Re: Sennheiser HD800
Χαιρετω την παρεα !
Απο το Σαββατο που παρελαβα τα HD800+Aune μεχρι σημερα τριτη με δυσκολια τα εχω βγαλει απο πανω μου!
Προκειται για ενα καταπληκτικο εργαλειο, εναν ακουστικο φακο που ξανακουγοντας τα αγαπημενα μου κομματια, δινει νεες λεπτομερειες και νεα στερεοφωνικη πληροφορια. Αποδίδει τα ολα ακουστικα οργανα με απιστευτη φυσικότητα και ταχυτητα, τα δυναμικα περασματα της μεγαλης ορχηστρας χωρις την παραμικρη συμπιεση/παραμορφωση (συγκρινοντας με τα ηχεια μου).
Την αριστη αυτη εικονα χαλαει ο "λαμπρός" τους χαρακτηρας. Aκολουθωντας την συμβουλη του Anvidia, "επαιξα" με το equalizer του foobar2000. Μειωνοντας κατα 5 περιπου db την συχνοτητα των 5kHz, ο ηχος γινεται ξεκουραστος. Δυστυχως ομως αυτο δεν αποτελει οριστικη λυση γιατι συμφωνα με τις (υποκειμενικες) ακουστικες παρατηρησεις μου, χανεται λιγο η ομοιογενεια του ηχου. Σε καποια "ξεσπασματα" το ηχητικο κυμα δεν σε "χτυπά" με την ιδια ομοιογενεια, ειναι σαν να δημιουργουνται χρονικες καθυστερησεις.
Υποθετω οτι τα παραπανω δεν ειναι καινουργια, απλα επιβεβαιωνουν τα οσο κατα καιρους εχουν γραφει για τα HD800.
Θα ξεκινησω λοιπον αμεσα με τις "μοντες" που συνιστα ο Chris1967, απο τις αναρτησεις του οποιου προκυπτει οτι εχει ασχοληθει για καιρο και εχει μελετησει σε βαθος με το συγκεκριμενο ακουστικο.
Εξακολουθω ομως να προβληματιζομαι για την επιλογη του καταλληλου ενισχυτη για τα HD800.
1) Πρεπει να εχει ουδετερο χαρακτηρα η πρεπει να διορθωνει την λαμπροτητα?
Η σχολη του ουδετερου χαρακτηρα ξεκιναει απο τον "μεγαλο" Peter Walker, ιδρυτη της Quad που ισχυριζοταν οτι ‛An audio power amplifier is required to produce an output signal that differs from the input signal in magnitude only'.
Το ιδιο λεει και ο Chris1967 ''τα ενισχυτικά θα έπρεπε να είναι αυτό που λέμε wire with gain"
Αρα αποδεχομαστε την οση λαμπροτητα παραμενει μετα τη "μοντα"?
Η αντιθετη σχολη λεει οτι το συστημα αναπαραγωγης πρεπει να παρεχει το δυνατον τις περισσοτερες πληροφορίες, βοηθοντας τον εγκεφαλο του ακροατη να αναπλασει ... τα δικα του.
Επομενως τα ηλεκτρονικα δεν πρεπει να επιτρεπουν να "σκεπαζονται" λεπτομερειες, οπως ΠΧ απο το peak των 6kHz, αφηνοντας το ακουσμα πιο ξεκουραστο.
2) Πως μπορει να γινει επιλογη ενισχυτη χωρις να εχουμε διαθεσιμα παντα τα τεχνικα χαρακτηριστικα?
Η αντισταση εξοδου, δεν ειναι παντα διαθεσιμη σαν πληροφορια και συμφωνα με τις παρατηρήσεις σας δεν ειναι και ο καθοριστικος παραγοντας. (Η ακουστικη αξιολογιση οταν ειναι διαθεσιμη μπορει να σε μπερδεψει, οπως στην περιπτωση μου)
3) "μέχρι τα 500 βρίσκεις καλά τρανζιστοράτα μηχανήματα" λεει ο Anvidia. "Ένας κλώνος του black cube linear είναι συνήθως υπεραρκετός.Ο κλώνος BCL που είχα και εγώ τα έπαιζε θαυμάσια και μάλιστα πριν λίγο καιρό που έκανα ακρόαση μαζί του που τον είχα παρατημένο στο ντουλάπι, διαπίστωσα ακριβώς αυτό ότι οδηγούσε και ακουγόταν πολύ ωραία" λεει και ο Chris1967.
Εννοειτε καποιον απ'αυτους ?
http://www.matrixelectronics.net/matrix-m-stage-headphone-amplifier-amp-black-color-p-198.html
http://www.alicemagicbox.com/lasercollection/lovelycubepremium.html
η
http://avclub.gr/forum/showthread.php/143211-GUSTARD-H10-Class-A-Headphone-Amp (κλώνος Violectric V200)
Θα ηταν πολυ ωραία γιατι για balance σχεδιασεις οι τιμες ανεβαινουν αποτομα! (Schiit Mjolnir2 909$+μεταφ/τελ, MusicalFidelityMX-HPA 950 , ShennHDAV1050 ).
Τα Violectric ειχαν εναν balance ενισχυτη,στην ιδια κατηγορια τιμης που εχει εξαφανιστει και απο το site τους (V181) !
Ειδικη περιπτωση ειναι και ο κινεζος AudioGL NFB-1AMP balanced 650
Υπαρχει καποια εμπειρια / υποδειξη ?
4) Τελος καταλαβαινω οτι θα επρεπε να επαναλαβω την ακροαση με την συγκριση των ενισχυτων HDAV600 & Aune16, αυτη τη φορα με XLR καλωδια.Δυστυχως δεν μπορω να βρω καλωδιο balance για συνδεση ενισχυτη & HD800 (δεν μπορω να αγορασω μονον για δοκιμη)
Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας.
Καθε σχολιο, υποδειξη, βοηθεια δεκτή