SET EL-84 ενα project του 2002

Ενδιαφέρον, γιατί όχι? Ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου!! Ένα EL84 "σανιδάτο" γίνεται σε 2 ώρες.
Ναι μένω Αθήνα - Αργυρούπολη.
Plitron είναι ο τοροειδής?.
Από 1η Σεπτέμβρη που θα μαζευτούμε, είσαι καλεσμένος για γνωριμία, δοκιμή και καφέ.
Θα τα ξαναπούμε τότε.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Εγω απο Χαιδαρι.
Ο μετ/στης ειναι ο 3A524 VanderVeen Design της Amplimo - Netherlands. Η Plitron-Canada φτιαχνει επισης τους VanderVeen για την Αμερικανικη αγορα.
Χαρακτηριστικα εδω
http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/specs/trafos/pp/pp3a524.pdf

Αν καταλαβα καλα η Οργανωση λεγεται "1η Σεπτεμβρη" και εχει σαν αντικειμενο "σανιδατους" EL84. :laugh:
Μεσα !

Εγω απο Χαιδαρι.
Ο μετ/στης ειναι ο 3A524 VanderVeen Design της Amplimo - Netherlands. Η Plitron-Canada φτιαχνει επισης τους VanderVeen για την Αμερικανικη αγορα.
Χαρακτηριστικα εδω
http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/specs/trafos/pp/pp3a524.pdf

Αν καταλαβα καλα η Οργανωση λεγεται "1η Σεπτεμβρη" και εχει σαν αντικειμενο "σανιδατους" EL84. :laugh:
Μεσα !

Παλαιότερα, είχα διαβάσει σχετικά με κάποιους τοροειδείς Μ/Σ PP οι οποίοι είχαν ένα πολύ μικρό διάκενο στον πυρήνα για να αντέχουν στον κορεσμό από κάποιες μικρές ανισορροπίες των συνεχών ρευμάτων ανόδου των λυχνιών εξόδου. Αν η μνήμη μου δεν με απατά, πρόκειται για τους Plitron. Αν είναι έτσι τα πράγματα, μήπως γι' αυτό οι μετασχηματιστές σου οδηγούν χωρίς ιδιάιτερο πρόβλημα σε single ended εφαρμογή;

Απλώς μια σκέψη...

Παλαιότερα, είχα διαβάσει σχετικά με κάποιους τοροειδείς Μ/Σ PP οι οποίοι είχαν ένα πολύ μικρό διάκενο στον πυρήνα για να αντέχουν στον κορεσμό από κάποιες μικρές ανισορροπίες των συνεχών ρευμάτων ανόδου των λυχνιών εξόδου. Αν η μνήμη μου δεν με απατά, πρόκειται για τους Plitron. Αν είναι έτσι τα πράγματα, μήπως γι' αυτό οι μετασχηματιστές σου οδηγούν χωρίς ιδιάιτερο πρόβλημα σε single ended εφαρμογή;

Απλώς μια σκέψη...

Απ 'οσο ξερω δεν υπαρχει διακενο στον πυρηνα των συγκεκριμενων Toroidal που ανεφερα.
Η Plitron παντως εβγαζε Toroidal μετ/στες και πριν αναλαβει τους VanderVeen για την Αμερικανικη αγορα, και δεν ξερω πολλα γι εκεινη την γενια.
Βεβαια τα μοντελα VanderVeen που απο σχεδιασης προοριζονται αποκλειστικα για χρηση σε Single Ended εχουν πολυ ογκοδεστερη και βαρυτερη κατασκευη απο τον αναφερομενο, και η Ισχυς που ανακοινωνεται ειναι σαφως μικροτερη των 40 Βαττ.
Παραδειγμα ο SE3050
http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/Specs/Trafos/SE/SE3050.pdf

Απλώς μια σκέψη...

Yπαρχει καποια ιδεα πως μπορει καποιος να διαμορφωσει διακενο σε ενα πυρηνα τοροειδους? Υδροκοπη? laser ? Γνωριζουμε τιποτα σχετικα?

Yπαρχει καποια ιδεα πως μπορει καποιος να διαμορφωσει διακενο σε ενα πυρηνα τοροειδους? Υδροκοπη? laser ? Γνωριζουμε τιποτα σχετικα?

Απ' όσο θυμάμαι από αυτά που είχα διαβάσει τότε για τους τοροειδείς αυτούς, κάνανε ένα πολύ μικρό διάκενο με laser.