Seagate – Προβλήματα με firmware

Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα κατά την αλλαγή firmware. Πρακτικά, υπάρχουν δυστυχώς προβλήματα καμία φορά (λ.χ. να πέσει το ρεύμα, να μπερδέψεις τους δίσκους και μετά να κάνει και κάνα format).
Όταν μια εταιρία δεν μπορεί να εγγυηθεί 100% … επιφυλάσσετε. (έχει και συνέχεια το επεισόδιο …)

Μέσα στο ΣΚ πάντως έγιναν κάποια λάθη από την Seagate… τα προγράμματα που είχε δώσει δεν δούλεψαν 100%. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις αχρήστεψαν/ τουβλιασαν (bricked) το δίσκο αντί να τον διορθώσουν.
Σήμερα/αύριο που είναι και εργάσιμες τους βλέπω να ξεπερνούν τα όποια προβλήματα είχαν με τα εργαλεία τους και σταδιακά να βαδίζουμε και εμείς για το Upgrade μας.

Τα έχουν κάνει σαλάτα στη Seagate. Το πρώτο image που δώσανε στους περισσότερους δίσκους αποτύγχανε με crash (SIGSEGV error). Μετά βγάλανε νέα έκδοση που έκανε κανονικά update τους 1000ρηδες 7000.11 αλλά κατέστρεφε τους 500ρηδες!!! Και τώρα έχουν αφαιρέσει το download με την αιτιολογία "Note: This file has been temporarily taken offline as of Jan 19, 2008 8PM CST for validation."

Όντως!

Πάντως θέλει προσοχή. Πριν φλασάρουμε, βεβαιωνόμαστε ότι είναι απαραίτητο. Επιβεβαιώνουμε drive name και firmware revision. Αν δεν χρειάζεται, δεν κάνουμε τίποτα.

Καλα τα λες. Αλλα οταν εχεις αγορασει δισκο πριν 4-5 μηνες, που εχει drive name και firmware προβληματικο (συμφωνα με την Seagate), η πρωτη σκεψη ειναι να κανεις το update. Καλα μεχρι εδω.

Οταν ομως η Seagate λεει: One user who contacted Seagate customer support was told that only drives manufactured in December need to be updated, and their drive, manufactured in October, failed after update because of this.

More info: http://www.tomshardware.com/news/seagate-500gb-1tb-firmware-update,6867.html

Για πες μου τι κανεις. Τολμας ή δεν τολμας το update. Κι αν σου κατσει?:flipout:

δηλαδη η seagate υποστηριζει οτι αυτοι που κατασκευαστηκαν πριν τον δεκεμβρη δεν εχουν προβλημα ανεξαιρετως firmware?

Αυτό έγραφαν εξ αρχής στο site τους.

Ίσως έπρεπε να το τονίσουν λίγο περισσότερο, και να εξηγήσουν και τι σημαίνουν τα $%^$ date codes πάνω στους δίσκους τους, ώστε να καταλαβαίνουμε το πότε κατασκευάστηκε ο δίσκος.

Αυτό έγραφαν εξ αρχής στο site τους.

Ίσως έπρεπε να το τονίσουν λίγο περισσότερο, και να εξηγήσουν και τι σημαίνουν τα $%^$ date codes πάνω στους δίσκους τους, ώστε να καταλαβαίνουμε το πότε κατασκευάστηκε ο δίσκος.

περιμενω απαντηση σε mail που τους εστειλα.

θα ενημερωσω εαν εχω κατι νεοτερο....-bye-

Εγω λεω να δοκιμασω (αγορασμενος πριν 5-6 μηνες). Αμα παθει τιποτα, εγγυηση εχει οποτε επιστροφη. Δεν θα κατσω να σκασω και να περιμενω να ξυπνησει η Seagate και να μας δωσει αναλυτικες πληροφοριες:slapface:

Εγω λεω να δοκιμασω (αγορασμενος πριν 5-6 μηνες). Αμα παθει τιποτα, εγγυηση εχει οποτε επιστροφη. Δεν θα κατσω να σκασω και να περιμενω να ξυπνησει η Seagate και να μας δωσει αναλυτικες πληροφοριες:slapface:

αντε ντε-καποιος πρεπει να κανει το πρωτο βημα.....:BXVZCBXZ6:

εχω 2 ιδιους(500GB) με firmware SD15.
ο ενας φοραει τα windows και ο αλλος ειναι καβα.
εαν τελικα χρειστει να κανω update,θα πρεπει να ανοιξω κουτι και να τους κανω ξεχωριστα update.
επιπλεον θα πρεπει βεβαια να αποσυνδεσω και τα 2 drive(dvd-rw&blueray)που ειναι sata.

πιασ`τ`αυγο και κουρευτο....:BDGBGDB55:

Γειά σας,
έχω 4 των 1000 Mb (ST31000340AS) και 4 των 1500 Mb (ST31500341AS) οι οποίοι είναι στην προβληματική λίστα.
Τους μισούς του έχω εκτός PC για να παίρνω αντίφραφα.
Οι ST31000340AS είναι αγοράσμένοι αρκετους μήνες και οι ST31500341AS από τον Νοέμβριο.
Όλοι δουλεύουν μέχρι σήμερα χωρίς πρόβλημα, αλλά τους απενεργοπίησα προληπτικά.
Η απορία μου είναι ότι σήμερα βλέπω στο site: http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207951 στη στήλη Recommended firmware Update, το αρχείο iso που δίδει δεν περιέχει firmware αλλά το drivedetect.exe και να txt αρχείο.
Πώς εξηγείται αυτό ?

Αφου καψεις το iso σε ενα cd, κανεις restart και μπαινεις στο bios. Εκει βαζεις σαν first boot το cdrom.

Εδω προσοχη: Η Seagate προτεινει να αφαιρεσετε ολες τις συσκυες (δισκους / dvdr κτλ) και να αφησετε μονο τον δισκο και το cdrom που εχει μεσα το cd.

Εγω ΔΕΝ τις αφαιρεσα. Εσεις πραξτε με δικια σας ευθυνη.

Αφου bootρει απο το cd, θα βγει μια οθονη με πολλα μπλα μπλα. Πατατε F10 για να συνεχισετε. Στην επομενη οθονη, 1 γραμμα αντιστοιχει σε ενα μοντελο δισκου της Seagate. Εσεις διαλεγετε τον δικο σας (ST3500320AS ο δικος μου) και πατατε το γραμμα (Α σε μενα).

Αυτο ηταν. Θα κανει τα δικα του και μετα press any button to continue. Θα κλεισει το pc. Οταν το ανοιξετε, θα σας βγαλει νεο hardware found.