Σετ ηχειων και ενισχυτης για Home Cinema 5.1

speed

New member
7 May 2007
23
ΓΛΥΦΑΔΑ
Σας ευχαριστω ολους για τις πολυτιμες αποψεις που δωσατε πανω στο θεμα της τηλεορασης σε αναλογο post.
Τωρα αναποφευκτα εχουν σειρα τα ηχεια και ο ενισχυτης.
Εδω ειναι πιο απλα τα πραγματα γιατι το badget ειναι περιορισμενο!Δεν εχω σκοπο να δωσω μια περιουσια και ουτε με ενδιαφερουν τα HI-End συστηματα.Αν και προσφατα πηγα σε εναν φιλο με ηχοσυστημα HiEnd και επαθα την πλακα μου.Vienna acoustics ηχεια τα Mahler και πολλα αλλα καλουδια με ηχο απιστευτο!!!
Σκεφτομαι τα ηχεια της Jbl Set Ηχείων 5.1 Northridge Beech ή της Infinity τα beta και τα δυο τα βρηκα στο πλαισιο!Απο ενισχυτες δεν εχω ιδεα!!!
Χωρος 45τ.μ
Τα ηχεια θα μπουν σε μεροι χωρις διπλα να υπαρχουν τοιχοι.(Δεν ξερω αν πρεπει να το αναφερω μιας και δεν προκειτε να βαλω HiEnd ηχεια)
Θα ακουω 50% mp3 και 50% DVD!
1)Τα ηχεια μεχρι 1500 euros.Ειναι καλες οι παραπανω επιλογες ή κατι αλλο?
2)Ποιος ενισχυτης ταιρειαζει καλυτερα στο setup των ηχειων?
3)Επλιζω να μην χρειαστει να ληστεψω καμια τραπεζα !!!
Σας ευχαριστω και μονο που σας βρηκα!

Φίλε μου
Αξίζει να κοιτάξεις το σετ της Q ACOUSTIC που κατά την γνώμη μου είναι απείρως καλύτερα από τα σύνολα που αναφέρεις.

Επειδή σε βλέπω λίγο αγχωμένο και δεν ξέρω αν έχεις ακούσει κάποιο/-α από τα ηχεία που αναφέρεις, θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω.
Αν μπείς σε κανένα site του εξωτερικού (audioholics.com, hometheatermag.com, ultimateavmag.com), θα βρεις πολλά τεστ για τα ηχεία που θες. Επίσης στο site της Infinity στα whitepapers, θα βρεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα beta, σε συνθήκες τυφλής ακρόασης συγκρινόμενα με ακριβότερα ηχεία. Γνώμη μου πάντως είναι (επειδή τα έχω ακούσει σαν σετ 2ch.) αν δεν πρέπει να καλύψεις μεγάλο χώρο (>30μ2), να περιοριστείς στα bookshelf μοντέλα, γιατί τα tower δεν αποδίδουν και κανά τρελλό μπάσο (flat ήχος) και να τα συνοδέψεις οποσδήποτε με sub. Είναι πεντακάθαρα ηχεία με άριστα μεσοϋψηλά για το κόστος τους και ξεκούραστο ήχο. Πάντως θα σου πρότεινα να τα συνδυάσεις με το Sub SW-12 που έχει και το R.A.B.O.S. σύστημα ισοστάθμισης, το οποίο δεν πρέπει να διατίθεται στο Πλαίσιο (το SW-10 δεν έχει), και που κάνει μεγάλη ..."ζημιά" και όχι προπαντώς, όχι στην τσέπη. Περιέργως, τα ηχεία αυτά (Ιnfinity και JBL) σε παλιότερα τεστ γνωστού περιοδικού, δεν είχαν και ανάλογη με την κριτική τους βαθμολογία, αλλά στο εξωτερικό, μόνο καλά λόγια βλέπεις στην κριτική τους.
Πάνω κάτω, τα Infinity και τα JBL είναι τα ίδια ηχεία, με τα δεύτερα να έχουν ελαφρώς καλύτερα πρίμα (πιο μαλακά) αλλά πιο "αφράτο" μπάσσο. Τα Βeta ελαφρώς παραλλαγμένα σε φινίρισμα καμπίνας, κυκλοφορούν σαν οικονομικά REVEL χωρίς ουσιαστικές διαφορές στον ήχο αλλά διπλάσια τιμή!!
Σχετικά με ενισχυτή, προτείνεται ο Harman Kardon, αλλά και με Denon δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.
Αξίζουν πάντως και πρέπει να τα ακούσεις. Eναλλακτικά, άκου και τα Paradigm.
Good Luck

Last edited:
Κανενα νεο?Τιποτα βρε αδελφια?Κανενας δεν θελει να βοηθησει?:ears:

Δες τα ....:drummer: DENON 2.1, πλήρη συνολάκι με έξοδο μάλλιστα HDMI, με λογικό κόστος απόκτησης περί των 1500 - 1700 Ευρώ -bye-

Σας ευχαριστω ολους για τις πολυτιμες αποψεις που δωσατε πανω στο θεμα της τηλεορασης σε αναλογο post.
Τωρα αναποφευκτα εχουν σειρα τα ηχεια και ο ενισχυτης.
Εδω ειναι πιο απλα τα πραγματα γιατι το badget ειναι περιορισμενο!Δεν εχω σκοπο να δωσω μια περιουσια και ουτε με ενδιαφερουν τα HI-End συστηματα.Αν και προσφατα πηγα σε εναν φιλο με ηχοσυστημα HiEnd και επαθα την πλακα μου.Vienna acoustics ηχεια τα Mahler και πολλα αλλα καλουδια με ηχο απιστευτο!!!
Σκεφτομαι τα ηχεια της Jbl Set Ηχείων 5.1 Northridge Beech ή της Infinity τα beta και τα δυο τα βρηκα στο πλαισιο!Απο ενισχυτες δεν εχω ιδεα!!!
Χωρος 45τ.μ
Τα ηχεια θα μπουν σε μεροι χωρις διπλα να υπαρχουν τοιχοι.(Δεν ξερω αν πρεπει να το αναφερω μιας και δεν προκειτε να βαλω HiEnd ηχεια)
Θα ακουω 50% mp3 και 50% DVD!
1)Τα ηχεια μεχρι 1500 euros.Ειναι καλες οι παραπανω επιλογες ή κατι αλλο?
2)Ποιος ενισχυτης ταιρειαζει καλυτερα στο setup των ηχειων?
3)Επλιζω να μην χρειαστει να ληστεψω καμια τραπεζα !!!
Σας ευχαριστω και μονο που σας βρηκα!

Τα jbl που είδες είναι πολύ καλή επιλογή για τα λεφτά τους, και έχουν "πολύ" ήχο, "αμερικάνικο", δεν είναι αυτό που λέμε hi end αλλά είναι σίγουρα εντυπωσιακός.
Από πλευράς ποιότητας ήχου ο καθένας μας έχει τα δικά του κριτήρια και θα πρέπει να μπεις στο κόπο να ακούσεις τα υποψήφια πριν τη τελική επιλογή

.... θα πρέπει να μπεις στο κόπο να ακούσεις τα υποψήφια πριν τη τελική επιλογή
Εννοειται οτι θα ακουσω πολλα ηχεια και μετα ερχεται η αποφαση για να προβω στην αγορα τους.Jbl , Infinity , Jamo , Klipsch , AUDIO SPECTRUM , CRYSTAL AUDIO , Focal , B&W και πολλα αλλα ειναι υποψηφια για ακροαση!
Σας ευχαριστω για τα σχολια και θα επανελθω μετα να σας μεταφερω εντυπωσεις!

Ακουσα πολλα ηχεια αλλα συμπερασμα δεν εβγαλα!!!!
Δεν ακουσα Q acoustic,γιατι δεν τα βρηκα πουθενα!!!!!
Καμμια προταση γιατι κοντευω να τα παρατησω κ να παρω τα φτηνοτερα!!!
Τα θελω για ακροαση 50% μουσικα mp3 και 50% dvd!
Τα φωτα σας plz,αλλα και που θα τα βρω!

Σας ευχαριστω ολους οσους απαντησαν :SFGSFGSF:,αλλα λυπαμαι που το λεω τετοια απαθεια απο πλευρας συμμετοχης δεν ξαναειδα σε κανενα club.Παρακαλω τους admin να με διαγραψουν σαν μελος αφου δεν εχω λογω να ειμαι μελος του!
Τελικα μονο τα forum του εξωτερικου με βοηθησαν στην επιλογη μου!Μη διαγραψεται το μνμ μου γιατι θα βοηθησει πολλα νεα μελη να απαντησουν στο ερωτημα τους "γιατι κανεις δεν τους δινει τις απαντησεις ,στα ερωτηματα που θετουν"!
Κριμα ,πραγματικα λυπαμαι για τα συμπερασματα μου!Περιμενα :ears:πολλα περισσοτερα απο εσας!
Φιλικα και μονο!!!