Σετ 5.1 (?) για Denon AVR-X1000

mindw4lk3r

New member
31 December 2013
6
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!

Λέω να ξεκινήσω να στήνω ένα σύστημα για το σαλόνι και όντας λίγο πολύ άσχετος με το θέμα μπήκα στο forum και η αλήθεια είναι πως έχω ψιλοχαθεί.
Όσον αφορά τον ενισχυτή και δεδομένου ότι το σύστημα θα είναι περίπου στο 60% χρήση για μουσική, κινούμαι προς τον AVR-X1000 της Denon μιας και έχω ακούσει - διαβάσει ότι οι Denon θεωρούνται πιο "μουσικοί".
Το θέμα μου ξεκινάει με τα ηχεία. Σκέφτομαι για τα http://www.crystalaudiovideo.com/ProductDetails/BPT-Home-Theater-5_dot_1-Speaker-System.aspx
Πιστεύετε ότι θα "δέσουν" καλά με τον ενισχυτή; Ο χώρος που προορίζονται είναι περίπου 3,5 μέτρα μήκος και 5 πλάτος. Μήπως είναι υπερβολικά για τέτοιο χώρο; Κάποια άλλη πρόταση;

Ευχαριστώ πολύ και καλή χρονιά σε όλους!

Καλημέρα και καλή χρονιά,

η αλήθεια είναι ότι ο χώρος δεν είναι ακριβώς 17 μ2. Είναι ψιλοενιαίος ο χώρος με την κουζίνα, περίπου όπως φαίνεται στο σχέδιο. Όχι ότι θα βλέπω ταινίες στην κουζίνα, αλλα δεν ξέρω κατά πόσο θα παίζει ρόλο στο αποτέλεσμα. Τα 2 μεγάλα 'Χ' είναι τοίχοι.
Το ποσό που θέλω να κινηθώ είναι περίπου 400-500 ευρώ.

96ij.png

Ευχαριστώ

Όχι δεν τρελλαίνομαι να τα πάρω όλα μαζί, απλά κοίταζα για κάποιο έτοιμο σετ 5.1 για πιο φτηνά βασικά. Νομίζεις το να το στήσω κατά διαστήματα θα είναι καλύτερο; Το λες από άποψη απόδοσης ή απο άποψη ευελιξίας και επιλογών;

Βέβαια άμα το στήσεις σιγά σιγά θα είναι καλύτερο, ξεκίνα απ τα δύο μπροστά τα οποία συμφωνώ κι εγώ ότι πρέπει να είναι βάσης μιας κι ο προσανατολισμός σου τείνει προς μουσική οπότε στο χώρο σου θα δώσουν καλύτερο αποτέλεσμα και μετά σιγά σιγά πας και για τα υπόλοιπα. Για κοίτα λίγο αυτά μπορείς να πάρεις δύο ζευγάρια ώστε να βάλεις και πίσω για surround, πολύ καλό όνομα, αισθητικά πανέμορφο και είσαι και στο μπάτζετ σου. Αργότερα πας για κεντρικό για τους διαλόγους κι ένα υπογούφερ και καθάρισες.

Τι εννοείς "αυτό που σου ταιριάζει"; Από άποψη τιμής ή κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να κοιτάξω. Σόρρυ αν σε πρήζω αλλά επειδή όπως είπα και στην αρχή δεν έχω επαφή με το θέμα...

Αυτό που σου ταιριάζει σαν άκουσμα. Πώς έχεις συνηθίσει να ακους ή πώς σου αρέσει να ακούς και αυτόν τον ήχο ψάχνεις από το σύστημά σου. Δλδ πχ αυτοί που ακούνε heavy metal πάνε σε ηχεία με κόρνες και μεγάφωνα πχ Klipsch, αυτοί που ακούνε jazz σε ηχεία μόνο με κόρνες κλπ κλπ.

Οκ κατάλαβα. Θα το ψάξω ακόμα καλύτερα και αν χρειαστεί θα επανέλθω. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια, τουλάχιστον τώρα ξέρω πως δε θα δώσω λεφτά για αποτέλεσμα που δε θα με ικανοποιεί.