Sennheiser HD 800

Όλες οι συγκρίσεις που παρουσιάζεις με διάφορα μόνιτορ κλπ είναι άστοχες και ατυχείς.
Όπως παρουσίασα https://www.innerfidelity.com/images...eiserHD800.pdf
είναι προφανές και μετρημένα ότι τα ακουστικά παίζουν τα πάντα από τα 10Hz.
Απορώ γιατί συνεχίζεις να υποστηρίζεις με τόση μανία κάτι που δεν ισχύει.
Τώρα το αν σου αρέσει ή όχι το ηχόχρωμα και ο χαρακτήρας τους αυτό είναι άλλο θέμα , δικαίωμα σου και καλά κάνεις.
Να το γράψω για μια τελευταία φορά επειδή υπάρχει κόσμος που διαβάζει.

Τα HD800 μετρημένα αναπαράγουν πλήρως όλο το φάσμα των χαμηλών συχνοτήτων με ποιότητα και χωρίς roll off.

Αυτό είναι αξίωμα.
Τα υπόλοιπα είναι γνώμες.

(Ώρες ώρες απορώ γιατί κάθομαι και γράφω....)

Εκείνα μπορεί να παίζουν τα πάντα στις μετρήσεις. Σκοπός να τα συλλαμβάνει και το αυτί μου όμως, όχι μόνο το μικρόφωνο.

Τα μόνιτορ τα έχω μπροστά μου, με τι άλλο να συγκρίνω; Γι' αυτό λέγονται μόνιτορ.

Ποια μανία; Συζήτηση κάνουμε.

tzo εγω πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος...πέρα από την πλάκα. Αν περάσεις ξανά βόλτα, ανέβα να σου βάλω μια playlist 10 κομματιών που έχουν χαμηλό να ακούσεις. Μην φανταστείς τίποτα high end ηχογραφήσεις.....κάτι pop της σειράς εβαλα.

Μέχρι και Megadeth - Tornado of souls ακούω και μου ακούγεται υπέροχα. Με τον ταπεινό violectric....όχι με τίποτα high end λαμπάτους που λένε τα παιδιά.

Να ακούσω και τα sony που θέλω.

Tornado στα HD800, όχι δεν θα το άντεχα. Δεν πα' να' ταν και με τον πιο hiend λαμπάτο της αγοράς. Πάλι μέταλ στα HD800 θα άκουγα.
Ούτε μεταμορφώσεις ούτε θαύματα περιμένω από τα ενισχυτικά.
Αλλά αφού σου αρέσει το αποτέλεσμα, περνάς και το πιο δύσκολο τεστ αντοχής!

Χαίρομαι που πήγαν τα ακουστικά σε άνθρωπο που θα τα εκτιμήσει περισσότερο.

Εκείνα μπορεί να παίζουν τα πάντα στις μετρήσεις. Σκοπός να τα συλλαμβάνει και το αυτί μου όμως, όχι μόνο το μικρόφωνο.

Τα μόνιτορ τα έχω μπροστά μου, με τι άλλο να συγκρίνω; Γι' αυτό λέγονται μόνιτορ.

Ποια μανία; Συζήτηση κάνουμε.

Οι μετρήσεις όπως έγραψα είναι για να βγάλουμε άκρη.
Αν μου λες ότι το αυτί σου δεν συλλαμβάνει το χαμηλό στα 800 τι να άλλο να γράψω;
Αφού ακούγεται τι να κάνουμε τώρα;
Δεν ξέρω πως μπορεί να ακούει το αυτί σου.
Επίσης δεν έχω καμία διάθεση να μειώσω τα Sony δεν με ενδιαφέρει.
Απλά γράφω ότι συγκριτικά έχουν πιο τονισμένο μπάσο από τα 800 προφανώς και για αυτό σου αρέσουν.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι α. Είναι έτσι το σωστό και β. Ότι τα 800 δεν έχουν μπάσο.
Τι άλλο να γράψω δεν ξέρω.
Σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Δεν τσακωνόμαστε.
Όμως επειδή η συζήτηση είναι δημόσια και μπορεί να διαβάζει κάποιος που ψάχνεται - ενδιαφέρεται δεν μπορούμε να παρουσιάζουμε θέσεις που δεν ισχύουν και τις οποίες υποστηρίζουμε υποκειμενικά με γνώμες και όχι με γεγονότα και αποδείξεις.
Φυσικά από εκεί και πέρα ο υποψήφιος αγοραστής ενός ακουστικού αφού αποφασίσει από αυτά που διαβάζει ότι ενδεχομένως τον ενδιαφέρει οφείλει να ακούσει για να βγάλει συμπεράσματα.

Για ακόμα μια φορά για να τελειώνουμε και από άλλη πηγή / μέτρηση.

http://graphs.headphone.com/graphCompare.php?graphType=0&graphID[]=4061&scale=30

Αν αυτό το ακουστικό (που μην ξεχνάμε είναι και ανοικτού τύπου) δεν έχει μπάσο , τότε εγώ είμαι κουφός τα παρατάω όλα τα πουλάω και πάω για ορειβασία!

Δεν νομίζω πως το θέμα περιορίζεται στο ότι στο ένα είναι τονισμένο και το άλλο ατόνιστο.
Δεν είναι όλα τα μεγάφωνα ίδια.
Τι διάσταση έχει το μεγάφωνο των HD800; Αν είναι πολύ μικρό δεν παίζει ρόλο στην απόδοση του μπάσου;
Πώς να βγουν με μικρά μεγάφωνα τα καημένα τα χαμηλά Hz σε ικανές στάθμες ώστε να διεγείρουν το αυτί σε overhead ανοιχτό ακουστικό;

Σε τεστ cd οι χαμηλές στα HD800 ακούγονται σαν χνώτο, χάνεται τελείως η αίσθηση της παλλόμενης χορδής και της απόσβεσής της. Ούτε λόγος βέβαια για την απόδοση της σάρκας της επαφής του δαχτύλου με τη χορδή. Ένας αχνός απόηχος νότας ακούγεται απλά.
Μπορεί αυτό να το συλλαμβάνει το μικρόφωνο στις μετρήσεις ως χαμηλό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που να διεγείρει το αυτί μου ώστε να δώσει εντολή αναπαράστασης του οργάνου στις φυσικές του διαστάσεις στον εγκέφαλο.

"Σε τεστ cd οι χαμηλές στα HD800 ακούγονται σαν χνώτο, χάνεται τελείως η αίσθηση της παλλόμενης χορδής και της απόσβεσής της. Ούτε λόγος βέβαια για την απόδοση της σάρκας της επαφής του δαχτύλου με τη χορδή. Ένας αχνός απόηχος νότας ακούγεται απλά."

Μάλλον πλάκα κάνεις τώρα ε;
Αν υπάρχει ένα ακουστικό στον πλανήτη που αποδίδει άριστα την επαφή του δάχτυλου με την χορδή και την απόσβεση της νότας αυτό είναι το HD800.

Όσο για τους drivers ναι 56mm με 70mm έχουν τεράστια διαφορά τι να πω!
Άσε που στα ακουστικά στο χαμηλό παίζει πιο πολύ ρόλο η κατασκευή και όχι το μέγεθος.
Έχει bass head ακουστικά με 30 mm drivers.

Δεν τσακωνόμαστε.
Όμως επειδή η συζήτηση είναι δημόσια και μπορεί να διαβάζει κάποιος που ψάχνεται - ενδιαφέρεται δεν μπορούμε να παρουσιάζουμε θέσεις που δεν ισχύουν και τις οποίες υποστηρίζουμε υποκειμενικά με γνώμες και όχι με γεγονότα και αποδείξεις.
Φυσικά από εκεί και πέρα ο υποψήφιος αγοραστής ενός ακουστικού αφού αποφασίσει από αυτά που διαβάζει ότι ενδεχομένως τον ενδιαφέρει οφείλει να ακούσει για να βγάλει συμπεράσματα.

Αν η θέση μου δεν ισχύει, αυτό θα το κρίνει ο εκάστοτε αναγνώστης. Αδιάφορο πόσες μετρήσεις θα ψάξεις να βρεις στο δίκτυο.
Παρεμπιπτόντως αν τις ανεβάζεις για μένα, μην μπαίνεις στον κόπο, ούτε καν τις ανοίγω.

Την προσωπική μου εμπειρία καταθέτω μετά από πολυετή επαφή με τα HD800.

"Σε τεστ cd οι χαμηλές στα HD800 ακούγονται σαν χνώτο, χάνεται τελείως η αίσθηση της παλλόμενης χορδής και της απόσβεσής της. Ούτε λόγος βέβαια για την απόδοση της σάρκας της επαφής του δαχτύλου με τη χορδή. Ένας αχνός απόηχος νότας ακούγεται απλά."

Μάλλον πλάκα κάνεις τώρα ε;
Αν υπάρχει ένα ακουστικό στον πλανήτη που αποδίδει άριστα την επαφή του δάχτυλου με την χορδή και την απόσβεση της νότας αυτό είναι το HD800.

Όσο για τους drivers ναι 56mm με 70mm έχουν τεράστια διαφορά τι να πω!
Άσε που στα ακουστικά στο χαμηλό παίζει πιο πολύ ρόλο η κατασκευή και όχι το μέγεθος.
Έχει bass head ακουστικά με 30 mm drivers.

Σοβαρά μιλάω φυσικά (αν σηκώνει απάντηση το "πλάκα κάνεις τώρα ε").

Σε τεστ cd φαίνεται αμέσως η αδυναμία των HD800 στις χαμηλές. Χνώτο γίνεται.

Σχετικά με τη χορδή, το κοντραμπάσο με τίποτα δεν θα φανταζόσουν την πραγματική του διάσταση. Λείπει όλος ο όγκος.
Σκοπός να υπάρχει η αίσθηση της επαφής του δαχτύλου αλλά με συνδυασμό όγκου, απόδοσης της παλλόμενης χορδής, και της αντίστοιχης απόσβεσης.
Καθαρό μπορεί να είναι το HD800 αλλά εις βάρος του όγκου.

Φυσικά και δεν τις ανεβάζω για εσένα.
Εσύ μόλις τα πούλησες.

Το θέμα συζητήθηκε
AD NAUSEAM
Καλή συνέχεια.
-bye-

Η θέση μου είναι πάγια και δεν έχει σχέση αν τα πούλησα ή όχι.

Τα ίδια και με τον ίδιο καυστικό τόνο έγραφα και πριν τα δώσω, και ταυτόχρονα με την αγγελία να τρέχει στο φόρουμ.

Αν εννοείς ότι επειδή τα πούλησα, έχασα και το ενδιαφέρον μου γι' αυτά, δεν ισχύει.
Πάντα τα είχα και τα έχω σε εκτίμηση τα HD800, αλλά γι' αυτά που έχουν να προσφέρουν και όχι γι' αυτά που δεν μπορούν.

Ad nauseam ξε ad nauseam, θα μου επιτρέψεις να εκφράσω και πάλι τη θέση μου όταν δω να περιγράφεται το HD800 ως το απόλυτο ακουστικό και ότι φταίνε όλα τα υπόλοιπα εκτός του ίδιου του ακουστικού αν σε κάποιους από μας ακούγεται άμπασο.

Δεν υπαρχει απολυτο ακουστικο ουτε απολυτο ηχειο. Το χομπι μας κανουμε. Εγω ....κλασσικά απ τη μερια μου θα γραψω οτι οποιος εχει απορια να δει πως ακούγεται....ας ερθει να το ακουσει να πιούμε και κανα ποτο....Ειρήνη υμιν....

"Άστοχη και ατυχής" χαρακτηρίστηκε η σύγκριση Α/Β με ηχεία και μάλιστα μόνιτορ. Οπότε αναφορές σε ηχεία ως μέτρο σύγκρισης δεν μπορούμε να κάνουμε.

Η συζήτηση ξεκινά και τελειώνει με τις μετρήσεις που μας κολλούνται στο μέτωπο ως απόλυτο αξίωμα που οφείλουμε να δεχτούμε αναντίρρητα.
Οποιαδήποτε αντίρρηση είναι άποψη και δη λανθασμένη καθότι ατεκμηρίωτη.

Το hd800 εχει μπάσο ,τέλος .Αντικειμενικά . Όλα τα αλλα ειναι άποψη η οποία ειναι και σεβαστή. Tzo αν δεν κάνω λάθος εχει ποσα 18ιντσα για sub . Εισαι basshead με λιγα λόγια και καλά κάνεις!μαζι σου! οποτε λογικο να σου φαινεται οτι δεν εχει μπάσο το hd800.

Re: Απάντηση: Sennheiser HD 800

Πολλαπλά συστήματα σε διαφορετικούς χώρους έχω. Και τι μ' αυτό; Θα βγω ο τρελός του χωριού τώρα;

Τον ήχο των HD800 τον προσομοιάζω με τα 4'' μόνιτορ Neumann KH80, χωρίς σαμπ.
Μ' αυτά συγκρίνω που τα έχω μπροστά μου, σε Α/Β.

Full-range μου αρέσει να ακούω, με πλήρη σώματα, με δυναμικά, όγκο και έκταση, κάτι που δεν λαμβάνω με τα HD800.
Δεν εννοώ μπουμπουνητό και μπάσο μιας νότας, αν εύκολα πάει ο νους κάποιων εκεί.

Ακουστικά βάζω για να πλησιάσω περισσότερο τον ήχο, να έχω ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που έχω με τα ΚΗ310.
Όχι να κάνω παραχωρήσεις και συμβιβασμούς σε αυτό που ακούω με σημαιοφόρο τις μετρήσεις και την υψηλή τιμή και το καλό όνομα των ακουστικών και συνοδών.

Ο άνθρωπος έχει δίκιο, το δυνατό σημείο των HD 800 δεν είναι το μπάσο. Έχω συμβιώσει ταυτόχρονα με DENON AD H 7000, AUDEZE LCD2, HIFIMAN HE500, SENNHEISER HD650, η αίσθηση του χαμηλού που αποκομίσεις με αυτά τα ακουστικά αυτά δεν έχει σχέση με το HD800 το οποίο αγόρασα δεύτερη φορά μπας και έκανα λάθος την πρώτη και τα ξαναπούλησα! Δεν αμφισβητείται η τεχνική τους αρτιότητα και η αίσθηση της σκηνής και της λεπτομέρειας που είναι μοναδική, αλλά ότι και να λένε οι μετρήσεις ο τελικός κριτής είναι η ακοή μας. Ακούω κυρίως κλασική μουσική και πούλησα πρόσφατα ηχεία full range (με 11" woofer) γιατί είχαν υπερβολικό μπάσο στον χώρο μου. Οι αναφορές αυτές για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις για basshead κλπ.

παιδιά, συγνώμη αλλά να συμμαζευτούμε λίγο.
Το 800 είναι πολύ καλό ακουστικό ίσως εξαιρετικό. Όμως είναι λεπτόηχο.
Για να μην παρεξηγιόμαστε, και τα Κ1000 δεν διακρίνονται για το χαμηλό τους.

Αν κάποιος θελήσει την αίσθηση του μπάσου και του χαμηλού με την έννοια που το έχουμε όλοι συνηθίσει χρόνια τώρα (δεν μιλάμε για bass freaks) αυτήν δεν θα την βρεί στα 800.

Απάντηση: Re: Sennheiser HD 800

παιδιά, συγνώμη αλλά να συμμαζευτούμε λίγο.
Το 800 είναι πολύ καλό ακουστικό ίσως εξαιρετικό. Όμως είναι λεπτόηχο.
Για να μην παρεξηγιόμαστε, και τα Κ1000 δεν διακρίνονται για το χαμηλό τους.

Αν κάποιος θελήσει την αίσθηση του μπάσου και του χαμηλού με την έννοια που το έχουμε όλοι συνηθίσει χρόνια τώρα (δεν μιλάμε για bass freaks) αυτήν δεν θα την βρεί στα 800.

Πως εχουμε συνηθίσει να το ακούμε δηλαδή?