Sennheiser HD-650 vs What?

Καλα είναι παιδια τα hd650 αλλα μπερδεμενη ιστορια. Με μέτρια συνοδά...δεν λένε και πολλά....όσο ανεβαίνεις σε συνοδά (πολύ μεγαλύτερη επένδυση απο αυτη των ίδιων των ακουστικών) αρχίζουν να δείχνουν την ποιότητα τους αλλά πάλι κάπου τελειώνουν (το πέπλο, πέπλο!). Πας σε μαγνητοστατικα στην ίδια τιμή, πολύ πιο ολοκληρωμένα και δείχνουν τα δόντια τους με υποδεέστερα συνοδα. Αν θέλεις κορυφή σε sennheiser πας στα hd800 αλλα και πάλι το χαμηλό των hifiman, audeze, denon λείπει.

Αγαπητέ Bluthner τα 600 τα έχεις ακούσει;
Νομίζεις πως πάνω κάτω είναι όπως τα 650 ή διαφοροποιούνται;;
Έχω την αίσθηση από το λίγο που τα άκουσα πως το πέπλο όπως λέγεται δεν το έχουν όχι τουλάχιστον όσο τα 650... Τι λες;

Αγαπητέ Bluthner τα 600 τα έχεις ακούσει;
Νομίζεις πως πάνω κάτω είναι όπως τα 650 ή διαφοροποιούνται;;
Έχω την αίσθηση από το λίγο που τα άκουσα πως το πέπλο όπως λέγεται δεν το έχουν όχι τουλάχιστον όσο τα 650... Τι λες;

Δεν τα εχω ακουσει και ετσι δεν εχω γνωμη. Για όλα τα άλλα που αναφέρω έχω δεδομένου ότι ήταν/είναι στην κατοχή μου επί μακρόν και πάντα έπαιζαν με πολύ καλά συνοδά.

Τα 600 σιγουρα δεν εχουν το πεπλο των 650, οντας πιο ζωντανα, χωρις ομως να χανουν την ξεκουραστη ακροαση

Όντως αυτή την αίσθηση μου έδωσαν και εμένα..
Και στην τιμή που τα έχει ο Τομαν είναι μέγας πειρασμός...

Έχοντας συμβιώσει για αρκετά χρόνια και με τα μεν (650) και με τα δε (600 που έχω τώρα) συμφωνώ ότι τα 600 είναι πιο "καθαρά". Και τα δύο πάντως όσο πιο καλά τα τροφοδοτήσεις και όσον αφορά την πηγή και όσο αφορά την ενίσχυση τόσο καλύτερα αποδίδουν και ξεδιπλώνουν τις αρετές τους. Προσωπικά προτιμώ τα 600.

Προσωπικά, με τα 650 πάντα κάτι δεν μου "καθότανε" καλά. Συμφωνώ ότι τα συγκεκριμένα ακουστικά "ακούν" ότι βάλεις από πίσω τους, αλλά πάντα κάτι θα λείπει.

Τα 600 τα άκουσα μία μόνο φορά το 2006 με λαμπάτη οδήγηση και μου έκανε εντύπωση τότε η μουσικότητα - καθαρότητά τους (ήμουν ήδη κάτοχος των 650).

Τα πράγματα (δυστυχώς) ξεκαθαρίζουν με την ακρόαση ενός καλού (βλέπε ακριβού) planarmagnetic ακουστικού, όπου φαίνονται οι περιορισμοί στο ολογράφημα της εικόνας - η οποία έχει αρκετές ομοιότητες με τα LCD-2/-3, καθώς και στην πιστότερη απόδοση του χαμηλού (τα 650 έχουν ένα πολύ ευχάριστο "φούσκωμα" στη περιοχή αυτή που εύκολα ξεγελάει).

Καλα είναι παιδια τα hd650 αλλα μπερδεμενη ιστορια. Με μέτρια συνοδά...δεν λένε και πολλά....όσο ανεβαίνεις σε συνοδά (πολύ μεγαλύτερη επένδυση απο αυτη των ίδιων των ακουστικών) αρχίζουν να δείχνουν την ποιότητα τους αλλά πάλι κάπου τελειώνουν (το πέπλο, πέπλο!). Πας σε μαγνητοστατικα στην ίδια τιμή, πολύ πιο ολοκληρωμένα και δείχνουν τα δόντια τους με υποδεέστερα συνοδα. Αν θέλεις κορυφή σε sennheiser πας στα hd800 αλλα και πάλι το χαμηλό των hifiman, audeze, denon λείπει.

Συγνώμη για το μικρό ξέθαμα, αλλά ήθελα να προσθέσω κάποια αντικειμενικά δεδομένα που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν κάποιον επίδοξο αγοραστή σε αυτά τα χρήματα που συζητάτε:

1. Ο ήχος των ακουστικών επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση των μαξιλαριών. Όχι μόνο γιατί μεταβάλλεται η απόσταση ανάμεσα στο αυτί και το μεγάφωνο, αλλά και επειδή αλλάζει ο όγκος του χώρου αυτού. Ειδικά τα HD 650/600 λόγω των χοντρών μαξιλαριών επηρεάζονται περισσότερο και εκεί πιστεύω οφείλονται σε μεγάλο βαθμό οι διαφορετικές απόψεις που ακούς γι' αυτά. Πολλοί τα αγοράζουν μεταχειρισμένα, μην το ξεχνάμε.

2. Δεν μπορείς να πεις με βεβαιότητα ότι ένα σετ είναι καλύτερο(χαμηλότερο αντιληπτό THD, resonance κτλ.) από ένα άλλο χωρίς πρώτα να τα ισοσταθμίσεις. Ας πούμε τα HD 800 και τα HD 650 έχουν σχεδόν 12db διαφορά!!!! στα 6-8Khz εκεί όπου υπάρχει ο "αέρας", ο αρμονικός πλούτος, η ευκρίνεια/τοποθέτηση στον χώρο και το πέταγμα(snap) του ήχου. Είναι δυνατόν να συγκρίνεις σετ τόσο διαφορετικής φιλοσοφίας σχεδίασης χωρίς πρώτα μια γενναία ισοστάθμιση;
Μην ανησυχείτε. Ερευνητές της βιομηχανίας έχουν διαπιστώσει με πειράματά τους, πριν από σας για εσάς, ότι η απόκριση συχνότητας σχετίζεται σε ποσοστό 85% με την υποκειμενική ποιότητα(Harman Kardon-Dr Sean Olive). Το υπόλοιπο 15% είναι παραμορφώσεις, συντονισμοί κτλ. που στα υψηλού επιπέδου ακουστικά δεν αποτελούν εμπόδιο.

3. Η απόκριση συχνότητας παίζει τραγικά μεγάλο ρόλο στην υποκειμενική ποιότητα, εξαιτίας του φαινομένου που λέγεται masking και της σύστασης των ήχων.
-Πάρε ένα σύστημα με κακή απόκριση στα πρίμα που τσιρίζει. Μόλις ανεβάσεις αρκετά το μπάσο ο ήχος γλυκαίνει γιατί τα μπάσα κάνουν mask στα πρίμα.
-Μείωσε τα κατώτερα πρίμα σε ένα σύστημα που βγάζει σφικτό ήχο στα τύμπανα. Τα τύμπανα έχουν αρμονικές που φτάνουν μέχρι τα πρίμα. Αυτές οι αρμονικές δίνουν την αίσθηση "γρήγορου" μπάσου(attack) σε συνδυασμό με τις φυσιολογικές μεσοχαμηλές(decay). Οι φουσκωμένες μεσοχαμηλές κάνουν το μπάσο "αργό" ακόμα και αν δεν υπάρχει παραμόρφωση.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν equalizer άφοβα και αφήστε τους μύθους για veil(βουτιά στα 6Khz) που δεν διορθώνονται με τίποτα παρά μόνο με πανάκριβα συνοδά(για μυστηριώδεις λόγους).

4. Όλοι εδώ μέσα θα έχετε ακουστά τον Tyll Herstens γνωστό για τις μετρήσεις του σε ακουστικά. Ο συγκεκριμένος τύπος έφτιαξε ένα εργαστήριο για αντικειμενικές μετρήσεις και μόλις το ολοκλήρωσε πόσταρε τα πρώτα αποτελέσματα.
http://www.head-fi.org/t/482386/building-a-headphone-measurement-lab/150
Τα HD 600 κατέγραψαν τις χαμηλότερες παραμορφώσεις από όλα τα ποιοτικά σετ. Ακόμα και από τα HD 800. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει:
The HD600 measures best of all the headphones in terms of low distortion. I'll go out on a limb here and say that the perception of the "Sennheiser Veil" may, at least in part, be due to folks not being used to hearing the smoothness of such low levels of distortion.
Μόλις άρχισε η μεταφορά μετρήσεων στο innerfidelity.com όλες οι παραπάνω μετρήσεις χάθηκαν και αντικαταστάθηκαν από άλλες πολύ χειρότερες. Ουδέποτε έδωσε εξήγηση για αυτό. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι τα HD 800 δεν κάθισαν καλά στην κούκλα και βγήκαν ασχημούλικα αποτελέσματα. Δεν μπορείς να πεις όμως το ίδιο για τα 600 που έχουν ένα από τα καλύτερα fit.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Πολλά μπορεί να πει κανείς. Οι μετρήσεις ακουστικών προϋποθέτουν τη σωστή οδήγησή τους.

Λάθος οδήγηση, κακές μετρήσεις (έτσι πιστεύω).

Με κριτήριο τη σωστή οδήγηση (σε κάθε περίπτωση), μπορείς να συγκρίνεις δύο ακουστικά. Και το ανάποδο.

Αλλιώς μπορεί και να υποθέσεις ότι τα HD-650 είναι καλύτερα από τα..... Hifiman HE-6 π.χ.

Πράγμα που δεν ισχύει διότι τα ΗΕ-6 είναι έτη φωτός μακριά...

Και ο συγκεκριμένος reviewer δοκίμασε τα Hifiman οδηγώντας τα με έναν πανάκριβο ενισχυτή που βγάζει κάτω του βαττ στην ονομαστική αντίστασή τους. Go figure.

Πολλά μπορεί να πει κανείς. Οι μετρήσεις ακουστικών προϋποθέτουν τη σωστή οδήγησή τους.

Λάθος οδήγηση, κακές μετρήσεις (έτσι πιστεύω).

Με κριτήριο τη σωστή οδήγηση (σε κάθε περίπτωση), μπορείς να συγκρίνεις δύο ακουστικά. Και το ανάποδο.

Αλλιώς μπορεί και να υποθέσεις ότι τα HD-650 είναι καλύτερα από τα..... Hifiman HE-6 π.χ.

Πράγμα που δεν ισχύει διότι τα ΗΕ-6 είναι έτη φωτός μακριά...

Και ο συγκεκριμένος reviewer δοκίμασε τα Hifiman οδηγώντας τα με έναν πανάκριβο ενισχυτή που βγάζει κάτω του βαττ στην ονομαστική αντίστασή τους. Go figure.

Πρέπει λοιπόν να προσδιορίσουμε τί σημαίνει καλή οδήγηση. Γιατί οι καταναλωτές(όχι κάποιος ειδικός του χώρου) των φόρουμ με ακουστικά σου δίνουν την εντύπωση ότι χρειάζεται πυρηνικός αντιδραστήρας για να τρέξεις π.χ. τα 650 στα 100 ντεσιμπέλ παρά τις αστείες απαιτήσεις σε ρεύμα.
Δεκτόν, για τις απαιτήσεις των HE-6, αλλά και εκεί πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια κινούμαστε.

Όσον αφορά την απαιτούμενη τάση αυτή καθορίζει την ένταση, τίποτε άλλο. Δηλαδή αν ένας ενισχυτής μου βγάζει 3 Vrms καθαρά και ποιοτικά τότε θα πάρω μια άλφα μέγιστη ένταση μέσα από τα HD 800. Αυτές οι θεωρίες περί μεγάλων voltage swings που πρέπει να έχει ο ενισχυτής για να ανταποκριθεί σε στιγμιαία δυναμικά δεν έχουν την παραμικρή επαφή με επιστήμη, με συγχωρείς που το λέω.

Οι ενισχυτές που χρησιμοποιεί το innerfidelity(κάτι headroom) πληρούν τις προδιαγραφές του αχρωμάτιστου ήχου(αν ασπάζεσαι την επιστήμη και όχι την μαγεία) και έχουν αποθέματα ισχύος ακόμα και για ορθοδυναμικά σε δυνατές εντάσεις.

Ναι αλλά με <1 W οδήγηση, ποιός παραμορφώνει σε νορμάλ εντάσεις, ο ενισχυτής ή το (planarmagnetic) ακουστικό?

Από την άλλη, τα 600/650 οδηγούνται "ορθολογιστικά" με 20-30 mW. Στην πράξη όμως, τόσο τα συγκεκριμένα ακουστικά - όσο και ο (ευτυχής) ακροατής/κάτοχος - θα αισθανθούν ιδιαίτερα "άνετα" όταν υπάρχει επαρκές απόθεμα οδήγησης. Και δεν εννοώ τις εκκωφαντικές εντάσεις...

Ναι αλλά με <1 W οδήγηση, ποιός παραμορφώνει σε νορμάλ εντάσεις, ο ενισχυτής ή το (planarmagnetic) ακουστικό?

Από την άλλη, τα 600/650 οδηγούνται "ορθολογιστικά" με 20-30 mW. Στην πράξη όμως, τόσο τα συγκεκριμένα ακουστικά - όσο και ο (ευτυχής) ακροατής/κάτοχος - θα αισθανθούν ιδιαίτερα "άνετα" όταν υπάρχει επαρκές απόθεμα οδήγησης. Και δεν εννοώ τις εκκωφαντικές εντάσεις...

Έχε απλά υπόψη, που το 'χει αναφέρει και ο Tyll νομίζω, ότι οι μετρήσεις του είναι THD+Noise. Ίσως παίζει και αυτό ρόλο(ο θόρυβος).

Όμως, ανάμεσα σε HD 600 και 800 οι απαιτήσεις σε ρεύμα είναι μικρές και για τα δύο σετ. Η μεγαλύτερη κορύφωση της εμπέδησης στα 800 που φτάνει μέχρι τα 600 ΩΜ περίπου έχει να κάνει με resonance και δεν δυσκολεύει τον ενισχυτή αν έχει χαμηλή αντίσταση εξόδου.
Ακόμα και αν υποθέσουμε λοιπόν ότι οι ενισχυτές του Tyll δεν τα πάνε καλά στα ορθοδυναμικά δεν θα πρεπε να υπάρχει θέμα με τα δυναμικά.

Όσο για τα αποθέματα ισχύος, αν στο κρεσέντο της μουσικής μπορώ να πάρω απαραμόρφωτο από κάθε άποψη ήχο, δεν με ενδιαφέρει αν ο ενισχυτής είναι 500 μιλιβάτ ή δέκα μεγαβάτ. Αρκεί η κορύφωση να βγει σωστά.
Με έναν τυπικό ενισχυτή των 7 Vrms τα 650 βγάζουν κοντά στα 120 db μέγιστη ένταση. Επειδή η μουσική έχει κάποιο headroom στην πράξη θα πάρεις πολύ λιγότερα από τα 120 db(περίπου 100-110db). Αν λοιπόν αυτά τα 110db που είναι κάτω από το όριο του ενισχυτή βγαίνουν καθαρά τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Άλλωστε τα ακουστικά(πλην ορθοδυναμικών) θα έχουν αρχίσει να τα "φτύνουν" από πιο νωρίς.

Συμφωνείς πάντως μαζί μου ότι αν έχουμε δυο παραμέτρους Α(απόκριση συχνότητας) και Β(διαύγεια-πιστότητα) πρέπει να απομονώσουμε την Α(με ισοστάθμιση) για να τεστάρουμε την Β;

Να τα πάμε ένα ένα.

Ο ενισχυτής του Tyler (ένας ακριβός Apex αν θυμάμαι καλά) θεωρείται ιδεατός για ηλεκτροδυναμικά, όχι όμως για μαγνητοστατικά. Τα τελευταία χρειάζονται τάση που στην ονομαστική ισχύ εξόδου του συγκεκριμένου ενισχυτή απλά δε μπορούν να δοθούν (σε κανονικές στάθμες ακρόασης).

Τώρα για τα 650/600, ήμουν πιστός της σχολής του (εξαφανισμένου πλέον) NWAVGUY ο οποίος υποστήριζε ότι με 7 V φτάνεις τα όρια τα 650 και οποιαδήποτε κακή συμπεριφορά στις ακροάσεις ευθύνεται η πηγή. Μετά από 2 χρόνια συμβίωσης με έναν Ο2 ιδιοκατασκευή, και την εναλλαγή σε σοβαρότερη οδήγηση (αμερικάνικος τελικός ηχείων), κατάλαβα ότι οι απόψεις αυτές απλά δεν στέκουν. Με μία ικανότερη - δυνατότερη ενίσχυση, τα 650 εμφάνισαν χαμηλό εκεί που δεν υπήρχε, η εικόνα πήρε νέες διαστάσεις και γενικά όλα καθάρισαν φασματικά. Στις ίδιες στάθμες ακρόασης εννοείται.

Για το τελευταίο δεν είμαι βέβαιος τι ακριβώς εννοείς. Αν θα έπρεπε να ισοσταθμίσω κάτι δεν είναι η απόκριση συχνοτήτων αλλά την εγγενή απώλεια της ακρόασης με (οποιαδήποτε) ακουστικά που δεν είναι άλλη από τη "παραμόρφωση" της στερεοσκοπικής απεικόνισης όπου δεν υφίσταται κατά την ακρόαση με καλοστημένα ηχεία.

Να τα πάμε ένα ένα.
Τώρα για τα 650/600, ήμουν πιστός της σχολής του (εξαφανισμένου πλέον) NWAVGUY ο οποίος υποστήριζε ότι με 7 V φτάνεις τα όρια τα 650 και οποιαδήποτε κακή συμπεριφορά στις ακροάσεις ευθύνεται η πηγή. Μετά από 2 χρόνια συμβίωσης με έναν Ο2 ιδιοκατασκευή, και την εναλλαγή σε σοβαρότερη οδήγηση (αμερικάνικος τελικός ηχείων), κατάλαβα ότι οι απόψεις αυτές απλά δεν στέκουν. Με μία ικανότερη - δυνατότερη ενίσχυση, τα 650 εμφάνισαν χαμηλό εκεί που δεν υπήρχε, η εικόνα πήρε νέες διαστάσεις και γενικά όλα καθάρισαν φασματικά. Στις ίδιες στάθμες ακρόασης εννοείται.

Όταν χρησιμοποιείς έναν τεχνοκρατικό ενισχυτή(σαν τον Ο2) και μετράς μπάσο στα 20Hz σε καλή ένταση, μέσα από τα 650, τότε αυτό υπάρχει. Δεν μπορεί το μηχάνημα να μετρήσει κάτι ανύπαρκτο. Αν μιλάμε για αλλαγή της έντασης ή της χροιάς του μπάσου ή την υπόνοια καινούργιου μπάσου τότε πάμε σε διαφορετική κουβέντα. Για τον O2 ξέρουμε ότι αποδίδει γραμμικά σε λίγα μιλιβάτ. Ακόμα και το TPA6120a2 είναι "μανούλα" χαμηλα. Με τον τελικό ηχείων τί συμβαίνει;
Τέλος, εγώ δεν θα λεγα ότι ευθύνεται η κακή πηγή απαραίτητα για μέτριο ήχο, αλλά και η κακή ηχογράφηση. Κακή με την έννοια του δεν είναι όπως την θέλω εγώ.

Για το τελευταίο δεν είμαι βέβαιος τι ακριβώς εννοείς. Αν θα έπρεπε να ισοσταθμίσω κάτι δεν είναι η απόκριση συχνοτήτων αλλά την εγγενή απώλεια της ακρόασης με (οποιαδήποτε) ακουστικά που δεν είναι άλλη από τη "παραμόρφωση" της στερεοσκοπικής απεικόνισης όπου δεν υφίσταται κατά την ακρόαση με καλοστημένα ηχεία.
Πολλά σετ κορυφαίων ακουστικών, δεδομένης της έλλειψης ενός διεθνώς αποδεκτού στάνταρ voicing(μέχρι τις έρευνες του Sean Olive), έχουν ουσιώδεις διαφορές στην απόκριση συχνότητάς τους και οι οποίες δεν φαίνονται καθαρά σε όλα τα σάιτ μετρήσεων. Οι διαφορές αυτές αν δεν διορθωθούν μπορούν να επηρεάσουν όλες τις υποκειμενικές πτυχές του ήχου. Σκληράδα πρίμων, ταχύτητα μπάσου, αίσθηση μπουμαρίσματος, στερεοφωνία, παρουσία στις μεσαίες, υφές κτλ.

Με έναν Ο2, τα 650 δεν δίνουν ούτε το... 60% του (καλού) εαυτού τους, υποκειμενικά.

Ο ΤΡΑ είναι άλλη ιστορία, έχει άλλα προβλήματα. Δεν μπορεί να είναι μανούλα στο μπάσο με χαμηλής εμπέδησης ακουστικά γιατί πολύ απλά όλες οι σχεδιάσεις επιβάλουν αντίσταση εξόδου τουλάχιστον 10 Ω (λόγω υψηλής ευαισθησίας σε ταλαντώσεις), που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για το συντελεστή απόσβεσης.

Και κάτι τελευταίο. Όταν όλα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση - άλλος ενισχυτής, άλλο ακουστικό, και τα δύο μαζί? - όλες οι ηχογραφήσεις γίνονται ξαφνικά ανεκτές και κάθεσαι και ευχαριστιέσαι μουσική χωρίς διάθεση κριτικής.

Το damping factor έχει περιορισμένη σημασία για ηχεία(το έχουν εξηγήσει πολλοί) και πολύ περισσότερο για ακουστικά. Το damping στα ακουστικά είναι μηχανικό. Σχεδιάζονται έτσι ώστε να χρησιμοποιούν την πίεση του αέρα σαν φρένο. Όταν μιλάμε για TPA6120 πάντα αναφερόμαστε σε ακουστικά υψηλής εμπέδησης και εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αμέτρητοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι οι ενισχυτές μπορούν να μεταμορφώσουν τον ήχο. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχουν στέρεα τεκμήρια για κάτι τέτοιο.

Και εγώ πίστευα κάποτε ότι κάθε ενισχυτής έχει τον ήχο του, αλλά έκανα ένα απλό πείραμα με ματσαρισμένες εντάσεις(στο περίπου) ανάμεσα σε μηχανήματα όπου η διαφορά εμπέδησης εξόδου και μόνο υποδείκνυε διαφορετικό αποτέλεσμα. Αντιλήφθηκα διαφορές, αλλά σοκαρίστηκα όταν είδα ότι δεν ήταν τόσο μεγάλες σαν αυτές που άκουγα με πρόχειρες ακροάσεις.

Ο Marv του changstar, γνωστος και αυτός στον χώρο, έκανε ένα τυφλό τεστ ανάμεσα σε ένα O2(που τον θεωρούσε σαβούρα) και έναν magni. Στο τεστ του(που δεν είχε αρκετές δοκιμές για στατιστικά σημαντικό αποτέλεσμα, ούτε αυστηρό ματσάρισμα εντάσεων) κατέληγε στον επιτυχή διαχωρισμό ανάμεσά τους, αλλά με αρκετή δυσκολία.
Με άλλα λόγια, όταν έχεις λεφτά δεν ασχολείσαι πολύ με ηλεκτρονικά, πας κατευθείαν σε ένα καλύτερο σετ. Εκτός και αν μιλάμε για τέρατα ειδικών απαιτήσεων όπως τα HE-6(τώρα θυμήθηκα πόσο αναίσθητα είναι).

Και κάτι τελευταίο. Όταν όλα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση - άλλος ενισχυτής, άλλο ακουστικό, και τα δύο μαζί? - όλες οι ηχογραφήσεις γίνονται ξαφνικά ανεκτές και κάθεσαι και ευχαριστιέσαι μουσική χωρίς διάθεση κριτικής.

Ομαλότητα=Πιστότητα=Όχι αλλοίωση. Δεν χρειάζεσαι, κατά την ταπεινή μου άποψη, τέρατα για κάτι τέτοιο.
Δεν είναι δυνατόν μια μηχανική κατασκευή(ακουστικό) χωρίς μηχανισμό διόρθωσης λαθών(feedback) να αποκαλύπτει τα ελαττώματα μιας ηλεκτρονικής συσκευής που βγάζει υπό φορτίο σχεδόν τέλειους τετραγωνικούς παλμούς(σύνθετο σήμα κοντά στην αληθινή μουσική).
Πάντα το ακουστικό θα είναι ο αδύναμος κρίκος(εκτός από τις ακραίες περιπτώσεις που είπαμε).

Δυο αποψεις οσο αφορά τα HD-650 τα οποία πιστευω αλλαζουν εντελώς τα ακουστικα

• Μολις ανοιξετε το κουτι πριν τα κανετε σε οποιοδηποτε ενισχυτη plug in ΠΕΤΑΧΤΕ το καλωδιο...Ειναι οτι χειρετερο υπαρχει. Στο εξωτερικό το κραζουν διαρκώς. Οποιoδηποτε καλώδιο ειναι καλύτερο τους.

• Ειναι πολύ source/amp depended. Προσοχη! Αν σας φαινονται χαλια οπως μου φαινοντουσαν εμενα , μην τα πεταξετε! Τα ειχα με Asus ST και λεω αυτά δεν κανουν ουτε για 50 ευρω. Μολις αλλαξα ενισχυτη , ειναι σαν να αγορασα αλλα ακουστικα!