Sennheiser HD600 - Sennheiser HD650

sorry Peter αλλά επειδή κάτι έλεγες για οδήγηση HD6xx από mojo, δες αυτό:

"....At first I thought I would prefer the HD-650 out of the Valhalla 2, but after awhile I was starting to appreciate it directly out of the Mojo. Less gray background, and less grain than out of the Valhalla 2. And surprisingly, the drive of the HD-650 doesn't suffer like I thought it would."

Μήπως τελικά το ενισχυτικό του mojo είναι καλύτερο ποιοτικά από τον valhalla 2?

Και αν αναλογιστείς ότι με το mojo παίρνεις ένα πάρα πολύ καλό DAC επίσης, μήπως τελικά είναι η καλύτερη αγορά για τα HD6xx ?
Ποιος είναι αυτός που το λέει κ που το γράφει;;

Δεν έχω ακούσει το mojo αλλα απο το valhalla 2 μονο grain δεν άκουσα. Υποψία λαμπατου σελοφαν ίσως και πάλι όχι σε βαρος της ανάλυσης ή κάτι τέτοιο.
Μακάρι πάντως το σκατουλακι να βγάζει τα δυναμικά, τα σώματα και το μπάσο του valhalla.

DomieMic, είναι από ένα νέο post στο head-fi (στο thread του mojo) ενός έμπειρου user. Αν με ρωτήσεις, η εμπειρία φαίνεται από τον τρόπο που γράφει κάποιος και από το προφίλ του.

Εγώ θα πω μόνο ότι ξέρω κάποιον που έχει τα HD650 και πήρε σχετικά πρόσφατα το Mojo κι έχει πάθει την πλάκα του!

...Μακάρι πάντως το σκατουλακι να βγάζει τα δυναμικά, τα σώματα και το μπάσο του valhalla.
...Εγώ θα πω μόνο ότι ξέρω κάποιον που έχει τα HD650 και πήρε σχετικά πρόσφατα το Mojo κι έχει πάθει την πλάκα του!
Δεν έχω ακούσει ούτε τον έναν ούτε το άλλο αλλά ναι όντως μακάρι...
προσωπικά έχω μια αμφιβολία αλλά σε τούτον τον κόσμο ποτέ δεν πρέπει να είναι απόλυτος κανείς.. :)
πάντως και το Micro τα πάει μπάλα τα 600 (τουρμπο μόουντ ουτε καν δοκίμασα) αλλά νιώθω πως ένας σοβαρός desktop ενισχυτής είναι must (όπως και ένα dac βέβαια ωστε το micro να πάρει μετάθεση στην transportable πτέρυγα αλλά αυτή είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία Αχχχχχχχ.....)

Xωρίς να έχω ακούσει κάποιο από τα δύο, τόσο η φύση της κατασκευής του Valhalla (OTL) όσο και και ο ηχητικός του χαρακτήρας (κσθαρός και λεπτομερής) μου κάνει δύσκολο να μην είναι "καλύτερος" από το mojo για τα 650.
Βέβαια το τι αναφέρεται ως "καλύτερο" και το τι όχι έχει και μια μεγάλη δόση υποκειμενικότητας για τον καθένα.
Αλλά και πάλι θεωρητικά τουλάχιστον το βλέπω πολύ δύσκολο τόσο από πλευράς ενισχυτικής δύναμης όσο και ματσαρίσματος να τα οδηγεί καλύτερα τo mojo.

Δεν έχουμε παρά να δοκιμάσουμε οι ίδιοι με τα αυτιά μας...

@Μιχάλη και γω κάπως έτσι το βλέπω το πλάνο με το micro.
Υπάρχει μια πιθανότητα όμως με την αναβάθμιση του ενισχυτή να καλυφθείς σε μεγάλο βαθμό και να σου φύγουν οι σκέψεις για αναβάθμιση του ντακ του micro για αρκετό καιρό.

Πιστεύω για τον Μιχάλη, αλλά και για μένα (το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου), ένας Lake People G109s ή G103s ανάλογα το budget πρέπει να είναι άριστη αγορά!

Εγώ δηλαδή αυτόν θα έπαιρνα. Είναι μια καλά δοκιμασμένη λύση για τα HD6xx, έχω διαβάσει σχεδόν όλο το thread του στο head-fi και δεν υπάρχει ούτε ένα αρνητικό σχόλιο, κάθε άλλο μάλιστα!

Όμως για έναν που ξεκινάει με τα HD6xx και δεν έχει σαν βάση κάτι ιδιαίτερα καλό, θεωρώ το Mojo ως άριστη λύση στα 500 για dac+amp.
Γι´αυτό σκέφτομαι ότι και για μένα πιθανότατα είναι καλύτερο ένα mojo αντί για τον lake people γιατί δεν έχω σαν βάση κάποιο καλό DAC.

Πιστεύω για τον Μιχάλη, αλλά και για μένα (το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου), ένας Lake People G109s ή G103s ανάλογα το budget πρέπει να είναι άριστη αγορά!

Εγώ δηλαδή αυτόν θα έπαιρνα. Είναι μια καλά δοκιμασμένη λύση για τα HD6xx, έχω διαβάσει σχεδόν όλο το thread του στο head-fi και δεν υπάρχει ούτε ένα αρνητικό σχόλιο, κάθε άλλο μάλιστα!

Όμως για έναν που ξεκινάει με τα HD6xx και δεν έχει σαν βάση κάτι ιδιαίτερα καλό, θεωρώ το Mojo ως άριστη λύση στα 500 για dac+amp.
Γι´αυτό σκέφτομαι ότι και για μένα πιθανότατα είναι καλύτερο ένα mojo αντί για τον lake people γιατί δεν έχω σαν βάση κάποιο καλό DAC.
προσωπικά θα ήθελα τον 109Α που ακόμα τον βρήσκεις... αλλά νο μάνεϊ αυτή τη στιγμή
το μικρότερο dac που θα έπαιρνα είναι το micro.. όταν το πήρα ήταν τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το μοτζο και δεν μπορούσα να το ρισκάρω... από δω και πέρα μόνο κανονικές συσκευές... ωραία κ χρειαζούμενα τα μπιχλιμπιδάκια αλλά μέχρις εκεί.. (δεν το λέω για να τα μειώσω σε καμία περίπτωση. Απλά κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά)

Αν θες στείλε το λινκ του head-fi να μην ψάχνω.. :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Xωρίς να έχω ακούσει κάποιο από τα δύο, τόσο η φύση της κατασκευής του Valhalla (OTL) όσο και και ο ηχητικός του χαρακτήρας (κσθαρός και λεπτομερής) μου κάνει δύσκολο να μην είναι "καλύτερος" από το mojo για τα 650.
Βέβαια το τι αναφέρεται ως "καλύτερο" και το τι όχι έχει και μια μεγάλη δόση υποκειμενικότητας για τον καθένα.
Αλλά και πάλι θεωρητικά τουλάχιστον το βλέπω πολύ δύσκολο τόσο από πλευράς ενισχυτικής δύναμης όσο και ματσαρίσματος να τα οδηγεί καλύτερα τo mojo.

Δεν έχουμε παρά να δοκιμάσουμε οι ίδιοι με τα αυτιά μας...

@Μιχάλη και γω κάπως έτσι το βλέπω το πλάνο με το micro.
Υπάρχει μια πιθανότητα όμως με την αναβάθμιση του ενισχυτή να καλυφθείς σε μεγάλο βαθμό και να σου φύγουν οι σκέψεις για αναβάθμιση του ντακ του micro για αρκετό καιρό.

συμφωνώ 100%...

λογικά θα υπάρξει μεγάλη βελτίωση με έναν καλό ενισχυτή ακουστικών στα 600 όμως χρειάζομαι και ένα "κανονικό" DAC για το κυρίως σύστημα..... άσε παλιοκατάσταση!!

Το ότι το έγραψε κάποιος τάδε στο HeadFi με καμία 2000 post ώστε να θεωρηθεί έμπειρος δεν μου λέει τίποτα. Μεταξύ μας στο HeadFi έχω διαβάσει τις μεγαλύτερες βλακείες δεν το θεωρώ και πολύ αξιόπιστο. Το 650 thread έχει 2500 post στα οποία απαντούν συνήθως τα ίδια 20 άτομα και οι μισοί λεν μπαρούφες. Και μόνο που γράφει για grain δεν ξέρει πού του παν τα τέσσερα. Το μόνο που δεν έχει ο valhalla 2 είναι grain. Ακόμα γελάω. Τέλος πάντων επειδή τραβάει σε μάκρος δεν είναι θέμα σύγκρισης ας είναι ο καθένας ευχαριστημένος με ότι έχει. Το mojo δεν το έχω ακούσει άρα δεν έχω άποψη. Καθαρά και μόνο από τα specs και την υλοποίηση ο valhalla ενισχυτικά είναι ανώτερος. Δεν αμφιβάλλω όμως ότι και το mojo κάνει την δουλειά. Αλλά επέτρεψε μου να αμφιβάλλω αν τα καταφέρνει τόσο καλά.

Μπορεί και να έχεις δίκιο, δεν έχει νόημα να πάμε σε σύγκριση mojo vs valhalla. Είναι διαφορετικά πράγματα ούτως ή άλλως. Εγώ απλά το ανέφερα για να μην υποτιμάτε το mojo ενισχυτικά κάποιοι εδώ...

Στο θέμα του Μιχάλη, θα πω ότι ακόμα και τον Lake People G103s να πάρεις που βγαίνει στα 250 με μεταφορικά από thomann, είσαι ενισχυτικά κλάσεις πάνω από το idsd micro. Και δε μιλάω από θέμα έντασης, αλλά ποιότητας οδήγησης. Έχω ακούσει το ενισχυτικό του idsd micro και το έχω συγκρίνει με το Schiit Magni 2 όταν τον είχα. Μπορώ να σου πω ότι ακόμα και ο magni 2 είναι πολύ καλύτερος από προσωπική εμπειρία! Σε Α/Β test η μετάβαση από την headphone out του idsd micro στον magni 2 (με το ίδιο DAC φυσικά) έδωσε άμεσα αρκετά μεγαλύτερη στερεοφωνική εικόνα, αέρα ανάμεσα στα όργανα, διαχωρισμό και refinement. Και όλα αυτά με τα γελοία σε οδήγηση Fidelio X1. Δεν είναι μόνο θέμα mismatch, το ενισχυτικό του idsd micro είναι απλά υποτυπώδες, τίποτα παραπάνω.

Για τα sennheiser hd6xx δεν ξέρω αν αξίζει κάποιος να πάρει το μοντέλο G109s (δεν ξέρω για το G109a). Εκτός από το review στο innerfidelity, όλα τα posts στο head-fi λένε ότι η διαφορά μεταξύ g103s και g109s είναι ελάχιστη έως μηδαμινή ακούγοντας με τα sennheiser hd6xx. Πιθανώς με πιο δυσκολοδήγητα ακουστικά να προκύπτει σημαντικότερη διαφορά. Όπως και να 'χει, αν διαβάσετε το thread θα διαπιστώσετε ότι η απόδοση του g103s είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Σαφώς ανώτερος από O2, magni 2 και μάλιστα ένας αναφέρει ότι είναι λίγο καλύτερος από Schiit Lyr 2. Σίγουρα είναι ένα safe bet.

DomieMic, είναι από ένα νέο post στο head-fi (στο thread του mojo) ενός έμπειρου user. Αν με ρωτήσεις, η εμπειρία φαίνεται από τον τρόπο που γράφει κάποιος και από το προφίλ του.

Εγώ θα πω μόνο ότι ξέρω κάποιον που έχει τα HD650 και πήρε σχετικά πρόσφατα το Mojo κι έχει πάθει την πλάκα του!
Και εγώ όταν πήρα τα 650 και τα άκουσα με το dr.dac3 επαθα πλάκα ε και; Μετά τα άκουσα και με καμία 10 καλύτερα μηχανήματα και ξανά επαθα πλάκα!

Ο g109 είναι καλύτερος από τον 103 ο ένας είναι διακριτός τρανζίστορ ο άλλος έχει ic. Όπως λέει και tyll που τον ανεφερες έχει αυτό το κάτι παραπάνω που σε ένα καλό ακουστικό όπως τα 6χχ αξίζει να το έχεις. ( Αν φυσικά το επιτρέπει η τσέπη διότι είπαμε ο καθένας όπως μπορεί μην τρελλαθούμε κιόλας).

Αν μπορούσα να πάω στον 109 θα τον έπαιρνα χθες... απ την άλλη με την λογική οτι ενισχυτή ακουστικών δεν νομίζω πως θα αλλάξω για πολλά χρόνια θέλω να πάρω κάτι "καλό" και με ένα σχετικά μεγάλο εύρος χρήσης ώστε να μην ψάχνομαι πάλι μετά!!

απ την άλλη ετούτο το μηχανάκι κάτι μου κάνει.... το έχω ποστάρει κ αλλού στο φόρουμ αλλά δεν έπεισε κ πολύ κόσμο.. τους είχα στείλει ένα mail για την αντίσταση εξόδου του και αν θυμάμαι καλά είναι σχετικά υψηλή!

Ο 109 είναι ότι ψάχνεις γιατί οδηγεί πολύ καλά όλα τα είδη των ακουστικών.
Εγώ πάντως αν δεν είχα την λάμπα θα αγόραζα με κλειστά τα μάτια τον schiit jotunheim
οδηγεί απλά τα πάντα και άμα θες του πετάς επάνω και ένα dac.
Τον θεωρώ δε πολύ πιο vfm από το σκατουλάκι το mojo για κάποιον που θέλει all in one.
Δεν μπορώ επίσης να καταλάβω αυτή την μόδα (ίσως να είμαι οπισθοδρομικός!) με τα φορητά
usb - battery powered dac-amp γιατί πρέπει σώνει και καλά να πάρω κάτι τέτοιο όταν το θέλω πχ
για το σπίτι και δεν πρόκειται να το κουνήσω ποτέ.
Γιατί δηλαδή να προτείνω σε κάποιον που με ρωτάει πως να ξεκινήσω μια λύση του τύπου mojo - ifi κλπ (καμία εμπάθεια με τις μάρκες)
και να μην του πω αγόρασε πχ ένα magni 2 uber - modi 2 uber stack με λιγότερα χρήματα και πολύ καλύτερα τροφοδοτικά και ξεμπέρδεψες
για πάντα.
Αυτό είναι vfm για εμένα.

Δεν μπορώ επίσης να καταλάβω αυτή την μόδα (ίσως να είμαι οπισθοδρομικός!) με τα φορητά
usb - battery powered dac-amp γιατί πρέπει σώνει και καλά να πάρω κάτι τέτοιο όταν το θέλω πχ
για το σπίτι και δεν πρόκειται να το κουνήσω ποτέ.
Γιατί δηλαδή να προτείνω σε κάποιον που με ρωτάει πως να ξεκινήσω μια λύση του τύπου mojo - ifi κλπ (καμία εμπάθεια με τις μάρκες)
και να μην του πω αγόρασε πχ ένα magni 2 uber - modi 2 uber stack με λιγότερα χρήματα και πολύ καλύτερα τροφοδοτικά και ξεμπέρδεψες
για πάντα.
Αυτό είναι vfm για εμένα.

Mα, άμα δε θέλεις κάτι φορητό εννοείται ότι θα πας σε κάτι σαν το Schiit ή το Aune. To φορητό (θα έπρεπε να) το συνιστούμε όταν θέλουμε να ακούμε μουσική στις μετακινήσεις μας. Αν θέλουμε κάτι για το γραφείο ή το σπίτι τότε οι λύσεις desktop με βαρύ τροφοδοτικό ξεκινούν με γκολ από τα αποδυτήρια.

Έχετε αλλάξει καλώδιο στα HD6xx ή έχετε το stock;

Εγώ εχτές βράδυ με τη βοήθεια του πατέρα μου στις κολλήσεις, φτιάξαμε ένα headphone cable για τα HD600 με εξαιρετικό καλώδιο, το blue jeans MSA-1.
Δεν πρόλαβα να ακούσω εχτές για να γράψω εντυπώσεις αλλά αναμένετε σήμερα το βράδυ....

Η αίσθησή μου ήταν ότι χρειάζονται ένα καλύτερο καλώδιο από το stock τους. Cables make difference!

Εγώ έχω βάλει καλώδιο των 650 (το είχα από πριν) στα 600 και αυτό των 600 στα HD25Alu .. δλδ στην ουσία αναβάθμισα τα 25 χα χα

Ο Tyll του innerfidelity έχει κάνει συγκριτικό τεστ στο οποίο μέτρησε την συχνοτική απόκριση high end ακουστικών με την χρήση διάφορων καλωδίων από φθηνά μέχρι πανάκριβα και το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο. Από τότε δεν ξανά ασχολήθηκε με καλώδια!

Έχω τα HD-600 με DAC (που έχει και ενισχυτή ακουστικών) το Pioneer U-05 και ενισχυτή ακουστικών τον Matrix M-Stage. Επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα ακρόασης, κατά τη γνώμη σας θα είχε νόημα να πάω σε κάποιον ενισχυτή όπως ο Lake People 109S, o σε κάποιον από τους Schiit Valhalla 2, Asgard 2 ή Jotunheim;