Σετ home cinema με ξεχωριστο ενισχυτη

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Θα ηθελα τη βοηθεια σας για μια αγορα ενος ολοκληρωμενου συστηματος 5.1. Το budget που θα διατεθει ειναι μεχρι 500 . Θελω ομως ο ενισχυτης να μην ειναι ενσωματωμενος πανω σε καποιο DVD player, αλλα να δινεται μεσα στο πακετο σαν ξεχωριστο deck. Γνωριζετε κανενα τετοιο συστημα που να αποδιδει και ικανοποιητικα?
Σας ευχαριστω εκ των προτερων -bye-
 
εγώ θα σου πω την γνώμη μου και ας με κράξουν εδώ

με 500 ευρώ δεν αγοράζεις κάτι που θα μείνει εφάπαξ οπότε πας για δοκιμές.

Μπορείς να πάρεις έναν αξιόλογο ενισχυτή αυτόνομο, πχ σόνυ κλπ 5.1 ή 7.1 100 βατ ανα κανάλι και μετά να χτυπήσεις ένα σετάκι 5.1 ηχεία

μισά λεφτά στο ένα μισά λεφτά στο άλλο

πχ http://www.tele.gr/html/89.HTM
 
Συμφωνώ κι εγώ οτι πρέπει να πάρεις ανεξάρτητα κομμάτια, όμως αν επιμένεις να σου πω οτι εγώ που έχω πρόβλημα χώρου και ήθελα τις μικρότερες δυνατές διαστάσεις, πήρα το HTP-32SS της Sony και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ειναι βέβαια χαμηλών επιδόσεων αλλά εμένα που δεν έχω πολλές απαιτήσεις με καλύπτει πλήρως. Νομίζω τωρα οτι έχει βγάλει και νέο μοντέλο με παρόμοιες δυνατότητες.
 
Vito Corleone και chrtsi, σας ευχαριστω καταρχην παρα πολυ για την βοηθεια σας :ernaehrung004:

Το συστημα δεν ειναι για εμενα, αλλα για ενα φιλο που παντρευεται συντομα και δεν θελει να δωσει παραπανω απο το ποσο που προανεφερα (500 ) για τον ηχο. Επειδη ομως θα παρει αλλο DVD player, για αυτο το λογο ψαχνουμε συστημα ολοκληρωμενο και σχετικα φθηνο, που να εχει ομως ξεχωριστο ενισχυτη και να μην ειναι ενσωματωμενος πανω στο player που δινουν μαζι αυτα τα συστηματα. Ετσι θα χρησιμοποιησει το καλο player μαζι με τον ενισχυτη και τα ηχεια στο βασικο δωματιο με τη μεγαλη τηλεοραση και θα του μεινει και το DVD player που θα δινει μαζι το συστημα, για να το βαλει στην κραβατοκαμαρα.
Εχουμε καμια τετοια προταση στα υποψιν μηπως???
 
ίσως ενδιαφέρουσα λύση -σίγουρα πάντως η κομψότερη και χωρίς καλώδια- θα ήταν το αυτοενισχυόμενο ηχείο της Yamaha, το YSP800 (κάπου στα 550 από Ευρώπη με μεταφορικά), έχει 21 μονάδες των 4 εκατοστών, 2 γούφερ των 10 εκατοστών και με υπολογισμό των αντανακλάσεων προσομειώνει, με επιτυχία διαβάζω (δεν το έχω ακούσει) πλήρες σύστημα 5.1. Α και για το υπνοδωμάτιο, ένα πλέηερ από το λιντλ, 30 :flipout:
 
panosxgr said:
Θα ηθελα τη βοηθεια σας για μια αγορα ενος ολοκληρωμενου συστηματος 5.1. Το budget που θα διατεθει ειναι μεχρι 500?. Θελω ομως ο ενισχυτης να μην ειναι ενσωματωμενος πανω σε καποιο DVD player, αλλα να δινεται μεσα στο πακετο σαν ξεχωριστο deck. Γνωριζετε κανενα τετοιο συστημα που να αποδιδει και ικανοποιητικα?
Σας ευχαριστω εκ των προτερων -bye-

Δύσκολη περίπτωση. Δεν ξέρω κατά πόσο θα βρεί κάτι τέτοιο. Mε αυτά τα χρήματα πάντως αλλά και ίσως πολύ λίγο περισσότερα μπορεί να φτιάξει κάτι καλό σε ξεχωριστά κομμάτια.
 
Φιλε send, δυστυχως ο χωρος του φιλου δεν ειναι ικανοποιητικος για να μπει το ηχειο της Yamaha που λες, γιατι λογω χωρου δεν υπαρχουν οι αντιστοιχοι τοιχοι για να υπαρχουν και οι καταλληλες αντανακλασεις του ηχου.

ΜΗΤΣ, το ξερω οτι ειναι δυσκολη περιπτωση, αλλα πιστευω οτι εδω μεσα ολο και καποιος που το εχει ψαξει θα μας δωσει μια λυση. Αυτη ειναι και η δυναμη της παρεας μας :ernaehrung004:

Αν πηγαιναμε σε ξεχωριστα κομματια, μπορουμε με 500 στο συνολο να αποκτησουμε ενισχυτη και 5.1 ηχεια με καποιο τουλαχιστον ικανοποιητικο αποτελεσμα? Γιατι αν ναι, το συζηταμε κι αυτο.

Αααααα, και για να μην το ξεχασω, υπαρχει και το αλλο...Πρεπει τα πισω ηχεια να ειναι τουλαχιστον κολωνατα, με βασεις δηλαδη, οπως πολλα απο τα νεα συστηματα που κυκλοφορουν σημερα. Θα πρεπει να μπουν πισω απο καναπε, υψους 50-60 εκ.
 
Σωστή και η πρόταση του ilias. Bέβαια μπορείς να βρρείς και ακόμη καλύτερες επιλογές. Bρίσκεις και Magnat Motion με 300 έουρα η τετράδα (αφού έχουν ενσωματωμένο υπογούφερ και δεν χρειάζεται εξωτερικό) που είναι και πολύ καλύτερα από τα «κυβάκια» και με την 200άρα χτυπάς και έναν ενισχυτάκο. Tα πίσω όπως βλέπεις δεν χρειάζεται να είναι κολωνάτα αφού θα βρείς σίγουρα, αν όχι μέσα στο πακέτο, βάσεις που ρυθμίζονται και σε ύψος.

Όταν λέω ότι δύσκολα θα βρεί δεν εννοώ εδώ μέσα αλλά γενικότερα. Σίγουρα εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε...
 
Πάνο κάπου παραδίπλα συζητάμε για το συστηματάκι της sony 880 που είναι ακριβώς τέτοια περίπτωση που ψάχνεις και γύρω στα τρια κάτι κατοστάρικα.
Ακόμα καλύτερα ένα από τα δυο εισαγωγικά μοντέλα της Dennon πχ 1356XP
με τιμή γύρω στα τέσσερα κατοστάρικα κελεπούρια και τα δυο.

http://www.denon.co.uk/site/frames_...=5&action=detail&Pid=258&main=prod&sub=1&ver=

και

http://www.audioshop.gr/index.php?se...iewid =610006
 
και 500 , και κολώνες... δύσκολο νομίζω. Το mediamarkt (εντάξει, που και που βγάζει καλούτσικες προσφορές ως κράχτες, γενικώς ούτε τιμές έχει, ούτε εξυπηρέτηση) είδα είχε πακέτο Yamaha με av ενισχυτη 359, dvd 559 και πακέτο NSP110 (όμως όχι κολώνες) στα 499 ευρω.
 
Παιδια, σας ευχαριστω πολυ για την πολυτιμη βοηθεια σας :music-smiley-005: :ernaehrung004:

Τελικα πιστευω οτι το μοντελο της sony 880 ειναι οτι ακριβως χρειαζομαστε στην προκειμενη περιπτωση :award:
 
Με δεδομένο ότι πρέπει 1) να παινέψεις το σπίτι σου και 2) τα ξεχωριστά παίζουν καλύτερα από τα combo

δες και τον pioneer 916 , που παίζει πλέον στα 349E και τα tannoy EFX5.1 στα 289Ε (και με βασούλες τοίχου).