Service για Infocus

22 June 2006
1,097
Sweden
Μετά από 3 χρόνια επαγγελματικής χρήσης, ο Infocus X2 παρουσίασε ένα πρόβλημα που, όπως φαίνεται, κάτι παρεμβάλλεται μεταξύ DMD και φακού εσωτερικά και σκοτεινιάζει μια περιοχή της εικόνας. Προσπάθησα να τον ανοίξω αλλά δυστυχώς εκτός από τις βίδες έχει και πλαστικά κλιπ που βρίσκονται σε αθέατο σημείο, οπότε δεν το ρισκάρω γιατί θα του κάνω ζημιά.

Θα ήθελα, αν ξέρετε, να μου προτείνεται κάποιο service για τον infocus, εξουσιοδοτημένο ή όχι με λογικές τιμές και γρήγορη εξυπηρέτηση γιατί καίγομαι.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Προφανώς είναι πρόβλημα σκόνης, κάτι πολύ συνηθισμένο.
Το καθάρισμα μπορεί να γίνει κι από'σένα σύμφωνα με οδηγίες βήμα-βήμα που έχει αναρτήσει στο παρελθόν ο Μ.Καστρουνής. Αν ψάξεις λίγο θα τις βρεις.
Αν όμως, όπως καταλαβαίνω, δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία, καλύτερα να επικοινωνήσεις με την Τηλεοπτική Σαραβέλος για να σε εξυπηρετήσουν.

Γιώργο πριν 1 εβδομάδα καθάρισα τον 4800 μετάαπό 3 χρόνια είναι αρκετά εύκολο, στείλε μου ένα pm με το e-mail σου για να το θυμηθώ όταν γυρίσω σπίτι και να σου στείλω τη διαδικασία με φωτό που μου έχει δώσει ο Μανώλης..

Μετά από 3 χρόνια επαγγελματικής χρήσης, ο Infocus X2 παρουσίασε ένα πρόβλημα που, όπως φαίνεται, κάτι παρεμβάλλεται μεταξύ DMD και φακού εσωτερικά και σκοτεινιάζει μια περιοχή της εικόνας. Προσπάθησα να τον ανοίξω αλλά δυστυχώς εκτός από τις βίδες έχει και πλαστικά κλιπ που βρίσκονται σε αθέατο σημείο, οπότε δεν το ρισκάρω γιατί θα του κάνω ζημιά.

Θα ήθελα, αν ξέρετε, να μου προτείνεται κάποιο service για τον infocus, εξουσιοδοτημένο ή όχι με λογικές τιμές και γρήγορη εξυπηρέτηση γιατί καίγομαι.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Γιώργο,

Εδώ μπορείς να βρεις τα FAQ για τον Χ1, ο οποίος είναι πρακτικά ίδιος με τον Χ2.

Επίσης, εδώ μπορείς να βρεις το service manual του Χ2, οπότε...

Όσο για service, σίγουρα θα μπορέσει να σε διαφωτίσει η M-Data αν τους κάνεις ένα τηλέφωνο.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια και ειδικά τον Αντώνη για τις φωτογραφίες που μου έστειλε.

Ο προβολέας ανοίχτηκε, λύθηκε εντελώς (μέχρι τελευταίας βίδας), καθαρίστηκε επιμελώς με Azax και αέρα υπό πίεση, όμως το πρόβλημα παραμένει και βρίσκεται μάλλον στην γωνία ανάκλασης του καθρέπτη. Προσπάθησα να τον φέρω με το ρεγουλατόρο αλλά φτιάχνει από την μία πλευρά και χαλάει από την άλλη. Επειδή έχω κλείσει ήδη ένα 6ωρο με αυτό το θέμα, μάλλον θα επισκεφθεί το service.

Είχα και ένα μικρό ατύχημα: ο τετράγωνης διατομής σωλήνας που αποτελείται από 4 καθρέπτες κολλημένους μεταξύ τους, διαλύθηκε μόλις τον έβγαλα επειδή είχε καεί η κόλλα που τους συγκρατούσε. Οπότε τους ξανακόλλησα με logo gel η οποία απ' όσο ξέρω λόγω της κυανοακρυλλική της σύνθεσης, αντέχει στις θερμοκρασίες. Βέβαια δεν έγινε όπως ήταν ακριβώς γιατί χύθηκε και λίγη μέσα..

Πάντως αυτό το σύστημα μεταφοράς του φωτός από την λάμπα στον καθρέπτη με την σωλήνα από καθρεπτάκια το θεωρώ σχεδιαστική βλακεία και προχειρότητα.