Seagate Marketing : HDD for Video …

Υπάρχουν 2 σύννεφα το ένα είναι της Amazon και το άλλο της copy .com , προσφέρουν free από 15 GB Buck up σημαντικά αρχεία πάνω από 50gb
δεν νομίζω να έχει κανένας σε οικιακή χρήση - μικρή επιχείρηση
τώρα για ταινίες με ένα seed box και σε private tracker με 20.00 euro το seed box για ένα μήνα
θα έχεις αυτές που είχες και * 5 ακόμα (1TB ειχες *5 = 5 TB μετα) στο πολυ ανετο Σε δουλειά να βρισκόμαστε !!!!!!!!

Πήγε να ξεφύγει η κουβέντα, ε;
btw, κανάς καλός HDD 2TB 3.5" στα 5400 rpm, για storage;

Μετά τα παραπάνω …
Νομίζω ότι το συμπέρασμα είναι ότι ‛καλός’ σκληρός δεν υπάρχει.
Λαχείο είναι όλοι

Οπότε για storage … τον φθηνότερο … και κάνε τον 3ΤΒ μιας και εκεί πρέπει να είναι το καλύτερο κλάσμα GB/euro αυτή την εποχή.

Και όποτε μπορέσεις κάνε ένα μικρό RAID και ξεκίνα τακτικά backups – για τα σημαντικά.

Και από σήμερα δηλαδή – με το που θα πάρεις τον νέο δίσκο. Κράτα ένα παλιό μικρό δίσκο για backup.

Ναι, το ξέρω, απ' αυτήν και απο άλλες συζητήσεις ότι είναι λαχείο να σου τύχει καλός δίσκος, εκτός αν υπάρξει ελαττωματική σειρά.
Όντως φθηνότερος είναι ο 3ΤΒ, αλλά η τηλεόραση και ο media player που έχω, δεν νομίζω να τον σηκώνει.
Πάντως απ' ότι βλέπω, δίσκος στα 2ΤΒ 5400 rpm, πλέον δεν βρίσκεις πχ στο amazon.
Και για το back up που λες, δίκιο έχεις και το κάνω συχνά πυκνά. :smile:

Last edited:
Για RAID :
Πάντως όπως έχει γραφτεί και το βρίσκω και λογικό αν το σκεφτείς οι δίσκοι καλό θα είναι
Να είναι από διαφορετικά μαγαζιά ώστε να επιτύχεις να έχουν και διαφορετικές ημερομηνίες παραγωγής (για λόγους ελαττωματικής παρτίδας π.χ.)

Συμφωνω !!! Μονο που ΑΝ ο ενας ειναι απο ελαττωματικη παρτιδα, τι θα κανεις ?
Θα μεινεις με τον αλλον ? Μεχρι να αγορασεις διαφορετικο brand (αλλη παρτιδα) τι γινεται με το RAID ?

Αν χρειάζεσαι 5 δίσκους και έχεις (κούφια η ώρα που το ακούει ) πέσει σε ελαττωματική παρτίδα σε raid 5 είναι ποιο εύκολο να σου χτυπήσουν 2 συγχρόνως
από να είναι από διαφορετική παρτίδα , βέβαια όλα είναι θέμα τύχης , αλλά καλές είναι και κάποιες προφυλάξεις που δεν μας κάνουν και ιδιαίτερο κόπο

Συμφωνω !!! Μονο που ΑΝ ο ενας ειναι απο ελαττωματικη παρτιδα, τι θα κανεις ?
Θα μεινεις με τον αλλον ? Μεχρι να αγορασεις διαφορετικο brand (αλλη παρτιδα) τι γινεται με το RAID ?

Χρησιμοποιώ ετερογενή raids – όντος είναι ‛παρδαλό’ και μπορεί να πέσουν οι επιδώσεις.

Αλλά , άλλο το availability άλλο η ταχύτητα.

Δε τρέχει κάτι ΙΜΗΟ εάν κάποιος συνδυάσει όλους τους παλιούς του δίσκους σε ένα RAID,
Για να μη τους πετάξει.

Ούτε εάν μετά 2 χρόνια μπει διαφορετικός δίσκος.

Το θέμα είναι να καταλαβαίνει καθένας γιατί το κάνει
Πάντα συμβιβαζόμαστε
Και είναι φυσικό

Και γενικά κανένα raid δεν είναι backup
Μη τα μπλέκουμε αυτά τα δυο.

Αναφερομουν σε RAID 1, δηλαδη δυο δισκoυς ΜΟΝΟ.
Νομιζω οτι δεν εχουν ολοι τρεις και πεντε δισκους σε arrays.
Αλλα, για τους θαμωνες του avclub ... δεν στοιχηματιζω τιποτα :laugh:

Αναφερομουν σε RAID 1, δηλαδη δυο δισκoυς ΜΟΝΟ.
Νομιζω οτι δεν εχουν ολοι τρεις και πεντε δισκους σε arrays.
Αλλα, για τους θαμωνες του avclub ... δεν στοιχηματιζω τιποτα :laugh:

Και σε RAID1 δεν πειράζει να βάλεις δυο διαφορετικους δίσκους. Έχει αρνιτικά μεν (ταχύτητα) αλλα εχει όλα τα θετικά του RAID1 για availability.

Αλλά ναι, τα τελευταία χρόνια, έχουμε όλοι περισσότερους δίσκους νομίζω και εγώ. Κάποτε προλάβαιναν να βγάζουν οι εταιρίες δίσκους χωρητικότητας που μας κάλυπταν, τώρα σιγά σιγά φορτωνόμαστε με μπόλικους δίσκους.

Δεν νομίζω critical back up σε RAID

Το θέμα είναι ότι φορτωνόμαστε δίσκους με πολλά TB για αρχεία που δεν ξέρω αν θα τα χρησιμοποιήσουμε ποτέ (πχ mkv ταινίες )

Τα σημαντικά αρχεία μου τα έχω σε copy.com , Amazon ,1 σκληρό δίσκο, 1 stick και σε 2 DVD (σε 6 σημεία τα ίδια αρχεία )
είναι 3Dσχέδια 7-10MB που το καθένα υλοποιείτε σε 3-4 μέρες και όχι 8αρο 12+ o χώρος που χρειάζεται είναι περίπου 5 GB αν πάθουν ζημιά
θέλω μια 5ετια σίγουρα για να ξαναφτιαχτούν , θα
ειμουν τρελος να τα αφηνα σε ένα raid μονο εστω και RAID 60

Mε τοση τεχνολογια υλικων, με τετοια επεξεργασια χημικων επιστρωσης, με τετοιες μηχανικες αντοχες
και αντισταση σε γδαρσιματα ..... και .... ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΟΠΤΙΚΟ ΔΙΣΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΑ
100 ΧΡΟΝΙΑ !!!!

Η κασεττα του Alan Parson απο το 1977 .... ακομα παιζει (κουτσα στραβα, χανοντας στροφες ... ΠΑΙΖΕΙ).
Και δεν ξερω αν θα βγαλει την δεκαετια το back-up των DVD που μολις εγραψα :icon15: Ε ... ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ :violent-smiley-030: