σετ ηχειων-ενισχυτη

Γνωμη θελω. Λοιπον, Ο ενισχυτης μου θελω να εχει ψηφιακη εισοδο διοτι εχει αντιστοιχη εξοδο η καρτα ηχου μου. Ακομα θελω να εχει ενσωματωμενο crosover ωστε να δουλεψω τα ηχεια απο τα 80hz και ανω, ωστε τα υπολοιπα να τα στειλω στο sub για να δουλευει ξεκουραστα ο ενισχυτης. Το cros του sub δεν μου αρκει θελω ο ενισχυτης να εχει δικο του.

Γνωμη θελω. Λοιπον, Ο ενισχυτης μου θελω να εχει ψηφιακη εισοδο διοτι εχει αντιστοιχη εξοδο η καρτα ηχου μου. Ακομα θελω να εχει ενσωματωμενο crosover ωστε να δουλεψω τα ηχεια απο τα 80hz και ανω, ωστε τα υπολοιπα να τα στειλω στο sub για να δουλευει ξεκουραστα ο ενισχυτης. Το cros του sub δεν μου αρκει θελω ο ενισχυτης να εχει δικο του.

Το έχεις ακούσει αυτό? Δεν μου ακούγεται και πολύ καλό πάντως, γιατί θα ακούς πολύ δυνατά το sub και θα γίνει όλη η μουσική.... Είναι δύσκολο να "εξαφανιστεί" το sub και να ακούγονται τα πάντα από τα ηχεία. Δεν νομίζω να πάρεις και πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά δεν έχω σχετική εμπειρία. Αν το έχεις δει και το έχεις ακούσει ΟΚ. Πάσο.

Όσο για τον ενισχυτή, η γνώμη μου είναι ότι αν πάρεις ενισχυτή τόσο πολύ φορτωμένο με διάφορα κόλπα σε τέτοια τιμή, το ποιό πιθανό είναι ο ήχος του να μην είναι καλός.

Θα σου κάνω μια πρόταση στα 2000 Ευρώ. Ψάξου λίγο στο Intenet πήγαινε κιόλας να ακούσεις και αποφάσισε. Μην το παρακάνεις όμως γιατί στο τέλος θα βαρεθείς και τελικά θα καταλήξεις με κάτι το οποίο δεν θα σου αρέσει.

NAD C352
Από τα 80 στα 100W η διαφορά στην ένταση είναι ελαχιστότατη. Αναφέρεται σε πολλά post.
Focal Chorus 816V (1000 Ευρώ)
Velodyne CHT-12R (520 Ευρώ, κατεβαίνει στα 25Hz)

Αν θέλεις ραδιόφωνο υπάρχουν και με 140 Ευρώ.

Ο συγκεκριμένος ήχος θα έχει ωραίες χριές, σίγουτα θα είναι δυναμικός με δυνατό μπάσο χωρίς να κουράζει καθόλου, θα κατεβαίνει χαμηλά και θα είναι αναλυτικός. Το sub δεν το ξέρω, αλλά πιστεύω ότι είναι καλό λόγο φήμης της εταιρείας.

Yπάρχουν αντάπτορες αν δεν κάνω λάθος για να συνδέσεις τον υπολογιστή σου από την ψηφιακή έξοδο στην αναλογική είσοδο του ενισχυτή.

Ας πεί και κανένας άλλος την γνώμη του ρε παιδιά. Δεν είμαι ειδήμονας.

Τα τελευταια χρονια παιζω μουσικη και εχω ασχοληθει με τον επαγγελματικο ηχο κυριως. Εχει τυχει να στησω ηχο για DJ 's, μικρα live και κτλ. Απο εκει ξερω οτι η συχνοτητες των sub δεν πρεπει ποτε να καταπατουν τις συχνοτητες των δορυφορων (δημιουργειτε τρυπα). Γι αυτο το λογο ο διαχωρισμος γινεται παντα πριν την τελικη ενισχυση.

Μα γι' αυτό πολλοί ολοκληρωμένοι έχουν έξοδο sub out.
Συνδέεις εκεί το ενεργό sub και λειτουργεί ως ενός είδους κρος.

Γι' αυτό το λόγο που ανέφερες, θεωρώ ως καλύτερο στήσιμο ηχοσυστήματος την ενεργή πολυενίσχυση. Όχι μόνο στα sub, αλλά γενικά σ' όλους τους δρόμους.

Εκτός κι αν είσαι μονόδρομος, όπως εμείς οι πανελάκηδες...:2thumb22sup:

Σημείο cross δεν έχουν (εκτός αν μου διαφεύγει κάποιος).

Γιατί όμως δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το cross του sub;
Αυτά συνήθως έχουν ρυθμιστικό επάνω τους.

Εάν ανησυχείς για την ακρίβεια της ρύθμισης (γι'αυτό και θέλεις το cross να φαίνεται που είναι) θα σου πω ότι υπάρχουν CD με δοκιμαστικούς τόνους roll-off. Εκτός αυτού οι A/V ενισχυτές συνήθως μας λένε το σημείο cross αλλά δε μας λένε και ακρίβώς (π.χ. κλίση του φίλτρου).

Για να χρησημοποιησω το cros του sub πρεπει να στειλω πρωτα το σημα στο sub και μετα απο εκει στον ενισχυτη. Εγω ομως θελω να στειλω ψηφιακο σημα, πραγμα το οποιο δεν γινεται απευθειας στο sub, διοτι σε αυτα τα λεφτα δεν υπαρχει sub με digital in.

Για ποιό λόγο να ξαναστείλεις το σήμα πίσω στον ενισχυτή από το sub;

Τα sub έχουν δικό τους ενισχυτή. Σήμα line παίρνουν.

Για να crossovaro το σημα, πρεπει να χρησημοποιησω crossover, το οποιο υπαρχει μονο στο sub, γι αυτο θελω να το κανω απο τον ενισχυτη.

μην μπερδευεις τον επαγγελματικο ηχο με τον hi Fi. Στο προηγουμενο συστημα ειχα ενα ενισχυτη NAD με ηχεια cerwin Vega και μετα τοποθετησα και sub της Yamaha. Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος με το αποτελεσμα. Απλα τωρα αντικατεστησα το ΝAD που ηταν stereo με NAD 5.1.

Οσον αφορα τη συνδεσμολογια:Συνδεεις το sub στην στην υψηλη εισοδο αν ειναι stereo o ενισχυτης και δεν εχει ρυθμιζομενο pre out. Οποτε στην εξοδο Β του ενισχυτη συνδεεις το sub. Kαλα ειναι το sub να εχει εκτος απο ρυθμιση εντασης και ρυθμιση συχνοτητας και ρυθμιση φασης για απολυτο ταιριασμα.

Με 5.1 ενισχυτη συνδεεις το sub στο sub line out. του ενισχυτη και στο line in του sub. Mε τετοιο ενισχυτη εχεις το πλεονεκτημα να εχει και ψηφιακες εισοδους, αλλα πρεπει να βρεις κατι καλο για τι καποιοι ενισχυτες υστερουν λιγο σε ηχο και ισχυ.

Ασε το σημα να βγαινει flat. Mε την τοποθετηση των ηχειων στο χωρο και τις ρυθμισεις του sub θα το φερεις σε ισορροπια.
Mπορεις να παρεις αν θες πιο μεγαλα ηχεια χωρις τη χρηση sub.
Οι ενισχυτες της Nad eεχουν πολυ καλες δυναμικες και γεματο ηχο με παρα πολυ καλη οδηγηση και αποθεματα ισχυος.

Last edited: