Sharp AQUOS LC-60LE925E ή Samsung 55C8000;

udt71

AVClub Addicted Member
13 October 2006
1,798
Deep Sea
Screen Gadget…

Νομίζω πως ο τιτλος παει γάντι στην C8000 τη δεύτερη στη σειρα των 3D τηλεοράσεων της Samsung , μετα την C9000.
Πριν δυο μερες ειχα την χαρα να βρεθω στο σαλονι του Ανέστη (papadas ) και απέναντι από το νέο απόκτημα του…
Η C8000 δέσποζε στον ευρύχωρο χώρο του κρεμασμένη μακριά από μπιχλιμπίδια ( ραφακια μπιμπελό και κορνιζουλες ) μόνη σαν τον βασιλιά στον θρονο.
Ομορφη λεπτη και συνάμα επιβλητική με το logo της εταιρείας να λάμπει και την εικονα στον τοιχο να θυμίζει πινακα ζωγραφικής.
Φετος η Samsung αλλαξε ρότα και έριξε μεγαλύτερο βαρος σε θεματα που αφορούν design και ευκολίες , πραγματα για τα οποία όμως δεν υστερούσαν ουτε τα περσινα της μοντελα..
Φετος όμως το παράκανε …
Ανεβασε το επίπεδο σε τετοιο σημειο που δυσκολα ακομα και του χρονου να βρεθεί αντίπαλος που θα της παρει τα πρωτεία σε έμπνευση και στυλ.

Η ερωτεύσιμη όψη της C8000 με κράτησε καρφωμένο για τουλάχιστον 4 ωρες και είναι αξιο απορίας που τελικά καταφερα να φύγω από το σπιτι του Ανέστη σαν κύριος και όχι από τα παραθυρο …
Μα φτάνουν τέσσερις ωρες για να δεις όλα τα καλούδια που εχουν ενσωματώσει σε αυτή τη tv;
Το μενου του αποτελείται από ένα κατεβατό που τελειωμό δεν εχει και που σε κάθε παρακλάδι του υπάρχουν ευκολιες και παροχες που ειμαι σίγουρος πως ο ιδιοκτήτης της ,θα ανακαλύπτει για μερες…

Η C 8000 διαφημίζεται ως Local dim ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι πρόκειται για μια πολύ λεπτή tv
Οι δημιουργοί του χρησιμοποιώντας παρόμοια μέθοδο φωτισμου με την Infinia της LG χωρίζουν το πανελ σε περιοχές που φωτίζονται ανεξάρτητα από συστοιχίες led.
Το θεμα είναι τελικα πόσο καλα τα καταφέρνει…

Καταρχήν εγιναν καποιες βασικες ρυθμίσεις στην επιλογη movie που αφορούν τη στάθμη του 16-235 με το Contrast στο 82 και το brightness στο 44 .
Επιλέξαμε θερμο2 ,απενεργοποιήθηκαν όλα τα συστήματα ψευδο-αύξησης της αντίθεσης και ο φωτισμός ( backlight ) ρυθμίστηκε στην αρχη στο 10 ( διαθέτει διαβάθμιση από 0 -20) και αργοτερα στο 8..

Αυτό που προσωπικά με έκαιγε ηταν να δω ποσο καλα τα καταφέρνει η νεα Sam να διαχειρισθεί τη φωτεινότητα μεσω αυτου του συστήματος με τις 16 περιοχές ελέγχου.
Αποψη μου είναι πως τα εκανε "oλίγον" μούσκεμα.
Καταρχήν ο διαχωρισμός αυτος είναι πολύ λιγος και στα ματια μου όχι μονο δεν έμοιαζε για 16 περιοχων αλλα σε εικόνες με σκόρπια φωτεινά σημεία ένιωθα πως οι περιοχές ηταν εξι.
Ηταν σχεδον αδυνατον ένα φωτεινό κομμάτι εικονας να μην παρασύρει ένα ακομα μεγαλύτερο κομμάτι σε γκρι αποχρώσεις καταστρέφοντας κάθε έννοια καλου μαύρου και υψηλού ansi.
Συνεπώς το blooming με αυτή την τοπoθεσια led πισω από την οθονη ,όχι μονο δεν εφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλα αυξησε το φαινόμενο σε σύγκριση με τις περσινές υλοποιήσεις της Samsung ( βλεπε Α956)

Προς απογοήτευση των πλασματούχων θεματα clouding η συγκεκριμένη tv δεν ειχε ..
Τη ζαλισα αρκετα ανεβοκατεβάζοντας το backlight και παίζοντας με πατερν από 5 – 30 ire αλλα ματαια…
Clouding βεβαια μπορει να μην ειχε αλλα για πρωτη φορα ενοχλήθηκα τοσο πολύ από την ανομοιομορφία της… ( εδώ οι πλασματουχοι πανηγυρίζουν).
Πιστευω πως αν χρησιμοποιούσε συμβατικό τροπο φωτισμού, η ανομοιομορφία της θα ηταν ανάξια λογου για τα δικα μου γούστα και τουλάχιστον πολύ πιο ανεκτή από οτι ηταν με το συγκεκριμένο τρόπο φωτισμού .
Στη τελική το μαυρο δεν είναι ότι καλύτερο περιμενα…
Σε θέαση ταινιας με καδρο 2:35 σε φωτεινά πλανα οι μαυρες μπαρες γκριζάριζαν αρκετά ακομα και οταν κατέβασα το back-light στο 8…
Αυτά οσον αφορα τα σκοτεινά γιατι από εκει και υστερα σε χρώματα και ευκρίνεια επαιζε με το ένα χερι…
Ακομα και σε τηλεοπτικό ψηφιακό σημα η εικονα ηταν χαρμα , όταν μάλιστα η εκπομπή ηταν live η αίσθηση ξεπερνούσε το ταπεινό sd των τηλεοπτικών καναλιών.

Τέλος όσον αφορα τον εξελεγμένο αλγόριθμο που χρησιμοποιεί η Samsung για ακομη πιο ομαλη κίνηση χωρις τεχνουργήματα , εδώ καπου μπερδεύτηκα…
Σε σχεση με την VT20 που εκει τα πραγματα είναι πιο απλα , το μενου που αφορα το Motion flow εχει επιλογές που θα επρεπε να πειραματιστώ αρκετα πριν εκ φέρω γνωμη..
Τελικα το άφησα στην τυχη χωρις να ειμαι σίγουρος ότι εχω κανει καλα…
Παρολα αυτά η κίνηση της ηταν ομαλη αλλα χωρις να αποφεύγονται τα τεχνουργήματα στις γρήγορες σκηνες πραγμα που απουσίαζε στην υλοποίηση της Panasonic που για μια ακομα φορα θα επισημάνω πως είναι ότι καλύτερο εχω δει μεχρι σήμερα στο τομεα αυτό.

Τα καλούδια της C8000 οσον αφορα τον εξοπλισμό της δεν εχουν τελειωμό…
Καταρχήν εχει ένα ολοκληρωμένο ενσωματωμένο media center στα κοκαλιάρικα σπλάχνα της που θα αναγκάσει οσουν εχουν ηδη media center να το αποσύρουν..
Μπορει να αναπαράγει ακομα και την πιο βαρια matroska χωρις να ανησυχούμε εάν αυτή εχει ηχο ac3 η DTS..
Τα ακούει όλα..
Ο σχεδιασμος του media center είναι πανέμορφος και αν ειχαμε μαζι μας 3D γυαλια ειμαι σίγουρος πως το κυκλικο μενου με τις επιλογες θα εκανε ωραια βόλτα μπροστα από τα ματια μας.
Το pvr εξελιγμένο μας δινει την δυνατότητα συνδέοντας ένα σκληρο δισκο σε μια από τις usb θύρες να αντιγράψουμε τηλεοπτικά προγράμματα από τα ψηφιακά κανάλια της Digea .
Υπάρχουν και αλλα πολλα καλούδια που δυστυχώς δεν προλάβαμε η καλύτερα δεν είχαμε την δυνατότητα να δουμε…
Συγκεκριμένα ειμαι περίεργος σε ότι εχει να κανει με την web tv καθως στα menu της υπήρχαν αρκετες επιλογες που υποθετω θα εχουν ιδιαίτερο ενδιαφερον . ( αυτά φυσικα όταν δικτυωθεί)

Δυστυχως δεν υπηρχε δυνατότητα να δουμε 3D λογω γυαλιών, συνεπως ουτε την λειτουργια μετατροπης του 2D σε 3D πραγμα που θεωρω ενα απο τα βασικα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τηλεορασεις.
Ξερω πως κάποιοι την συγκεκριμενη λειτουργία την σνομπαρουν αλλα θα τους πρότεινα να είναι πιο μετριοπαθεις στη κρίση τους…
Για real time μετατροπή την βρισκω εξαιρετική οταν μάλιστα εχω πρόσφατο το παράδειγμα των κινηματογραφικών τιτάνων που χρειάστηκαν επιπλέον 5 εκατομμύρια δολάρια για επεξεργασία ώστε να τη μετατρεψουν σε 3D .
E ναι σε αυτή τη περίπτωση δινω μεγαλυτερη αξια στην αυτοματη μετατροπή της Samsung …

Όπως γραφω στην αρχη φέτος η τακτική της Samsung ειχε κατεύθυνση προς το design …
Η επιλογή της αυτή πολύ σύντομα θα δείξει αν ηταν σωστή αν και βλέπω να γίνεται χαμος ακομα και εν μέση κρίσης με τα μοντέλα της…
Προσωπικά αυτή η εξέλιξη δεν μου αρεσει..
Θα ηθελα να κυνηγήσει περισσότερο το θεμα local dim και όχι να κοντράρεται για την πιο λεπτή tv.
Μπορει εκ πρώτοις αυτό να αρέσει σε ολους , αλλα τα κριτήρια πρεπει να έχουν σαν βάση την ποιότητα της εικονας και μετα το σχεδιασμό…
Με αυτό θελω να πω και καταλήγοντας που τα νεα μοντέλα της Samsung δεν προτείνονται για τους άρρωστους ( κοινώς ψείρες) .
Πρόκειται για προτάσεις που θα ικανοποιήσουν οσους ζητούν υψηλο επίπεδο εξοπλισμού , παροχές, και design.
Σε αυτά φετος η Samsung ειναι αρχηγός…

Τελικά απο αυτά που διαβάζω θα το ξανασκεφτώ...
Μήπως να πάω σε καμιά panasonic?

Leonid

AVClub Addicted Member
29 June 2010
2,813
Re: Απάντηση: Sharp AQUOS LC-60LE925E ή Samsung 55C8000;

Τελικά απο αυτά που διαβάζω θα το ξανασκεφτώ...
Μήπως να πάω σε καμιά panasonic?

Αυτά που γράφει ο φίλος Ανδρέας ( εννοώ για την επαφή του με τη 55C8000 ) είναι μια πολύ καλή προσέγγυσση , αλλά οι ρυθμίσεις που προσπάθησε να κάνει στη συγκεκριμένη τηλεόραση, ας μου επιτρέψει να πω οτι απέχουν πολύ από αυτές ενός ειδικού με το κατάλληλο εξοπλισμό.
Μετά από συμβίωση 4 μηνών με τη 46C8000, και κυρίως μετά την επαγγελματική της ρύθμιση, αυτά που αναφέρει για τη ποιότητα εικόνας της , είναι κάπως μακριά από τη πραγματικότητα.
Η μόνη αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη TV, θέλει καλό καλιμπράρισμα και απογειώνεται.
Όλα αυτά βέβαια εγώ τα έχω δει στη 46αρα. Πιστεύω όμως οτι δε θα απέχει σχεδόν καθόλου και στη 55αρα. Μόνη επιφύλαξη κρατώ λόγου μεγέθους στο clouding επειδή LCD.
Πάντως αν και ανεπιφύλακτα σου λέω πως η c8000, είναι έτσι και αλλιώς μια πάρα πολύ καλή τηλεόραση, για τις ίντσες που ενδιαφαίρεσε και εγώ θα σου πρότεινα πλάσμα. Πιστεύω οτι θα έχεις ακόμα καλλύτερα αποτελέσματα σε εικόνα και κυρίως δε θα έχεις το αγχος του clouding, που είναι πολύ πιθανό να βρεις σε αυτές τις ίντσες σε LCD.

udt71

AVClub Addicted Member
13 October 2006
1,798
Deep Sea
Ευχαριστώ για της απαντήσεις παίδες.
Θα κάνω την αγορά με τον καινούργιο χρόνο.
Μέχρι τότε θα δω ποια θα πάρω αφού πρώτα της δω με τα μάτια μου.

udt71

AVClub Addicted Member
13 October 2006
1,798
Deep Sea
Ένας λόγος που δεν αγόραζα Samsung ήταν η άθλια αντιπροσωπεία.
Με τον καινούργιο χρόνο θα αλλάξει ο αντιπρόσωπος.
Πιστεύω οι Κορεάτες της Samsung να ακολουθήσουν το παράδειγμα της LG.