Σετ προ-τελικου με λυχνίες..Κάνει να καίνε όλη μέρα??

THANOS77

Senior Member
11 January 2007
348
Επειδή καθημερινά με ταλανίζει αυτή η απορία....

Έχω σετ προ τελικου όλα με λυχνίες...ξερετε της Καρυ...

Μπορώ να τις αφήνω σε λειτουργία όλη μέρα για να ακούσω π.χ 1 ωρα το βράδυ...η να τα κλείνω τελείως??

Να τα αφήνω στο Stand by mode και τα δύο και να τα ανάβω μόνο όταν ακούσω μουσική??

Όταν τα αφήνω στο Stand by που έχει και στα δύο, ενώ στον τελικό σβήνουν τελείως οι λάμπες , στον προ μένουν αναμμένες...τι σημαίνει αυτό?? γιατί στον προ δεν σβήνουν τελείως??

Και όταν τα αφήνω σε Stand by mode ,λογίζεται ως ώρα χρησιμοποίησης της λάμπας ή πρέπει να παίζει μουσική για να θεωρείται ως φθορά της λάμπας...??
Και αντίστοιχα όταν τα αφήνω τελείως ανοιχτά και τα δύο , ζεστά και αναμμένα (κάτι μου θυμίζει από την προσωπική μου ζωή στις πλείστες επαφές μου με το αντίθετο φύλο!!! χα χα..) , φθείρονται έτσι οι λάμπες οι πρέπει να παίζει η πηγή για να υφίσταται φθορά???

Αυτά τα ολίγα περί των λυχνιών , για να μάθω να τα δουλεύω τα μηχανήματα σωστά και να μην τα φθείρω αδικαιολόγητα...

ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιος φιλοτιμηθεί να ρίξει λίγο φως στα σκοτάδια που επικρατούν στις λυχνίες μου....

Καλησπέρα...Εξαρτάται πολύ από την 'τάξη' που δουλεύουν τα ενισχυτικά σου.Στην τάξη Α έχουμε υψηλά ποσά πόλωσης, τα εξατήματα ενίσχυσης (τρανζίστορ ή λυχνίες) 'άγουν' συνεχώς ανεξάρτητα άν παίζει μουσική και έχουμε υψηλή κατανάλωση ρεύματος, φθορά των εξαρτημάτων και 'γήρανση' των υλικών γρήγορα. Στην τάξη ΑΒ(2χ εξαρτήματα ανά κανάλι π.χ λυχνίες σε συνδεσμολογία push-pull) τα πράγματα είναι διαφορετικά.Τα μηχανήματα καταναλώνουν ενέργεια ΜΟΝΟ όταν παίζουν έτσι έχουμε λιγότερη κατανάλωση λιγότερη θερμότητα συνεπώς λιγότερη φθορά.Το ίδιο και στην τάξη Ultralinear που φοριέται πολύ τώρα τελευταία(άν και εφευρέθηκε το 1951)....Για να μη σε μπερδεύω πιο πολύ έχουμε και λέμε....1) Ποτέ δεν αφήνουμε τελικούς ενισχυτές (τρανζίστορς ή λυχνίες) συνεχώς ON ιδιαίτερα αν είναι σε τάξη Α (εκτός αν είναι Σαββατοκύριακο και ακούμε συνέχεια ή πολλές ώρες). 2)Πάντα αφήνουμε τους προενισχυτές ON ή standby με το volume κλειστό και κάθε τρία χρόνια τους αλλάζουμε λυχνίες.Στο site της GAMUT λέει: Πηγαίνοντας στο σπίτι σας μετά τη δουλειά ανάψτε τον τελικό σας και μετά το μπάνιο και το φαγητό θα είναι έτοιμος στη σωστή θερμοκρασία για ακρόαση...

Last edited:
Θα τα έχεις στο standby όταν δεν ακούς μουσική αλλά είσαι στο σπίτι. Οταν φεύγεις για πολλες ώρες ή όταν το Σ/Κ πας τις εκδρομές σου με τις γυναίκες σου, θα τα σβήνεις τελείως για λόγους ασφάλειας.

Εγώ τα κλείνω όλα τα μηχανήματα όταν φεύγω από το σπίτι ακόμα κι όταν ξέρω ότι θα επιστρέψω μετά από 2 ώρες .
Το κάνω καθαρά για λόγους ασφάλειας. Εχουν γίνει πολλά ατυχήματα με τα μηχανήματα αναμμένα ειδικά με τους λαμπάτους.

Επίσης δεν με απασχολεί καθόλου το θέμα της ετοιμότητας των συσκευών. Τα δικά μου τα μηχανήματα παίζουν μετά από 10 λεπτά όπως παίζουν και μετά από 10 ώρες.

Tα συχνά ανάμματα σβησίματα των συσκευών της Cary να μην σε απασχολούν.
Οι σχεδιαστές της Cary τα έχουν φροντίσει όλα και με το παραπάνω. Εχω κι εγώ ενισχυτικά της Cary και ποτέ δεν με πρόδωσαν. Παίζουν και τέλεια.

Η τελειομανία με τα μηχανήματα μας δημιουργεί περισσότερο άγχος και χωρίς να υπάρχει κάποιο ουσιαστικό όφελος.

Last edited: