Σεισμός...

Καλά τώρα έχει βγει το κάθε καημένο site να τραβήξει κλίκς. Το dessou περιμέναμε να μας πει αν είναι ενεργό το ηφαίστειο.
Όποιος έχει επισκεφθει το ηφαίστειο έχει δει ακόμα και τον καπνό που βγαίνει. Προφανώς και είναι ενεργό.

• Like
Reactions: king2009
Καλά τώρα έχει βγει το κάθε καημένο site να τραβήξει κλίκς. Το dessou περιμέναμε να μας πει αν είναι ενεργό το ηφαίστειο.
Όποιος έχει επισκεφθει το ηφαίστειο έχει δει ακόμα και τον καπνό που βγαίνει. Προφανώς και είναι ενεργό.

Δεν εχω προβλημα και στο Marie Claire να τα διαβαζω προσωπικα αν εχουν βαση και προτιμω αυτα παρα καμμενους σαν τον αποπανω γκουρου....

Αλλωστε οι περισσοτεροι αναδημοσιευσεις κανουν ετσι λειτουργουν τα sites που δεν εχουν δικο τους δυναμικο δημοσιογραφων.

Ακουω και παπατζες βεβαια σημερα το πρωι οτι το υποθαλασσιο Κολουμπο ειναι το πιο ενεργο ηφαιστειο της μεσογειου.

Περισσοτερο και απο εκεινα της Ιταλιας το Στρομπολι και την Αιτνα ? Εκτος αν ο ορος ενεργο αναφερεται σε κατι αλλο απο αυτο που νομιζουμε εμεις

Clipboard_02-04-2025_01.jpg

Και τα ρηγματα της Ελλαδας. Σε πιανει μια αισιοδοξια μολις μπεις στον χαρτη απο κατω και τα δεις ολα αυτα.....

• Like
Reactions: Χιωτης
Το Νοέμβριο στην Σικελία η Αίτνα ήταν χιονισμένη. Δύο μέρες αργότερα βγήκε ο ήλιος κι έλιωσε το χιόνι από τη μια πλευρά.
- Ποιος ήλιος, μου λένε οι ντόπιοι, από τη λάβα έλιωσε.

1738858418414.png

Ποια μεση του δρομου .....
Με Στατιστικη και Πιθανολογια ΔΕΝ μπορεις να σκαναρεις τι γινεται απο κατω σου. Yποθετεις ... μονο !
Προχθες ελεγαν οτι η ακολουθια δεν θα ξεπερασει τα 5 richter ...... απο χθες λενε δεν θα ξεπερασει τα 6 righter.
Γνωριζει κανεις πως διακλαδιζεται ο μαγματικος θαλαμος απο κατω ? Γιατι "κατακορυφα" δεν ειναι στανταρακι.
Ας πουμε οτι σημερα υπηρξε μια σχετικη ηρεμια (σχετικη). Η σκεψη μου ειναι με αυτους που μειναν πανω στα νησια.

• Like
Reactions: tiniakos
Προχθες ελεγαν οτι η ακολουθια δεν θα ξεπερασει τα 5 richter ...... απο χθες λενε δεν θα ξεπερασει τα 6 righter.

Εγω παντως εξαρχης απο ολους εχω ακουσει οτι ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ σεισμο 7 R.

Τα 6,2+ το ρηγμα το οποιο παιζει μπαλα μπορει να τα βγαλει αν μαζεψει ενεργεια (εχει να κανει με το μεγεθος του ρηγματος)

Τωρα αν σκασει αλλο ρηγμα ποιος το ξερει τι γινεται εκει.

• Like
Reactions: SR-71
Tο φαινόμενο είναι σε ύφεση σήμερα εμφανώς. Ας του πει κάποιος να κάτσει στα αυγά του αύριο μην ξαναρχίσουμε. Δεν χρειάζεται να πάει.
Ποιος ? ........ Ο Κουλης ? 😆
Δεν υπαρχει γκαντεμης, Νικο ...... αυτα ειναι για να ασχολουνται οι γυναικες.
Υπαρχει ομως συνολικη φιλοσοφια και κουλτουρα "γκαντεμιας", δηλαδη ασυγκρατητης απαισιοδοξιας.
Αυτην που ζουμε καθημερινα στους δρομους. Κανεις δεν πιστευει στην Ελλαδα (ως λαο αλλα και χωρα).
Ειμαι ΕΝΑΣ απο αυτους. Ελπιζω, το δικαστηριο για τον συνοπτικο απαγχονισμο μου να αργησει λιγουλακι.
Μαλλον θα αρχεται ο Ζαγγογιαννης 😎 (αλλα υπαρχουν και αλλοι "εισαγγελεις" ξωπισω του 😙😚)

Παντως ...... οποιος με γνωριζει, δεν παθαινει τιποτα. Λες να μου κρυβουν τιποτα ? 😜
Γιατι παρατηρω ενα ιδιοτυπο energy conservation : oσο πιο απαισιδοξος γινομαι, τοσο πιο αισιοδοξοι
γινονται ολοι γυρω μου. Optimism FLOWS ..... from me to them. Και δεν το επιδιωκω, φιλε. 😌
Aποδειξη οτι χαλιεμαι μετα που μενω ..... Δρακουμελ. Μονο εγω. Οι φιλοι μου ακτινοβολουν αισιοδοξια.
(σιχτιρ ☹️)

Ομως, ας γυρισω in topic .....

Ειναι ποτε δυνατον, μια τοσο "στραβη", επικλινης μετατοπιση λιθοσφαιρικων πλακων (οπως της Αφρικης
κατω απο την Ευρωπη) .........

continental_continental.gif

....... να δινει τοσο πειθαρχημενους ΚΑΘΕΤΟΥΣ ηφαιστειακους αγωγους ?

Volcano_4.jpg.webp

Oπως αναγραφεται και στην αναπαρασταση ....... "ΑΠΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟ σχεδιο" !
Γιατι κατω απο τον ηφαιστειακο αγωγο βρισκεται ..... ο μαγματικος θαλαμος.
Και κατω απο αυτον .......... μονο η Γη ξερει !

απλα το μαγμα τα σαρωνει ολα ψαχνοντας τον ευκολο δρομο (ευθεια πανω)

• Like
Reactions: SR-71
Ναι ...... στα τελευταια 4-5 χιλιομετρα (ισως) και πολλα εβαλα.
Τα υπολοιπα 60 χιλιομετρα ........ ακομα και αυτα κατω απο τον μαγματικο θαλαμο ?
Που εκτονωνονται ? Πως εκτονωνται ? ΜΗΠΩΣ δεν ειναι ενας ο μαγματικος θαλαμος ?
ΜΗΠΩΣ υπαρχουν δευτερευοντες περιμετρικα (που ειναι αδυνατον να σκαναρουμε)
σε αδρανεια για εκατονταδες η και χιλιαδες χρονια ?

εδω δεν μπορουν να τα απαντησουν αυτα οι κανονικοι επιστημονες περιμενεις να τα απαντησουν οι επιστημονες του φορουμ ? :)

• Like
Reactions: westsound
Ναι ...... στα τελευταια 4-5 χιλιομετρα (ισως) και πολλα εβαλα.
Τα υπολοιπα 60 χιλιομετρα ........ ακομα και αυτα κατω απο τον μαγματικο θαλαμο ?
Που εκτονωνονται ? Πως εκτονωνται ? ΜΗΠΩΣ δεν ειναι ενας ο μαγματικος θαλαμος ?
ΜΗΠΩΣ υπαρχουν δευτερευοντες περιμετρικα (που ειναι αδυνατον να σκαναρουμε)
σε αδρανεια για εκατονταδες η και χιλιαδες χρονια ?
Τιποτα δεν ξερουμε για τα απο κατω μας αφου οι επιστημονες δεν τολμησαν ποτε να πανε ( σε αντιθεση με τα απο πανω μας) και σπαταλη τοσα χρηματα για δηθεν ερευνες που ειναι απλα θεωριες!