ. ο "σίγουρος" c2d 6600 μου ήταν ακριβός), αλλά ταυτόχρονα αν δεν "τραβάει" να μπορει να ανέβει.

Οπότε αφού ειδικός δεν είμαι, διάβασα αυτά τα άρθρα:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentium-e2160_14.html#sect0 (c2d 2160, τα πάει αρκετά καλά: 3.4GHz όριο, και γρηογορότερος σχδόν παντού από έναν Core 2 Extreme X6800)

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2duo-e6420_11.html#sect0
(c2d 6420 2.96GHz χωρις πείραγμα σε τάσεις -για τους ανασφαλείς όπως εγώ-, και 3.72GHz με υψηλότερη τάση. // c2d 6320: 3.29GHz // c2d 4400: 2.93GHz - 3.25GHz με αυξηση τασης).

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core2duo-e4300_3.html#sect0
(c2d 4300: 2.97GHz χωρίς, 3.42GHz με αύξηση τάσης...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σε τι συχνότητα φτάνουν οι core2duo;

Οτι είδα το GIGABYTE P35 DQ6.
Θα το χτυπήσω.

το DQ6 είναι 50 ακριβότερο (1/4 του συνόλου της τιμής δλδ), εχει και αυτό τετοιες ογκώδεις ψύκτρες. Θελει λίγο προσοχή, εμένα η zalman 7000B χώρεσε οριακά... ακουμπάνε μεταξύ τους.