Sharp Aquos LC-46XL1E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Sharp Aquos LC-46 XL1E ( την πήρα )

Λοιπόν ο άνθρωπος ήρθε στο σπίτι και μιλήσαμε τηλεφωνικά αφού εγώ είμαι στο μαγαζί. Έπαθα πλάκα . Του έλεγα για ρυθμίσεις στο gamma και έκανε σαν να του έλεγα για κινέζικες ορολογίες και μάλιστα στα Μανδαρινέζικα . Εγώ μου λέει την βλέπω μια χαρά .
- Ένταξη έχει λίγο μια απόχρωση του πράσινου σε κάπιες σκηνές αλλά αυτό είναι φυσιολογικό στις LCD.
- Τι μου λες άνθρωπέ μου . Έχω δει τόσες και τόσες και αυτό το πράγμα δεν τα έχω ξανά δει.
- Σε ασπρόμαυρό όμως παίζει μια χαρά
- Και τι πρέπει δηλαδή να κάνω , να βλέπω μόνο ελληνικές ταινίες με τον Αυλωνίτη?
- Τι να σου πώ , εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Μπορεί να φταίει το contrast και το brightness.
Αν ήταν από αυτό θα το είχα διορθώσει μόνος μου και δεν θα σας φώναζα . Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να μπεις στο service menu και να μετρήσεις το κάθε χρώμα ξεχωριστά έτσι ώστε να διορθώσεις το gamma.
- Εμείς δεν έχουμε τέτοια μηχανήματα . Άλλωστε δεν μας χρειάζονται . Είσαι ο πρώτος που μας ζητάει κάτι τέτοιο και αυτά τα μηχανήματα είναι ακριβά .
- Κατάλαβα . αφήστε το καλύτερα θα την διορθώσω μόνος μου . Θα μπω στο service menu και θα την ψάξω .
- Είναι επικίνδυνο αυτό , αν δεν ξέρεις τι κάνεις μπορεί να την χαλάσεις.
- Θα προσπαθήσω του λέω .

Τουλαχιστον δεν του ελεγες το forum να μπει να διαβασει τιποτα μπας και ξεστραβωθει???:idea: Τι τεχνικος ηταν τοτε αυτος? :twoguns::smash::HTEHETH63:

Απάντηση: Re: Sharp Aquos LC-46 XL1E ( την πήρα )

Ίσως λοιπόν, αυτή την περίοδο η αγορά μιας εκ των Sony D3000 να είναι ό,τι καλύτερο,για κάποιον που απαιτεί από την τηλεόρασή του μια πολύπλευρη χρήση (συμπεριλαμβανομένης κατα μεγάλο μερος και της τηλεοπτικής χρήσης της με τα Ελληνικά κανάλια) .... :antlers:

Μπορεί βέβαια να ΜΗΝ είναι 1080p το πάνελ της, αλλά ακόμα και Blu-Ray που την έχω δει να παίζει, ομολογώ ότι μου έπεσε το σαγόνι....:ernaehrung004:

Φανταζομαι το ίδιο καλά θα τα πηγαίνει και με τις κονσόλες...
Όσο για το κλείδωμά της με PC, με ενα προγραμματάκι όπως το powerstrip, θα μπορούμε να φτιάξουμε μια custom ανάλυση της τάξης των 1363*768p ....
Εξάλου στα μικρά μεγέθη (32-37'') , η διαφορά μεταξύ 720p και 1080p ανάλυσης από απόσταση θέασης τα 2,5-3 μέτρα, θα πρέπει να είναι αμεληταία!

Ειλικρινά Κώστα, παρακολουθώ ανελειπώς το θέμα αυτό σχετικά με την Sharp από όταν το ξεκίνησες, μιας και σκοπεύω σύντομα να αντικαταστήσω την 32αρα SONY CRT που έχω στο δωμάτιό μου, αλλά μετά και από τα τελευταία σου post, ίσως δεν είναι ακόμα ώρα να προχωρήσω σε αγορά 1080p..... Δεν συμφωνείς??? :huh2:

Υ.Γ. Και εμενα για τις ταινίες μου καθαρίζει ο Epson που έχω στο σαλόνι...

-Το ότι καλύτερο είναι πολύ σχετικό . Αν τις ρυθμίσεις σωστά και τις δύο και τις βάλεις δίπλα δίπλά μόνο τότε μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα . Η διαφορές της sonyμε την συγκεκριμένη sharpσε τηλεοπτικό σήμα θα είναι εφανείς στην κίνηση που η sharpχαλαρά κερδίζει το ματς αφού έχει 4 ms έναντι της sonyμε 8 ms
-Αυτό που έγραψα παραπάνω για τα 720pκαι 1080pισχύει ως προς την ευκρίνεια που λόγο της μεγαλύτερης ανάλυσης βλέπεις περισσότερες λεπτομέρειες και ατέλειες του τηλεοπτικού σήματος . Οπότε με αυτή την λογική Ναι θεωρητικά τουλάχιστόν τα 720 θα παίζουν καλύτερα ως προς το οπτικό αποτέλεσμα . Σε σήμα που έδωσα από δορυφορικό γερμανικό κανάλι SDμου έπεσε το σαγόνι. ¨´Ήταν σαν να έβλεπά HD. Αν λοιπόν βελτιωθεί από κάποια κανάλια η ποιότητα της εικόνας τους η σε κάποια άλλα που έχουν αρκετά καλή εικόνα πχ ΣΚΑΙ , alterενισχύσουμε λίγο την λήψη με μια νέα κεραία η ενισχυτή σήματος τότε χωρίς υπερβάλω δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα 1080p , αντιθέτως μάλιστα . Επιδί εγώ στο σίτι έχω κεντρική κεραία και μάλιστα είναι εγκατεστημένη εδώ και 7 χρόνια χωρίς την παραμικρή ρύθμιση σκέφτομαι να βάλω μια ατομική και να πάρω καλύτερο σήμα . Για να καταλάβετε κάποια κανάλια έχουν μπουκωμένο σήμα και κάποια άλλα παρουσιάζουν είδωλο . Ο λόγος είναι ότι είμαι στον 5ο όροφο ( τελευταίο ) και παίρνω το σήμα απ τον ενισχυτή πολύ πιο δυνατό απ τους υπόλοιπους . Μέχρι τώρα δεν με χαλούσε αλλά βλέποντας τώρα την ευαισθησία που έχουν οι νέες τηλεοράσεις με το κακό σήμα θα αλλάξω την κεραία και πιστεύω θα βελτιώσω αρκετά την εικόνα . Κι έτσι θα μπορώ ν απολαύσω στο μέγιστο την Λαμπίρη και τις ειδήσεις του STAR

Λοιπόν ο άνθρωπος ήρθε στο σπίτι και μιλήσαμε τηλεφωνικά αφού εγώ είμαι στο μαγαζί. Έπαθα πλάκα . Του έλεγα για ρυθμίσεις στο gamma και έκανε σαν να του έλεγα για κινέζικες ορολογίες και μάλιστα στα Μανδαρινέζικα . Εγώ μου λέει την βλέπω μια χαρά .
- Ένταξη έχει λίγο μια απόχρωση του πράσινου σε κάπιες σκηνές αλλά αυτό είναι φυσιολογικό στις LCD.
- Τι μου λες άνθρωπέ μου . Έχω δει τόσες και τόσες και αυτό το πράγμα δεν τα έχω ξανά δει.
- Σε ασπρόμαυρό όμως παίζει μια χαρά
- Και τι πρέπει δηλαδή να κάνω , να βλέπω μόνο ελληνικές ταινίες με τον Αυλωνίτη?
- Τι να σου πώ , εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Μπορεί να φταίει το contrast και το brightness.
Αν ήταν από αυτό θα το είχα διορθώσει μόνος μου και δεν θα σας φώναζα . Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να μπεις στο service menu και να μετρήσεις το κάθε χρώμα ξεχωριστά έτσι ώστε να διορθώσεις το gamma.
- Εμείς δεν έχουμε τέτοια μηχανήματα . Άλλωστε δεν μας χρειάζονται . Είσαι ο πρώτος που μας ζητάει κάτι τέτοιο και αυτά τα μηχανήματα είναι ακριβά .
- Κατάλαβα . αφήστε το καλύτερα θα την διορθώσω μόνος μου . Θα μπω στο service menu και θα την ψάξω .
- Είναι επικίνδυνο αυτό , αν δεν ξέρεις τι κάνεις μπορεί να την χαλάσεις.
- Θα προσπαθήσω του λέω .

χαχχαχχαχαχχαχα 10000% αναμενόμενο
χαχχαχχαχαα :flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Μίλησα το πρωί με τον Κώστα και μου είπε για την επίσκεψη του "τεχνικού".
Του λέω γιατί δεν κάθεται να την ρυθμίσει επιτόπου και μου απαντά ο Κώστας
"" πως ο Καστρουνής θέλει κάποιες ώρες για να την φέρει. Το ίδιο και ο "τεχνικός"- ""
Μόνο που ο "τεχνικός" δεν είναι Καστρουνής Κώστα!!! Και μάλλον δε φορούσε τα γυαλιά του γιατί δεν είδε κανένα πρόβλημα.
Φαντάζομαι τι θα σκεφτόταν φεύγοντας..

Μίλησα το πρωί με τον Κώστα και μου είπε για την επίσκεψη του "τεχνικού".
Του λέω γιατί δεν κάθεται να την ρυθμίσει επιτόπου και μου απαντά ο Κώστας
"" πως ο Καστρουνής θέλει κάποιες ώρες για να την φέρει. Το ίδιο και ο "τεχνικός"- ""
Μόνο που ο "τεχνικός" δεν είναι Καστρουνής Κώστα!!! Και μάλλον δε φορούσε τα γυαλιά του γιατί δεν είδε κανένα πρόβλημα.
Φαντάζομαι τι θα σκεφτόταν φεύγοντας..
Να σου πω εγώ τι θα σκεφτόταν .
Με τι Μαλ…κα έμπλεξα γαμ..τη μου που νομίζει ότι τα ξέρει όλα . Και δεν με κέρασε ούτε κι ένα καφέ ο μπαγλαμάς .
Άρε Καστρουνή δεν τους μαζεύεις όλους αυτούς να τους κάνεις σεμινάρια μπας και κάνουν καμιά δουλειά . Κρίμα πάντως μια σοβαρή όπως φαίνεται εταιρία να αντιμετωπίζει τόσο αστεία το κομμάτι του service . Δεν με πείραξε που δεν ήξερε το gamma η ότι δεν έβλεπε το πρόβλημα , το πιο αστείο απ όλα ήταν ότι δεν αγοράζουν λέει τέτοια μηχανήματα ( για ρυθμίσεις ) γιατί είναι ακριβά και ούτος η άλλος δεν τους ζητά ο κόσμος να ρυθμίσουν της τηλεοράσεις του παρά μόνο κάτι τύποι σαν εμένα . Λες και η τηλεόραση σπόρια που αν βρεις μερικά χαλασμένα πετάς το σακουλάκι σου και παίρνεις άλλο. Την επόμενη φορά α ξέρω

χαχχαχχαχαχχαχα 10000% αναμενόμενο
χαχχαχχαχαα :flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:
Ναι γελάς εσύ , αλλά έχεις κάπου εκεί κοντά τον Μανόλη και ότι κι αν συμβεί χτυπάς ένα τηλέφωνο , χτυπάς; Και μια 10άρα φραπέδες και έρχεται .-bye-

Το Σάββατο το πρωί θα την αντικαταστήσω . Ας ελπίσουμε πως η νέα θα έχει καλύτερες ρυθμίσεις . ¨όχι βέβαια πως δεν θα φάει το σκάλισμα της μετά αλλά λέμε

Re: Sharp Aquos LC-46 XL1E ( την πήρα )

Κι αν ολες η Sharp που εχουν βγει σε αυτή τη σειρά από το εργοστάσιο, έχουν το πράσσινο χρώμα πιο έντονο τι θα κανεις?
Θα την αλλάξεις και πάλι, ή θα ψάξεις να βρεις πως ρυθμίζεται???

Re: Απάντηση: Re: Sharp Aquos LC-46 XL1E ( την πήρα )

-Το ότι καλύτερο είναι πολύ σχετικό . Αν τις ρυθμίσεις σωστά και τις δύο και τις βάλεις δίπλα δίπλά μόνο τότε μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα . Η διαφορές της sonyμε την συγκεκριμένη sharpσε τηλεοπτικό σήμα θα είναι εφανείς στην κίνηση που η sharpχαλαρά κερδίζει το ματς αφού έχει 4 ms έναντι της sonyμε 8 ms

Κωστα τωρα πεφτεις στην παγιδα του μαρκετιγκ , τα 4 και τα 8 ειναι ολα εικονικα.

Για κοιταξε αυτο που ειχα δειξει και σε αλλο thread:

Sony 40D3000 (θεωρητικα 8 msec):

latency_KDL40D3000.jpg

Philips 42PF9831 (θεωρητικα 3 msec):

latency_philips.gif

Σε συμβουλευω αν και η καινουργια που θα σου φερουν εχει πρασινιλα να παρεις τα λεφτα σου πισω και να κοιταξεις κατι αλλο.
Στα λεφτα που εδωσες υπαρχει και η Panasonic 50PX70 και αναμενονται οι νεες Sony και Philips.

Γιάννη δεν λέω μπορεί να έχεις δίκιο σε ότι αφορά τα ms αλλά που οφείλεται τότε η ομαλότατη κίνηση ( απίστευτα φυσική ) αν όχι στα ms?
Αν λοιπόν και πάλι πρασινίζει και η επόμενη που δεν το νομίζω θα περιμένω τον Μανόλη ν ανέβει να την ρυθμίσει . Ο λόγος είναι ότι πέραν του φαινομένου αυτού η τηλεόραση είναι ότι καλύτερο έχω δει σε LCD . Για Sony ούτε συζήτηση . Δεν αγοράζω Sony ακόμα κι αν την βρω σε μισή τιμή. Ο λόγος είναι ότι εκτός ότι δεν εμπιστεύομαι την εν λόγο εταιρία , θεωρώ πως το παιχνίδι της ποιοτικής TV το έχει χάσει εδώ και πολλά χρόνια . Κερδίσει όμως στο marketing.

Re: Απάντηση: Sharp Aquos LC-46 XL1E ( την πήρα )

Στο Digital Natural Motion!

Γραψε λαθος. Αυτο ειναι της Philips. Της sharp μου διαφευγει το ονομα του επεξεργαστη.

Γειά σου νίκο!!!Πού χάθηκες εσύ?Έχεις πολύ καιρό να γράψεις!!!!

Γεια σου ρε Chris!!. Επειδη ξεμπερδεψα πρωτος πρωτος με την D3000 κ αφου βοηθησα οσο μπορουσα, το ´ριξα ξανα στη φωτογραφια (οι αγαπες δεν ξεχνουνται). Εκει γραφω περισσοτερο.
Παντως σας παρακαλουθω συνεχεια. Δεμ μπορω να αφησω και την εξελιξη να με προσπερναει.

Χαιρομαι παντως που η τηλεοραση ειχε τελικα τοσο μεγαλη απηχηση. Το αξιζει.
Και κατι ακομα που το εχω ξαναπει. Το ps3 απογειωνει την εικονα. Ειναι must buy για ολες τις hd και great value for money.

Re: Απάντηση: Sharp Aquos LC-46 XL1E ( την πήρα )

Γιάννη δεν λέω μπορεί να έχεις δίκιο σε ότι αφορά τα ms αλλά που οφείλεται τότε η ομαλότατη κίνηση ( απίστευτα φυσική ) αν όχι στα ms?
Αν λοιπόν και πάλι πρασινίζει και η επόμενη που δεν το νομίζω θα περιμένω τον Μανόλη ν ανέβει να την ρυθμίσει . Ο λόγος είναι ότι πέραν του φαινομένου αυτού η τηλεόραση είναι ότι καλύτερο έχω δει σε LCD . Για Sony ούτε συζήτηση . Δεν αγοράζω Sony ακόμα κι αν την βρω σε μισή τιμή. Ο λόγος είναι ότι εκτός ότι δεν εμπιστεύομαι την εν λόγο εταιρία , θεωρώ πως το παιχνίδι της ποιοτικής TV το έχει χάσει εδώ και πολλά χρόνια . Κερδίσει όμως στο marketing.

Αλλοι δεν αγοραζουν Sony , αλλοι Philips , αλλοι Sharp...γι'αυτο αλλωστε υπαρχουν τοσες μαρκες στην αγορα , για α βρισκει ο καθενας αυτο που τον ικανοποιει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sharp Aquos LC-46 XL1E ( την πήρα )

Αλλοι δεν αγοραζουν Sony , αλλοι Philips , αλλοι Sharp...γι'αυτο αλλωστε υπαρχουν τοσες μαρκες στην αγορα , για α βρισκει ο καθενας αυτο που τον ικανοποιει.

δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου . Την άποψη μου είπα . Όλα αίναι θέμα γούστου και τσέπης

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sharp Aquos LC-46 XL1E ( την πήρα )

δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου . Την άποψη μου είπα . Όλα αίναι θέμα γούστου και τσέπης

Παντως μου κανει εντυπωση Κωστα που δεν πηγες για Kuro. H 50αρα βεβαια ειναι πιο ακριβη απο αυτην που πηρες αλλα ειναι κορυφη.