Sharp Aquos X20E/XL2E : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Σήμερα πήρα μια πρώτη γεύση στην Έκθεση και φαίνονται τίμιες προτάσεις. Δεν νομίζω πως είναι σωστό να βγάζουμε συμπεράσματα όταν οι τηλεοράσεις παίζουν υπό τέτοιες συνθήκες, αλλά είμαι περίεργος να δω τα πρώτα reviews.

Σακουλίτσα 46'' πήρε κανείς ? :D

Hello ALL!

Καλως σας βρηκα ολους! :ernaehrung004:

Το πρωτο μου ποστ και μπαινω απευθειας στο θεμα μου.

Λοιπον μετα απο μια ερευνα κατελειξα οτι θα παω για 46αρα Sharp. Πιστευω οτι δινουν την καλυτερη αποδοση/τιμη.

Εκει λοιπον που εχω αποφασισει να παρω την 46 XL1E, βλεπω οτι μολις αρχισαν να κυκλοφορουν στην αγορα οι XL2E και μαλιστα σε εκπληκτικες τιμες. Απο γερμανια την φερνω γυρω στα 2100 με 2200 ευρω, την ωρα που την XL1E στην Ελλαδα την δινουν γυρω στα 2500!

Ψαχνοντας ομως το θεμα ειδα κατι το οποιο με εβαλε σε πολλες σκεψεις.

H καινουρια XL2E ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ TruD οπως εχει η προκατοχος της XL1E.

Και ρωτω.... μπορει κανεις πιο εμπειρος να με βοηθησει σε αυτη την επιλογη?

Να παω στο καινουριο μοντελο (ΧL2Ε) που υποτιθεται οτι ειναι καλυτερο (ειναι και πιο ελαφρυ και πολυ πιο λεπτο), ή να προλαβω καποιο κομματι της XL1E μιας που εχει το TruD?

BTW αποφασισα να παω για 46 Sharp διοτι μετα απο μια βολτα σε διαφορα μαγαζακια, οταν ειδα την XL1E ΑΠΛΑ την ερωτευτηκα (φυσικα και λογω της τιμης της). Την XL2E δεν μπορω να την δω αφου ακομα δεν εχει κυκλοφορησει πουθενα.
ΑΡΚΕΤΟΙ απο εσας ομως ΣΙΓΟΥΡΑ θα την ειδατε στην εκθεση. Μηπως κανεις θα μπορουσε να μου πει εντυπωσεις σε σχεση με την XL1E. Ειναι οπως αναμενεται ιδιες τηλεορασεις, ή η ελλειψη του TruD κανει την καινουρια XL2E να ειναι χειροτερη απο την προκατοχο της?

PLEASE HELP! :ears:

Απάντηση: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Το TruD είναι ένα καλπάκι που βελτιώνει την κίνηση και ιδικά στο τηλεοπτικό σήμα . Μιλάμε κάνει άψογη δουλεία . Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που λες ότι δεν το έχει πλέων στην XL2 . Πιθανόν να έχει κάτι παραπλήσιο με άλλη ονομασία . Για δες το.

Τα παιδια που ηταν στην παρουσιαση μπορουν να μας βοηθησουν(δεν μπορεσα να παρευρεθω).

Καλώς ήρθες στο forum w2vc.

Δεν ξέρω τι κάνει ακριβώς το TruD, αλλά αφού λέει ο Κώστας πως βελτιώνει την κίνηση ένα πιθανό ενδεχόμενο είναι να είναι αχρείαστο στις XL2E λόγω των 100Hz της τηλεόρασης.

Αν δεν το βιάζεσαι πολύ ίσως αξίζει να περιμένεις μέχρι να βγουν στην αγορά ώστε να έχεις πιο ολοκληρωμένη άποψη. Στην Έκθεση που τις είδα μου άρεσαν χρωματικά και η κίνηση ήταν μια χαρά. Το μαύρο επίσης πάρα πολύ καλό αλλά μου δόθηκε η εντύπωση πως έχανε κάποιες πληροφορίες σε πολύ σκοτεινές σκηνές. Πιο πολύ υποψία είναι αφού δεν έχω εμπειρία ή τεχνικές γνώσεις για να είμαι σίγουρος. Ίσως να κάνω λάθος ή το πρόβλημα (αν υπάρχει) να είναι καθαρά θέμα ρυθμίσεων.

Re: Απάντηση: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Το TruD είναι ένα καλπάκι που βελτιώνει την κίνηση και ιδικά στο τηλεοπτικό σήμα . Μιλάμε κάνει άψογη δουλεία . Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που λες ότι δεν το έχει πλέων στην XL2 . Πιθανόν να έχει κάτι παραπλήσιο με άλλη ονομασία . Για δες το.

Αυτες τις μερες το εχω ψαξει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το θεμα, και κυριως γιατι και εμενα μου εκανε τρομερη εντυπωση οταν ακουσα οτι δεν εχει TruD.

Γενικως δεν κυκλοφορουν και πολλες πληροφοριες, αλλα απο αυτα που εψαξα εχω καταληξει στο εξης:

Η XL2 με την XL1 διαφερει στα εξης 4 σημεια:

1) Η XL2 ΔΕΝ εχει TruD της Micronas. Στη θεση του εχουν βαλει ενα chip της Trident. Δεν βρηκα ομως πουθενα λεπτομερειες για αυτο το chip. Αν ειναι παραπλησιο με το TruD ή αν ειναι κατι αλλο.

2) Η XL2 εχει επεξεργαστη χρωματος 10 bit. Αυτο σημαινει οτι εχει Deep Color 30bit. Πολυ πιθανο αυτος ο επεξεργαστης να ειναι ο Trident, αλλα δεν μπορεσα να τo διασταυρωσω. Εδω να σημειωσω οτι η XL1 καθως και η Χ20Ε εχουν επεξεργαστες χρωματος 8bit. Η μοναδικη λεπτομερεια που βρηκα για αυτο ειναι το εξης:
"Full 10-bit signal processing reproduces images with a greater variety of coulors and more precise coulor gradation = 1.07 billion colours"

3) H XL2 Υποστηριζει full 24p σε αντιθεση με την XL1 (δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτο), και εχει μια παραπανω HDMI 1.3

4) Ειναι πιο λεπτη και πιο κομψη.

Τωρα αν καποιοι, με τα 1,2,3 μπορειτε να καταλαβετε αν ειναι καλυτερα ή ισαξια του TruD θα βοηθησετε πολυ. Γενικα οτι πληροφορια μπορειτε να δωσετε θα βοηθησει!

BTW George και η XL1 ειναι 100hz. Περα απο τα 4 παραπνω σημεια οι XL1 και XL2 ειναι ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΕΣ!!!!

Απάντηση: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Το TruD είναι κάτι σαν το pixel plus της Philips . Πρόσθετη στην εικόνα μια ομαλότητα και πολλές φορές την κάνει να μοιάζει με εικόνα από HD κάμερα . Είμαι σίγουρος ότι κάτι παρόμοιο θα υπάρχει και στην XL2 αφού τέτοια φίλτρα χρησιμοποιούν εδώ κα χρόνια όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές .

Η XL2 με την XL1 διαφερει στα εξης 4 σημεια:

1) Η XL2 ΔΕΝ εχει TruD της Micronas. Στη θεση του εχουν βαλει ενα chip της Trident. Δεν βρηκα ομως πουθενα λεπτομερειες για αυτο το chip. Αν ειναι παραπλησιο με το TruD ή αν ειναι κατι αλλο.

Τα chip της Τrident Micro τα χρησιμοποιουν κατα κορον Sony και Samsung (αν αυτο σημαινει κατι):

http://www.tridentmicro.com/Product.asp

Το σηματακι το εχει, ΚΑΙ εκει ΑΛΛΑ και σε διαφορα αλλα site της ιδιας της Sharp. Το θεμα ειναι οτι στα μισα site (πχ αγγλικο και ελληνικο) εχει το σημα, και στα αλλα μισα (γερμανικο, γαλλικο κτλ) ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ!!! :furious3:

Ετσι και εγω κατεβασα τα manual (απο το link που δινεις στο download center) της XL1 και της XL2.
Η μοναδικη διαφορα τους ειναι οτι στην XL2 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ TRUD!!!

Αρα αφου στο manual δεν υπαρχει ρυθμιση για trud, η XL2 ΔΕΝ ΕΧΕΙ TRUD.

Το θεμα για εμενα ειναι αλλο. Αξιζει τοσο το Trud ωστε να παρω την XL1, η να παω στο καινουριο μοντελο (λογικα και πιο βελτιωμενο) που ομως δεν εχει το truD??? ΙΔΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ!!

Γιαυτο και εγω ψαχνω καποιον που μπορει να εχει δει και τις 2 να μου πει αποψη. Ή εστω καποιος να μου πει μια σοβαρη αποψη για την XL2.

Εγω εψω δει την XL1 και μπορω να πω οτι ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ. Συμφωνα με την λογικη η XL2 αφου ειναι καινουριο μοντελο θα ειναι ακομα καλυτερη. Φοβαμαι ομως μηπως λογω της ελλειψης του TruD ειναι υποδιεστερη απο την XL1 και την πατησω! Το tridend δεν το ξερω καθολου.

ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΑΣΧΗΜΑ!

BTW απο μια ματια που εριξα ειδα οτι αναλογες lcd σε ποιοτητα ειναι οι Samsung και οι Sony. Οι Sony δεν αγκιζονται λογω τιμης. Για τις Samsung δεν το εχω πολυψαξει πολυ το θεμα, αλλα και αυτες ειναι πιο ακριβες απο τις Sharp.
Την XL2 την εχω βρει Ελλαδα με 2000 ευρω!!!!:D:D:D

Ποια αλλη 46αρα με Full HD panel, 100HZ, 3 HDMI 1.3 και χρονο αποκρισης 4ms εχει αυτη την τιμη??? Και φυσικα μιλαμε για Sharp που ειναι εγγυηση.

Γιαυτο ρε παιδια καιγομαι τοσο πολυ.

Παντως αν καποιος εχει να μου προτινει καποια αλλη με τοσο καλα χαρακτηριστικα (και κυριως κατι απο Samsung) και το πολυ με 2500 ευρω, τον ακουω με ανοικτα τα αυτια:ears:

Φιλε w2vc θαθελα να μας πεις που βρηκες τετοια τιμη για την SHARP;
Η στειλε pm(προσωπικο μυνημα)

Κι εγώ θα'θελα πολύ να μάθω που βρήκες αυτή την τιμή. Βασικά που βρήκες την XL2e? Στα μαγαζια ακόμα παίζει η XL1e!

Απάντηση: Re: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Κι εγώ θα'θελα πολύ να μάθω που βρήκες αυτή την τιμή. Βασικά που βρήκες την XL2e? Στα μαγαζια ακόμα παίζει η XL1e!

Μηπως την ειδε στην εκθεση την προηγουμενη εβδομαδα? Γιατι υπηρχε κι ομολογω οτι ειναι μια πολυ καλη προταση. :music-smiley-005:

Re: Απάντηση: Re: ° Sharp Aquos X20E/XL2E °

Μηπως την ειδε στην εκθεση την προηγουμενη εβδομαδα? Γιατι υπηρχε κι ομολογω οτι ειναι μια πολυ καλη προταση. :music-smiley-005:
Στην έκθεση! Γιατί στα καταστήματα δεν πωλείται ακόμα, τουλάχιστον απ'όσο ξέρω... Ωστόσο τώρα που μπήκα στο site του πλαισίου είδα και νέα σειρά lcd της Sharp (HD1E) με σκληρό δίσκο...
Πολύ γρήγορα βγάζει μοντέλα η Sharp:
XD1E>XL1E>XL2E>HD1E
Πάντως είναι φοβερή τηλεόραση (η 46XL2e) για τα λεφτά της (και made in Japan)!

Καλημερα ρε παιδια!

Λοιπον και εγω πιστευα οτι θα αργησει πολυ να ερθει, αλλα μετα ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ βρηκα αυτο:

http://www.kolomvounis.gr/store/product_info.php?cPath=25_99&products_id=1177

Αρχικα νομιζα οτι εχει γινει καποιο λαθος...
Μετα ομως απο ενα τηλεφωνακι σε αυτους, ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!! :music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:

BTW περασα και απο ενα τοπικο μαγαζι με ηλεκτρονικα (που δεν ανηκει καν σε καποια αλυσιδα) και τον ρωτησα και μου ειπε οτι πραγματι αυτη την εβδομαδα που περασε, τους εστειλε η Sharp τους νεους καταλογους. Αυτος βεβαια μου την δινει 2300.

ΓΙΑΥΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΣΚΑΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ!!! ΤΕΤΟΙΑ LCD ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο !!!!!

Για αυτο και εγω αυτο τον καιρο εχω μπει στο λουκι και το ψαχνω τοσο πολυ με το TruD. Παντως χαιρομαι που βλεπω κοσμο να λεει οτι ειναι κορυφη. Μου φαινεται θα παω να την παρω αυτες τις μερες.

Παντως αν κανεις εχει καμμια αποψη για το Trud ας μας πει πριν κανουμε την κινηση. Οπως επισης περιμενω και τις αποψεις σας για την συγκριση μεταξυ της XL2 και της Samsung 46F86!
ΚΑΙΓΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ SHARP!!! Αλλα τουλαχιστον πριν το κανω θα ηθελα να ειμαι σιγουρος 1000% για το βημα. Καλα δεν το συζητω οτι αν ειχε το Trud δεν θα το σκεφτομουν ΚΑΝ!

Περιμενω αποψεις και σχολια! Παιδες οργανωθειτε να παμε να χτυπησουμε και ακομα καλυτερη τιμη! -bye-

Καλημερα ρε παιδια!

Παντως αν κανεις εχει καμμια αποψη για το Trud ας μας πει πριν κανουμε την κινηση. Οπως επισης περιμενω και τις αποψεις σας για την συγκριση μεταξυ της XL2 και της Samsung 46F86!
ΚΑΙΓΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ SHARP!!! Αλλα τουλαχιστον πριν το κανω θα ηθελα να ειμαι σιγουρος 1000% για το βημα. Καλα δεν το συζητω οτι αν ειχε το Trud δεν θα το σκεφτομουν ΚΑΝ!

Περιμενω αποψεις και σχολια! Παιδες οργανωθειτε να παμε να χτυπησουμε και ακομα καλυτερη τιμη! -bye-

Τι εννοείς καίγεσαι εγώ καρβούνιασα ήδη. Καλά δεν ξέρω για αλλού, αλλά 800 ευράκια παραπάνω για την F δεν είναι πολλά? Και δεν νομίζω να είναι τοοοόσο καλήτερη. Στα δικά μου τα ματάκια (απο σύγκριση στην έκθεση για να εξηγούμαστε) ήταν έτσι κ αλλιώς καλύτερη

Τι εννοείς καίγεσαι εγώ καρβούνιασα ήδη. Καλά δεν ξέρω για αλλού, αλλά 800 ευράκια παραπάνω για την F δεν είναι πολλά? Και δεν νομίζω να είναι τοοοόσο καλήτερη. Στα δικά μου τα ματάκια (απο σύγκριση στην έκθεση για να εξηγούμαστε) ήταν έτσι κ αλλιώς καλύτερη

Την Samsung την εχει το Technixx.gr 2500. Να σου πω την αληθεια 500 ευρω θα τα εδινα αν ηξερα οτι η Samsung ειναι καλυτερη.

Ρε συ για διευκρινησε λιγο... οταν λες ετσι και αλλιως καλυτερη, εννοεις οτι την Samsung την ειδες καλυτερη απο την XL2??? Και αν ναι τι προγραμμα εδειχαν οταν τις ειδες? Επαιζαν και οι 2 καποιο bluray ή μηπως η Sharp επαιζε αναλογικη TV? Και αν θες μπορεις να μου πεις τα σημεια στα οποια ειδες καλυτερη την Samsung?

Σορρυ για το πρηξιμο αλλα διαθετω γυρω στα 2500 ευρω. Θελω να παρω το καλυτερο δυνατο σε αυτη την τιμη (αλλιως θα πηγαινα για την X3500).

Την Samsung την εχει το Technixx.gr 2500. Να σου πω την αληθεια 500 ευρω θα τα εδινα αν ηξερα οτι η Samsung ειναι καλυτερη.

Ρε συ για διευκρινησε λιγο... οταν λες ετσι και αλλιως καλυτερη, εννοεις οτι την Samsung την ειδες καλυτερη απο την XL2??? Και αν ναι τι προγραμμα εδειχαν οταν τις ειδες? Επαιζαν και οι 2 καποιο bluray ή μηπως η Sharp επαιζε αναλογικη TV? Και αν θες μπορεις να μου πεις τα σημεια στα οποια ειδες καλυτερη την Samsung?

Σορρυ για το πρηξιμο αλλα διαθετω γυρω στα 2500 ευρω. Θελω να παρω το καλυτερο δυνατο σε αυτη την τιμη (αλλιως θα πηγαινα για την X3500).

Λοιπόν έχω εκφραστεί εδώ και καιρό (χωρίς να ξέρω τιμή) για την SHARP ώς την καλύτερη που είδα στην έκθεση. Το πρόβλημα ήταν ότι όλες έπαιζαν demo δισκάκια και επομένως δεν είδα αν όντως ήταν η καλύτερη σε αυτά που θα βλέπω εγώ και όχι σε αυτά που μου δείχνουν αυτοί. Στο περίπτερο του ήχου πάλι (για μένα - και άλλους 2 που ήταν μαζί μου) η καλύτερη όντως ήταν η SHARP, αλλά μην μπερδέυεστε. Αυτό το περίπτερο έδειχνε άλλα πράγματα και όχι το ποιά είχε καλύτερη εικόνα (παρεπιπτώντος πολύ σημαντικό το topic του περιπτέρου κ. Καστρούνη). Με τον προβολέα (όντως προβολέα) να φεγγει απο πίσω η Samsung είχε απαράδεκτο γυάλισμα. Την έιδα και σε πλαίσιο και μου έρεσε πάρα πολύ ,αλλά η γυαλάδα γυαλάδα. Βέβαια δεν σημαίνει ότι θα βλέπω σπίτι μου με τέτοιου είδους φωτισμό, αλλά δεν το ρισκάρω γιατι τηλεόραση θα βλέπω όλες τις ώρες της ημέρας (όχι μόνο στο απόλυτο σκοτάδι).Όσον αφορά το οικονομικό θα σου πώ την προσωπική μου άποψη. Εγώ μπορώ να πάω αυτή τη στιγμή και σε πιο ακριβά μοντέλα (βλέπε KURO 508XD) ΑΛΛΑ. Σύμφωνα με αυτά που είδα με τα δικά μου (παιδεμένα ή απαίδευτα) μάτια η διαφορά (αν είδα - που δεν είδα) δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογεί 500 (πόσο μάλλον 1500) Ευρώ διαφορά. Ακόμη όμως και να υπήρχε μια ευδιάκριτη διαφορά μην ξεχνάς ότι με αυτά τα χρήματα μπορείς να πάρεις και κάτι ακόμη. Πχ εγώ σκέφτομαι τον καινούριο AV της YAMAHA (1800 νομίζω), ή για κάποιον που δεν έχει, PS3 για να βλέπεις και υλικό που αξίζει να βλέπεις σε αυτή την τηλεόραση. Μην γελιέσαι πάντως έτσι κ αλλιώς παίρνεις κάτι πολύ καλό. Απο εκεί κ έπειτα όπου θέλει ο καθείς ξοδεύει........

Last edited:

Καλημερα ρε παιδια!

Λοιπον και εγω πιστευα οτι θα αργησει πολυ να ερθει, αλλα μετα ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ βρηκα αυτο:

http://www.kolomvounis.gr/store/product_info.php?cPath=25_99&products_id=1177

Αρχικα νομιζα οτι εχει γινει καποιο λαθος...
Μετα ομως απο ενα τηλεφωνακι σε αυτους, ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!! :music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:

Έχει επιβεβαιωθεί σε άλλο thread πως η συγκεκριμένη αλυσίδα συνηθίζει σε κάποιες περιπτώσεις να ξεκινάει με τιμή χώμα και μετά να την ανεβάζει.

Ας το έχετε υπόψη.