Σεισμός...

Πολύ μας θυμάται όμως η περιοχή τελευταία...Βέβαια μπορεί να είναι και καλές οι συχνές εκτονώσεις
έτσι δεν είναι κε γεωλόγε?

Στο Καπαρέλλι υπάρχει ενεργότατο ρήγμα με διεύθυνση Α-Δ και το οποίο παρουσιάζει σημαντική τεκτονική δραστηριότητα.

Το ρήγμα είναι κανονικό και όχι ανάστροφο (τα ανάστροφα δίνουν μεγαλύτερους σεισμούς) με μήκος περίπου 17 km.

Είναι απ' τα πλέον χαρτογραφημένα και καλά μελετημένα ρήγματα της Στερεάς, και μπορεί να δώσει μέγιστο σεισμό λίγο μεγαλύτερο από 6R.

Τμήμα του ρήγματος διεγέρθηκε απ' τον σεισμό της Περαχώρας τον Φεβρουάριο του 1981 και έδωσε σεισμό 6,3R στις 4 Μαρτίου του 1981.......

kaparelli.JPG

Κάτι θυμάμαι παρόλα τα χρόνια που έχουν περάσει..... :p

Ελπίζω να μη γίνει η ίδια φάση όπως πριν δυο χρόνια... που όλοι περίμεναν εκείνο το σεισμό...

Βίντεο από κάμερα μέσα σε Super Market απ' τον πρόσφατο σεισμό των 7,7R στο Πακιστάν.....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν ειναι στο Πακισταν Κωστα.

Οι γυναικες στο πακισταν φορουν μπουργκα, μαντηλες κλπ, και η συντρηπτικη πλειοψηφία των ανδρων δεν φορα παντελονι - μπλουζα
(info απο πρωτο χερι, εχω παει 3-4 φορες)

Σεισμος σε καθε περιπτωση ομως ;-)

Last edited:
Δεν ειναι στο Πακισταν Κωστα.

Οι γυναικες στο πακισταν φορουν μπουργκα, μαντηλες κλπ, και η συντρηπτικη πλειοψηφία των ανδρων δεν φορα παντελονι - μπλουζα
(info απο πρωτο χερι, εχω παει 3-4 φορες)

Σεισμος σε καθε περιπτωση ομως ;-)

Να σου πω την αλήθεια και μένα μου φάνηκε κάπως περίεργο το dress code..... :p

Αλλά Pakistan λέει το βίντεο στο youtube..... :nounder:

Στα σχόλια από κάτω από το βίντεο στο youtube λέει ότι είναι από σεισμό που έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου του 2012 στη Κόστα Ρίκα. Και μάλλον έτσι πρέπει να είναι, αφού στο βίντεο φαίνεται και το λογότυπο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Calvo, που λειτουργεί και στη Κεντρική και Λατινική Αμερική (όχι όμως στο Πακιστάν).

Edit.

εδώ και το αρχικό από τη Κόστα Ρίκα...

http://www.youtube.com/watch?v=eqHCNpcL74I

Last edited:
Παντως το ´81 στα Πισια ειχαν ερθει αρκετοι σεισμολογοι (και πολλοι ξενοι) γιατι πραγματικα το ρηγμα ειχε φθασει στην επιφανεια και ενα νταμαρι που υπαρχει .... ειχε παραμορφωθει. Περασα προσφατα απο το ρηγμα αλλά εχει καλυφθει αρκετα...

Γι αυτό λένε ότι τα μακ είναι καλύτερα , στα πισια συνέχεια κατι κουφά τετοια βλέπεις ,

:HTEHETH63:

αχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχχαχαχα

Βλαμμενε... μου εφυγε ο καφες απο τη μυτη ρέέέέέέιιιιιιιιιιιι

:BDGBGDB55:

Ήμουν στο αυτοκίνητο, δεν τον κατάλαβα καθόλου. Δεν τον λες και πολύ μικρό στα 4,6 πάντως.... Δεν φαντάζομαι να αρχίσουμε να χορεύουμε πάλι....