Είναι πράγματι εντυπωσιακό αλλά και επιβεβαιωμένο, το πως όταν βάζεις μία αγγελία και είναι καλή ευκαιρία για τους αγοραστές, πάντα καταλήγεις να βρίσκεις τον μπελά σου.
Είναι πράγματι εντυπωσιακό πως μερικοί απαιτούν εξηγήσεις (ακόμα και δημόσιες) γιατί δεν πρόλαβαν την ευκαιρία ή γιατί την έχασαν με αποτέλεσμα να χάσουν και μία άλλη παράλληλα (εγγύηση πιθανής αποθετικής ζημίας σε αγγελία πρώτη φορά ακούω).
Είναι πράγματι εντυπωσιακό το πώς κάποιοι αλλοιώνουν τα δημοσίως γραφόμενά σου και προχωρούν και σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Όλα εντυπωσιακά αλλά δυστυχώς πραγματικά.
Έτσι για να σας φύγει η τόσο μεγάλη κάψα (αν και είμαι σίγουρος ότι κάποια αφορμή θα βρείτε πάλι (κάποιοι, όχι όλοι βέβαια) για να συνεχίσετε την φαγούρα – έστω και σε μία αγγελία!) να πω τα εξής:
Όλοι οι δίσκοι έκλεισαν πρακτικά εντός της ημέρας που βγήκε η αγγελία (πρακτικά εντός μερικών λεπτών).
Φυσικά ‘κλείσιμο’ από ‘κλείσιμο’ έχει διαφορά γιατί όταν έχεις να κάνεις με δεκάδες (κυριολεκτώ) ανθρώπους που ο καθένας ζητάει, ρωτάει, απαιτεί κάτι άλλο, δεν είναι εύκολο να ξεκαθαρίσεις το τοπίο άμεσα.
Φυσικά η αγγελία δεν βγήκε μόνο στο AVclub και φυσικά οι αγοραστές δεν ήταν μόνο από το AVClub.
Οι δίσκοι δόθηκαν με σειρά προτεραιότητας (αν θέλετε ρωτήστε πχ τον πρώτο που απάντησε στην αγγελία στο AVClub να σας πει ότι παρέλαβε κανονικά).
Γι αυτό άλλωστε ενημέρωσα ότι οι δίσκοι έχουν κλείσει και θα ενημερώσω μόνο αν κάτι αλλάξει (και όχι ‘θα ενημερώσω όλους’ όπως κάποιος ανέφερε λανθασμένα ότι είπα).
Τώρα αν μετά από αυτό κάποιος ανέμενε και προσωπική απάντηση, θα του πω το εξής:
Λυπάμαι που δεν έχω ώρα να απαντώ προσωπικά σε πάνω από 100 (κυριολεκτώ) ζητήσεις ή να ενημερώνω την αγγελία ανά λεπτό για το τι συμβαίνει, σειρές προτεραιότητας (ειδικά όταν το AVClub δεν είχε την αποκλειστικότητα της αγγελίας) ή πότε πάω και για κατούρημα.
Λυπάμαι επίσης που δεν είχα 100+ δίσκους για χάρισμα για να ικανοποιήσω όσους δεν πρόλαβαν και τσαντίστηκαν οδηγούμενοι ακόμα και σε ύβρεις.
Λυπάμαι επίσης που δεν έχω χρόνο να απαντώ ακόμα και σήμερα σε ζητήσεις για την ίδια αγγελία (από άτομα που έχουν δει ότι έχει κλείσει!).
Αν κάποιος θεωρεί ότι υποτιμώ αυτόν ή τον χώρο επειδή δεν υπάκουσα στις προσδοκίες του περί ενημέρωσης σύμφωνα με τις δικές του απαιτήσεις, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να τον βοηθήσω (αλλά και ούτε φυσικά θα μπω στο τριπάκι της ‘ανάφλεξης’).
Αυτοί που θεωρούν ότι υποτίμηθηκαν ή ότι τους έγραψα δυστυχώς θα πρέπει να εξετάσουν πρώτα το αν σέβονται τον άλλον και τον χρόνο του και να μην προβαίνουν σε χαρακτηρισμούς που βασίζονται στις δικές τους απαιτήσεις και όχι στις υποχρεώσεις του άλλου.
Πριν κάποιοι μιλήσουν λοιπόν για ‘αμέλεια’ θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή ορίζεται βάσει των υποχρεώσεων του άλλου και όχι των δικών τους απαιτήσεων.
Για το αν θα έπρεπε να δοθούν επίσης διευκρινήσεις με το Locked: Δεν ήξερα ότι πρέπει να επιχειρηματολογήσω περί του ότι δεν είμαι ελέφαντας (εννοώ όσα παράλογα είχαν ακουστεί μέχρι τότε) για να συνεχίσουν πάλι κάποιοι αμέσως μετά να επιχειρηματολογούν περί του αντιθέτου.
A και για την ιστορία: Κάποιοι ήταν με 16 και κάποιοι με 32. Όποιος απ´ όσους είχαν επικοινωνήσει πρώτοι και είχε πιθανότητες να ‘προλάβει’ ενημερώθηκε.
Το ζουμί είναι ότι πήραν όσοι πρόλαβαν, με την σειρά που επικοινώνησαν και πήραν κάτι άριστο σε πολύ καλή τιμή.
So simple.
Λυπάμαι αλλά, εκτός από τους μονίμους κακοπροαίρετους και αναζητούντες την φαγούρα ακόμα και στις αγγελίες, οι υπόλοιποι μάλλον δεν κατάλαβαν τι ζήτηση επακολούθησε της αγγελίας και κατά συνέπεια τι κόστος θα είχε η απάντηση στον καθέναν προσωπικά (μιλάμε ότι θα έπρεπε να φάω τουλάχιστον 2 ώρες να απαντώ pm – ε, λυπάμαι αλλά δεν έχω αυτή την πολυτέλεια).
Επίσης κάποιοι δουλεύουν και δεν έχουν την πολυτέλεια να βλέπουν και να απαντάνε σε όλα τα pm όποτε ο αποστολέας θεωρεί ‘εγκαίρως’.
Και για όσους εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν: Αγγελία σημαίνει πουλάω κάτι. Δεν σημαίνει ότι έχω υποχρέωση να πιάσω κουβέντα και απαντήσω σε όποιον και για ότι ζητήσει κάτι (ειδικά όταν αυτοί οι ‘όποιοι’ είναι πάνω από 100 (επαναλαμβάνω ότι κυριολεκτώ)).
Είναι επίσης εντυπωσιακό το πώς η ίδια αγγελία μπήκε και σε άλλα forums με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και εξέλιξη και μόνο εδώ ξεκίνησε το γνωστό τζέρτζελο (το οποίο είναι αποτέλεσμα κατά τη γνώμη απλούστατα ότι η αγγελία είναι ανοικτή σε σχόλια τρίτων).
Αυτά από εμένα. Παρακαλώ δικαιολογήστε τον ίσως λίγο απότομο τρόπο μου αλλά το βρίσκω απίστευτο να προσφέρω μία τόσο καλή ευκαιρία, να ανταποκρίνομαι άψογα σε όσους ενδιαφέρθηκαν εγκαίρως και στο τέλος να υβρίζομαι και από πάνω!
ΥΓ Παρακαλώ την διαχειριστή να κλειδώσει το θέμα γιατί δεν έχω σκοπό και χρόνο να απαντήσω σε οποιαδήποτε άλλο προσωπικό σχόλιο.