Σφάλμα στο Exact Audio Copy

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,596
Αθήνα
Φορτώνω ένα αρχείο cue στο EAC (Exact Audio Copy) αλλά βγάζει σφάλμα (εικ1). Το εν λόγω αρχείο φαίνεται στην εικόνα 2. Υπ'όψιν ότι στο σχετικό φάκελο υπάρχει και το αρχείο WAV (εικ3).
Τι μπορώ να κάνω;
Δεν θέλω να μπαίνω στη διαδικασία να μετατρέπω τα flac, ape κλπ σε WAV και να τα καίω στο δισκάκι. Θέλω να φορτώνω το cue και να προχωράω κατευθείαν στο κάψιμο.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Με το HD AUDIO SOLO ULTRA καιω τα δισκακια,με πολυ καλη ποιοτητα ηχου (γιατι ολα δεν τα γραφουν στην ιδια ποιοτητα).Δεν εχω γραψει αρχεια CUE αλλα απο οτι ξερω τα υποστηριζει.

καψτα με το foobar,μια χαρα τα καιει,αν το cue στο βλεπει σωστα εκει προχωρα με αυτο.
Εχω πεσει και γω σε τετοιες περιπτωσεις που δεν ξερεις τι διαολο εχει κανει αυτος που τα εχει πρωτοφτιαξει,κανονικα πρεπει να τα κανεις wav,και μετα καψιμο

Δεν είναι πρόβλημα στο FLAC είναι πρόβλημα στο όνομα του αρχείου. Αλλάξτε το όνομα σε ένα απλό track.flac, βάλτε στο cue το όνομα track.flac σαν όνομα αρχείου και ξεμπερδεύετε. Το πρόβλημα είναι σχεδόν πάντα χαρακτήρες εκτός ASCII (πχ μπορεί η πάυλα στο όνομα να μην είναι - αλλά n-dash), ή να έχει δύο κενά, ή απλά το όνομα να υπερβαίνει τους 255 χαρακτήρες, κλπ.

Δεν είναι πρόβλημα στο FLAC είναι πρόβλημα στο όνομα του αρχείου. Αλλάξτε το όνομα σε ένα απλό track.flac, βάλτε στο cue το όνομα track.flac σαν όνομα αρχείου και ξεμπερδεύετε. Το πρόβλημα είναι σχεδόν πάντα χαρακτήρες εκτός ASCII (πχ μπορεί η πάυλα στο όνομα να μην είναι - αλλά n-dash), ή να έχει δύο κενά, ή απλά το όνομα να υπερβαίνει τους 255 χαρακτήρες, κλπ.

Ναι και εγώ αυτό θα έκανα ;-)

Μετονόμασα σε track τα αρχεία cue, flac, wav αλλά πάλι βγαίνει το ίδιο σφάλμα.
Παρατήρηση:
το cue έχει άλλο όνομα τώρα (track) αλλά μέσα στο κείμενο φαίνεται το αρχείο flac με το παλιό όνομα. Βγάζει το ίδιο σφάλμα ''file type is not supported κλπ'' είτε αφήνοντας το ίδιο όνομα (μέσα στο κείμενο) είτε αλλάζοντάς το σε track.

Μετονόμασα σε track τα αρχεία cue, flac, wav αλλά πάλι βγαίνει το ίδιο σφάλμα.
Παρατήρηση:
το cue έχει άλλο όνομα τώρα (track) αλλά μέσα στο κείμενο φαίνεται το αρχείο flac με το παλιό όνομα. Βγάζει το ίδιο σφάλμα ''file type is not supported κλπ'' είτε αφήνοντας το ίδιο όνομα (μέσα στο κείμενο) είτε αλλάζοντάς το σε track.

Φρόντισε το .cue να έχει ίδιο όνομα με το αρχείο.
Δηλαδή μετονόμασε και το αρχείο.

Ενώ εάν δεις και τίποτα paths στο .cue λ.χ.
\mymusicdirectory\
D:\music\mplahblah\dixkA
Σβήσε και τα path από το .cue

Το cue, το flac και το wav έχουν το ίδιο όνομα (track) αλλά πάλι βγαίνει σφάλμα.
Το cue δεν έχει path για το αρχείο.

Ίσως είναι ανίατη η πάθηση οπότε ας μην ταλαιπωρώ κι εσάς.
Βρήκα το ελαφρότατο αλλά κάπως παλιό Burrrn και το CDBurnerXP. Και τα δύο διαβάζουν κανονικά το εν λόγω cue. Ανακάλυψα επίσης ότι τη δουλειά μπορεί να κάνει και το Nero.
Εγκυκλοπαιδική ερώτηση:
μπορεί να υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα εγγραφής από πρόγραμμα σε πρόγραμμα;

Aπο τεστ που εχω κανει με διαφορα προγραμματα εγγραφης υπαρχει διαφορα στην ποιοτητα του ηχου.Το καλυτερο αποτελεσμα μου εδωσε το hd audio solo ultra με δευτερο το express burn.Αν γραψεις δυο δισκακια με δυο διαφορετικα προγραμματα εγγραφης και τα βαλεις να παιξουν στο ιδιο player θα ακουσεις διαφορες,οποτε κρατας αυτο το προγραμμα που σου αρεσε περισσοτερο.

Ίσως είναι ανίατη η πάθηση οπότε ας μην ταλαιπωρώ κι εσάς.
Βρήκα το ελαφρότατο αλλά κάπως παλιό Burrrn και το CDBurnerXP. Και τα δύο διαβάζουν κανονικά το εν λόγω cue. Ανακάλυψα επίσης ότι τη δουλειά μπορεί να κάνει και το Nero.
Εγκυκλοπαιδική ερώτηση:
μπορεί να υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα εγγραφής από πρόγραμμα σε πρόγραμμα;

Αν τα γράψεις με σχετικά μικρή ταχύτητα 4χ ή 8χ θα έχει λίγο καλύτερο αποτέλεσμα. Θα μπορούν να το διαβάζουν πιο εύκολα τα Players.
Όλα τα υπόλοιπα πρέπει να είναι μικρότερης σημασίας και πιο δύσκολο να καταλάβεις διαφορές.
Το ευτυχές στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι θα έχεις και σωστά gaps (αλλού Gap αλλού gapless), μιας και το είχες σε αυτή τη μορφή

Διαφορα εχει μονο οταν γραφεις σε μεγαλες ταχυτητες,τα περισσοτερα προγραμματα εγγραφης που εχω εγω τουλαχιστο κατεβαινουν χ8,παρακατω οχι.
Το προβλημα σου εξαρχης ειναι οτι εχουν γραφτει τα δισκακια image σε wav και μετα σε flac απ οτι ψυχανεμιζομαι,οποτε θες μετατροπη σε wav gia na ta dei to eac