Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Re: Απάντηση: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Το παράδειγμα του τυφώνα είναι χαρακτηριστικό το τι κοιτάει πρώτα ένα κράτος.
Η λογική του καπιταλισμού, πχ η Δημόσια Υγεία δεν έχει έσοδα, κοστίζει. Αντίστοιχα τον τυφώνα Κατρίν ανέφερα πως οι ΗΠΑ ενδιαφέρθηκαν για την "Εκάλη" και όχι για το "Πέραμα". Αντίθετα η Κούβα (με τα πενιχρά μέσα, λόγω του άθλιου εμπάργκο) κατάφερε πολλά περισσότερα.

Αν ειναι έτσι όπως τα λες γιατι δεν τρέχουν οι φτωχοί αμερικάνοι να πάνε μετανάστες στην Κούβα, παρά συμβαίνει το εντελώς αντίθετο και απο το 1959 ο μισός πληθυσμός του νησιού έχει δραπετεύσει στις ΗΠΑ;
Καταλαβαινω αυτό που γραφεις αλλά και στις χώρες τύπου Κούβας προηγούνται στην εξυπηρέτηση τα κομματικά στελέχη και η νομενκλατούρα που είναι το αντίστοιχο των πλουσίων των καπιταλιστικών χωρών.
Προσωπικά δεν θεωρώ παράδεισο τις ΗΠΑ, δεν έχω συνηθίσει σε τόσο "άγριο καπιταλισμό", αν όμως είχα να διαλέξω ανάμεσα στην Κούβα και στις ΗΠΑ είναι προφανές ότι θα πήγαινα στις ΗΠΑ (και μάλλον κι εσύ το ίδιο θα έκανες, ασχέτως των απόψεων που εκφράζεις εδώ...)
Βγαίνουμε οφφ τόπικ πάντως και πρέπει να το σταματήσουμε....

Αν θέλετε να συζητήσετε τις διαφορές των πολιτικών συστημάτων προτείνω να ανοίξετε ένα νέο νήμα, εδώ θα παραμείνουμε στα του τίτλου του νήματος. Περαιτέρω ποστς αντίστοιχου νοήματος θα διαγραφούν ως off topic.

Ο μισός πληθυσμός? Λίγοι είναι σε σχέση με το άθλιο εμπάργκο.
Και πάλι όμως, Κούβα θα πήγαινα, χαλαρά

Απάντηση: Re: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Αν θέλετε να συζητήσετε τις διαφορές των πολιτικών συστημάτων προτείνω να ανοίξετε ένα νέο νήμα, εδώ θα παραμείνουμε στα του τίτλου του νήματος. Περαιτέρω ποστς αντίστοιχου νοήματος θα διαγραφούν ως off topic.

Τέλος από μένα Πάνο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Εσύ δεν κλαιγόσουν ότι δεν γράφεις εδώ λόγω "ειδικής" συμπεριφοράς από κάποιους? Μια χαρά τα πας από ειρωνεία βλέπω, αλλά επί της ουσίας τζίφος. Το μόνο που σε απασχολεί είναι το χρήμα και αν είναι πλουσιότεροι οι Αμερικάνοι απ τους Κουβανούς. Μην βλέπεις πολύ Χόλυγυντ γιατί σε λίγο θα πιστέψεις πως την βόμβα στην Χιροσίμα την έριξε ο Στάλιν.

Αφού τα λες εσύ, έτσι θα είναι, προφανώς και θα ξέρεις περισσότερα για μένα απο όσα ξέρω εγω για τον εαυτό μου....
Ζητώ ταιμ αουτ για να πάω για ύπνο!

japan1_1300430821705.jpg

Re: Απάντηση: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Εδώ ανέκαμψαν ρε Μπιλ μετά την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, κάνοντας μάλιστα και υποκλίσεις στους Αμερικάνους. Ποτέ μου δεν τους θαύμασα.

Εάν φας δυο τέτοιες βόμβες στο κεφάλι κάνεις και τεμενάδες. Το πώς κάμφθηκε η περηφάνεια ενός φιλοπόλεμου λαού (που οι ίδιοι τα έφεραν στο κεφάλι τους) κάτι λέει για το μέγεθος της απειλής αφανισμού του.

Μα δεν καμφθηκε απλα η περηφανεια τους Τασο. ΜΙλαμε οτι στην συνεχεια τους λατρεψαν !!

Τους αντεγραψαν τον τροπο ζωης τους σε επιπεδα παρανοικα και τους εκαναν καλτ. Ιαπωνες που δεν λατρευουν τους Αμερικανους και γενικα τους "γκαιτζιν" ειναι ελαχιστοι.
Πολυ μυστηρια τρενα....

Καθόλου μυστήρια Ναθ...

Είναι η κουλτούρα τους που δεν μπορείς να καταλάβεις...

Αν ξεκίναγα να τους περιγράφω και να αιτιολογώ τη νοοτροπία τους θα έγραφα για μια εβδομάδα και πιστεύω ότι γνωρίζω μόνο κλάσμα από την πραγματικότητα...

Σε μια λέξη θα έλεγα - συνόψιζα πολλά (αλλά όχι όλα...): τυφλή αφοσίωση (τελικά δύο λέξεις ήταν...)

Η λατρεία έρχεται νομίζω μετά την αυτομαστίγωση για την κατάσταση στην οποία περιήλθαν. Οι Ιάπωνες πρώτα-πρώτα είναι υπέρ της προόδου, προφανώς οι Αμερικανοί έγιναν το υπόδειγμά τους σε αυτό.

Περίεργος λαός.. Στο τηλεοπτικό τους σύστημα αντέγραψαν τους Αμερικάνους (NTSC) αλλά οδηγούν δεξιοτίμονα.. :D

Προσωπικά θεωρώ πολύ παράξενη την απόφασή τους να χτίσουν πυρηνικά εργοστάσια, δεδομένης της εγγυημένα μεγάλης σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής.

Η κριτική που κάνουμε στην γιαπωνέζικη κουλτούρα είναι σαφώς υποκειμενική. Είναι σίγουρο ότι για μας που μεγαλώσαμε με την ελληνική νοοτροπία θα ήταν πολύ δύσκολο να προσαρμοστούμε στην γιαπωνέζικη, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε ότι αυτά δεν είναι τυχαία αλλά προέκυψαν απο αιώνες κομφουκιανικής παράδοσης και όπως και σε κάθε άλλη συμπεριφορά υπάρχουν τα υπερ και τα κατά, δηλαδή οι δύο όψεις σε κάθε νόμισμα.
Οσοι έχουν παει να ζήσουν έξω έστω για 2-3 χρόνια, ακόμη και σε ευρωπαικές χώρες που δεν απέχουν πολύ σε κουλτούρα απο την δική μας, θα έχουν διαπιστώσει ότι ειναι δύσκολο να συνηθίσουν κάποια πράγματα, πόσο μάλλον όταν συγκρίνουμε την δική μας κουλτούρα με τις χώρες της Απω Ανατολής όπου οι διαφορές είναι συχνά χαώδεις!
Σκεφτείτε ότι ειναι πολύ πιθανό, αν το τελος δεν ειναι καλό, ο διευθυντής του εργοστασιου της Φουκουσίμα να κάνει...χαρακίρι, ενω σε μας ο αντίστοιχος διευθυντής δεν θα υπέβαλλε καν παραίτηση, επιδιώκοντας να τον διώξουν ώστε να πάρει την παχυλή αποζημίωση που προέβλεπε η σύμβασή που είχε υπογράψει....

Περίεργος λαός.. Στο τηλεοπτικό τους σύστημα αντέγραψαν τους Αμερικάνους (NTSC) αλλά οδηγούν δεξιοτίμονα.. :D

Προσωπικά θεωρώ πολύ παράξενη την απόφασή τους να χτίσουν πυρηνικά εργοστάσια, δεδομένης της εγγυημένα μεγάλης σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής.

Η απόφαση στροφής στην πυρηνική ενέργεια ήταν στρατηγική και αναγκαία για την Ιαπωνία. Και πάλι θα εξακολουθήσει να το κάνει.

Δεν μπορούσε να αναπτυχθεί διαφορετικά. Λόγω γεωγραφίας , εφόσον δεν διαθέτει πρώτες ύλες , είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί από τις πετρελαιοπραγωγές χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ούτε τα πλοία φτάνουν , ούτε τα λιμάνια. Σε περίπτωση δε κλεισίματος των στενών του Χορμουζ παθαίνει κυριολεκτικά μπλακ άουτ. (συνέβη το 1973 - από τότε πήρε τις αποφάσεις της).

Και επειδή όλα καταλήγουν στην οικονομία , ας ετοιμαστούμε για ΜΕΓΑΛΗ αύξηση της τιμής πετρελαίου και φυσικού αερίου, λόγω ενδεχόμενης εγκατάλειψης της πυρηνικής ενέργειας.

Αν κλείσουν πολλά πυρηνικά εργοστάσια υπάρχουν μελέτες για το πετρέλαιο πάνω από 200$ το βαρέλι.

Αυτό με το δεξί τιμόνι ούτε εγώ το έχω καταλάβει...

Εμένα μου κάνει εντύπωση που στράφηκαν στην πυρηνική ενέργεια με δεδομένα τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Εμένα μου κάνει εντύπωση που στράφηκαν στην πυρηνική ενέργεια με δεδομένα τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Προφανώς δεν είναι από τους λαούς που διατηρούν ταμπού και ιερές αγελάδες. Άσε που μπορεί να εντυπωσιάστηκαν από την επίδειξη.

Οδηγούν δεξιά γιατι είναι κράτος νησί (το ίδιο γίνετε και στην Αγγλία, Αυστραλία, Κύπρο, κλπ.) ... κάπου το είχα διαβάσει ότι αυτό έχει σχέση με τα πλοία.... αν θυμηθώ που θα το ποστάρω.

Τα πυρηνικά εργοστάσια ήταν η μόνη λύση που είχαν για την αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικού που έχουν.... αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι γιατί να γίνουν από την ανατολική πλευρά (ανοιχτός ωκεανός) όπου ενα τσουνάμι θα έφερνε αυτό το αποτέλεσμα.