Σεμνά και ταπεινά, προτάσες για Network Player ή κάτι ανάλογο

Γιώργος.Χ

Moderator
Staff member
23 June 2006
5,880
Αττική
Καλημέρα παιδιά

Θα ήθελα να ζητήσω γνώμες και προτάσεις για αγορά μιας πηγής αναπαραγωγής ψηφιακών αρχειων (κυριως flac) από NAS, μεσω δικτύου . Aυτή τη στιγμή εχω ενα απλό σύστημα που καλύπτει τις οπτικοακουστικές ανάγκες μας (κυριως για ταινίες). Εχοντας μαζέψει ομως κάμποσο υλικό σε flac (κυριως) θα ήθελα μια πηγη που να μπορεί να αναπαράγει ανάλογο υλικό με καλή σχετικά ποιότητα και χαμηλό κόστος

Το ταπεινö setup μου ως προς το κομμάτι του ήχου που μας ενδιαφερει εδώ αποτελείται από ενα πολυκάναλο ενισχυτη DENON 1909 και ενα Panasonic Bluray player που το χρησιμοποιώ για αναπαραγωγη CD μιας και εχω κάμποσα τα οποία δεν θέλω να αποχωριστώ.

Ηχεια χρησιμοποιώ μπροστα 2 B&W DM 605-3.

Να τονισω οτι δεν με ενδιαφέρει η χρήση H/Y για το συγκεκριμένο σκοπό, προτιμώ dedicated συσκευή.

Η όποια αγορά μπορει να γινει από Ελλάδα ή εξωτερικό

Μια και δεν εχω ιδέα από το αντικείμενο θα εκτιμούσα ιδαίτερα τις απόψεις σας ή και πιθανές προτάσεις.

Έχεις κοιτάξει καθόλου τους network audio players? Εγώ πήρα έναν Pioneer N50A και είμαι πολύ ευχαριστημένος! Στην ίδια περιοχή τιμής με το Pioneer υπάρχει και το Marantz NA6005. Σε ποιά περιοχή τιμής κινείσαι;

Εναλλακτικά παίρνεις
το usb DAC της αρεσκείας σου, σε αυτή την κατηγορία τιμής
Και ένα raspberry Pi 2 (<70 ευρώ μαζί με παρελκόμενα καλώδια κουτάκια κ.ο.κ.)

Ή τελικά εάν το μόνο που θες είναι το Network player κομμάτι και το όποιο DAC δεν είναι προτεραιότητα
Μπορείς απλά να πάρεις ένα Raspberry Pi 2 , και να το συνδέσεις με HDMI στον Denon

To Blu-ray player τι μοντέλο είναι; Πολλά από αυτά έχουν ενσωματωμένη δυνατότητα network player, οπότε υπάρχει η πιθανότητα να μπορείς να καλυφθείς από εκεί, χωρίς αλλα έξοδα πλην ενός καλωδίου.

To Blu-ray player τι μοντέλο είναι; Πολλά από αυτά έχουν ενσωματωμένη δυνατότητα network player, οπότε υπάρχει η πιθανότητα να μπορείς να καλυφθείς από εκεί, χωρίς αλλα έξοδα πλην ενός καλωδίου.

Φιλε Κωατα είναι το Panasonic BD60 και δεν εχει δυστυχώς τέτοιες δυνατότητες ..

Re: Απάντηση: Σεμνά και ταπεινά, προτάσες για Network Player ή κάτι ανάλογο

Εναλλακτικά παίρνεις
το usb DAC της αρεσκείας σου, σε αυτή την κατηγορία τιμής
Και ένα raspberry Pi 2 (<70 ευρώ μαζί με παρελκόμενα καλώδια κουτάκια κ.ο.κ.)

Ή τελικά εάν το μόνο που θες είναι το Network player κομμάτι και το όποιο DAC δεν είναι προτεραιότητα
Μπορείς απλά να πάρεις ένα Raspberry Pi 2 , και να το συνδέσεις με HDMI στον Denon

Ενδιαφέρουσα ιδέα αλλά πρέπει να διαβάσω πρώτα και θα επανέλθω γιατί εχω αρκετές αποριες ..

Κι εγω πριν 3-4 μηνες ημουν αναμεσα στον Pioneer N50A,Marantz NA6005 & Denon DNP-730AE.... Με τη βοηθεια των παιδιων εδω μεσα πηρα τον Pioneer και δεν το εχω μετανιωσει ουτε μια στιγμη,ισα ισα που ο ενθουσιασμος μου ειναι ακομα στα υψη!!! Το μονο μειον του Pioneer κατα τη γνωμη μου σε σχεση με τον Marantz & τον Denon ειναι οτι πρεπει να αγορασεις τα ανταπτορακια για wifi & bluetooth (90 ευρω το καθε ενα περιπου), ενω οι αλλοι 2 τα εχουν ενσωματομενα.

Η λύση του raspberry είναι μακράν η καλύτερη και ανέξοδη.

Εκτος απο το πακέτο Raspberry pi2 + charger + κουτι + καρτα τι αλλο χρειάζεται για την συγκεκριμένη υλοποιηση ; Υπάρχει κανένας οδηγός ή πληροφορίες για το σετάρισμα ; Ποιο SW πρέπει να εγκαταστησω για να αναπαράγει ψηφιακά αρχεία μουσικής ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κι εγω πριν 3-4 μηνες ημουν αναμεσα στον Pioneer N50A,Marantz NA6005 & Denon DNP-730AE.... Με τη βοηθεια των παιδιων εδω μεσα πηρα τον Pioneer και δεν το εχω μετανιωσει ουτε μια στιγμη,ισα ισα που ο ενθουσιασμος μου ειναι ακομα στα υψη!!! Το μονο μειον του Pioneer κατα τη γνωμη μου σε σχεση με τον Marantz & τον Denon ειναι οτι πρεπει να αγορασεις τα ανταπτορακια για wifi & bluetooth (90 ευρω το καθε ενα περιπου), ενω οι αλλοι 2 τα εχουν ενσωματομενα.

Και εμένα θα μου άρεσε μια ανάλογη λύση.. πιο καθαρή και plug/play .. Το θεμα με τα ανταπτοράκια δεν με πειράζει καθότι αν αγροάσω κάποιο από τα εν λόγω μηχανάκια θα το συνδέσω με Ethernet καλώδιο στο οικιακό δίκτυο.

Εκτος απο το πακέτο Raspberry pi2 + charger + κουτι + καρτα τι αλλο χρειάζεται για την συγκεκριμένη υλοποιηση ; Υπάρχει κανένας οδηγός ή πληροφορίες για το σετάρισμα ; Ποιο SW πρέπει να εγκαταστησω για να αναπαράγει ψηφιακά αρχεία μουσικής ;

Εδώ είσαι http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=140544 θέλεις software που υπάρχουν αρκετά ο έλεγχος γίνεται στις εφαρμογές που είναι αυστηρά για μουσική είτε μέσω ταμπλετ, κινητού με την ανάλογη εφαρμογή αν δεν υπάρχει μέσω pc απομακρυσμενα πάντα. Εκτός από την διανομή του kodi openelec που με την προσθήκη οθόνης (αν είναι το σύστημα μαζί με τηλεόραση) που έχεις εικόνα απευθείας και μπορεί να ελέγχεται μέσω ποντικιού, τηλεκοντρόλ κλπ.
Αν δεν έχεις εξωτερικό dac νομίζω μπορείς να πάρεις ήχο μέσω της hdmi που διαθέτει και να τον δίνεις στον ενισχυτή σου αν έχει είσοδο hdmi.

Με την διανομή openelec αν δεν έχεις άλλο τρόπο που αναπαραγεις ταινίες μπορείς να τα έχεις όλα σε ένα πρόκειται για εφαρμογή mediacenter οπότε συνδέοντας το στην τηλεόραση θα έχεις τον ήχο σου στον ενισχυτή μέσω hdmi και ταυτόχρονα αναπαραγωγή ταινιών streaming, youtube και άλλα

@Geoha

άλλη εναλλακτική είναι αν έχεις κανένα παλιό Netbook ή αν βρεις με ένα 100ρικο,

αυτό χρησιμοποιώ εγώ,
στήσιμο σε 30 λεπτά ( αν σου κάτσει, :flipout: ) μία φορά,
και έκτοτε απλά το ανάβω και το σβήνω,

χειρισμός μέσω ipad ή android, η μουσική μου στο NAS

@ Kiriak

Για πες οταν μπορείς περισσότερα για το setup (προγράμματα, ρυθμισεις..).
Εχω ενα παλαιό λαπτοπ που ψιλοκάθεται..

Παντως να πώ την αμαρτία μου προσανατολίζομαι μαλλον προς αγορά ξεχωριστής συσκευής...

βρες ένα παλιό στικάκι ή SDcard , ακόμη και μισό gb,

και χωρίς να εγκαταστήσεις τίποτα στο λάπτοπ,

δοκιμάζεις και βλέπεις αν σου αρέσει,

ακόμη και αν σου αρέσει και το κρατήσεις δεν απαιτεί εγκατάσταση στον σκληρό του υπολογοστή,

δουλεύει καλύτερα με τη μουσική σε NAS, και χειρισμός από τον καναπέ με οποιοδήποτε smartphone ή tablet

http://avclub.gr/forum/showthread.php/99254-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-MPD-server-mpdPup

EDIT >> συγνώμη αλλά το ξέχασα, μόνη προϋπόθεση να είναι συμβατό το dac ή το usb converter με linux

Ήμουν κι εγώ στην ίδια αναζήτηση πριν λίγους μήνες, κατέληξα στον marantz na6005, δες εντυπώσεις στο διπλανό thread (είμαι σίγουρος ότι και ο pioneer θα είναι εξίσου καλός).

Απόλυτα ικανοποιημένος, να τονίσω ότι δεν χρειάζεται καν κινητό για το χειρισμό του, το τηλεκοντρόλ είναι υπεραρκετό.

Εκτός της αναπαραγωγής από NAS που κάνω (το DVD έχει πέσει σε αχρηστία αφού έχω κάνει flac όλα τα CD μου) μην ξεχνάς το internet radio και το Spotify connect τα οποία σου ανοίγουν ένα νέο κόσμο...

Επειδή είχα κι εγώ ένα πολυκάναλο (marantz) να πω ότι με την αγορά ενός οικονομικου δικαναλου marantz pm6005) ή η διαφορά στον ηχο ήταν αξιοσημείωτη.

Για ρασμπερυ δεν έχω άποψη.

Καλή επιλογή