Re: Nyip - Complete Course in Professional Photography
Έχετε δίκιο ότι υπάρχουν πολλά online μαθήματα (έχω δει αρκετά ειδικά για photoshop) και πραγματικά μπορείς να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου αλλά επί της ουσίας απλά παπαγαλίζεις αυτά που μαθαίνεις.
Επίσης έχω κάνει ένα μίνι σεμινάρια φωτογραφίας (κλασικό με δάσκαλο σε τάξη).
Το ζητούμενο είναι ναι μεν να διαβάσεις κείμενα , να δεις βίντεο, να ακούσεις οδηγίες κλπ αλλά το βασικότερο είναι να αποκτήσεις την "τεχνογνωσία" αυτού που κάνεις. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος για το πως "τραβάς" μια φωτογραφία το ζητούμενο δεν είναι απλά να πατήσεις το κουμπί και ότι βγεί.
Το θέμα για μένα είναι προτού πατήσεις το κουμπί να σκεφτείς, να οραματιστείς ότι η συγκεκριμένη λήψη θα "πει" αυτό που θέλεις σε όποιον την κοιτάξει χωρίς να του εξηγήσεις τι πως κλπ.
Να αποκτήσεις δηλαδή "το μάτι του φωτογράφου".
Τα συγκεκριμένα μαθήματα εκτός του υλικού(βιβλία ,dvd κλπ) έχουν και projects τα οποία είναι σαν άσκηση της ύλης που διάβασες. Δηλαδή αυτό που έχεις διαβάσει στη θεωρία πρέπει να το αποτυπώσεις σε φωτογραφία.
Και εκεί σου αναθέτουν ένα επαγγελματία φωτογράφο που σε καθοδηγεί αλλά και στο τέλος σε αξιολογεί.
Επίσης όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις απ´το σπίτι σου στον ελεύθερό σου χρόνο μέσα σε τρία χρόνια.
Δεν ξέρω αλλά σαν ιδέα μου αρέσει πολύ...!!!