24 Φεβρουαρίου 1981.
Ποιός τον θυμάται? Σύντομα θα σβήσουμε 30 κεράκια :bang:
:grandpa::grandpa:
Μέ πέτυχε σέ καφετέρια στού Ζωγράφου καί αρχισαν νά πέφτουν οι ψευδοροφές...
Φίλος καί τότε συμφοιτητής μου πήρε ενα σκαμνάκι πού καθόταν και απο τήν τρομάρα του ορμησε νά σπάσει την τζαμαρία..
Αρον-αρον τον μαζέψαμε ..
Οταν βγήκαμε έξω αρχισαν νά τρέμουν τά ποδια μας ..
Ειχαν σβήσει πολλά φώτα ,ενημέρωση δέν υπήρχε και θυμάμαι οτι περπάτησα πολλά χιλιόμετρα μέ τά ποδια μέχρις νά βρώ εναν φίλο μου στό σπίτι του γιά νά υπάρχει τουλάχιστον παρέα..
Μετά είχε και τήν πλάκα του τό πράγμα καθότι 20χρονοι φοιτητές ,είμασταν καί λίγο χαλαροί οπότε μαζευτήκαμε μιά ολόκληρη παρέα και ψιλοχαρτοπαίζαμε μέ φασόλια γιά νά περάσει η ώρα..
Εκεί έπεσε πολύ γέλιο..
Πάντως ο κόσμος ήταν ανάστατος,κοιμόνταν στά πάρκα,είχε και ψοφόκρυο.....
Στην γειτονία μου στα Πετράλωνα δεν υπήρχαν πολλές ζημιές ( το όνομα της περιοχής είναι άμεσα συνδεδεμένο με την γεωλογία της .. πετρα !!! ) αλλά πολλααααααααα τζάμια θρύψαλα !!!!
για χρόνια ακουγα τζαμαρία να τσακίζεται και έτρεχα σαν το ποντικι
Α, ρε Σπύρο!
Τώρα θυμήθηκα που σε ξέρω!!!:grandpa:
Στο πάρκο.. κοντά στην πλατεία Γαρδένια !!!
Μά δέν είχε φοβερές ζημιές γενικώς..
Πιο πολύ είχε νά κάνει μέ τον πανικό,τό κρύο,τήν κάκιστη ενημέρωση τής τότε ΕΡΤ,αλλά και την πλήρη έλλειψη οργάνωσης απο το Κράτος..
Καλά βέβαια ακούγονταν παλαβές φήμες,ως συνήθως.
Οι περίφημες Αλκυονίδες νήσοι ,όπου ήταν τό επίκεντρο αν θυμάμαι καλά είχαν κάνει την ζημιά..
Η Κόρινθος επίσης είχε υποστεί ζημιές και νομίζω οτι είχε καταρρεύσει ενα Ξενοδοχείο (Απόλλων άν θυμάμαι)και εκεί υπήρξαν και κάποια θύματα..
Μπά ..Πρέπει νάσουν τού Δημοτικού τότε..πφφφ.
Βέβαια τό 86 έζησα τον μετασεισμό (ο οποίος και προκάλεσε και τίς μεγαλύτερες και ανεπανόρθωτες καταστροφές,αλλά και θύματα)τού 6,1 στην Καλαμάτα,οπου εκεί τάδα ολα..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.