Service Ενισχυτή

DaLtQN

New member
24 August 2023
43
Καλημέρα Ομάδα , θα ήθελα να ρωτήσω , έχω αγοράσει μεταχ/νο ενισχυτή που λειτουργεί άποψα , ο προηγούμενος χρήστης είχε κάνεις σέρβις το 2018 , χρειάζεται να κάνω service ;

Ανάλογα με τι service είχε γίνει το 2018.
Ποιά είναι η ηλικία του ενισχυτή?

"Τον είχα πάει γιατί δεν άνοιγε το on και μου είπαν οτι ήταν από υπέρταση στο δίκτυο αν και είχα και προστατευτικο τάσης στη πρίζα" Αυτό μου είπε!

Παρόλα αυτά ο άνθρωπος δεν τον εχει χρησιμοποιήσει και φαίνεται... Μιλάμε για τον Yamaha - Rxv450

Αφού παίζει ΟΚ, βγάλε το καπάκι και κοίτα με το μάτι αν έχει κανένα πυκνωτή φουσκωμένο ή με διαρροή.

Failed-Capacitors.jpg

Αν δεν δεις κάτι, άστον, όπως λέει και ο Σπύρος Παναγιωτόπουλος παραπάνω.

Last edited:
Παρόλα αυτά ο άνθρωπος δεν τον εχει χρησιμοποιήσει και φαίνεται... Μιλάμε για τον Yamaha - Rxv450δ
η βλαβη που παρουσιαζε η σειρα RXV ηταν απλη και οφειλοταν σε εναν πλαστικο πυκνωτη στο κυκλωμα του stand by

Εφ οσον λυθηκε το θεμα του συμφορουμιτη, ας ρωτησω κατι παρομοιο....

Επανεργοποιησα κι εγω 2 ενισχυτες περιπου 25 ετιας ο καθενας, εναν δικαναλο και εναν AV, που ειχαν να λειτουργησουν καπου στα 12-13 χρονια (αποθηκευμενοι μεσα στο σπιτι).
Συνδεσα και τα 2 ηχεια ραφιου που ειχα και οταν ακουω μουσικη, και με τους δυο, τα ηχεια βγαζουν αραια και που ενα ξυσιμο, σα να κουνιουνται τα καλωδια, οπως οταν δεν κανουν καλη επαφη.
Τα εβαλα και τα εβγαλα και στους δυο ωστε να ειμαι σιγουρος οτι ειναι σωστα σφιγμενα.
Αυξομειωνοντας την ενταση καθαριζαν και επανερχοταν ο ηχος σωστα.
Τα καλωδια ειναι της πλακας, νομιζω 0,75mm η κατι τετοιο καπου στα 60 λεπτα το μετρο εκαναν.
Γυμνα στους ενισχυτες, φτηνιαδουρικες μπανανες στα ηχεια.

Απο που να αρχισω να ψαχνω τι φταιει ? Τα γουφερ στα ηχεια λειτουργουν, τα ακουμπαω και κουνιεται η μπαφλα τους, για τα τουιτερ δεν μπορω να καταλαβω αν εχουν θεμα και ξυνουν αυτα η εχει να κανει κατι με το ποτενσιομετρο των ενιχυτων, αλλα και οι δυο να εχουν θεμα ? Προσανατολιζομαι η στα καλωδια η στα ηχεια.... εαν εχετε καμμια γνωμη τι να κοιταξω, σας ευχαριστω εκ των προτερων.

μετά από τόσα χρόνια απραξίας οι πυκνωτές δημιουργούν πρόβλημα γιατί το λάδι κάθεται στον πάτο τους και ξεραίνονται.
άστους αναμμένους για 1-2 βδομάδες χωρίς σήμα και αν είσαι τυχερός το πρόβλημα θα λυθεί από μόνο του.
το αν θέλουν καθάρισμα τα ποτενσιόμετρα της έντασης, θα το δεις αργότερα...

ένα καλό "τιπ" για ενισχυτή σε χρόνια απραξία , είναι να τον γυρίζουμε ανάποδα κάθε 6 μήνες περίπου.. μετά στα ίσια του κ.ο.κ.....

• Like
Reactions: #@george@#
μετά από τόσα χρόνια απραξίας οι πυκνωτές δημιουργούν πρόβλημα γιατί το λάδι κάθεται στον πάτο τους και ξεραίνονται.
άστους αναμμένους για 1-2 βδομάδες χωρίς σήμα και αν είσαι τυχερός το πρόβλημα θα λυθεί από μόνο του.
το αν θέλουν καθάρισμα τα ποτενσιόμετρα της έντασης, θα το δεις αργότερα...

ένα καλό "τιπ" για ενισχυτή σε χρόνια απραξία , είναι να τον γυρίζουμε ανάποδα κάθε 6 μήνες περίπου.. μετά στα ίσια του κ.ο.κ.....
Κρίμα που το διάβασα τώρα.