Σεισμός...

Μη μου το θυμίζεις γιατί ήταν η πρώτη φορά που διάβαζα θρησκευτικά !!!!!! Είχαμε διαγώνισμα την επόμενη αλλά τη γλυτώσαμε...δεν το γράψαμε ποτέ...:D

Όσοι είναι από Αιγάλεω και γνωρίζουν για την κα Μάμαλη..... θα καταλάβουν (:D)!!!!!!

Αργυρούπολη μεριά με το τρανζιστορ στο χέρι καί να ακούω τη βάση να δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες καί οδηγίες το τι να κάνουμε! Το κρύο τσουχτερό καί τα ρούχα που φορούσα ελαφριά, αλλά χωρίς ρεύμα πως να μπείς πάλι μέσα!

Πάντως το καλλίτερο - αν μπορεί να το πει κανείς - ήταν το πραγματικό δέσιμο όλης της γειτονιάς και οι αλληλοβοήθειες από όλους! Μέχρι καί υπαίθριο συσύτιο είχαν οργανώσει οι κυρίες !!!!!

αλλοι με τραντζιστορ:blink: αλλοι πηγεναν σχολειο(στο κρυφο; )αλλοι δεν ειχαν γεννηθει ακομα... πω πω γενιες που ειμαστε εδω μεσα τελικα!! :D

Απάντηση: Re: Σεισμός...

24 Φεβρουαρίου 1981.

Ποιός τον θυμάται? Σύντομα θα σβήσουμε 30 κεράκια :bang:

:grandpa::grandpa:

Μέ πέτυχε σέ καφετέρια στού Ζωγράφου καί αρχισαν νά πέφτουν οι ψευδοροφές...
Φίλος καί τότε συμφοιτητής μου πήρε ενα σκαμνάκι πού καθόταν και απο τήν τρομάρα του ορμησε νά σπάσει την τζαμαρία..
Αρον-αρον τον μαζέψαμε ..
Οταν βγήκαμε έξω αρχισαν νά τρέμουν τά ποδια μας ..
Ειχαν σβήσει πολλά φώτα ,ενημέρωση δέν υπήρχε και θυμάμαι οτι περπάτησα πολλά χιλιόμετρα μέ τά ποδια μέχρις νά βρώ εναν φίλο μου στό σπίτι του γιά νά υπάρχει τουλάχιστον παρέα..
Μετά είχε και τήν πλάκα του τό πράγμα καθότι 20χρονοι φοιτητές ,είμασταν καί λίγο χαλαροί οπότε μαζευτήκαμε μιά ολόκληρη παρέα και ψιλοχαρτοπαίζαμε μέ φασόλια γιά νά περάσει η ώρα..
Εκεί έπεσε πολύ γέλιο..
Πάντως ο κόσμος ήταν ανάστατος,κοιμόνταν στά πάρκα,είχε και ψοφόκρυο.....

Βέβαια τό 86 έζησα τον μετασεισμό (ο οποίος και προκάλεσε και τίς μεγαλύτερες και ανεπανόρθωτες καταστροφές,αλλά και θύματα)τού 6,1 στην Καλαμάτα,οπου εκεί τάδα ολα..
Ειχαν ανοιξει κανονικά οι τοίχοι τού πατρικού μου σπιτιού και βλεπόμαστε μέ τον διπλανό.................καί η πόλη είχε τσακιστεί..
Αυτό δεν θά το ξεχάσω ποτέ.....
Καταστράφηκε ολη η παλιά Καλαμάτα ,αλλά και μέρη πούχα ζήσει στά παιδικά μου και εφηβικά μου χρόνια...............................................

Last edited:
5μισυ χρονών ήμουν. Θυμάμαι που ο παππούς μου άραξε στο κρεβάτι του και δεν έβγαινε έξω με τίποτα. Δεν φοβήθηκε ουτε στιγμή. Οι γονείς μου για πότε μας άρπαξαν εμένα και τον αδελφό μου και για ποτε βρεθήκαμε στο ισόγειο ούτε που το καταλάβαμε...

Αυτό που για πάντα θα θυμάμαι είναι που βρήκαμε καταφύγιο για να περάσουμε τη νύχτα, στο μεγάλο αμαξοστάσιο των τρόλευ στη φιλαδέλφεια, όπου ήταν πολύ κοντά στο σπίτι μας. Εκεί οι άνθρωποι του ΗΣΑΠ, είχαν πάρει εντολή να ανοίξουν τα τρόλευ και να κοιμίσουν μέσα όποιον είχε έρθει εκεί και ήθελε να κοιμηθεί. Ήταν τα τότε καινούργια ρώσσικα τρόλευ με τα μαλακά δερμάτινα καθίσματα, πολύ βολικά για ύπνο ειδικά όσα είχαν διαμορφωθεί σε τετράδες και τριάδες.

Το συγκινητικό είναι πως ακόμα και σήμερα που μιλάμε, υπάρχουν άνθρωποι στη γειτονιά που πηγαίνουν φαγητό στους ανθρώπους των τρόλευ τα μεσημέρια, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους συναδέλφους τους για εκείνα τα βράδια. Όταν δε έγινε ο σεισμός του 1999, έτσι για το γαμώτο πήγα να ξανακοιμηθώ στα τρόλευ, αλλά είχε τόσο κουνούπι (το αμαξοστάσιο είναι δίπλα στο ρεμα του Κηφισού) που δεν άντεξα ούτε λεπτό...

Στην γειτονία μου στα Πετράλωνα δεν υπήρχαν πολλές ζημιές ( το όνομα της περιοχής είναι άμεσα συνδεδεμένο με την γεωλογία της .. πετρα !!! ) αλλά πολλααααααααα τζάμια θρύψαλα !!!!
για χρόνια ακουγα τζαμαρία να τσακίζεται η απλα να κάνει φασαρία απο χτύπο και έτρεχα σαν το ποντικι

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Σεισμός...

:grandpa::grandpa:

Μέ πέτυχε σέ καφετέρια στού Ζωγράφου καί αρχισαν νά πέφτουν οι ψευδοροφές...
Φίλος καί τότε συμφοιτητής μου πήρε ενα σκαμνάκι πού καθόταν και απο τήν τρομάρα του ορμησε νά σπάσει την τζαμαρία..
Αρον-αρον τον μαζέψαμε ..
Οταν βγήκαμε έξω αρχισαν νά τρέμουν τά ποδια μας ..
Ειχαν σβήσει πολλά φώτα ,ενημέρωση δέν υπήρχε και θυμάμαι οτι περπάτησα πολλά χιλιόμετρα μέ τά ποδια μέχρις νά βρώ εναν φίλο μου στό σπίτι του γιά νά υπάρχει τουλάχιστον παρέα..
Μετά είχε και τήν πλάκα του τό πράγμα καθότι 20χρονοι φοιτητές ,είμασταν καί λίγο χαλαροί οπότε μαζευτήκαμε μιά ολόκληρη παρέα και ψιλοχαρτοπαίζαμε μέ φασόλια γιά νά περάσει η ώρα..
Εκεί έπεσε πολύ γέλιο..
Πάντως ο κόσμος ήταν ανάστατος,κοιμόνταν στά πάρκα,είχε και ψοφόκρυο.....

Α, ρε Σπύρο!

Τώρα θυμήθηκα που σε ξέρω!!! :flipout::flipout::grandpa:
Στο πάρκο.. κοντά στην πλατεία Γαρδένια !!!

Στην γειτονία μου στα Πετράλωνα δεν υπήρχαν πολλές ζημιές ( το όνομα της περιοχής είναι άμεσα συνδεδεμένο με την γεωλογία της .. πετρα !!! ) αλλά πολλααααααααα τζάμια θρύψαλα !!!!
για χρόνια ακουγα τζαμαρία να τσακίζεται και έτρεχα σαν το ποντικι

Μά δέν είχε φοβερές ζημιές γενικώς..

Πιο πολύ είχε νά κάνει μέ τον πανικό,τό κρύο,τήν κάκιστη ενημέρωση τής τότε ΕΡΤ,αλλά και την πλήρη έλλειψη οργάνωσης απο το Κράτος..

Καλά βέβαια ακούγονταν παλαβές φήμες,ως συνήθως.:flipout:

Οι περίφημες Αλκυονίδες νήσοι ,όπου ήταν τό επίκεντρο αν θυμάμαι καλά είχαν κάνει την ζημιά..

Η Κόρινθος επίσης είχε υποστεί ζημιές και νομίζω οτι είχε καταρρεύσει ενα Ξενοδοχείο (Απόλλων άν θυμάμαι)και εκεί υπήρξαν και κάποια θύματα..

Το θυμάμαι σαν τώρα, ο πατέρας μου να ξαπλώνει πάνω μας (μαζί με τον αδερφό μου) και η μάνα μου να έρχεται τρέχοντας απ το σπίτι της γιαγιάς μου.
Εκεί όμως που τα χρειάστηκα ήταν στον δεύτερο σεισμό (με αυτόν που έπεσαν τα ξενοδοχεία στο Λουτράκι και οι πολυκατοικίες στο Βραχάτι).
Είχαμε πάει στο σπίτι της γιαγιάς (μονοκατοικία) και θυμάμαι τον τοίχο του σπιτιού να μετακινείται 2μέτρα πέρα δώθε. Πολύ αργότερα μου είπε πολιτικός μηχανικός ότι μέχρι 1,5 μέτρο μπορεί να μετακινηθεί κάποιος τοίχος.
Θυμάμαι για βδομάδες όλη η γειτονιά να κοιμάται σε σκηνές που είχε στήσει ο στρατός.
Μια όντως τρομερή εμπειρία.

Μά δέν είχε φοβερές ζημιές γενικώς..

Πιο πολύ είχε νά κάνει μέ τον πανικό,τό κρύο,τήν κάκιστη ενημέρωση τής τότε ΕΡΤ,αλλά και την πλήρη έλλειψη οργάνωσης απο το Κράτος..

Καλά βέβαια ακούγονταν παλαβές φήμες,ως συνήθως.:flipout:

Οι περίφημες Αλκυονίδες νήσοι ,όπου ήταν τό επίκεντρο αν θυμάμαι καλά είχαν κάνει την ζημιά..

Η Κόρινθος επίσης είχε υποστεί ζημιές και νομίζω οτι είχε καταρρεύσει ενα Ξενοδοχείο (Απόλλων άν θυμάμαι)και εκεί υπήρξαν και κάποια θύματα..

2 ξενοδοχεία έπεσαν Σπύρο,στο Λουτράκι, το "Απόλλων" (εκεί που είναι το καζίνο σήμερα) και το "Κόντης".
Δεν υπήρξαν θύματα επειδή έπεσαν με τον δεύτερο σεισμό.
Θύματα νομίζω είχε στο Βραχάτι.

ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΒΑΓΓΕΛΗΣ" ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΓΗΚΑΝ ΣΩΟΙ ΑΠ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ. ΑΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ....

Κορινθος. 6 ετων ημουν και κοιμομουν μαζι με τις αδελφες . Δεν καταλαβαμε τιποτα. Ηρθαν οι γονεις αρον αρον απο το γραφειο μας, μαζεψαν και την βγαλαμε στο datsun coupe (επεφταν και τα καθισματα) κοντα στο σχολειο. Μετα σχοινακια στο συνοικισμο για 2 ημερες.

Re: Απάντηση: Re: Σεισμός...

Βέβαια τό 86 έζησα τον μετασεισμό (ο οποίος και προκάλεσε και τίς μεγαλύτερες και ανεπανόρθωτες καταστροφές,αλλά και θύματα)τού 6,1 στην Καλαμάτα,οπου εκεί τάδα ολα..

Δηλαδή το 81 ήσουν στην Αθήνα, το 86 στην Καλαμάτα και να υποθέσω ότι το 99 πάλι στην Αθήνα;

Τύφλα να έχει ο Μητσοτάκης! :flipout: