Sennheiser HD600 - Sennheiser HD650

Αυτό το καλούδι πως έρχεται Ελλάδα Χρήστο;

Χωρίς μπλεξίματα με τελωνεία εννοώ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.schiit-europe.com/index.php/producten.html?p=3

Κάπου φθηνότερα από εδώ;

Ο Ολλανδός τον έχει σε προσφορά πρέπει να σπεύσεις... η τιμή του είναι 299 κανονικά...

Παίδες, τελευταία έχω παραγγείλει το Wyrd από Schiit US.

Κανονικά με USPS σε 4 μέρες στην πόρτα μου. Ούτε τελωνεία ούτε τίποτα.

Νομίζω ότι το ίδιο θα ισχύει και για κάθε "μικρό" Schiit.

Επίσης, έχω την εντύπωση ότι οι Ευρωπαϊκοί αντιπρόσωποι αργούν υπερβολικά στις αποστολές τους...

Μάγκες τα ακουστικά είναι σαν καινούρια και μου αρέσουν πολύ. Αναμενόμενο καθώς μου αρέσει ο ήχος της Sennheiser των μικρότερων μοντέλων. Μια χαρά παίζουν για τις απαιτήσεις μου και με το λάπτοπ. Με το teac παίζουν ήδη πιο καθαρά και σαφώς καλύτερα. Το κυριότερο είναι ότι ηχητικά είναι αρκετά κοντά σαν άκουσμα με τα set up μου. Φοβάμαι ότι αν πάω σε ενισχυτή ακουστικών θα θέλω αλλαγή ενισχυτή και ηχείων...

έλα, άστο ... αυτά τα ''τραβάτε με και ας κλαίω'' δεν είναι να τα λες σε μας ... εμείς θα σε τραβάμε κλαις δεν κλαις ...

αυτή την στιγμή δεν ακούς τα χαρίσματα των ακουστικών ... θα μείνεις με την περιέργεια ... δώσε ένα ραντεβού με τον συντοπίτη σου τον Θεόφιλο που αγόρασε τον Gustard και άκουσε τα με αυτόν ... αν κρίνεις ότι δεν πολυ-αξίζει τον κόπο η αγορά ενισχυτού, τότε κάθισε στα αυγά σου ... διαφορετικά ............

Πω πωωω φυτιλιασμααα

αυτος ο Σπυρος,οντως δεν σε αφηνει σε ησυχια...!!οχι πως μου βγηκε σε κακο η επιμονη του για το denon 300usb(αντιθετως μαλιστα..)αλλα εχει τον τροπο του να σου αλλαζει τον προυπολογισμο σου,χωρις να το παρεις χαμπαρι..!!:flipout:

Εσείς θα με καταστρέψετε... Τι να το κάνεις το παντεσπάνι ρε παιδιά και το μπαγιάτικο ψωμί ωραίο είναι. Τη δουλειά του την κάνει...

Λέω να πάω προς shiit μεριά.... Στον Asgard 2.

Δεν είναι λίγο μπλέξιμο βαλε βγάλε τα rca του ντακ προς ενισχυτή και ενισχυτή ακουστικών; Υπάρχει κατι φθηνό και αξιοπρεπές σε usb dac/ενισχυτής ακουστικών;

Δεν είναι λίγο μπλέξιμο βαλε βγάλε τα rca του ντακ προς ενισχυτή και ενισχυτή ακουστικών; Υπάρχει κατι φθηνό και αξιοπρεπές σε usb dac/ενισχυτής ακουστικών;

Χμμ! Όταν λέμε φτηνό, πόσο φτηνό εννοούμε; :chinscratch:
Για Sennheiser HD600/HD650 που συζητάμε απαιτείται και ισχύς σε συνδυασμό με χαμηλή αντίσταση εξόδου για να οδηγηθούν επαρκώς.

Η τυπική λύση είναι αυτή. Είμαι κάτοχος, ακριβώς γι' αυτό το λόγο, έψαχνα ένα DAC/Amp για χρήση μόνο με ακουστικά προκειμένου να μην απασχολώ τα άλλα set-up μου.

Και η πληρέστερη και ακριβότερη.

Η ίδια εταιρεία παράγει και κάποια συμπληρώματα για τις συσκευές της, που ενδεχομένως βελτιώνουν τον ήχο τους (όπως USB Power, καλώδια USB με διαχωρισμένη την τροφοδοσία από τα DATA, τροφοδοτικά γενικής χρήσης για συσκευές USB). Αυτό δεν έχω καταφέρει πάντως να εξακριβώσω κατά πόσο ισχύει. Και πως να το κάνουμε, αυτά τα συμπληρώματα κοστίζουν επίσης.

Μία άλλη οικονομικότερη λύση θα ήταν και τούτη.
Αμφιβάλλω όμως αν θα μπορεί να διεγείρει επαρκώς ακουστικά αναίσθητα, όπως τα παραπάνω, μολονότι δεν έχω δοκιμάσει.

Για τον ίδιο λόγο απέρριψα τον κατά τα άλλα πολύ καλό Meridian Explorer. Δεν είχε ισχύ για τα δικά μου πολύ δύσκολα AKG K271 Studio (Α´ γενιάς, Made in Austria)...

Last edited:
Σόνους, το νάνο δεν μπορεί να παίξει αξιοπρεπώς τα 650 ... έχω ιδίαν αντίληψη ... είναι πολυσουγιάς, αλλά ως εκεί ...

αν το τέακ του φίλου έχει και ζυγισμένη έξοδο, ίσως θα ήταν καλύτερα να πάει απλά σε κάποιο ενισχυτή ακουστικών με ανάλογη είσοδο και να μην έχει να αλλάζει rca όλη την ώρα ...

Σόνους, το νάνο δεν μπορεί να παίξει αξιοπρεπώς τα 650 ... έχω ιδίαν αντίληψη ... είναι πολυσουγιάς, αλλά ως εκεί ...

αν το τέακ του φίλου έχει και ζυγισμένη έξοδο, ίσως θα ήταν καλύτερα να πάει απλά σε κάποιο ενισχυτή ακουστικών με ανάλογη είσοδο και να μην έχει να αλλάζει rca όλη την ώρα ...
Πιθανότατα έχεις δίκιο, διότι το "αδειάζουν" και τα δικά μου AKG K271 Studio, όπου από κάποιο σημείο και πέρα εμφανίζουν μία έντονη ξηρότητα. Πάντως με το μηχανάκι αυτό παίζουν σε σχετικά ικανοποιητική ένταση, έστω ως το όριο που αναφέρω παραπάνω, πολύ καλύτερα από πολλά άλλα set-up που έχω δοκιμάσει.

Σημειώνω πως το φαινόμενο αυτό, "το άδειασμα", συμβαίνει και με το Micro. Είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω στην Έκθεση, όπου ο αντιπρόσωπος το είχε συνδεδεμένο με τα μικρά Audeze. Εκεί δοκιμάζοντας και τα δύο AKG και Audeze, είχα παρόμοια αποτελέσματα. Δε γνωρίζω πως ήταν ρυθμισμένο το Micro, έχει κι' αυτό κάποια σημασία...

Από την άλλη τα nano/micro αποτελούν προτάσεις λογικού κόστους, όπου αναπόφευκτα θα δεχτούμε και κάποιους συμβιβασμούς. Γι' αυτό και τα ανέφερα.
Αν ψάχνουμε προς τα πάνω, τότε οι επιλογές αλλάζουν φυσικά.

Για τα Sennheiser 600/650 δεν έχω προσωπική άποψη...

Στα 250 παιζει κατι καλυτερο απο τον Asgard 2? Περιμενω το χρημα απο μια πωληση και τον χτυπαω.
Στη δική μου προσωπική αναζήτηση έχω εντάξει στη λίστα μου και αυτά:
iFi audio - iCAN
Στα 260 ευρώ περίπου.

Ο δικός μου στόχος: Η δημιουργία σταδιακά ενός φορητού συστήματος προσωπικής ακρόασης μουσικής υψηλών απαιτήσεων. Προσοχή: Δίνω ιδιαίτερη έμφαση στη φορητότητα και ενδεχομένως θα παραβλέψω μηχανήματα και συσκευές που δεν πληρούν την συγκεκριμένη προδιαγραφή.

Το συγκεκριμένο δεν το έχω ακούσει ακόμα, το έχω όμως στα υπ' όψιν...

Δυστυχώς και για μένα η φορτητότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ. Δεν υπάρχει κανένα ρημάδι με usb τροφοδοσία και ενσωματωμένο dac να ακούω τη μουσικούλα μου τζαμάτα όπου γουστάρω! Το ican καλά specs έχει.

Δυστυχώς και για μένα η φορτητότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ. Δεν υπάρχει κανένα ρημάδι με usb τροφοδοσία και ενσωματωμένο dac να ακούω τη μουσικούλα μου τζαμάτα όπου γουστάρω! Το ican καλά specs έχει.

Ifi,fiio, AudioQuest DragonFly,Cambridge Audio DacMagic XS και το Creative Sound Blaster E5.
κοντα στα 200 ευρω κινουνται ολα τα παραπανω.
το ψαχνεις,διαλεγεις και περνεις...