σεταρισμα σε ifi micro

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
2,008
Καλημέρα...παιδες.

Τελικα χτυπησα το ifi micro...αλλα με τα φιλτρα χαθηκα. Εχει πανω στο ifi καποιες επιλογες.Δεν ειδα καπου κανεναν να τα αναφερει...οποτε θεωρησα σωστο να ποσταρω ωστε να το δουν και αλλα παιδια που ισως έχουν ή για μελλοντικους κατοχους.

Power mode:eco-normal-turbo. Εγω το εχω στο νορμαλ...λογικα το eco ειναι για περισσοτερες ωρες...και το turbo για μεγαλυτερη ενταση σε ακουστικα σωστα; polarity:- και +. το χω στο + αλλα δεν καταλαβαινω τι διαφορα κανει...ξερει κανεις;
filter: standar-minimum phase-bit perfect...και δω διαφορα δεν ακουω...ξερει κανεις; εχω το χω στο standar.
iematch: το χω στο off...τα αλλα δυο(high sensitivity,ultra sensitivity) κοβουν ενταση...λογικα ειναι για ηχεια με μεγαλη ευαισθησια σωστα;
xbass: ειναι για τα μπασα...οποτε αναλογα.
3d:δινει ογκο στον ηχο...αλλα και παλι αναλογα.

απο κει και περα στο προγραμμα της ifi εχει δυο επιλογες usb streaming mode...και asio buffer...στα οποια στο site της ifi προτεινει το
  • USB Streaming mode: Extra safe
  • ASIO buffer size: 8192
τα χω αλλαξει μπας και ακουσω διαφορα αλλα τπτ...ξερει κανεις τι κανουν αυτες οι επιλογες....και που ειναι καλο να τα βαλω;

ευχαριστω

Επισης αυτο που ηθελα να προσθεσω ειναι μια γνωμη οσο αφορα το προιον επειδη ακουστηκαν πολλα απο εδω. Πολλοι ελεγαν οτι ακους την διαφορα με ενα dac,οτι οτι οτι... Θελω να καταθεσω την δικη μου αποψη χωρις να θηξω καποιους...απλα σαν παρατηρητης και μη πορωμενος ακροατης.

Οι διαφορες ειναι αμελειτεες. Σχεδον καμια διαφορα δεν διαπιστωσα, παιζει ναι μεν καπως διαφορετικα...αλλα οχι οτι θα το εκτοξευση τον ηχο οπως αναφερθηκε απο καποιους...ή και εγω δεν ξερω τι. Σε σχεση με την creative που ειχα δεν εχει σημαντικες διαφορες. Προσωπικα δεν αξιζει να δωσεις τοσα χρηματα και αυτη που ειχα πριν ηταν μια χαρα οποτε στην ουσια δεν υπηρχε λογος να κανω μια τετοια αγορα.

Aφού δεν σε κάλυψε το ifi μπορείς να το πουλήσεις σε καλή τιμή. Άμα δεν σου έκανε τίποτα όμως μην περιμένεις και πολλα περισσότερα απο τα υπόλοιπα σε αυτήν την κατηγορία τιμής. Προσωπικά θα το άφηνα να στρώσει (θέλει μίνιμουμ 150 ώρες για να γίνει ο εαυτός του) και θα ψαχνόμουν λιγάκι με το υπόλοιπο σύστημα πρίν κάνω την κίνηση.

Επίσης υπάρχει μια κάποια συγχυση απο τους λιγότερο έμπειρους για το τι εστί διαφορές.. Εφόσον η κάρτα που είχες ηταν μια χαρα για εσένα τότε κακώς προχώρησες σε αντικατάσταση της χωρίς τουλάχιστον να γνωρίζεις το τι επιδιώκεις.

Όπως και να έχει τώρα που το πήρες πάλεψε το λίγο και άν τελικά δεν.. σπρώχτο..

ναι φιλε μου εκεινο ειναι το συστημα μου. ευχαριστω για τις απαντησεις.

Απάντηση: Re: σεταρισμα σε ifi micro

ναι φιλε μου εκεινο ειναι το συστημα μου. ευχαριστω για τις απαντησεις.

Νίκο,μπορεί να γίνω λίγο δυσάρεστος αλλά είναι από καλή πρόθεση να ξέρεις.
Δεν θα αναφερθώ καθόλου στις συσκευές,αυτές είναι αυτές που είναι.
Με το παρόν στήσιμο όμως όπως δείχνει στην φώτο,λίγα πράγματα μπορείς να πάρεις.

Ο χώρος δείχνει να μην βοηθάει στον να έχεις συμμετρία οπότε η όποια διαφορά θα μπορούσε να υπάρχει στην εικόνα πχ. πως να διακριθεί;
Αφού η εικόνα με αυτό το στήσιμο δεν μπορεί να είναι σωστή.Πριν ας πούμε,άκουγες τους τραγουδιστές συνήθως στο κέντρο;Το μπάσο που συνήθως είναι εκεί;
Άκουγες τα όργανα τακτοποιημένα και βάθος στην εικόνα;Πχ.τα τύμπανα πίσω τις φωνές;

Εδώ είναι μερικά τεστ που έπρεπε ήδη να έχεις κάνει πριν αγοράσεις το παραμικρό,ειδικά το LEDR Imaging Audio Test.

Αν αυτά τα τεστ δείχνουν προβλήματα,πρώτα τα λύνουμε και μετά πάμε σε αναβαθμίσεις ή πάμε σε αναβαθμίσεις που λύνουν αυτά τα προβλήματα αν δεν έχουν να κάνουν με το στήσιμο αλλά με τον χαρακτήρα που θέλεις να δώσεις.
Όχι δηλαδή αναβάθμιση για την αναβάθμιση,αλλά στοχευμένη,κάποια που θα δώσει αυτό που σου λείπει.
Αλλιώς πας στο άγνωστο.

σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου...αλλα δεν καταλαβα πως γινονται τα τεστ!!!θελω να πω ωραια τα πατας να ακουστουν...πως ξερεις πως οτι ακους ειναι ο σωστος τροπος...;απλα δεν το ξερεις δεν υπαρχει καποιο μετρο συγκρισης ή ενα σημειο αναφορας.δεν ειμαι ηχοληπτης!!!!

Το κάθε ένα από αυτά εξηγεί τι πρέπει να ακούσεις,διάβασε και θα δεις.

φιλε αυτο θα το κανει καποιος με εμπειρια ή ενας επαγγελματιας...εγω δεν θα μπορεσω να το κανω!!!

παντως συμμετρια τα ηχεια με την θεση θεασης υπαρχει. και πιστευω ακουγονται ολα καλα και ευδιακριτα......τωρα απο κει και περα...οπως εβαλα καλωδια ηχου και ακουσα διαφορα,οπως εβαλα interconnect και ακουσα καποια διαφορα...οπως εβαλα ενισχυτη και ακουσα διαφορα...ήλπιζα οτι θα ακουσω διαφορα και με το dac...αλλα δεν...

Φίλε όσον αφορά τα settings που ρώτησες
eco-normal-turbo: Nαι είναι τα settings του ενισχυτή ακουστικών. Επιλέγεις το setting που φτάνει τα ακουστικά σου στην μέγιστη ένταση που θες με το volume control control του ιfi να είναι περίπου στα 3/4. Εγώ με dt 990 στα 250 οhm είμαι στο eco.
iematch: = in ear monitοr match . Eϊναι για ακουστικά ψείρες . Επειδή ακομα και το eco μπορεί να είναι too much για πολλά από αυτά παίζοντας με αυτό ρίχνεις την ενίσχυση
filter: Διαφορές υπάρχουν αλλά είναι πολύ "κομψές" εως και απειροελάχιστες. Κατά την γνώμη μου το bit perfect εχει ελάχιστα πιο μουσικό ευχάριστο και γεμάτο ήχο , το minimum phase είναι ελάχιστα πιο αναλυτικό και αυστηρό, το standard είναι ...κάτι ενδιάμεσο
Εγώ το έχω στο Bit perfect πάντα εκτός από dsd αρχεία που το βάζω στο minimum phase
xbass και 3d ότι είπες
Το polarity δεν κάνει απολύτως τίποτα ηχητικά θα θελα να ξερα και γω τι ρόλο παίζει...

Tα settings που έχω εγώ είναι αυτα αλλά δεν νομίζω έχουν να κάνουν με το ηχητικό αποτέλεσμα
USB Streaming mode: Safe
ASIO buffer size: 4096

Οutput: Preamplifier - Προενισχυτής : ρυθμίζεις την ένταση των ηχειών σου από το ifi , Direct : Δεν μπορεις να παίξεις με την ένταση του ifi

Tώρα αυτό που λες για το ηχητικό αποτέλεσμα είναι απολύτως κατανοητό. Κανένα dac δεν θα κάνει συντριπτική διαφορά. Το Ν1 είναι τι μπορούν να κάνουν τα ηχεία και τα ακουστικά σου.
Πάντως από προσωπική εμπειρία στα dt 990 έκανε εμφανέστατη διαφορά. Κυρίως τα φωνητικά ήρθαν μπροστά (επιτέλους) στο μπάσο ακούω στοιχεία που δεν άκουγα και ο ήχος είναι πιο μουσικός-διασκεδαστικός. Αναμένω να δοκιμάσω και τα ηχεία (είμαι στις 80 ώρες περίπου)
Πριν είχα μια asus xonar stx και πλέον μου φαίνεται κάπως ξερή..

Ti αρχεία ήχου χρησιμοποιείς και τι ακουστικά/ηχεία έχεις ?

ooo σε ευχαριστω πολυ φιλε...:worshippy:

στο eco-normal-turbo...οταν το δουλευω με τον ενισχυτη μου και τα ηχεια που να το βαζω...;δεν εχω αναγκη απο εντασεις!παιζει σε ολα το ιδιο καλα;εγω το βαζω στο νορμαλ..
στο ouput:reamplifier-direct....υπαρχει συγκερκιμενος λογος που υπαρχει;εγω το εχω στο direct οταν το χω σαν dac στο συστημα μου.

οσο για τα settings usb streaming mode και asio buffer τοτε τι ακριβως κανουν;

Ωραια...εφοσον συμφωνεις μαζι οτι δεν κανουν την Νο1 διαφορα και κρινεις αντικειμενικα...ναι θα σου συμφωνησω και εγω. Ηρθαν τα φωνητικα μπροστα πραγμα που δεν ξερω εαν ειναι σωστο...διοτι το νομιζω οτι δεν παιζει φλατ!!!Το μπασο ζωηρεψε ναι συμφωνω και εδω...και τα οργανα ξεχωριζουν καπως καλυτερα.Σε ολα συμφωνω. Αλλα δεν συμφωνω στις εκφρασεις που ελεγαν καποιοι...νομιζω ηταν υπερβολικοι κατα καποιον τροπο.Ειναι πιο μελοδικο ναι συμφωνω αλλα οχι οτι θα το παρει καποιος και θα πει υπαρχει τεραστια διαφορα.

Τα αρχεια που χρησιμοποιω ειναι flac...λιγα ειναι 24bit...και τα ελληνικα μου ειναι mp3 καλης ποιοτητας απο 190kbps και πανω. Ακουστικα εχω τα sony mdr nc13,ηχεια pioneer HPM 60 old school χαχα........ :)

Το eco-normal-turbo αφορά μόνο την έξοδο ακουστικών μπροστά. Δεν επηρεάζουν σε τίποτα τα ηχεία σου. Είναι κομμάτι του ενισχυτή ακουστικών δεν έχει σχέση με το dac.

Tο output εφόσον το βάλεις στο Preamplifier μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση των ηχείων σου από το volume control που έχει πάνω το ifi. Aν το βάλεις στο direct πρέπει να ρυθμίζεις την ένταση του σήματος είτε από την πηγή που έχεις συνδεδεμένο πάνω το ifi, είτε από τα ηχεία σου αν έχουν πάνω volume control. Για μένα πχ το preamplifier θα είναι πολύ βολικό γιατί τα ηχεία μου είναι ενεργά studio monitor και δεν έχουν volume control πάνω οπότε αν πάω να τα βάλω να παίξουν με τον υπολογιστή μου ενώ έχω αφήσει τα windows στο 100% θα γκρεμιστεί το σπίτι... Τrue story.. το χω πάθει

Tα settings usb streaming και asio buffer δεν γνωρίζω ακριβώς τι κάνουν αλλά πρέπει να έχουν σχέση με την αποφυγή κλικαρισμάτων ποπαρισμάτων και γενικά προβλημάτων κατά την αναπαραγωγή ενός αρχείου. Εφόσον δεν έχεις πρόβλημα τα αφήνεις εκεί που είναι. Τα settings safe και 4096 που σου έγραψα τα βρήκα ως την συνηθισμένη επιλογή των χρηστών του μηχανήματος στο forum του head-fi.

Τα φωνητικά μπροστά είναι κάτι που προσωπικά αγαπάω! Τα πρώτα μου ακουστικά ήταν sennheiser HD 595 και κόλλησα αυτό το μικρόβιο :P
Ναι συμφωνώ φλατ δεν είναι σε καμία περίπτωση . Και δεν είναι και η δουλεία του να είναι flat για διασκέδαση προορίζεται

Οι φίλοι που έχουν γράψει πολύ καλά πράγματα τα έχουν γράψει σαν εντυπώσεις για το μηχάνημα σαν dac και σαν σύγκριση με άλλα dac. Tώρα κατά πόσο χρησιμεύει το dac στο σύστημα και στα αυτιά του καθενός είναι άλλο θέμα. Γενικά imo όσο δυνατότερο σύστημα έχεις τόσο καλύτερο dac χρειάζεσαι για να το υποστηρίξει. (και τόσο πιο εμφανής γίνεται η διαφορά)

Πάντως κατανοώ απόλυτα τι λες.
Εγώ στη θέση σου θα σκεφτόμουνα δύο επιλογές:
Ή το κρατάς μέχρι να προχωρήσεις κάποια στιγμή στο μέλλον σε αναβάθμιση των ακουστικών ή των ηχείων σου .
Ή το πουλάς και χρησιμοποιείς τα χρήματα σου κάπου αλλού. Κάποια καλά ακουστικά πχ που εκεί η αναλογία κόστους απόδοσης θα είναι καλύτερη ή τα βάζεις πάλι στη τσέπη στο κάτω κάτω μέχρι να βρεις κάτι να σε ενθουσιάσει.
Είναι πολλά τα χρήματα για να σε αφήνουν λίγο ικανοποιημένο.

Και δεν νομίζω οτι θα δυσκολευτείς πολύ να το δώσεις . Είναι μηχάνημα με καλές κριτικές , versatile λόγω φορητότητας και έχει ζήτηση. Και γω το δικό μου μεταχειρισμένο το πήρα

ωραιος ο μανος...

Απο κει και περα.....να σου πω πως εχει το πραγμα.....πηρα εναν ενισχυτη (nad 326be) που τον διαλεξα γιατι έπαιζε πιο φλατ(στα αυτια μου) απο τους αλλους.....και συμφωνησαν και καποια παιδια απο εδω. Μετα απο καλωδια πάλι φροντισα να παιζει ετσι θεωρώντας οτι αυτο ειναι το σωστό...ενω πάντα στο κεφάλι μου νόμιζα ότι πρεπει να ξεχωριζουν όλα ποσο μαλλον τα φωνητικα...! Ε μετα σαν πορωμενος που ημουν ειπα στα χρηματα αυτα να το παρω το ifi απο περιεργεια και μονο επειδη καποιοι το πενευαν...εφοσον θα ηταν καλυτερο απο αυτο που ειχα...οχι οτι απογοητευτικα αλλα μου χαλασε οτι ειχα στο νου. Εσυ πιστευεις οτι το να παιζει ενα ηχοσυστημα φλατ δεν ειναι και τοσο καλο;.....υπαρχει dac που να παιζει πιο φλατ;....ακομα ολοκληρωμενη γνωμη δεν μπορω να πω πως εχω γιατι...δεν εχω παει σπιτι ακομα και το δοκιμασα σε ενα παρομοιο ηχοσυστημα που εχω εδω.....θα με χαλασει ενα πραγμα....εαν το παιξω τερμα και τσιριζει τοσο που να χαλαει τον ηχο. Εν το μεταξυ τα ηχεια που έχω παιζουν πολυ ωραια τα ψηλα ....πραγμα που δεν αφησα να τα παιζει ετσι βαζοντας καλωδια και ενισχυτη που πήρα(λεω εγω τωρα). Με αλλον ενισχυτη μ αρεσε πιο πολυ....αλλα ξαναλεω δεν ξερω εαν ακουγοταν σωστα ή ηταν υπερβολικο οποτε πηγα σε εναν πιο φλατ....και εαν θες με την λογικη οτι θα ηταν πιο ευκολο μετα με ενα σετ καλωδια να παιξει λιγο πιο αλλιως...θα μαζευοταν πιο ευκολα....

τωρα απο κει και περα.....θα το δω στην πορεια.αλλα θα ηθελα να μου πεις την αποψη σου σε αυτα που ειπα

:)

Για θέμα ενισχυτή-καλωδίων-ηχείων δεν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω καθώς μέχρι τώρα έχω χρησιμοποιήσει μόνο ενεργά ηχεία.
Για το θέμα φλατ: Componets για flat ήχο αναζητούμε όταν 1) Είναι στο γούστο μας και προσωπικά γουστάρουμε flat ήχο 2) Είμαστε στο studio ή/και κάνουμε μουσική παραγωγή οπότε θέλουμε αυτό που ακούμε να είναι όπως ακριβώς παράχθηκε χωρίς χρωματισμούς (οπότε αν πχ στη σύνθεση μας τα πριμα τρυπάνε αυτιά να το καταλάβουμε και να το διορθώσουμε)

Οπότε δεν είναι θέμα αν πιστεύω εγώ αν ένα flat ηχοσύστημα είναι καλό ή όχι , είναι τι χρειάζεσαι εσύ και τι ηχεί ωραία στα αυτιά σου.
Ναι σε γενικές γραμμές θέλουμε αυτό που ακούμε να είναι όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα χωρίς μπάσα που μπουκώνουν τα πάντα , πρίμα που τσιρίζουν κλπ αλλά αυτό δεν θα πει ότι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ξερό/στεγνό/αναλυτικό εάν δεν σου αρέσει αυτό.

Dac με πιο flat χαρακτηρα από το ifi υπάρχουν σιγουρα. Θα βρεις εδώ στο forum ανθρώπους με τεράστια προσωπική εμπειρία από dac που μπορούν σε βοηθήσουν και να σε κατευθύνουν αν ενδιαφέρεσαι για κάτι τέτοιο.

Εγώ λέω βάλτο στο σύστημα σου το micro , χαλάρωσε , βάλε την αγαπημένη σου μουσική και άκου το μια εβδομάδα. Αν ακόμα θεώρεις ότι δεν κάνει τόση διαφορά για τα χρήματα που έδωσες τότε προχώρα σε μια επιλογή από τις δύο που σου είπα. Την πρώτη αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις και άλλα χρήματα για το σπορ κάποια στιγμή στο μέλλον, την δεύτερη αν θέλεις να πατήσεις φρένο.

Πάντως ότι και αν κάνεις η καλύτερη συμβουλή που έχει ειπωθεί από πολλούς εδώ μέσα είναι: ότι και αν τελικά αγοράσεις να προσπαθήσεις (στο μέτρο του δυνατού)να το ακούσεις και μόνος σου πρώτα.
Ποτέ ξανά αγορές με κλειστά τα μάτια . Η κλειστά αυτιά μάλλον :chinese:

Το ifi εκτός απο τις ώρες που θέλει στρώσιμο όπως όλες οι συσκευές, θέλει να ζεσταθεί μισή ώρα για να ακούσεις τι αποδίδει.
Μια βελτίωση ειναι το τροφοδοτικό του iusbpower που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αλλά dac.

σε ευχαριστω manosss

Spynet εγω πηρα το διπλο καλωδιο...και καποιος μου ειπε οτι το micro δεν χρειαζεται iusbpower...

Μαλλον δεν με καταλαβες...πηρα το gemini που υποτιθεται δινει περισσοτερο ρευμα στο dac....και για το iusbpower...καποιος μου ειπε ειναι περιττο

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Περιττο εννοω για το micro...

Ωραια...δες εσυ τωρα...
500+180+200=880ευρο...
καταρχην το θεμα μας απο την αρχη ηταν αλλο.δευτερον μου λες να δωσω αλλα 200ευρο για να ακουσω μια πολυ μικρη λεπτομερια;!δλδ πιστευεις οτι αξιζει 880ευερο για κατι τετοιο...τα 380 ευρο ειναι για καλωδια κτλ...το dac κανει 500...δινεις 120ευρο για τα παρελκομενα...δεν ειναι λογικο κ ουτε θα παρεις τρελα αποτελεσματα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

*380 για τα παρελκομενα