SHARP 60 H SAMSUNG 55

paras10

New member
8 October 2013
58
Η εν λόγω sharp 60 (LC60LE752) είναι σε προσφορά στο πλαίσιο 1300 και σε 50 άτοκες δόσεις, την είδα από κοντά και φαίνεται καλή. Έχει κανείς γνώμη γι’ αυτή; Συγκριτικά με μια Samsung 55 (6500, 6670, 7000 που με ενδιαφέρουν) τι πιστεύετε;
(όπως έχω αναφέρει απόσταση θέασης ≈3Μ, φωτεινός χώρος, όχι gaming, ταινίες, αθλητικά, παιδικά, digea, και ίσως οτε. Με ενδιαφέρει κυρίως ποιότητα εικόνας και ελάχιστα τα gudgets).

Το ίδιο δίλημμα αντιμετωπίζω και εγώ.
Την δευτέρα θα τις δω στο κατάστημα από κοντά.

Και γω αυτό σκέφτομαι (60 rules 55), αλλά πέραν της διαφοράς στις ίντσες και της 1ης εντύπωσης στο μαγαζί, επειδή δεν έχω εμπειρία σε sharp και έχω προτίμηση σε Samsung, sony σαν εταιρείες για tv, υπάρχει κάποιος προβληματισμός. Επίσης τα reviews σε sharp δυστυχώς είναι ελάχιστα (ένα από αυτά: http://www.avsite.gr/forum/threads/sharp-60-lc60le752-σχόλια-και-εντυπώσεις.131863/).
Μπορώ πάντως να θέσω και πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις που μπορεί να βοηθήσουν (και τον φίλο Dikas που είναι στο ίδιο δίλημμα ):
-Όποιος έχει sharp της ίδιας ή άλλης παρόμοιας σειράς είναι ευχαριστημένος (εικόνα hd& sd, 3D, media player, smart, τυχόν προβλήματα πχ clouding, service);
-Oι κάτοχοι Samsung σειρών 6+ νομίζω γενικά ευχαριστημένοι με την επιλογή τους για τα ανωτέρω θέματα, σωστά;
-Εσείς που έχετε 55άρα νιώθετε ότι είστε καλυμμένοι ή θέλετε και άλλες ίντσες (στην περίπτωση μας 60); Ή μήπως θα προτιμούσατε μια higher end επιλογή στις ίδιες ίντσες (πχ 55f7000, 55f8000, 55W905);

Ποτέ δεν είναι κάποιος καλυμμένος στο θέμα μεγέθους. Εγώ έχω την 55F6500 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε θέμα σχεδιασμού , εικόνας και δυνατοτήτων αλλά όπως είδες σου πρότεινα εφόσον σου άρεσε η εικόνα της Sharp να την αγοράσεις (60">>55"). Εγώ δυστυχώς δεν την έχω δει ποτέ οπότε δεν έχω άποψη για την συγκεκριμένη τηλεόραση.

Η Sharp χρωματικά out of the box δεν έρχεται κοντά στα πρότυπα , έχει όμως πολύ καλή αντίθεση. Εφόσον γίνει καλιμπράρισμα θεωρώ ότι μπορεί να είναι καλή επιλογή στα 1300 ευρώ.

Δυστυχώς έπαιξε ήττα-η 60άρα δεν χωράει στο χώρο μου ότι και να κάνω. Άρα ξεχνάω τη sharp και κοιτάω μόνο για 55 (λογικά θα πάω σε Samsung ή sony)