Sharp Aquos LC-37RD2 vs. Sharp Aquos LC-37XD1E . 100hz η FullHD?

greg

AVClub Enthusiast
18 June 2006
926
Γλυφαδα
Η Toshiba Regza 32WLT68PG 100hz που αγορασα περσι τα Χριστουγεννα μου φαινεται καθε μηνα και πιο μικρη επιβεβαιωνοντας τον κανονα οτι πλεον οι 32" μου ειναι πολυ λιγες ακομα και για τα 2.5-2.7 μετρα αποσταση θεασης που εχω στο μικρο dedicated viewing room/game room που εχω φτιαξει. Η εικονα της και η γενικη λειτουργια της με εχουνε αφησει απολυτα ευχαριστημενο-παρολα οσα εχω διαβασει οτι λενε για της Toshiba-στα δικα μου ματια παντα (αλλα και οσων εχουνε περασει απο τον μικρο μου χωρο).

Εδω και καιρο ειχα αποφασισει να την κρεμασω στον τοιχο της κρεββατοκαμαρας και να την αντικαταστησω με καποια μεγαλυτερη αλλα περιμενα πρωτα να παρει την επομενη τηλεοραση του ο Γιαννης (Rivers) καθως εχω σε μεγαλη εκτιμηση την κριση του και ξερω οτι την ψαχνει αρκετα πριν καταληξει. Βλεποντας οτι κατεληξε στην D3000 εψησα 2 φιλους μου που ητανε στην διαδιακασια να αγορασουνε τηλεοραση αυτην την εποχη να παρουνε την ιδια. Ο ενας μαλιστα εκανε τον κοπο και την εφερε κατευθειαν απο το μαγαζι (μεσα στην κουτα της) ωστε να την δω απο κοντα στο χωρο μου για να παρω μια γευση κι εγω εαν το μεγεθος την ειναι σωστο για τον χωρο μου πριν την τοποθετησει αυτος στο σπιτι του.

Ομολογουμενως οι 40" ητανε μεγαλη διαφορα απο τις 32" που εχω εδω αλλα πιστευω οτι μαλλον μπορω να την βγαλω και με μια 37" για τον συγκεκριμενο χωρο. Εμφανισιακα πολυ εντυπωσιακη η D3000 αλλα για την εικονα της θα προτιμησω να μην μιλησω γιατι μαλλον θα με φανε εδω μεσα τα fanboys οποτε κανω τον :chinese: και απλως να πω οτι μπορει κι εγω να μην ειχα κανει εγω τις καταλληλες ρυθμισεις συν οτι ητανε και αδουλευτη.. Εξαλλου οπως ειχε πει και μια ψυχη εδω μεσα, καλυτερος κριτης ειναι το ιδιο το ματι σου.
Παρολα ταυτα ημουνα ετοιμος να την τσιμπησω βασιζομενος στην κριση του Γιαννη η να περιμενω λιγο να πεσει η τιμη της KDL-40W2000 που οταν την ειδα απο κοντα μεσα σε μαγαζι εντυπωσιαστηκα.

Τα εφερε ομως ετσι η ζωη που βρηκα ακρη πολυ καλη μεσα στην Sharp και μπορω να παρω οποιαδηποτε τηλεοραση με 30% εκπτωση!! οποτε αναγκαστικα πρεπει να ξεχασω ο,τι εχει να κανει με αλλες εταιριες, ειναι απλα πολυ μεγαλη η διαφορα στο οικονομικο..
Ζαχαρωνω λοιπον τα 2 αυτα μοντελα:(οι τιμες στην παρενθεση ειναι μετα την εκπτωση που εχω και μειον το ΦΠΑ λογω του οτι θα την περασω στην εταιρια)

Sharp LCD 100Hz 37'' Aquos LC-37RD2 1600 ευρω (907 ευρω)
Sharp LCD 37'' Aquos LC-37XD1E 1500 ευρω ( 850 ευρω )

Το ερωτημα τωρα ειναι ποια απο της 2. Με δεδομενο οτι ειναι σχετικα μικρο το πανελ για να καταλαβεις διαφορα μεταξυ 720p και 1080p σκεφτομαι να παω παλι για το μοντελο με τα 100hz. Η χρηση της τηλεορασης θα ειναι για τα εξης:
- Viewing HD εργα και σειρες μεσω HTPC - συνδεση DVI-HDMI
- Gaming με xbox360 - συνδεση component
- Δορυφορικη ΤV με dreambox 7020 - συνδεση scart
και μελλοντικα αναβαθμιση σε HD δορυφορικο δεκτη με HDMI εξοδο.

Αναλογικη τηλεοραση δεν βλεπω σχεδον καθολου (τα επιγεια τα βλεπω μεσω NOVA) και ψηφιακη μονο λιγο αθλητικα στο Sport+
Οποιαδηποτε συνδρομη σας ειναι ευπροσδεκτη. -bye-

Φιλε greg, λες οτι την "πατησες" με την 32" και τωρα παλι θελεις να την ξαναπατησεις και να πας σε 37"? Πηγαινε κατευθειαν για 40-42" να βρεις την υγεια σου και να μην ψαχνεσαι παλι του χρονου για μεγαλυτερη. Αφου εχεις κι αυτη τη δυνατοτητα εκπτωσης οπως λες, τοτε πηγαινε καρφι για την 42XD1E!!!
-bye-

-bye-
.........Τα εφερε ομως ετσι η ζωη που βρηκα ακρη πολυ καλη μεσα στην Sharp και μπορω να παρω οποιαδηποτε τηλεοραση με 30% εκπτωση!! οποτε αναγκαστικα πρεπει να ξεχασω ο,τι εχει να κανει με αλλες εταιριες, ειναι απλα πολυ μεγαλη η διαφορα στο οικονομικο..
Ζαχαρωνω λοιπον τα 2 αυτα μοντελα:(οι τιμες στην παρενθεση ειναι μετα την εκπτωση που εχω και μειον το ΦΠΑ λογω του οτι θα την περασω στην εταιρια)

Sharp LCD 100Hz 37'' Aquos LC-37RD2 1600 ευρω (907 ευρω)
Sharp LCD 37'' Aquos LC-37XD1E 1500 ευρω ( 850 ευρω )

Το ερωτημα τωρα ειναι ποια απο της 2. Με δεδομενο οτι ειναι σχετικα μικρο το πανελ για να καταλαβεις διαφορα μεταξυ 720p και 1080p σκεφτομαι να παω παλι για το μοντελο με τα 100hz. Η χρηση της τηλεορασης θα ειναι για τα εξης:
- Viewing HD εργα και σειρες μεσω HTPC - συνδεση DVI-HDMI
- Gaming με xbox360 - συνδεση component
- Δορυφορικη ΤV με dreambox 7020 - συνδεση scart
και μελλοντικα αναβαθμιση σε HD δορυφορικο δεκτη με HDMI εξοδο.

Αναλογικη τηλεοραση δεν βλεπω σχεδον καθολου (τα επιγεια τα βλεπω μεσω NOVA) και ψηφιακη μονο λιγο αθλητικα στο Sport+
Οποιαδηποτε συνδρομη σας ειναι ευπροσδεκτη. -bye-

Νομίζω ότι θα πας κατευθείαν για το Sharp LCD 37'' Aquos LC-37XD1E 1500 ευρω ( 850 ευρω ), μιλάμε για μια εξαιρετική τηλεόραση Full-HD, εάν αυτό σου λέει κάτι. -bye-

Παρεπιπτόντως μήπως, λέω μήπως μπορεί να τύχουν και άλλοι εδώ μέσα αυτής της ομολογουμένως πολύ καλής έκπτωσης ?:operator:

Φιλε greg θα σου προτεινα την 37XD1E ειδικα αν θα βλεπεις υλικο HD.
Ειναι εκπληκτικη και σε τηλεοπτικο σημα ,την εχω περιπου 10 μηνες και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Στην τιμη που την βρισκει κανεις στην αγορα σε συναρτηση με την ποιοτητα κατασκευης της ειναι κελεπουρι ,ποσο μαλλον στην τιμη που μπορεις να την παρεις εσυ.

1500Ε?Το digitalo πάντως την έχει 1.300Ε!!!!Τεσπά προσωπικά και οι δύο είναι κορυφαίες,αλλά η XD1 είναι η τηλεόρασή σου!!!

Φιλε greg, λες οτι την "πατησες" με την 32" και τωρα παλι θελεις να την ξαναπατησεις και να πας σε 37"? Πηγαινε κατευθειαν για 40-42" να βρεις την υγεια σου και να μην ψαχνεσαι παλι του χρονου για μεγαλυτερη. Αφου εχεις κι αυτη τη δυνατοτητα εκπτωσης οπως λες, τοτε πηγαινε καρφι για την 42XD1E!!!
-bye-

Δεν θα ελεγα ακριβως οτι την πατησα με την 32αρα Πανο μου, απλα εκμεταλλευομαι το γενονος οτι θα βαψουμε την αλλη εβδομαδα καποια δωματια στο σπιτι (κρεβατοκαμαρα, play room) και θα το συνδυασω με την τοποθετηση των τηλεορασεων και των αναλογων καναλιων για την ωραιοποιηση των 2 αυτων χωρων..
Για την 42αρα δεν το βλεπω με δεδομενο το γεγονος οτι για την συγκεκριμενη αγορα το WAF ειναι ηδη αρκετα χαμηλο :slapface: και δεν θελω να επιβαρυνω και αλλο το budget απο την στιγμη που την βγαζω και με 37αρα. Δεν ειναι οτι ξαφνικα θα μεγαλωσει η αποσταση θεασης στο μικρο μου playroom και δεν θα μου κανει η 37αρα, εχω την εντυπωση οτι για 2.5 μετρα ειναι μια χαρα. Περαν αυτου στο σαλονι μας ειμαι καλλυμενος μια και εκει εχω μια 42αρα πλασμα..

-bye-

Νομίζω ότι θα πας κατευθείαν για το Sharp LCD 37'' Aquos LC-37XD1E 1500 ευρω ( 850 ευρω ), μιλάμε για μια εξαιρετική τηλεόραση Full-HD, εάν αυτό σου λέει κάτι. -bye-

Παρεπιπτόντως μήπως, λέω μήπως μπορεί να τύχουν και άλλοι εδώ μέσα αυτής της ομολογουμένως πολύ καλής έκπτωσης ?:operator:

Φιλε μου κι εγω σαν κολιτσιδα παω να την παρω αυτην την εκπτωση μαζι με ενα φιλο μου που θα αγορασει την 42αρα και εχει το κονε. Μακαρι να γινεται, υποθετω οτι για ενα ακομα ατομο που ειναι αποφασισμενο για αμεση αγορα μπορω να ρωτησω. Μιλαμε για προσφορα που απαιτει πληρωμη με μετρητα μονο και ειναι να γινει απο κοινου με μας και οχι καποια αλλη στιγμη στο μελλον.
Μεχρι στιγμης μαζι με την ψηφο του Σωτηρη ειμαστε FullHD - 100hz 2-0, πραγμα που κανει ομολογουμενως αρκετη εντυπωση γιατι περιμενα να εχει μεγαλυτερη υποστηριξη το πολυ γρηγορο πανελ της LC-37RD2 σε συνδυασμο με τα 100hz της παρολο που εχω διαβασει πολλα καλα λογια και για την LC-37XD1E..

Geo πως και δεν προτιμάς την RD2 με 100Ηz και 24p ???

...α! και 4ms response time (αντί για 6) ???

Εξαιρετικές και οι δύο αλλά η XD1 όταν την είδα να παίζει ήταν φοβερή!!!

Εγω παντως θα περιμενω να απαντησει και ο Γιαννης να δω τι εχει να πει επι του θεματος γιατι κι εγω Central τις ιδιες αποριες με σενα εχω..

Ο κυριότερος προβληματισμός μου είναι πως καλό το HD αλλά η RD2 ενσωματώνει ένα από τα πλέον ώριμα HD Ready Panel...

Tα τεχνικά χαρακτηριστικά της είναι εξαιρετικά...

Μοντέλο Aquos LC-37RD2
Διαγώνιος 37''
Τεχνολογία Οθόνης LCD 100Hz
Ευκρίνεια HD Ready
Μέγιστη Ανάλυση 1366 x 768
Φωτεινότητα 450 cd/m²
Τυπική Αντίθεση (Typical) 1800:1
Δυναμική Αντίθεση (Dynamic) 10.000:1

Χρόνος Απόκρισης 4 ms
Γωνία Θέασης 176/176
Ψηφιακός Δέκτης Ναι

Διαβάζοντας το user thread για την σειρά XD1E στο Avforums.com, βλέπω πως αναφέρονται πολλά πρλήματα banding για τη συγκεκριμένη TV καθώς και παράπονα για περιορισμένη γωνία θέασης (πολύ λιγότερο από το 176 που δηλώνει η εταιρεία.

Στο πρώτο σχόλιο φαίνεται να συμφωνεί και το HDTVtest...

Κάποιος που να έχει άποψη?

Σε ένα review στο οποίο αξιολογούνταν όλα τα μεγέθη της XD1 διάβασα ότι ενώ προκειται για μια εξαιρετική τηλεόραση το μοντέλο με τις 37'' είναι πολύ κατώτερο από τα υπόλοιπα και αποτυγχανει στη σύγκριση μαζί τους. Dυστυχώς δεν θυμάμαι το site sorry:bigcry:

καθόλου απίθανο...

Επίσης στο HDTVtest λέει πως η γωνία θέασης ήταν ΜΟΝΟ 60 μοίρες στη 42άρα!!!

εγώ θα πήγαινα για την RD2 αλλά τώρα εχω αρχισει να γαργαλιέμαι με τη με'ιωση τιμών της 9731:chinese: