Secondary HDD Start-up

13 June 2010
3,048
Σημερα παρατηρησα ενα γεγονος , που προφανως προυπηρχε , αλλα σημερα το εντοπισα
Ειδα στο HDSentinel , οτι οταν ξεκινω τον υπολογιστη , παρολο που το συστημα ξεκινα με τον SSD , παραδοξως και οι αλλοι σκληροι δισκοι του συστηματος προσθετουν start-ups

Πριν απο ενα χρονο , ενας φιλος μου ειπε οτι μεσω Windows θα μπορω να εχω τους αλλους σκληρους δισκους in sleep mode , και οταν θα εβαζα ενα εργο για να δω , τοτε αυτοματα θα ενεργοποιειτο ο συγκεκριμενος δισκος-οι

Επειδη εχω ξεχασει πως να το κανω , μηπως ξερετε να μου πειτε?

Ευχαριστω .............

Πάντα ξεκινάνε όλοι οι δίσκοι του συστήματος στην εκκίνηση, απλά κάποιοι δίσκοι έχουν την δυνατότητα να κάνουν spindown, να παρκάρουν κεφαλές όταν δεν χρησιμοποιηθούν για κάποιο διάστημα.

Προσπαθώ να καταλάβω τι θέλεις.

Να πείς ότι καθυστερούν το boot time σου οι δίσκοι ?
Μόνο επειδή ανάβουν το λες αυτό ή επειδή δείχνει π.χ. την σελίδα του controller ( μαύρη με άσπρα γράμματα συνήθως ) και αργούνε να εμφανιστούνε στην λίστα οι σκληροί δίσκοι προσθέτοντας έτσι στον χρόνο εκκίνησης ακόμα πρίν αρχίσουν να φορτώνουν τα Windows ?

Ή εννοείς ότι δεν θες να λειτουργούνε μέσα στα Windows παρά μόνο όταν τους χρησιμοποιείς ?

Στα Windows μπορείς να ρυθμίσεις να κλείνουνε μετά από 5 λεπτά απραξίας π.χ., αλλά αυτό δεν προτείνεται να ξέρεις.
Το να ανοίγει και να κλείνει ο σκληρός δίσκος είναι πιο καταπονητικό για αυτόν από το να είναι συνέχεια ανοιχτός ακόμα και αν κάθεται στα αυγά του και δεν κάνει τίποτα ( idle ).

Αν το σκέφτεσαι από θέμα κατανάλωσης ρεύματος, δεν είναι τίποτα, πραγματικά αμελητέα ποσότητα.
Αν το σκέφτεσαι από θέμα καταπόνησης, πιο πολύ τους καταπονεί το άνοιγμα/κλείσιμο
Αν το σκέφτεσαι από θέμα θορύβου/κραδασμών κοίτα να τους "δέσεις" στο σασί με πατέντα όπως π.χ. rubber bands και να κρέμονται δίχως να έρχονται σε επαφή μέταλλο με μέταλλο πουθενά στο σασί.