Setup ενισχυτή με Universal Controller? Και αν ναι,ποιό?

Johnson

AVClub Enthusiast
12 March 2009
913
Mainly:Andalucia/Europe
Γειά σας.

Πήρα έναν Denon AVR-3802,όλα μιά χαρά,μέχρι που μου ήρθε να κάνω setup με δικές μου ρυθμίσεις.

Ο πωλητής το τηλεχειριστήριο το χε χάσει ή δεν το δωσε,δεν ξέρω αλλά δεν έχει σημασία τι έγινε μιας και τηλεχειριστήριο εγώ αυτήν την στιγμή δεν έχω.

Ο ενισχυτής πάνω δεν έχει κάποιο κουμπί για Setup,ούτε τα κανάλια στο Tuner δεν μπορώ να αλλάξω.

Έχει κάνα κόλπο,ή πρέπει να βρω remote control; Τι θα μπορούσα να κάνω;

Το θέμα είναι ότι και universal remote να πάρω δεν ξέρω ποιό θα λειτουργούσε.

Απ'ότι διάβασα τα Pronto και Harmory λειτουργούν,αλλά σιγά μην πάω να πληρώσω τόσα για να πάρω ένα τηλεχειριστήριο με οθόνες και χίλια κουμπιά,που μόνο για τον ενισχυτή θα το χρησιμοποιήσω,δεν με ενδιαφέρει να ελέγχει τα πάντα μιας και την άκρη την βρίσκω μόνο με τα Original μαραφέτια.:Banane0:

Απο τη στιγμη που λες οτι δεν μπορεις να το κανεις απο τον ενισχυτη, οι επιλογες ειναι δυο. Πας στην Denon και ζητας ενα τετοιο τηλεχειριστηριο (αν βεβαια υπαρχει διαθεσημο) ή πας σε universal που λες οτι δεν θες. Το μονο που θα πω ειναι οτι υπαρχουν και οικονομικα universal της harmony. Μπες στο site τους, δες τα οικονομικα μοντελα και κανε εναν ελεγχο αν ειναι συμβατο με τον denon.

Τα Harmony όλα τον υποστηρίζουνε,όμως με προβληματίζουν δυό πράγματα:

1) Ακόμα και το πιο φτηνό Harmony κοστίζει παραπάνω απ'την μισή τιμή που πήρα τον ενισχυτή,τα οποία μου φαίνονται πολλά για ένα τηλεχειριστήριο το οποίο θα λειτουργίσει μόνο με μια συσκεύη.

2) Με προβληματίζει το γεγονός ότι είδα και κάτι Sony και Philips,και στο manual για ενισχυτή έδειχναν μόνο Volume,αλλαγή καναλιών,και αλλαγή πηγής,οπότε με προβληματίζει το ότι ακόμα και να πάρω το Harmony 515 δεν θα μπορώ να μπω στο Setup,και απ'την στιγμή που δεν έχω το τηλεχειριστήριο δεν μπορώ να προσθέσω την λειτουργία μέσω Learning.

Έστειλα και Mail στην Denon USA και λένε ότι μπορούν να στείλουν τηλεχειριστήριο δωρεάν,αλλά δεν τους είπα ότι μένω Ευρώπη και περιμένω να δούμε τι θα πουν.

Αν δεν βγάλω άκρη θα ψάξω για Universal απ'το ebay,κάνα παλιό Harmony ή Pronto.:operator: