God Save The Queen !
...
Ο Jerry Wexler που δεν ήταν τυχαίο πρόσωπο, φέρνει την Aretha στην Atlantic το 1967 (θέλει να πάρει το πρωτάθλημα φαίνεται)! Και τα γκολ πέφτουν βροχή!. Κυκλοφορεί ο υπερδίσκος "I Never Loved a Man the Way I Love You" σε παραγωγή του J. Wexler και μένουν όλοι ενεοί!!.
...
...
Τον Ιανουάριο του 1967, o Jerry Wexler της Atlantic έφερε την Aretha Franklin στα Fame για εγγραφή. Σε μια συνέντευξη με τον Βρετανό δημοσιογράφο Neil Rushton, ο Penn υπενθύμισε τη σκηνή. «Όταν μπήκε μέσα ήταν σαν μια νεαρή βασίλισσα. Τα περισσότερα από τα παιδιά στο στούντιο προσποιήθηκαν ότι δεν την πρόσεξαν, αλλά την παρατηρούσαν με την άκρη των ματιών τους. Φαινόταν τόσο ήρεμη, αλλά ήξερα ότι ήταν φοβισμένη μέχρι θανάτου. Απλά κάθισε στο πιάνο, ήρεμα πήρε μια βαθιά ανάσα, σήκωσε το χέρι της και στη συνέχεια, χτύπησε το πλήκτρο! Μόλις το έκανε, όλα τα παιδιά σταμάτησαν να τρώνε, να μιλάνε ή οτιδήποτε άλλο και απλά κατευθύνθηκαν στις κιθάρες και τα τύμπανα τους για να παίξουν. Απλά ήξερες ότι εκείνη την ημέρα επρόκειτο να γραφτεί ιστορία».
Ο Wexler ενέκρινε την ηχογράφηση του "Do Right Woman, Do Right Man" ως ένα τέλειο b-side, με την προϋπόθεση ότι ο Penn ήταν σε θέση να δώσει τη λύση επί τόπου. Λίγα λεπτά μετά η Aretha ήρθε σ' αυτόν. Είπε, «Dan, γλύκα, τι έχεις;», είπα, «αυτό είναι ό,τι έχω, Aretha: They say it’s a man’s world, but you can’t prove that by me,» και επιστρέφοντας αμέσως λέει, «έχω την επόμενη γραμμή: As long as we’re together baby, show some respect for me» και της είπα, «Ευχαριστώ, Aretha». Έτσι απλά...
...
...θυμάται ο Penn. «Ο Jerry Wexler, στη συνέχεια (μετά τη διακοπή του Do Right Woman-Do Right Man), παίρνει την Αρίθα από τα Muscle Shoals πίσω στη Νέα Υόρκη. Νόμιζα, λοιπόν ότι αυτό ήταν το τέλος και ότι δεν πρόκειται να βγάλω τίποτα από το αξιοθρήνητο ντέμο μου. Θέλω να πω, εγώ τσιρίζοντας ψηλά στον τόνο της Aretha, η μπάντα, που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα πίσω μου, ήταν απαίσιο. Η Aretha δεν είχε καν προσπαθήσει να το τραγουδήσει».
Όταν το κομμάτι τελικά ολοκληρώθηκε, ο Wexler κάλεσε τους Penn και Moman να το ακούσουν. «Πετάμε στη Νέα Υόρκη και είμαστε στην αίθουσα ελέγχου της Atlantic και, Ουάου! η Aretha αρχίζει να τραγουδάει, οι αδερφές της έρχονται πίσω της, αυτή παίζει πιάνο, εγώ σκέφτηκα, Φίλε, εδώ σίγουρα αποτύπωσαν τη μαγεία».
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.