Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

@Άσχετο:
Προπέρυσι στην Χαλκιδική.
Συζητούσα με φίλο για τις τιμές οικοπέδων και διαφόρων κτισμάτων...
Βιλίτσες πρώτη μούρη παραλία, κατάφυτες...
Ποσά απίστευτα...
Ρε συ του λέω, εδώ ή θα καείς ή θα πνιγείς...
Να πληρώσεις και από πάνω γι' αυτό?
Γέλασε...

Ευχομαι να μην πάθουμε ποτέ κάτι παρόμοιο.
Ειδικά στην κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα.
Ούτε κάποιος άλλος λαός.

@Πάντως καταλογίζω σοβαρά λάθη στους γιάπωνες όσον αφορά την τοποθεσία εγκατάστασης (παραλία...) των μονάδων παραγωγής Π.Ε.
Διότι όσο ναναι... ξέρανε που ζούνε αλλά και τις επιπτώσεις ενός τσουνάμι...

Re: Απάντηση: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

@Άσχετο:
Προπέρυσι στην Χαλκιδική.
Συζητούσα με φίλο για τις τιμές οικοπέδων και διαφόρων κτισμάτων...
Βιλίτσες πρώτη μούρη παραλία, κατάφυτες...
Ποσά απίστευτα...
Ρε συ του λέω, εδώ ή θα καείς ή θα πνιγείς...
Να πληρώσεις και από πάνω γι' αυτό?
Γέλασε...

Ευχομαι να μην πάθουμε ποτέ κάτι παρόμοιο.
Ειδικά στην κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα.
Ούτε κάποιος άλλος λαός.

@Πάντως καταλογίζω σοβαρά λάθη στους γιάπωνες όσον αφορά την τοποθεσία εγκατάστασης (παραλία...) των μονάδων παραγωγής Π.Ε.
Διότι όσο ναναι... ξέρανε που ζούνε αλλά και τις επιπτώσεις ενός τσουνάμι...

μάνα μου, αυτοί να παρκάρουν δεν έχουν....
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι θύματα της έπαρσης της εξαιρετικής τους προόδου...

Στο Fukushima Daiichi είχαν πρόβλεψη για κύματα 6-6,5 μέτρων και τους χτύπησε κύμα περίπου 7μέτρων!
Αλλά το χειρότερο ήταν ότι ξέμειναν από τα κύρια και βοηθητικά συστήματα ψύξης... Προσπαθούσαν ακόμη και με φορητές αντλίες αλλά δεν ήταν αρκετό.
Οι τέσσερις από τους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου φαίνεται ότι δύσκολα ελέγχονται και αυτό με τεχνητές αποσυμπιέσεις... μαζί με το αέριο βέβαια διαφεύγουν και ποσότητες ραδιενεργού υλικού.
Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αν αυτό το υλικό διοχετευθεί στη στρατόσφαιρα όπου πιθανότατα θα παραμείνει για καιρό...

Απ' ότι έχω καταλάβει υπάρχει πρόβλημα, άλλος μικρότερο άλλος μεγαλύτερο, και για τους έξι αντιδραστήρες!

Το άλλο εργοστάσιο (Fukushima Daini) φαίνεται να τα καταφέρνει και το λεγόμενο cold shutdown να επιτυγχάνεται...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

μάνα μου, αυτοί να παρκάρουν δεν έχουν....
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι θύματα της έπαρσης της εξαιρετικής τους προόδου...

Αυτό πολύ με άρεσε.
Κακός σύμβουλος η έπαρση και η αλαζονεία.

καλά...εμένα δεν με άρεσε καν...
Ήδη, δυστυχώς, ενώ έχουμε αξιοζήλευτα δείγματα συμπεριφοράς των πολιτών, έχω την εντύπωση ότι η συμπεριφορά των διοικούντων μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται ότι στηρίζεται στα παραπάνω "χαρακτηριστικά".

Ανακοινώσεις που σταδιακά ανατρέπονται προς το χειρότερο....

Δημήτρη δεν ανατρέπονται... εξελίσσονται...

Απλά δεν καθησυχάζουν και δεν κινδυνολογούν, αυτό είναι όλο.

Για τους διοικούντες δεν έχω ιδέα, αλλά έτσι και αλλιώς είναι γνώρισμα της εξουσίας... δεν θα μου φαινόταν παράξενο!

Δυστυχώς σπάνια οι άνθρωποι αποφεύγουμε την έπαρση και αλαζονεία όταν φορέσουμε γαλόνι.

Μια καλή πηγή ενημέρωσης είναι τα δελτία τύπου της TEPCO.

Δυστυχώς οι φωτογραφίες τους διαψεύδουν και κρύβουν την αλήθεια για να μην δημιουργήσουν πανικό.
Ειδικά ο νούμερο δύο έχει τινάξει τα πέταλα και θυμίζει Τσερνομπίλ ο ένα και τέσσερα επίσης είναι πολύ χάλια.

FUKUSHIMA1L.jpg

FUKUSHIMA2L.jpg

Musicalicius, αν δε σου είναι κόπος βάλε ένα λινκ – πηγή για της φωτογραφίες. Σημερινές πρέπει να είναι αλλά ας ξέρουμε τι βλέπουμε.

Στο Fukushima Daiichi είχαν πρόβλεψη για κύματα 6-6,5 μέτρων και τους χτύπησε κύμα περίπου 7μέτρων!
Αλλά το χειρότερο ήταν ότι ξέμειναν από τα κύρια και βοηθητικά συστήματα ψύξης... Προσπαθούσαν ακόμη και με φορητές αντλίες αλλά δεν ήταν αρκετό.
Οι τέσσερις από τους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου φαίνεται ότι δύσκολα ελέγχονται και αυτό με τεχνητές αποσυμπιέσεις... μαζί με το αέριο βέβαια διαφεύγουν και ποσότητες ραδιενεργού υλικού.

Εδώ δεξιά μέσα στη θάλασσα φαίνεται και το αντιτσουνάμι φράγμα που είχαν.
Η λάσπη μέσα στο εργοστάσιο δείχνει μέχρι που έφτασε το τσουνάμι.

FUKUSHIMA3L.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Δυστυχώς οι φωτογραφίες τους διαψεύδουν και κρύβουν την αλήθεια για να μην δημιουργήσουν πανικό.
Ειδικά ο νούμερο δύο έχει τινάξει τα πέταλα και θυμίζει Τσερνομπίλ ο ένα και τέσσερα επίσης είναι πολύ χάλια.

FUKUSHIMA1L.jpg

FUKUSHIMA2L.jpg

Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι έτσι...

Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που βλέπουμε συμβαίνει στο εξωτερικό κτήριο του κελύφους του πυρήνα και όχι στο πυρήνα...
Αν πάντως έχει συμβεί, είναι θέμα ωρών η εκκένωση και το μπάζωμα με τσιμέντο... και μετά τήξη και βύθιση!

Όπως ξαναείπα στο ίδιο συγκρότημα βρίσκονται άλλοι 5 αντιδραστήρες (οι δύο από αυτούς δεν είναι πλήρως ελεγχόμενοι...) και σε απόσταση περί τα 10 χιλιόμετρα (εντός της ζώνης εκκένωσης...) βρίσκεται το Daini, που μόλις εχθές ελέγχθηκε πλήρως!

Αντιλαμβάνεστε πιστεύω την διαφορά από το Τσερνομπίλ...

Ελεγαν όλοι ψέμματα...Μέχρι κι ο πρωθυπουργός τους,προσπαθώντας να συγκαλύψουν ανόητα την κατάσταση.

Τώρα οι ίδιοι παραδέχονται ότι έιναι πολύ σοβαρή κι ότι βρίσκονται στο χείλος μιας μεγάλης καταστροφής.Το επιβεβαίωσε σε μήνυμά του κι ο αυτοκράτοράς τους.

Ελεγαν όλοι ψέμματα...Μέχρι κι ο πρωθυπουργός τους,προσπαθώντας να συγκαλύψουν ανόητα την κατάσταση.

Τώρα οι ίδιοι παραδέχονται ότι έιναι πολύ σοβαρή κι ότι βρίσκονται στο χείλος μιας μεγάλης καταστροφής.Το επιβεβαίωσε σε μήνυμά του κι ο αυτοκράτοράς τους.

Από προχθές ο πρωθυπουργός τους έχει κάνει λόγο για ελλιπή συνεργασία και συνεννόηση με την εταιρία.

Japan: Vast devastation
The vast devastation wrought by the earthquake and resulting tsunami that hit Japan on March 11, 2011, may only be matched by the destroyed lives left in their wake. Few survivors have been found, but families continue to search for their sons, daughters, wives, husbands and friends. Threats of a nuclear reactor meltdown and resulting disaster loom. -- Paula Nelson (51 photos total)

http://www.boston.com/bigpicture/2011/03/japan_-_vast_devastation.html

ειναι δυνατον ενα τετοιο ζητημα οπως η παραγωγη και εμπορικη εκμεταλλευση της πυρηνικης ενέργειας να διαχειριζεται απο ιδιωτικες εταιρειες? δηλαδη τα θεματα συντηρηρησης και ασφαλειας και η διοχετευση των πληροφοριων σε περιοδους κρισεως οπως τωρα..να στηριζεται σε ιδιωτικα χερια? και τωρα λενε ολοι οι υπευθυνοι, οτι εχουνε ελλειπη πληροφορηση οπως και διαφορα αλλα που βγαινουν στην επιφανεια για αμαρτωλο παρελθον της εταιρειας οσο αφορα την συντηρηση του πυρηνικου εργοστασιου

Ποιός μπορεί να πιστέψει,ότι δεν υπήρχαν κρατικοί παράγοντες,στα εργοστάσια,μετά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν απο το σεισμό και το τσουνάμι,προκειμένου να ελέγχουν την κατάσταση;