Σεισμός...

Re: Ο σεισμός μετακίνησε τον άξονα της Γης

Να δεις που αν παρει πρωταθλημα ο Παοκ θα το αιτιολογησουν με την μετακινηση του "αξονα" :D

Σε καθε περιπτωση παντως επιστημονικα εχει τεραστιο ενδιαφερον η περιπτωση αλλα εμεις εχουμε να ασχοληθουμε με την συντομη ζωη μας που οσο παει και γινεται δυσκολοτερη.

Κάθε τόσο μεγάλος σεισμός έχει ‛πλανητικές’ επιπτώσεις.
Λ.χ εικάζεται ότι μίκρυνε η ημέρα κατά 1.26 microseconds

Και ποια μεθοδος υπολογισμου εχει ακριβεια της ταξεως των microseconds?

Μαλλον μας δουλευουν μου φαινεται...

Και ποια μεθοδος υπολογισμου εχει ακριβεια της ταξεως των microseconds?

Μαλλον μας δουλευουν μου φαινεται...

Οι θεωρητικές μέθοδοι υπολογισμού όπως αυτή, μια χαρά ακρίβεια έχουν, της τάξεως των pico-second και ακόμα περισσότερο...

... αυτό που έχει σημασία, και μάλλον αυτό που εννοείς είναι το κατά πόσο αντιλαμβανόμαστε τέτοια πράγματα ώστε να έχει νόημα να τα ανακοινώνουμε. Ε ντάξει, αυτό που σε μας φαντάζει αστείο για άλλες επιστήμες μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Καλα και εγω στο Φυσικο στα εργαστηρια εβγαζα οτι αποτελεσμα ηθελα , αν δεν εβγαινε μια μετρηση την ξαναεπαιρνα μεχρι να βγει...

Ασε που ειχα ενα συμφοιτητη στην ομαδα που εφερνε τις μετρησεις απο το σπιτι ετοιμες για να βγαινει η γραφικη παρασταση "καμπανα"...

ΥΓ. Ασχετα μαλλον αυτα που λεω με το θεμα , με επιασε νοσταλγια για το παρελθον...:BDGBGDB55:

Καλα και εγω στο Φυσικο στα εργαστηρια εβγαζα οτι αποτελεσμα ηθελα , αν δεν εβγαινε μια μετρηση την ξαναεπαιρνα μεχρι να βγει...

Ασε που ειχα ενα συμφοιτητη στην ομαδα που εφερνε τις μετρησεις απο το σπιτι ετοιμες για να βγαινει η γραφικη παρασταση "καμπανα"...

ΥΓ. Ασχετα μαλλον αυτα που λεω με το θεμα , με επιασε νοσταλγια για το παρελθον...:BDGBGDB55:

Ναι βρε το ίδιο λέμε, αν θεωρήσεις ως δεδομένο ένα αποτέλεσμα λάθος μέτρησης, οι θεωρητικοί τύποι υπολογίζουν με απόλυτη (θεωρητική) ακρίβεια το μέγεθος που ψάχνεις, στηριζόμενοι ωστόσο στο κακώς μετρημένο δεδομένο...

Ε επειδή λοιπόν είδαν ότι η τάξη μεγέθους είναι μη αντιληπτή από τον άνθρωπο, σου λένε ποιος ο λόγος να το ψάξουμε παραπάνω, ας ψαρώσουμε εμείς λίγο την Κοινή Γνώμη και βλέπουμε εσωτερικώς τι θα διορθώσουμε εν καιρώ... ... :D:D:D

ΥΓ.. Εμένα πάντως τα εργαστήρια φυσικής δε μου προκαλούν καμία νοσταλγία... :flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Σεισμός...

Γιατί, οι υπόλοιποι στο Φυσικό τι νομίζεις οτι κάναμε/κάνανε;

Re: Νεο σημα ομαδας ΒΑΝ

Διαδοχικές σεισμικές δονήσεις
09 Μάρτιος 2010

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:55 τα ξημερώματα 100 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χωρο μεταξύ Βόρειας Εύβοιας και Σκοπέλου. Είχε προηγηθεί σεισμός μεγέθους 4 ρίχτερ στις 04:02.

Οι δονήσεις έγιναν αισθητές και στην Αττική, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για τραυματισμούς ή ζημιές.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί και σημειώνουν ότι οι σεισμοί δεν έχουν σχέση με τον σεισμό που σημειώθηκε στην Τουρκία.

πηγή: http://www.news247.gr/a/4!122528

ωπ, λετε να το επιασε? μεχρι 11 μαρτιου δεν έλεγε? :devil-smiley-029:

ναι αλλα ερχεται ο μεγαλυτερος, 4.0 ,4.3, που θα παει, μέχρι τις 11 Μαρτιου έχουμε ακομα :music-smiley-005:

ενοειται πως κανω πλακα ε?
αν ήταν έτσι αυτα που λενε, θα ξεραμε και ποτε θα πεθανουμε!!

Ο Τσελέντης αυτή τη στιγμή μιλάει στη Νετ και λέει ότι ανησυχούν και εκτιμούν σεισμό μέσα στην επόμενη εβδομάδα γύρω στα 6ρ...... κοντά στην Εύβοια ....και μάλλον υποθαλάσσιο...

Και βέβαια υποστηρίζει την ομάδα ΒΑΝ....

Απάντηση: Re: Νεο σημα ομαδας ΒΑΝ

Ο Τσελέντης αυτή τη στιγμή μιλάει στη Νετ και λέει ότι ανησυχούν και εκτιμούν σεισμό μέσα στην επόμενη εβδομάδα γύρω στα 6ρ...... κοντά στην Εύβοια ....και μάλλον υποθαλάσσιο...

Και βέβαια υποστηρίζει την ομάδα ΒΑΝ....

Ούστ!!!:violent-smiley-030: