Sennheiser Orpheus II

θελω κάποιος να μου εξηγήσει γιατι ενα high end DAC-Amp ακουστικων πρέπει να ειναι φορητό ντε και καλα. Δλδ για χρηση γραφειου δεν μπορει να εχει σχεδιαστει? Σαν να λεμε οτι τα μεγάλα ηχεία δεν ειναι εύκολο να τα πάρεις στο εξοχικό σου.

Το σύστημα ειναι για λιγους, θα το ακούσουμε το πολύ σε καμια έκθεση εξωτερικού και στο μονο που απογοητεύει (γιατι τα περι εμφάνισης ειναι θεμα γούστου) ειναι οτι μεσα εχει DAC με ESS SABRE.

Το Orpheus Ι οταν το ειχα ακούσει (με NAGRA μπομπινοφωνο και master tapes) ηταν συγκλονιστικό.. Οταν κυκλοφόρησε κόστιζε 16Κ ευρω και δεν συμπεριλάμβανε πηγή. Οι καιροί εχουν αλλάξει, το high end καλώς ή κακώς εχει ανεβεί στον ουρανο και η Senn ακολουθεί. Τι σας κανει τοσο εντύπωση?

ότι δε φτάνει η αλεπού Πάνο μου...

Αυτό δεν είναι άσχημο (ταιριάζει με το λευκό και έχει το κέντρο βάρους χαμηλά)... :)
Και μια μπαλαντεζα με nordost odin. Το μαρούλι ενσωματωμένο στην ταβλα που θα είναι 15 πόντοι κοριαν.
Και ενα μικρο πνευματικό μηχανισμό για να το σηκώνει σε ακίδες.
Πως;
Μισές δουλειές;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εεεεεεχ.... *καρουλι

Γειά όσους δεν μπορούν να περιμένουν για τα καινούργια, πωλούνται τα παλιά...

2663366163_4_g.jpg

για μόλις 8,000 !

Ο Πανος αν δεν απατωμαι, δεν αρεσκεται και πολυ τις ακροασεις με ακουστικα...

Για εμενα λες?

Πρώτα απ ολα η αγγελία ειναι για το εμπαυ, και η τιμη θα ανεβει. Σε δεύτερο λογο ακούω λιγο με ακουστικά για να κανω τετοια επένδυση σε vintage μοντελο. Αν ήθελα κατι reference θα πήγαινα στα νεα 800 και καποιο σοβαρο ενισχυτη, θα μου κοστιζε πολυ λιγοτερο και θα άκουγα και κλασσική περα απο μια φωνή και 2 κλαπατσίμπαλα που παίζουν τα πλείστα planar/ static.

Εν τέλη, σαν το συστηματακι μου δεν παιζει κανένα ακουστικό οποτε το θεμα δεν τίθεται καν.

τουλάχιστον τούτος εδώ είναι πιο προσγειωμένος... όχι σαν το μιστερ χεντφάι που πετάει την σκούφια του σε ότι καινούριο σουπερυπερντουπερ ακριβό βγει εκεί έξω...

Ένα ενδιαφέρον πρώτο review με όχι αδιάφορα σχόλια...

"...the HD800 actually have a significantly larger sound stage, and will seem more obviously ‛epic’ at first listen. I’ve never heard an electrostatic headphone that’s managed to rival the ginormous scale of the HD800. They also have much more a sense of delivering micro-detail than the HE1060."

http://www.trustedreviews.com/sennheiser-orpheus-he1060-review

Υπάρχει λόγος που το βάζω εδώ.

Νέο (ηλεκτροστατικό) ακουστικό από τη Hifiman, Shangri La... :)

Attachments

• 500x1000px-LL-7d17ab3b_IMG_0234.jpeg
    500x1000px-LL-7d17ab3b_IMG_0234.jpeg
    54.4 KB · Views: 246
Last edited:
Τιμή? Παρεμφερή του νέου Orpheus, αν όχι χαμηλότερη...:speechless-smiley-0

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...o ενισχυτής χωρίς μάρμαρα, βεβαίως βεβαίως... :)

Attachments

• 900x900px-LL-ec773317_IMG_0236.jpeg
    900x900px-LL-ec773317_IMG_0236.jpeg
    76.6 KB · Views: 190
Last edited:
Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι κάνει σε αυτό το νήμα.

(Άσε που πονέσανε τα μάτια μου,πρέπει να προσπαθήσει κανείς για να το κάνει τόσο χάλια. )