Service Vintage μηχανημάτων

τα ηχεια πολυ καλα τα ειχα τελη 80's
επισης ειχα τον προ της luxman σε χρυσαφι , ηταν μαζι με το αδελφακι του τον τελικο στο συστημα αναφορας του περιοδικου "ηχος " τις καλες εποχες.
Τελος ειχα και το πικαπιον απλα ηταν σε μαυρη λακα , παρα πολυ καλο θηριο μεταλλικο πλατο και υποπλατο γυρω στα 3,5 κιλα (συνολο)

Πανίκο, η 5 είναι όχι η 9, που και αυτή είναι πολύ καλή ...

εντιτ : τώρα ειδα πως το διόρθωσες .... αξίζει να συστήσεις στο παληκάρι που θα την κάνει retipping , αν βέβαια χρειάζεται ...
Ναι , με ξεγελασε το πρασινο χρωμα που ειχε και η OC-9 τοτε :)

• Like
Reactions: Δημοκηδής
υπάρχει foaming κιτ για αυτά τα μεγάφωνα ... η δουλειά σε ενα καλό Αθηναίο επισκευαστή, θα εξασφαλίσει ότι θα είναι 98% σαν τα αυθεντικά ...

Αν το foaming kit είναι του κατασκευαστή ή έστω πραγματικά custom για το συγκεκριμένο μεγάφωνο, υπάρχει ελπίδα.

Αλλά φοβάμαι ότι είναι πολλά τα χρόνια. Η ανάρτηση του μεγαφώνου δεν είναι μόνο το foam, είναι και η "αράχνη", και γενικά δεν είναι εύκολο να γίνουν "καινούργια" τόσο παλιά ηχεία.

Και τα midrange λογικά θα είναι πιο δύσκολο να "συνέλθουν".

Προσωπικά μόνο για συναισθηματικούς λόγους θα επισκεύαζα τόσο παλιά ηχεία.

Κανε μια ερώτηση εδω:
Περυσι σε παρόμοια περίπτωση "κληρονομιας" επισκευασα ενισχυτή/πικαπ του 80 (δεν δούλευαν) και έμεινα ευχαριστημένος. Ειναι βεβαια στην Αθηνα, δεν ξέρω αν σε βολευει.

• Like
Reactions: The Gouti
H East Electronics έχει μεγάλη εμπειρία και θα ήταν συνιστώμενη, ωστόσο, έχουν οι άνθρωποι υπερβολικό φόρτο εργασίας... τους πηγαίνουν κυριολεκτικά εκατοντάδες μηχανάκια για επισκευή, και δεν ξέρω τι χρόνος απαιτείται για να τα δουν / φρεσκάρουν ... είναι πάντως μια καλή εταιρεία και ο Σάκης μερακλής ... ο φίλος εκ Λαμίας να κοιτάξει όλα τα όπτιονς του...

Τελικά άνοιξα και καθάρισα μόνος μου τον ενισχυτή - προενισχυτη και το cd player , ήτανε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι περίμενα από θέμα σκόνης δεν είδα κάποιον πικνωτη φουσκωμένο η γενικά κάτι που να προδίδει βλάβη οπότε για αρχή θα τα αφήσω στην ησυχία τους μιας και λειτουργούν όλα μια χαρά, , τα woofer από τα ηχεία δεν παίζουν γιατί ανακάλυψα ότι ειχε κόψει ο θείος το καλώδιο τους λογικά επειδή είχε χαλασει γύρο γύρο το foam για να μην χαλάσουν περισσότερο , έχω βρει 2-3 στην Αθήνα θα τα πάω μια βόλτα να δω τι θα γίνει, το foam είναι εύκολη υπόθεση το μεγάλο θέμα είναι το μεσαίο το polydome που θέλει πιο εξειδικευμένο ανταλλακτικό όταν τα πάω Αθήνα λογικά θα πάρω και το πικάπ μαζί για ένα έλεγχο-ρύθμιζμα αν και ακούγεται καλά όταν παίζει είναι το μόνο που φοβάμαι να βάλω χέρι

Τώρα μένει να ξεκινήσω να ακούσω τους δίσκους και να ξεχωρίσω ποιοι μου αρέσουν οι περισσότεροι είναι από άλμπουμ του 65-70 psychedelic rock, πώς μπορώ να ξεχωρίσω τους δίσκους τι χρονολογίας είναι και γενικά τα χαρακτηριστικά του ; Διαβαζω από αυτούς που πουλούν μεταχειρισμένους γράφουν ένα σωρό στοιχεία τα έχει κάπου γραμμένα πάνω ; Πχ , LP, Album, Reissue, Unofficial Release ή LP, Album, Limited Edition, Reissue