Sennheiser HD600 - Sennheiser HD650

Ενισχυτικό κομμάτι: Περιέργως το hd600 συμπεριφέρθηκε καλύτερα με φορητές συσκεύες τόσο από το q701 όσο και από το r70x. Παρά τα 300 ohm του έφτασε σε συμπαθητικές εντάσεις με το s6 edge plus (με τέρμα τα γκάζια βέβαια) και ακόμα καλύτερα με το ipod touch. Eπίσης δεν μπορώ να πω ότι ο ήχος ήταν άσχημος.

Mια χαρά παίζουν σε εντάσεις τα 600αρια ακόμα και από κινητό. Και ο ήχος δεν είναι καθόλου άσχημος.
Απλά με καλό ενισχυτή και καλό ματσάρισμα παίρνεις το full potential του ακουστικού

Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα και μη κάνετε γενικές εκτιμήσεις , είναι φυσικό να αρέσουν τα 600 αφού είναι ακουστικάρα
αλλά ακόμα δεν έχετε ακούσει τίποτα.
Ο C5 και ο starlight δεν οδηγούν τα 600 ούτε στο μισό από αυτό που είναι ικανά και δεν έχουν καμία σχέση με σοβαρούς desktop ενισχυτές και
σοβαρές σύνοδες πηγές.
Ο starlight δεν είναι λαμπάτος είναι υβριδικός με opamp στην έξοδο.
Αυτά που γράφονται για τους λαμπάτους φυσικά και δεν ισχύουν δεν ξέρω με τον starlight τι συμβαίνει (αλλά δεν θα είχα και σοβαρές απαιτήσεις)
αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο , με μια σοβαρή λαμπάτη υλοποίηση έχεις τεράστιο αποτέλεσμα σε ζωντάνια και μικροδυναμικές όπως
και σε μάκρο και σε εικόνα κλπ κλπ ότι ακριβώς συμβαίνει με όλους τους καλούς ενισχυτές.
Το κέρδος από την λάμπα είναι σε σώματα και όγκο χωρίς να χάνεις τίποτα άλλο.
Οι λαμπάτοι που η μόνη εντύπωση που αφήνουν είναι το ´´smooth´´ στον ήχο είναι συνήθως κακές υλοποιήσεις με ελλιπή τροφοδοσία
που το μόνο που ακούγεται είναι η ευφωνική παραμόρφωση της λυχνίας εις βάρος όλων των άλλων.
Θα έλεγα λοιπόν να αφήσουμε το πράγμα να ωριμάσει , να ακούσουμε κάνα δυο καλούς ενισχυτές με λυχνίες ή ss και μετά να βγουν
συμπεράσματα.
Όσο για το mojo επιτρέψτε μου να έχω αμφιβολίες για το πόσο καλά οδηγεί τα HD6xx.
Και αυτό είναι το μόνο μειονέκτημα των HD6xx ότι για να καταλάβεις τι έχεις στα χέρια σου θέλει να επενδύσεις πολλά σε πηγή
και ενισχυτή.
Χαίρομαι που σας άρεσαν τόσο πολύ :a0210:
απολαύστε τα με ότι έχετε και τα υπόλοιπα θα έρθουν και αυτά.
Πολύ σωστός!!!
Ακόμα κ στις λίγες ώρες που τα έχω φαίνεται πως μπορούν να παίξουν ακόμα καλύτερα με καλύτερα συνοδά... Πολύ καλύτερα!

Το grain που ανέφερα έχει να κάνει πολύ κ με την ηχογράφηση!

Αλήθεια με ποιους s.state λέγεται πως ταιριάζουν;

Εξαιρετικό ακουστικό.. "εκπαιδευτικό"!!☺️

Ναι, στο κινητό μου Samsung S5 neo με τέρμα την ένταση έπαιξε σε ικανοποιητική ακουστική ένταση.

Αν τα HD600 θέλουν πολύ καλό ενισχυτή πιστεύω δεν είναι γιατί θέλουν ρεύματα/δύναμη που δεν τα δίνουν οι φθηνοί ενισχυτές.
Θα τον θέλουνι για να ελαχιστοποιηθεί η παραμόρφωση και να δοθεί ένας επιθυμητός χαρακτήρας στον ήχο.

Κι' όμως εγώ νομίζω πως δεν είναι καθόλου "εύκολα" ακουστικά!
300 Ohm / 97Db.

Τα 25αρια ας πούμε είναι 120... Χαοτική διαφορά!

Θέλουν καλό-ειδικό ενισχυτή διότι θέλουν τάση (όχι ρεύμα) πολλή και διαθέσιμη άμεσα με καλό slew rate.
Οι φθηνοί ή μάλλον θα έλεγα οι μη ικανοί ενισχυτές (γιατί υπάρχουν και φθηνοί καλοί) δεν έχουν ούτε
ποσότητα ούτε ποιότητα.
Για παραμόρφωση κλπ δεν το συζητάμε είναι βασικό συστατικό του καλού ενισχυτή όπως και η απουσία
χρωματισμού στον ήχο.
Για τις φορητές συσκευές επιτρέψτε μου να διαφωνήσω , ένταση ναι μπορεί να έχεις αλλά τι ακούς?
Τα ακουστικά αυτά είναι ευγενικά και για αυτό πάντα έχουν ωραίο ήχο , στην πράξη όμως αυτό
που ακούς μπορεί να φαίνεται εύηχο αλλά είναι κλιπαρισμένο και υπο - οδηγούμενο.
Αυτό ισχύει με όλα τα μη ικανά συνοδά και για αυτό βγαίνουν συμπεράσματα για πέπλο , γρέζι
θολούρα , έλλειψη λεπτομέρειας και όλα αυτά τα ανυπόστατα που έχουν γραφεί για αυτά τα ακουστικά.
Άραγε ποιος τα έχει ακούσει με κάτι πράγματι σοβαρό?
Μη ξεχνάτε ότι κατά δήλωση της η sennheiser τα έχει σχεδιάσει για να χρησιμοποιούνται με επαγγελματικούς
και οικιακούς ενισχυτές που έχουν στην έξοδο των ακουστικών την ισχύ του power amp μειωμένη από μια
υψηλή αντίσταση δηλαδή μιλάμε για πολύ ενέργεια!
Από τη έξοδο του A-S1000 παίζουν πολύ δυνατά αλλά το αποτέλεσμα είναι χάλια με κλιπάρισμα και πέπλο διότι στην έξοδο έχει
buffer χαμηλής αντίστασης εξόδου για να ταιριάζει με σύγχρονα ακουστικά των 32Ω, ενώ από τον παλιό Kenwood που έχω φυσάνε!

Last edited:
Τα HD600 δεν έχουν ευγενικό ήχο όπως τα HD650, είναι ουδέτερα. Βγάζουν και glare/σκληράδα ανάλογα με την πηγή και την ηχογράφηση.
Πάντως σε δυναμικές μου φαίνονται μια χαρά από φορητό ενισχυτή ακόμα και από την έξοδο του laptop μου. Χάνουν όμως σε στερεοφωνική εικόνα και τους λείπει ο εκλεπτισμένος ήχος θα έλεγα.
Λες εκεί να παίζει ρόλο ένας καλός ενισχυτής;

Μα το είπες μόνος σου παραπάνω.
Ενα ουδέτερο μηχανάκι θα βγάλει οτι του δώσεις. Στην θέση σου θα τα έπαιρνα παραμασχαλα στην έκθεση και θα τα κάρφωνα σε όλα τα setup με την σειρά.

Ναι, αυτό θα το κάνω σίγουρα Σωκράτη!

Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν να τονίσω κι εγώ, ότι η μαγκιά των HD600 είναι ότι βγάζουν ακριβώς ό,τι τους δώσεις. Δεν έχουν συγκεκριμένο χαρακτήρα, είναι πολυμορφικά ακουστικά - χαμαιλέοντες.
Στο αρχικό setup Fiio D03k->Project starlight ακουγόντουσαν ξεκούραστα, laid-back με τρομερό βάθος σκηνής! Με το JDS Labs C5d λείπει το βάθος και ακούγονται ζωντανά-δυναμικά σαν τα Fidelio.

Ακουστικάρα επί 2!!!

Ξανά γράφω μην βιάζεσαι , αν σου φαίνονται καλά στις δυναμικές από το λάπτοπ τότε μάλλον θα πέσεις από τα σύννεφα άμα ακούσεις τι πραγματικά συμβαίνει.

Όταν γράφω για ευγενικό ήχο εννοώ πολύ απλά ότι ακούγονται καλά ακόμα και από μάπα πηγές όπως το λάπτοπ και το s5 και δεν αναφέρομαι στο κούρδισμα.

Any way just my 2cents που λένε και στο Αμέρικα.

Μακάρι να γίνει αυτό το canjam σην Αθήνα που χλωμό το βλέπω γιατί τότε θα βγουν αρκετά συμπεράσματα....

Μακάρι αλλά επειδή έλαβα μέρος σε ένα πρόχειρο can jam , για να βγουν συμπεράσματα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά εκτός αν απλά θέλουμε μία γεύση από όλα.
Για γίνει σωστή δουλειά χρειάζεται ένας ενισχυτής που να είναι αναμφισβήτητα καλός και ικανός να οδηγήσει όλους τους παρευρισκόμενους στο έπακρο. Χρειάζεται υψηλής ποιότητας πηγή και μουσική ικανή να φέρει τα ακουστικά στα όρια τους. Τέλος για κάθε ακουστικό χρειάζεται ακριβής εξισορρόπηση της έντασης.
Και φυσικά υπομονή και χρόνος.
Ψιλο δύσκολο ε;

To mojo θα πετάξει τα μάτια του 600 έξω (σε ποιοτικές + μεγάλες εντάσεις). Αυτό τουλάχιστον κάνει το Hugo στα 650.

Και δεν υπάρχει και λόγος να μην το κάνει αυτό το μικρό αδελφάκι του...

Και καλορίζικα τα 600άρια στους νέους ιδιοκτήτες, και ιδιαίτερα του Μιχάλη που μας "τά' πρηξε" μέχρι να τα αποκτήσει... :)

Χα χα χα... Φχαριστώ Σταύρο!!!
Νταξ ρε φίλε είπα κανά δύο φορές πως τα θέλω.... Άμα δεν πούμε εδώ τον "πόνο" μας που θα τον πούμε;;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τι λέτε δεν θα ήταν καλός ένας OTL ενισχυτής για τα HD600;
Μα οι OTL ενδείκνυνται για ακουστικά υψηλής αντίστασης!
Ο Bottlehead crack, που είναι OTL, είναι από τα πολύ γνωστά πολύ "καλά" ταίρια των 6xx!

To mojo θα πετάξει τα μάτια του 600 έξω (σε ποιοτικές + μεγάλες εντάσεις). Αυτό τουλάχιστον κάνει το Hugo στα 650.
Και δεν υπάρχει και λόγος να μην το κάνει αυτό το μικρό αδελφάκι του...

Με τα 15mW max που βγάζει το mojo στα 300Ω ούτε στα προκαταρκτικά δεν φθάνουμε πόσο μάλλον σε οργασμό...
όσο για το Hugo με 75mW max στα 300Ω επέτρεψε μου να αμφιβάλλω για την ποιότητα του αποτελέσματος , ίσως για αυτό
και δεν σου αρέσουν τα 650.
Το υποτιμημένο TPA6120A2 με καμιά 300mW max στα 300Ω μάλλον τα οδηγεί πολύ καλύτερα!

Έχω ακούσει πολύ τα HD6xx με αρκετούς ενισχυτές , τα ακουστικά αυτά δεν τα πάνε καθόλου καλά με φορητές συσκευές
με ενισχυτές μπαταρίας και usb powered.
Είναι καλά ηχεία και θέλουν λοιπόν πολύ καλό ενισχυτή.
Με προτεινόμενους όλους τους λαμπάτους από τους γνωστούς υπόπτους schiit , woo audio , cavalli audio , eddie current , bottlhead
όπως και ένα θαυμάσιο SS τον G109A της Lake people όπως φυσικά και τα καλύτερα μοντέλα της violectric.
Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι πράγματι θέλουμε να τους πετάξουμε τα μάτια έξω. :blink:

Peter, μας τα χάλασες. :)

Το Hugo "σκοτώνει" τα senn και σε ένταση και σε ποιότητα. Φαντάζομαι και το mojo θα έχει παρόμοια συμπεριφορά.

To TPA ξέχασέ το. Η συμπερίφορά του στο χαμηλό ειδικά είναι απλά μέτρια. Δεν πιάνει μία μπροστά στο στάδιο οδήγησης των Chord.

Η σχεδίασή του είναι παρόμοια σε όλες τις υλοποιήσεις ενώ η αδυναμία οδήγησης χαμηλόωμων ΙΕΜ δεδομένη...

peter, εδώ έχεις άδικο. Υπάρχουν άτομα που έχουν το mojo και τα sennheiser HD6xx. Όχι μόνο τα οδηγεί καλά, αλλά κάνει και πολύ καλό match!

όσον αφορά τη δύναμη οδήγησης που λές, απλα παραθέτω ένα post του Rob Watts:

The HD650 is 103dB 1mW 300 ohms. With Mojo's 5.3 V RMS into 300 ohms, that works out at 122 dB SPL.

Need ear defenders too!

Rob

η λύση ήταν (δεν ξέρω αν είναι ακόμα) φτηνή και προσιτή.
alicemagicbox και κλώνος lehman.
Απορώ γιατί το κουράζετε ορισμένοι με εξωτικά και μη.
Με 180 βαρειά βαρειά έχεις εργαλείο που οδηγεί ηχεία.

ο Εκτορας το πήρε με 90 με κουτί πλήρες. Όχι τα υλικά του alice, δευτερότερα σαφώς, αλλά άστρωτο αν και υποδεέστερο ήταν στα αυτιά μου υποσχόμενο.
Είναι μια καλή αρχή για δύσκολους, και μετά από ένα διάστημα το δίνεις στον επόμενο στα μισα λεφτά. Δεν έχασε κι η Βενετιά βελόνι.

στο καντζαμ του Απρίλη στη Θεσσαλονίκη, μόνο τα Κ1000 τον πήγανε στο περίπου 3 η ώρα.
Όλοι οι άλλοι κουφαίνονταν με ο,τιδήποτε γύρω στις 1.

εκτός από τον Πέτρο που άκουγε κάτι φλαουτάκια προκλασικά και κάτι οκαρίνες και μπορεί να τον τερμάτιζε κι όλας.

πριν μπούν τα άλλα όργανα :drummer:-bye-

φυσικά θα ήθελα σε πρώτη ευκαιρία να τον βάλω δίπλα δίπλα στον σ.....

Από τότε είναι που κουφάθηκα και δεν μου φτάνει η ένταση για τα 650!
Δεν ξέρω τι λέει ο Rob να πουλήσει θέλει και αυτός , πάντως 5.3 Volt Rms
είναι πολύ λίγα , ένταση μπορεί να έχεις , δυναμικές και ξεδίπλωμα του ακουστικού με τίποτα.
Ένταση είχα και από το Fiio Ε10Κ που έχει πιο πολλά από 5.3 και τι έγινε , αποτέλεσμα μάπα.
Το ίδιο και το ifi micro , ένταση ναι αποτέλεσμα όμως μέτριο.
Ακούστε τα 650/600 π.χ με τον κλώνο που λέει ο Δημήτρης και τότε θα καταλάβετε.
Τέλος πάντων δεν έχει νόημα εξάλλου ούτε πουλάω ούτε κατασκευάζω ενισχυτές συνεπώς
δεν χρειάζεται να σας πείσω για κάτι , ο καθένας όπως τα ευχαριστιέται αυτό έχει σημασία.

Υ.Γ το 6120 όπως έχω ξαναγράψει έχει υλοποιήσεις με αντίσταση εξόδου κάτω από 1Ω και τα
ακουστικά κάτω από 32Ω τα παίζει στα δάχτυλα!
Επίσης με σωστή τροφοδοσία τουλάχιστον +/- 15Volt έχει σούπερ χαμηλό
ρωτήστε π.χ τον Θοδωρή που το άκουσε με τα Κ702 και έπαθε πλάκα.

Και τώρα πάω να ακούσω αυτό
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.